2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Bende biz ne yiyorsak onu veriyorum canım, yok o da kar etmiyor.. Hiçbişi değişmiyor. Grçekten moralim çok bozuk hayır gözüm yok maşallah yesnler ama bazı sayfaları takip ediyrum karşımda 10-11 aylık bebe değilde koca adam yemek yiyor sanki. Kase fırlattım ya kase.
nerde yanlıs yapıyorum nerde eksiğim düşünmeden duramıyorum. çıldırıcam..
yemiyor, agzından cıkarıo mama sandalyesnden aşağı atıp evdeki köpeği besliyor sanki kendi çok yemiş gibi bn ona veriyorum o agzndan cıkarıp köpeğe uzatıyor e hayvanda ne yapsın yiyo tabi
yediği şeyler belli, pirzola, köfte, makarna bu kadar. hep katı çorba vereyim kör kütük aç olsun asla içmiyor saatlerc dakikalarca aglıyor devamına mama vereyim kana kana içiyor bir de bitiyor diye aglıyor nolcak blmiyorum geçer diyorlar ama geçmick bliyorum.. böyle baslayıp 2*3 yasına gelip hala aynı olan bir sürü cocuk tanıyorum. maalesef..

Hepimizinki atak haftalarında net: ) bizimki normalde yediği şeyleri diliyle itiyor bazen. Bazen de itmiyor: ) Bazen önce itiyor, sonra yemeye başlıyor. Bazen elimden yemek istiyor bazen kendi. Büyüyorlar: )
Bizimki atak matak değil kuzum eminim çok net eminim. 8. aydan beri böyle.
Grçekten aglıyorum artık 2 aydır süren atak olur mu? Olmaz. ne yapsam ne koysam önüne yok, yemiyor. bıraktım.

mama yesin, napim. Olmadı beceremedim ben bu ek gıdayı yapamadık yani billmem kaç yasına kada mama ile beslensin napim artık

Canım bende ev yemeklerine geçtiğimden beri daha iyi
Kuru fasulye veriyorum yıyor mesela elbette bi kase değil 4 top ağzına atsa yedi sayıyorum sonra sonra attırdı 10 top gibi
En güzel yemeği parkta yiyor baktım içmiyor çorbayı parka çıkarıyorum çocukları izlerken çok güzel yiyor
Yoğurt hiç sevmiyor ayran olarak veriyorum pipetle bi bardağa yakın içiyor
Bol bol deneme yanılma işte

Yapmadığım şey kalmadı desem ? inanır mısın ??

Yapmadığım şey kalmadı desem ? inanır mısın ??
Bidaha baştan dene huni alalım birer tane
Durum okadar yorucu haklısın. Çizgi filmle yiyor onu da ben yapmamak için direniyorum çok delirirsem valla açıyorum yeterki yesin diye
8. Ayda böyle oldu bizimde ben iştahlı sanıyordum ama değilmiş
Kendi yemesi nasıl bizde kaşık temel sorun kendi yiyor en azından az çok, en azından tattı diyorum vs

Yok ya sabrım kalmadı benim artık. Bıraktım yani, yemesin.
Mama yesin cok önemli değil. Yediği kadar daha dayanacak yapacak uğraşacak gücüm yok o gücü hissetmiyorum kendimde tükendim çünki. Yoksa elimden kaza cıkacak evde birini doğrayacam

Öyle demeyin, daha neleri yaşıycaz, yapıcaz, yapamıycaz: ) Bana verilen en iyi tavsiye, çok klişe olacak ama: "Ona verebileceğin en iyi şey sevgi. yçYemek, kitap, oyun filan önemli değil. Çok sev ve asla sana yük olduğunu hissetirme". Deneyimli bir anne arkadaşım demişti. Delice cebelleştiğim bir 3 buçuk saat uyanıklıktan geliyorum. Salon diliyle dışarı attığı pankek ve muz parçaları dolu. Bugün bensiz oynamadığı için akşama yemeğini organize edemedim. Dün akşam yedi, önceki akşam neredeyse hiçbişey yemeden yattı, bu akşama allah kerim..
Haşlama et verdiniz mi hiç? Gerdan ya da inciği patates, havuç, sarımsak filan haşlayıp yumuşacık verince götürüyor, inşallah götürmeye devam eder. Tarhanacılık yapıyor musunuz?
Benimkinin iştahı kapalıysa eline başka bir kaşık veriyorum, ona açtığı ağzını yanlışlıkla bana da açıyor bazen: )
Bi de bu ara son kozum kefir oluyor. Bardakta ya da kaşıkla kefir verince bir iki lokmalık iştah açılışı oluyor.
Şimdi bu arkadaşların da kendi kişilikleri var, mizaçları farklı farklı, yapacak bir şey yok bazen de olduğu gibi kabul edip devam edicez: )

Canım benim oğlan eskiden daha kötüydü hep kucaktaydı önce dönme ardından emekleme bizim için devrim oldu çok iyi oldu ben peşindeyim sürekli çekmece karıştırmasına da izin veriyorum yeter ki içinde cam olmasın kesici bi şeyler olmasın. Onun dışında yemek yaparken hatta çay koyarken bile yanımda beni görüyor kucağıma geliyor birlikte yapıyoruz aktivitelerimiz oyun kart bakma kitap okuma puzzle bozma gibi şeyler. Öğrenme kulesi almayı düşünüyorum 1 yaşına gelince tam Ağustos gibi yanımda görürse mutfakta güzel vakit geçiririz diye düşünüyorum. Tabii ki hemen her gün parka çıkma yapıyoruz yani aktivite diye çok kasmıyorum her şey aktivite bence bir de benimki de ben elime bir oyuncakla oynasam hemen onu eline alıyor bırakıyorum başka bi şeyle ilgileniyorum onu alıyor aslan burçluluk mu bu nedir anlayamadım kreşe başlayınca kavga da eder bu

Çit almadım, aynı şekilde koltuk minderlerinden çit yapıyordum ama evet aşıyor: ) salonda oyun matı daimi yerde, oyuncakları, kitapları, oraya oyalanacağı bir şey verip mutfağa gidip, iki saniyede gir bakarak mutfak işi yapmaya çalışıyorum. Başka iş yapamıyorum, ev dandini: ) sürüne sürüne geliyor mutfağa oyalayacak tepsi, tahta kaşık vs veriyorum. Bazen salona 3 saniye bakmamış oluyorum ve gittiğimde ağzında terlik buluyorum. Mutfakta işim bitti, mama ya da yemek yendi, uyuyana kadar aktivite, oyun, kitap. Arada kendi kendine de oynuyor sağolsun ama acil bir işim yoksa ben de yanında oluyorum, buraya filan yazıyorum ona bakarak: ) her uyanıklığında illa bir kaç tur koridorda yürüme arkadaşı gezisi.. her gün bir kere parka çıkıyoruz, ya öğlen benimle ya akşam üstü babasıyla park.. eve arada temizlik için gelen dünya iyisi bir yardımcı ablamız vardı, başka şehre taşındılar, o dan beri de kimseyi bulamadım sonra da tutumluluk yapayım kendim temizliyim dedim ama olmuyor. Kocam epey geliştirdi kendini ev işi konusunda. Armuttan birini arıycam.

Keşke benimki de öyle yese sabaha kadar izltmeye razıyım o duruma geLdim. Ama onu da denedim. Yok.
Azıcık tuz pekmez gibi şeylerle tatlandırma?
Ya bu ara benimki de yiyip içmiyor dişten mi yediği şeyleri mi sevmiyor bıktı mı bilmiyorum. Var bu ara bu delilik ama çıkar kokusu. Bizim doktor yemiyorsa azıcık tuz tatlandırmak için bazı şeyler eklenebilir dedi. Birimin çocuğu yemiyordu o meme veriyo memeyi kesti. Yemek sonrası verdi çocuk acıkmadan teklif ettiği için yemiyormuş sonra yemeye başlamış. Benimki sabah10 gibi az iki parça o da toplasam bi misket bile etmez peynir kemirdi başka şu saat oldu yok. Demin Yulaf yoğurt meyve karıştırdım tükürdü yemedi. Düz ekmek verdim yok onu da mıncırıp attı. Birazdan yemek deneyeceğim muhtemelen onu da yemeyecek. Normalde yerdi bir aydır bu şekil. Meyve kemiriyor bazen yarım kiraz o da.
Yalnız değilsiniz üzülmeyin. Memeyi emiyor o yüzden çok da takmıyorum artık. Bu aylarda böyle bi sapıtma evresi mümkün demek

Ihlamur içir canım :)
Bol su, hindi suyuna veya tavuk suyuna çorba verilebilir.
Belki soğuk algınlığıda olmayabilir mevsimsel bişi olabilr bazn bizim kızda da oluyor sonra geçiyo
Demleyip vereyim canim insallah sever şansa bu aralar elle kendi yemek istiyor ve bayadir corba veremiyorum ya buzlukta hastalik durumlari icin sakladigim corba vardi cikarsam ziyan olcak kesin ama deneyeyim bi

canım bizimki kendi başına baya oynuyor o anlamda rahatım ama ben odadaysam yerinde oturup oynuyor tabi salonun kapıyı kapatıyorum arada kaçıyor çünkü
Başka bir yerde işim varsa özellikle mutfakta bu sefer tüm odaları kapatıyorum koridor ve mutfak arası emekleyerek geziniyor etrafa da kendi oyuncaklarından karıştırma alanı yarattım onlarla oyalanıyor tehlikeli şeyleri kaldırdım.
Mutfakta da plastik bi çekmeceli toparlayacı var alt 2 çekmeceye sadece poşetler bezler vs tehlikesiz şeyler koydum gelip onları komple boşaltıyor ama yarım saatini alıyor o arada mutfak işimi hallediyorum hepsi biterse kepçeler plastik kapları önüne veriyorum yeni keşfim magnetler dolabın alt kısmına yapıştırdım hepsini onlarla da baya oynuyor
oyalanacak bir sey olmazsa maalesef riskli işlere girişiyor mutfak çekmeceleridir, ayağa kalmak için ağzını çarpacak en olmadık yerlerdir.
Yürüyünce napcaz bilmiyorum onu da artık ozman çözeriz

Hepimizinki atak haftalarında net: ) bizimki normalde yediği şeyleri diliyle itiyor bazen. Bazen de itmiyor: ) Bazen önce itiyor, sonra yemeye başlıyor. Bazen elimden yemek istiyor bazen kendi. Büyüyorlar: )
Bence de bu yememe de atak, yiyen çocuk bugün yemedi çok üzüldüm akşamı bekliyorum açtım ellerimi dua ediyorum yesin diye bakalım

Çok üzüldüm bizimki arada bir böyle yapıyor bir kere bir ay sürmüştü ve o hissi biliyorum ben arada bir yaşasam da hep böyle olması çok sıkıntı… kan tahlili yaptırmış mıydınız? Demir b12 düşüklüğü iştahsızlık yapıyormuş çoğu çocukta böyle oluyormuş

Güncelleme: örtü açıp üzerine yemes için bir şeyler bıraktım. Önce mıncıkladı, ezdi, her yerine sürdü. O arada bazılarını yedirdim az biraz. Biraz da kendi bi iki ağzına attı. Bugünlük en azından kırsalına iki bişey gitti.
şimdi evi çocuğu kırklamam lazım, olsun napalım.

Kizlar kizim sabah uyandigindan beri hapsiriyor burnu akiyor her hapsirmasinda. Atesini olcemedim olcturmuyor ama yok gibi, uyuyunca kontrol edicem. Soguk alginligi mi acaba ne yapmam lazim
Geçmiş olsun, benim oğlumda da bu ara sık oldu. Bakıyorum bi burun akıntısı, hapşırma tek tük öksürük. 2 gün önce yine öyle oldu içim rahat etmedi çocuk doktoru arkadaşa götürdüm dinlettim hemen. Ciğerlerle alakalı değil, üst solunum yolu dedi. Artık bebekler genelde allerjik bu da öyle görünüyo sürekli tetikliyo olabilir allerjiyi bişey dedi. İzmir deyim havalarda acayip sıcak Sıcaktan da olabilir. Ben ıhlamur veriyorum, serum fizyolojik ile burnunu temizliyorum yıkama yöntemi ile, beslenmesine sarımsaklı yoğurt ekliyorum, gece sık sık bakıyorum terlediyse hemen atlet değiştiriyorum,bol su vermeye calısıyorum. Sizde terleyip soğutmamaya çalışın, burnunun akması iyi, aksın demişti dr, yeşile dönerse akıntısı haber ver demişti aklınızda olsun

Sorun da orda kuşum iştahsız değil ki, olsa ondan şüphelensem gereken her şeyi yaparım.
Bu başka bi boyut; şöyle düşün köfte makarna pilav pirzola bunlara asla hayır demiyor maşallah çok güzel yiyo önünden almasan sabaha kadar yer.
Keza maması yine öyle 1 kutu 350 gr hipp mama 2.5 günd bitiyor. Ne zaman mama verirsen oturur içer asla geri çevirmez. Ama onun haricinde bi tatlı yapayım magnolia mesela yemez, çorba vereyim içmez, meyve vereyim yemez, ne bileyim işte bi sebze yemeği vereyim yemez gibi gibi..

Kızlarcım nemlendirme cihazı kullanan var mı?Varsa ne marka kullanıyorsunuz ve memnun musunuz?
Ay ben kullanmıyorum daha doğrusu şöyle ahahahahha
Bizim odanın nemi hep %60-70 lerde neyse doktoru dedi ki odanın nemi %50 geçmesin.
Bende bi cihaz aldım meğersem aldığım cihaz soguk buhar makinesi işte nemlendirme cihazı imiş ne bileyim ben yanlıs aLmışım neyse kullandık taktık odaya odanın nem bir anda %90a cıktı
Snra araştırdım ettim ev tipi nem alma cihazı almam gerekiyormuş geri iade ettim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…