2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Kızlar ben bebeğime travel sistem kullanıyordum ancak geçen ramazan bayramında onu koyunca aracın bagajı doluyordu nerdeyse bir valiz daha koyamıyorduk. Bugün bi anda cybex pockit plus aldım aranızda kullanan var mı baston tip diye geçiyor 22 kg a kadar diye aldım merak ettim kullanan var mı?
Gule gule kullan canim ben de cybex kabin boy almak istiyorum arkadasimda var cok memnunlar ama onlarin modeli satilmiyor artik. Tek kotu yani aksesuarlari tr.de cok satilmiyor demislerdi belki o konuda guncelleme yapmislardir bilmiyorum ama yine de cybex alicam ben de😅 cok kucuk ve cok hafif cunku. Baska oyle bi model var mi bilmiyorum arastiricam. Ben tam yatis pozisyonu istiyorum aslinda tatilde gece uykusuna bebek arabasinda gecmesini istiyorum cunku, gece erkenden odada bitmesin😅 tam yatis yapan modeli var mi cybexin? Birde kabin boy disinda travellarla ucak seyahatinde bagaja mi veriyoruz ucak girisinda hostese mi birakiyoruz bilginiz var mi?

Gule gule kullan canim ben de cybex kabin boy almak istiyorum arkadasimda var cok memnunlar ama onlarin modeli satilmiyor artik. Tek kotu yani aksesuarlari tr.de cok satilmiyor demislerdi belki o konuda guncelleme yapmislardir bilmiyorum ama yine de cybex alicam ben de😅 cok kucuk ve cok hafif cunku. Baska oyle bi model var mi bilmiyorum arastiricam. Ben tam yatis pozisyonu istiyorum aslinda tatilde gece uykusuna bebek arabasinda gecmesini istiyorum cunku, gece erkenden odada bitmesin😅 tam yatis yapan modeli var mi cybexin? Birde kabin boy disinda travellarla ucak seyahatinde bagaja mi veriyoruz ucak girisinda hostese mi birakiyoruz bilginiz var mi?
Çok teşekkür ederim canım 🙏🏻Eminim vardır ben en uygun modelini aldım çünkü fiyatlar uçmuş tam bilgim yok ama belki all city yada libelle modelinde var gibi. 8 bin lira ama onlar da 😵‍💫 ben xiaomi mitu alacaktım çünkü travella yaşayamıyoruz artık yolculuklarda çok zor, baktım olmuş 3.500 lira hem de 15 kiloya kadar. Biraz daha koyarım 22 kiloya kadar taşıyan bi şey alırım dedim bunu almaya karar verdim. Benim arkadaşım travella seyahat etti uçakta kapısına kadar onunla gelmiş kapıda hostese vermiş. Biz çok uçakla seyahat etmiyoruz araba yolculuğu hep. Travel da bagajı kaplıyor inan bi valiz koyuyoruz hop bitti yer.

Su çiçeği değildir ozman canım
Patlama süresini bilmiyorum ama ben çocukken çıkarmıştım hatırlıyorum göbek kısmım baya dolmuştu sonra tabi kafamın içine kadar doldu 🙈
Alerjik bir sey olabilir mi farklı bir sey yediyse falan 🙄
Bide 6. Hastalık var ama onda sanırım döküntü şeklinde oluyor o da parktan vs çok bulaşıyormuş
Canım kesin bilgi. Az önce karşı komşumuz muayene etti oğlanı. Bizim oğlanın sırtı minik minik kırmızılıkla dolu başka hiçbi yerinde yok. Çenede minik sivilce bir tane var başka çıkmadı, dirençli bi atwş de yok max 37.7 oldu. Bu su çiçeği değil dedi. Geçen hafta hep birlikte soğuk algınlığı geçirdik viral enfeksiyon sonrası çocuklarda döküntü olabilirmiş. Zaten çok öksürüyor yavrum ciğerleri dinledi ciğere inmemiş dedi ama boğazına baktı boğaz kötü. Antibiyotik yazacak yarın kullanıcaz 5 gün. Pediatrist komşu canmış bu arada yemin ederim pasta yapıp götüresim var kadına o derece 😁😁😁😁

Arkadaşlar, gece 23.00-24.00 arası uykusunda emziriyorum oğlumu. Son günlerde bu emzirmelerde uyanıyor ve uykuya dalmakta zorlanıyor, ya da tam bu saatlerde daha ben memeye almadan ağlayarak uyanıyor. Tekrar rutin yapıp uyutuyoruz, o derece uyanıyor.
Bu tek seferlik gece beslemesini tamamen keselim mi diye düşünüyoruz. Gece emzirmeyince süt azalıyor diye biliyorum. Sanki yapmam gereken bu ama içim yüzde yüz rahat değil. Var mı rüya öğünü veren ve bırakan, bırakmayı düşünen?

Arkadaşlar, gece 23.00-24.00 arası uykusunda emziriyorum oğlumu. Son günlerde bu emzirmelerde uyanıyor ve uykuya dalmakta zorlanıyor, ya da tam bu saatlerde daha ben memeye almadan ağlayarak uyanıyor. Tekrar rutin yapıp uyutuyoruz, o derece uyanıyor.
Bu tek seferlik gece beslemesini tamamen keselim mi diye düşünüyoruz. Gece emzirmeyince süt azalıyor diye biliyorum. Sanki yapmam gereken bu ama içim yüzde yüz rahat değil. Var mı rüya öğünü veren ve bırakan, bırakmayı düşünen?
Canım ben bıraktım doktor ek gıdaya başlayınca öyle tavsiye etmişti ama 1 kere için bırakmam bence şart değil devam edebilirsin tamamen sana kalmış ama gündüz güzel besleniyorsa gece açıkmayacaktır🤗
Senin durumu tam çözebilmek için bi rüya öğünü saatini değiştirmeye denesen
Birde gece uyanmada eğer rutin yaparsan her gece rutin için uyanır sorun rüya öğününde değil gibi geldi bana 😅
Son tavsiye gündüz uykuları kısaltma vakti de olabilir canım bi kaçakta olabilir 🙈
Şöyle yapalım sen bana bi günlük uyku günlüğünü yaz canım daha net yorum yapabilirim 😊
DM Den yürüyebilirsin 🤣

Bu aralar benim oğlan da çok kötü uyku konusunda kesinlikle dalmak istemiyor yani gece 8 kere kalkıyordu yine buna alışmıştım ama yatırırken direnmezdi. Atak haftasındayız canım ben buna bağladım dün kvalidem yatırdı mis gibi onunla uyudu bana biraz nazı geçiyor 😵‍💫🥰

Eklentiler

• F5BFFC27-7E45-4FF5-9808-1C78F91FB91C.png
    F5BFFC27-7E45-4FF5-9808-1C78F91FB91C.png
    151,9 KB · Görüntüleme: 45
Kızlar günaydın,
Beni bir derdim var. Sorun ek gıda!
10 ay 10 günlük olduk artık ama hala mama yiyoruz. Hep mama sürekli mama.
Günde belki 1 bilemedin 2 defa ek gıda o da kuş kadar.. Asla istemiyor asla yemiyor cinnet geçiricem geçen en son kaseyi duvara fırlattığıı hatırlıyorum devamı yok
Yediği sadece köfte makarna bu kadar. Hep katı gıda. meyve imiş, çorba imiş, sebze imiş hak getire. meyve püreleri vs asla.. önceden yediklerni bile yemiyor, muz o kadar severdi şimdi ağzına sürmüyor, yoğurt cok severdi ağzına sürmüyor. Armut püresine bayılırdı şimdi asla. Ağzına veriyorum eliyle cıkarıp atıyor hep böyle her öğün böyle. 2 gün önce 1 dilim portakal koydum 40 dk da yedi zarla zorla yanii. Artık bıraktım gerçekten psikolojik olarak iyice çöktüm gerçekten çöktüm sinirden oturup her gün aglıyorum

Çok teşekkür ederim canım 🙏🏻Eminim vardır ben en uygun modelini aldım çünkü fiyatlar uçmuş tam bilgim yok ama belki all city yada libelle modelinde var gibi. 8 bin lira ama onlar da 😵‍💫 ben xiaomi mitu alacaktım çünkü travella yaşayamıyoruz artık yolculuklarda çok zor, baktım olmuş 3.500 lira hem de 15 kiloya kadar. Biraz daha koyarım 22 kiloya kadar taşıyan bi şey alırım dedim bunu almaya karar verdim. Benim arkadaşım travella seyahat etti uçakta kapısına kadar onunla gelmiş kapıda hostese vermiş. Biz çok uçakla seyahat etmiyoruz araba yolculuğu hep. Travel da bagajı kaplıyor inan bi valiz koyuyoruz hop bitti yer.
Evet gercekten travel bizim de bagaji kapliyor, 2araba var buyugunu kullaniyoruz artik😅 ama ben sürüşünden ve konforundan baya memnunum eger ucak kapisinda birakiyorsak tatile de onunla gitmek isterim. Neyse tatilimize daha cok var bizim, o zaman bakariz😅 biz de ucakla pek seyahat etmiyoruz bebegimizden sonra hic sehirdisina cikmadik agustos ve eylulde cikicaz bakalim o zaman neler olacak😬😬

Kizlar kizim sabah uyandigindan beri hapsiriyor burnu akiyor her hapsirmasinda. Atesini olcemedim olcturmuyor ama yok gibi, uyuyunca kontrol edicem. Soguk alginligi mi acaba ne yapmam lazim😬

Kizlar kizim sabah uyandigindan beri hapsiriyor burnu akiyor her hapsirmasinda. Atesini olcemedim olcturmuyor ama yok gibi, uyuyunca kontrol edicem. Soguk alginligi mi acaba ne yapmam lazim😬
Ihlamur içir canım :)
Bol su, hindi suyuna veya tavuk suyuna çorba verilebilir.
Belki soğuk algınlığıda olmayabilir mevsimsel bişi olabilr bazn bizim kızda da oluyor sonra geçiyo:KK70:

Canım ben bıraktım doktor ek gıdaya başlayınca öyle tavsiye etmişti ama 1 kere için bırakmam bence şart değil devam edebilirsin tamamen sana kalmış ama gündüz güzel besleniyorsa gece açıkmayacaktır🤗
Birde gece uyanmada eğer rutin yaparsan her gece rutin için uyanır sorun rüya öğününde değil gibi geldi bana 😅
Son tavsiye gündüz uykuları kısaltma vakti de olabilir canım bi kaçakta olabilir 🙈
Şöyle yapalım sen bana bi günlük uyku günlüğünü yaz canım daha net yorum yapabilirim 😊
DM Den yürüyebilirsin 🤣
Sağol. O kadar bitkinim ki, yeni daldı birinci uykusuna. Kesin atakla ilgili. Ve galiba ayrılma kaygısının da zirvesindeyiz. Mesele uzun, özetle: iki üç gündür zor dalıyor, dün gece ve bu sabah ekstra aşırı zor daldı. Evet gece rutin yapmak zorunda hissettim. Demin de öyle, iki kere aldom yataktan günaydın yaptım, sonra tekrar kısa rutin, çğnkü bas bas bağırarak ağladı.
Yanlış bir davranış kazandırır mıyız atakta yoksa geçince normale döner mi, ya da döndürmek mümkün olur mu?
Rüya öğüncülerinin deneyimlerini merak ediyordum ama yok sanırsam.
Kullandığım uygulamadan ekran görüntüsünü gönderiyorum, sonra dm'den de yürüyeceğim müsait olursan. Ay çok zorlandım demin çok ağladı, o ağladıkça ben yoruluyorum: )

Bu aralar benim oğlan da çok kötü uyku konusunda kesinlikle dalmak istemiyor yani gece 8 kere kalkıyordu yine buna alışmıştım ama yatırırken direnmezdi. Atak haftasındayız canım ben buna bağladım dün kvalidem yatırdı mis gibi onunla uyudu bana biraz nazı geçiyor 😵‍💫🥰
Kesin ataktan, ben de baktım 9 gün kalmış bitmesine. Fisher price piyano aldık bu sabah onunla oynadık, gerçek piyano görüntüsü de gösterdim, yeni bir şey öğrenince işlemci kapasitelerine güncelleme geliyor ondan heral çok çok çok zor uyudu. Dün gece uyutan babası oldu nihayetinde. Bize nazlanmayı da öğreniyorlar: )

Kızlar bebeklerinizle gün içinde tek basınıza nasıl vakit gecırıyosunuz eve nasıl vakit ayırıyorsunuz bebek uyanıkken neler yapıyorsunuz nasıl oyalıyorsunuz ? Baya soru sordum bende şöyle artık emeklemeye basladıktan sonra baya zorlanmaya basladım (yeni yeni emekliyor) eskiden hoppala koyardım ev işi yapardım yada kendi dururdu oyun halısında vs sımdı hoppalada durmuyor yürüteçte durmuyor sürekli emeklemek istiyor salonu yastıklarla kapatmıştm ama artık üstüne cıkıp geçebiliyor ve artık tek hiç bırakılmıcak durumda. Ev işlerini yda yemekleri nasıl yapacağım? Çit mi alsam kullanan varmı? Oynucak aktivide bulamıyorum cok hareketli ilgisi heryere dağılıyor bi oyuncakla oynarken gözü diğerlerinde 🙈 kucuk bir dertleşme ve yardım talebi 😁

Ihlamuru yaprak olarakmı demliyorsunuz yoksa poşet ıhlamurda olurmu
Yaprak olarak demliyorum canım, kaynamış suya koyuyorum 10 dk bekletiyorum süzüp biberona koyuyorum. içine de çay kaşığının ucu ile bal koyuyorum cok az ama minik az tatlansın diye diğer türlü acı oluyor, içmiyor. :)
Bal'ı daha önce vcuduna sürüp ve tattırıp denemştm herhangi bir reaksiyon göstermediği için ıhlamuruna katıyorum. Cay kaşığı ucu ile

DM Den yürüyebilirsin 🤣
Çizelgeyi eklemeyi unutmuşum. Anlaşılıyor mu bilmiyorum. Uyanıklık aralarını açmak gerek de göz ovuşturup başını göğsüme gömünce uykuya gidiyoruz genelde: ) sabah uyandıktan sonra 2,5+ saat dayanıyor, sonra 3 saat uyanık oluyor, gece uykusundan önce 3-3,5 saat.. 4 bazen ama nadiren.

Eklentiler

• Screenshot_20220616-104935_Huckleberry.jpg
    Screenshot_20220616-104935_Huckleberry.jpg
    41,4 KB · Görüntüleme: 41
Çizelgeyi eklemeyi unutmuşum. Anlaşılıyor mu bilmiyorum. Uyanıklık aralarını açmak gerek de göz ovuşturup başını göğsüme gömünce uykuya gidiyoruz genelde: ) sabah uyandıktan sonra 2,5+ saat dayanıyor, sonra 3 saat uyanık oluyor, gece uykusundan önce 3-3,5 saat.. 4 bazen ama nadiren.
Canım benzer bi dönem geçirdim max 1 hafta sürmüştür uykuya geçerken ağlamalar geri geldi ve dalma süresi uzadı tabi ben deneme yanılma derken 1 hafta sürmüştür o ayrı.
Ama gece bölünme ya da uykuların kısalması gibi bir durum yoktu.
Oyun oynarken kafasını koyacak yer arayınca aha uyku saati diyorum bende sabah 2.5 sonrası 3 en son da 3’5 tu çok benzer yani
Ama odaya gidiyoruz 40 dk uğraşıyorum ağlıyor al beni diye 🙈 ayrılık kaygısı mı uyku reddi mi o bu derken aklıma erken uykuya gitme ihtimali geldi ve bingo😍
Sabahta hala sorun yok 2 saat sonra bile uyur o şuan 2.5 olarak sabit duruyor
2. Uyku 3,5 saat
3. Uyku 4 saat sonra olarak planlıyorum
Dün geç kaldık 4.5 saat oldu sorunsuz uyudu mesela açsam daha da açılacak sanırım o ara.
Oyuzden uyku aralıklarını açtım ve ayrılık kaygısı içinde yatağının yakınına yaklaştım öyle çözdüm 🤗
Deneme yanılma doğru saatleri bulma 1 haftada çözüldü işte toparlarsın merak etme

Kızlar günaydın,
Beni bir derdim var. Sorun ek gıda!
10 ay 10 günlük olduk artık ama hala mama yiyoruz. Hep mama sürekli mama.
Günde belki 1 bilemedin 2 defa ek gıda o da kuş kadar.. Asla istemiyor asla yemiyor cinnet geçiricem geçen en son kaseyi duvara fırlattığıı hatırlıyorum devamı yok
Yediği sadece köfte makarna bu kadar. Hep katı gıda. meyve imiş, çorba imiş, sebze imiş hak getire. meyve püreleri vs asla.. önceden yediklerni bile yemiyor, muz o kadar severdi şimdi ağzına sürmüyor, yoğurt cok severdi ağzına sürmüyor. Armut püresine bayılırdı şimdi asla. Ağzına veriyorum eliyle cıkarıp atıyor hep böyle her öğün böyle. 2 gün önce 1 dilim portakal koydum 40 dk da yedi zarla zorla yanii. Artık bıraktım gerçekten psikolojik olarak iyice çöktüm gerçekten çöktüm sinirden oturup her gün aglıyorum
Mesajı ben mi yazdım diye bir baktım,o derece aynı durumdayız 😂 dediler ki görsel duyusu yüksek bir iki çalışma yapmamız gerek tamam dedim götürdüm işte ısırma çalışmaları şu bı yapıldı.Baktım pek de bir numarası yok evde daha farklı şeyler yapmaya başladım.Mesela bebek yemeklerinden daha bizim yemeklere döndürdim azıcık daha iyi gibi oldu ama hala çorbamsı şeyleri tüketiyordu ben de işte içine ekmek falan her çeşit sebze domates et suyu allah ne verdiyse katmaya başladım.Tam düzgün gidiyordu çat 3 gündir çok ateşli hop sardık başa.Birkaç gün yumurtayı tavada yediyse sonra bir anda nefreti geliyor tamam diyorum bıktı belki farklı bir şey yapıyorum hop ondan da nefret ediyor.Bu kadar iştahsız bir çocuk ben görmedim.Gerçekten görmedim çünkü ailede herkes her bebek gayet iyiydi bu sanırım baba tarafına çekti 😂🤪Arkadaşlarımın bebeklerine bakıyorum Erol Taş gibi eti sapından tutup ısırarak yiyor benimki eti koyduğumda mama sandalyesinden tek parmağıyla ittire ittire atıp yüksekten yerdeki eserine bakıyor!Mesajınızı görünce bencilce gelecek ama nasıl mutlu oldum.Tek olmamak biraz olsun iyi geldi 🤭

Canım benzer bi dönem geçirdim max 1 hafta sürmüştür uykuya geçerken ağlamalar geri geldi ve dalma süresi uzadı tabi ben deneme yanılma derken 1 hafta sürmüştür o ayrı.
Ama gece bölünme ya da uykuların kısalması gibi bir durum yoktu.
Oyun oynarken kafasını koyacak yer arayınca aha uyku saati diyorum bende sabah 2.5 sonrası 3 en son da 3’5 tu çok benzer yani
Ama odaya gidiyoruz 40 dk uğraşıyorum ağlıyor al beni diye 🙈 ayrılık kaygısı mı uyku reddi mi o bu derken aklıma erken uykuya gitme ihtimali geldi ve bingo😍
Sabahta hala sorun yok 2 saat sonra bile uyur o şuan 2.5 olarak sabit duruyor
2. Uyku 3,5 saat
3. Uyku 4 saat sonra olarak planlıyorum
Dün geç kaldık 4.5 saat oldu sorunsuz uyudu mesela açsam daha da açılacak sanırım o ara.
Oyuzden uyku aralıklarını açtım ve ayrılık kaygısı içinde yatağının yakınına yaklaştım öyle çözdüm 🤗
Deneme yanılma doğru saatleri bulma 1 haftada çözüldü işte toparlarsın merak etme
Ya sağol evet yapılacak olan belli zaten. Aynı şekilde ben de yatırdıktan sonra biraz iyi uykular diyip oda içinde uzaklaşıyordum am son günlerde baş ucunda sandalyedeyim mecbur.
O 40 dakika al beni dediğinde ne yapacağımız konusunda kocamla farklı yerlerdeyiz: ) ben bu uyku eğitimi süreci değil, kucağımıza almamız, buradayım, seni çok seviyorum diye diye sakinleştirmemiz lazım diyorum, o nooo: ) yatağından almayalım diyor.
En güzeli yatağın içinde sakinleştirmek ama patmaklıklı beşiğin dibine eğilmek ve kaldırmadan sarılmak mümkün olmuyor.

Hepimizinki atak haftalarında net: ) bizimki normalde yediği şeyleri diliyle itiyor bazen. Bazen de itmiyor: ) Bazen önce itiyor, sonra yemeye başlıyor. Bazen elimden yemek istiyor bazen kendi. Büyüyorlar: )

X