2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;


  • Ankete Katılan
    302
Canim bende anksiyete var diger iki dogumumda boyle bir problemim yoktu bunda sanki ilk kez doguma girecekmisim gibi korktm normal dogum benimki. Acaba ikinirken kalp krizi gecirirmiyim kan kaybindan olurmuyum falan filanlar bitmior anliorsndr beni butun felaket senaryolariyla gittim hastaneye cok sukur dogumum cok iyi gecti o an bi sogukkanlilik gelior insallah Allah yardimcn olsun saglikla al bebgni kucagina
 
Yaa hadi gozunaydin kavustun saglikla bebegine ben de kolay atlatirim umarım şu sezeryan olayini valla çok stres yapiyorum ben de bisey yokmus derim cikinca insallah
 
Cok iyi anliyorum hem de aynı seyler gelip duruyor aklıma Sevindim saglikla kucaginiza almişsin bebegini ne guzel insallah o soğukkanlılık bana da gelir sagolasın
 
Merhaba canım anneler. Çok sık gire ama gördüğüm kadarıyla benzer şeyler yaşıyoruz. Bizimde kan uyuşmazlığından dolayı sarılığımız hep yüksek. Bebeğimin gözünün beyazı bile sarı. En son 11 di. Sütüm az geliyor bebeğimde iki üç çekip uyuyor. Mecburen biberonla mama takviyesi yapıyorum sağdığım sütü de biberonla veriyorum. Günde 2-3 defa çok derin uyuyor mecbur aç kalmasın diye biberon kullanıyorum ve meme reddi yaşarız diye çok korkuyorum. Bir de sürekli ağlamak isteğim var sanırım kohusa depresyonu yaşıyorum
 
11 kötü bir değer değil ki canım benim 10 du doktor bu değerle birşey olmaz dedi.Ve şuan geçti bile gözlerinin beyazı hafif sariydi şimdi beyazlasti.
 
11 kötü bir değer değil ki canım benim 10 du doktor bu değerle birşey olmaz dedi.Ve şuan geçti bile gözlerinin beyazı hafif sariydi şimdi beyazlasti.
Kötü değil ama arttığı için tedirgin ediyor beni. Hastaneden çıktığımızda 6 falandı. Gün içinde de bezini fazla kirletmiyor. 4-5 defa. Doktor yeterli beslenmiyor dedi.
 
Kötü değil ama arttığı için tedirgin ediyor beni. Hastaneden çıktığımızda 6 falandı. Gün içinde de bezini fazla kirletmiyor. 4-5 defa. Doktor yeterli beslenmiyor dedi.
Bizim de kan uyuşmazlığımız var pazartesi 15.18 çıktı mamaya başladık yarın kontrolümüz var bugün biraz daha iyi gibi sizin sarılık takibini nasıl yapıyorlar kandan mı? Topuk kanı mı alıyorlar yoksa elinden mi?
 
Geçmiş olsun miniğinize. İlk kandan yaptırdık sonrakiler alnından makineyle bakıyorlar. Ama doktor aralarında fark olabileceğini söyledi. Mesela makine 7-8 ölçüyorsa kandn baktırırsanız 11-12 çıkar dedi. Anladığım kandan daha güvenilir ama onuda sürekli yaptırmaya insan kıyamıyor. Siz mamayı neyle veriyorsunuz biberon mu başka bir aparat mı?
 
Kızlar sarilikta şekerli su deneyen var mı ?? Benim kızın yüzünde var şuanda doktor ileri düzeyde değil suratında var sadece kan almaya gerek yok belli ediyor zaten kendni kontrol edin bacaklara gövdeye inerse o zaman sıkıntı dedi. Bu şekerli su ise yariyor mu ? Ya da emzirme harici ne yapablrm 2 saatte bir doyuruyorum ama cokk fazla uyuyor ayrıca bu sarılık uyku yapar mı ? Ondanmi bu kadar fazla uyuyor acaba
 
Biberonla veriyordum bugün akşam sağdığım sütü de mamayı da şırınga düzeneği ile verdik benim de sütüm sandığım kadar çok değilmiş sanırım ilk sütüm indiğinde göğüslerim acıyordu aradan 3 gün geçti yumuşadı göğüslerim mamayı emerken şırıngayla veriyoruz cuk cuk emiyor şırıngayı çekince zayıflıyor emmesi bestlak aldım humana içiyorum rezene ve 3lt su içiyorum ama dolu dolu olmuyor göğsüm daha başka ne yapabilirim ki
Dikkat et takibini iyi yap muhakkak uyandır besle sık sık. Sarılık da uykuya meyili arttırır
 
Benim halam ebe hemşire emeklisi eskilerin. Bana söylediği ilk şey medine hurmasini doğra hafif kaynat bir çay kaşığı ver olmuştu sarılık için. Ben ilk günler unuttum yapmadım ama sonra halama çok güvenirim aklıma geldi verdim bir kaç gün üst üste. Ağzında pamukcuk dahi olmadan geçti. Şekerli suyu da söylediler ama hurmalı su verince onu vermedim.Yükselmeden geçti ilk hafta cok şükür, tabi yanında bol bol besledim takip ettim hep kendimde hep şekerli şeyler yedim içtim
 
O şişlikler daha tam olarak inmedi resmen fil ayağı gibi olmuştu parmaklarım görünmüyordu. Şimdi baya bi azaldı ama tamamen geçmedi. Olabildiği kadar ayaklarını uzatıp dinlendir aşağı sarkıtma. Bir de sık sık tuvalete çıkmak icin bol bol su iç.
 
Benimki de günde 2-3 kez derin uyuyor. Uyandırma çalışmaları da cevap vermiyor. Uyurken besliyorum bende aç kalmasın diye. Yenidoğanlar zaten çok uyuyor bir de sarılıkla uyku süresi artıyormuş
 
Selamlar, bizde de kan uyuşmazlığı var. 15.8 e yükselmişti cumartesi. Hastanede yatış olsu ışın tedavisi aldı bi gece. Ama aynı odadaydık küvezi yanıma kurdular aralarda çıkartıp emzirdim ağlayınca sakinleştirdim. O yüzden zor olmadı.
Bir de tam kan sayımı yaptılar hemogram işte. Onda bir şey çıkmadı o önemliymiş.
Işından sonra sabah 9.6 ya düşmüştü. 2 gün geçti bugün 10.8 olmuş. Normal dedi doktorum. ( bu değer kişiye göre değişiyor, kan uyuşmazlığı, doğumun yapıldığı hafta, bebeğin kilo kaybı durumu vs.)
Eğer tekrar yükselirse bu ışın cihazları eve kiralanabiliyormuş onlarla devam edeceğiz. Hem maliyet olarak daha uygun özel hastaneye göre hem de evimizde olmak daha kolay olur.
Benimki de çok uyuyor, sütüm bol çok emzirmeye çalışıyorum ama doktorlar mama da ver dedi. Benimki de mamayı almıyor. Mamadan çok zor yiyor 3 kere yapıyorsak 1 kere yiyor.
Ben alışsın iyice emmeye diye gece 2 3 gün boyunca 45 dk da bir uyandırmaya çalıştım. Hepsinde başarılı olmadım ama işe yaradı gibi. 2 gündür biraz daha iyi gibi. Ama benim için zor oluyor tabi.
Bir de bu ışın tedavisini okuduysanız güneşe bağlı bulunmuş. Doktora sorduk günde 10 dakika kadar güneşe gösterebilirsiniz pencere arkasından dedi.

Ben meme reddi olmasın diye kaşık biberon aldım. Onu kullanıyorum. Normal biberon da denedim gerçi benimki ikisini de pek sevmedi.

Bir de emzirme danışmanına gittim hastanede. Tutuşum vs yanlışmış hep. Onu öğrettiler. Belki internetten emzirme tekniği videosu izlemek faydalı olabilir.
 
bende o dediklerinizi kullanıyorum sütüm artsın diye bir de 10 günde içtiğim hoşafı ömrümce içmemişimdir yine de sütüm az geliyor
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…