- 15 Ekim 2020
- 432
- 395
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
- #28.061
Birde ben artık strese giriyorum her arayan doğurmadın mi diyor. Doğum yapiyim arayanlari açmayacam. Sancim gelmemesinden korkuyorum bendeDoğurmayan bir ben kaldım galiba
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Birde ben artık strese giriyorum her arayan doğurmadın mi diyor. Doğum yapiyim arayanlari açmayacam. Sancim gelmemesinden korkuyorum bendeDoğurmayan bir ben kaldım galiba
Soyliyorum surekli Cocuklar icin endiseleniyorum diye ya aniden birsey olursa diye ama Yok .bilseydim Boyle olacagini yatici bakici arastirirdim simdiye kadar.guvenebilecegim Birini bulurdum ama simdi ha deyince bulamam kimseyi ozellikle Corona zamani.zaten cocuklara bakmak ayri enerji gerektiriyor ,yemekleri , temizlikleri..katlaniyorum artik Cocuklara bagirirken buluyorum kendimi sonra oturup uzuntuden agliyorum.
Benim de eşimin tarafından kimsem yok burda, annem babam da 1 saatlik mesafedeler, annem söylüyor geleyim ütünü temizliğini yapayım diye ama şimdilik ihtiyaç duymuyorum, yavaş yavaş yapıyorum kendim ama benim ilk cocugum o yüzden böyle rahatım, evde 2 tane daha cocukla gerçekten zor, hele dogum baslarsa o çocuklar nolacak diye ben de endişe ederdim o konuda çok haklısınız. İlk gebelik gibi değil sizinki gerçekten yardım edecek birisi lazım, artık dogum başladığını hissettiğiniz anda hemen çağıracaksınız inşallah eşinizin işte olmadığı bir saate denk gelir dogum da.Merhaba kizlar,
Canim cok slkkin.yurtdisindayim ve 2 kucuk cocugum var cogunuz hatirliyordur.esimin tarafindan kimsem Yok burada ama annem ve babam Bana cok yakin.kendi isyerlerinde calisiyorlar.kardesim sehir disinda uni okuyordu bitirdi 1 ay once ve Hala tesrif etmedi bazi seyleri bahane ederek.sevgilisini birakmak Zor geliyor isin asli.neyse 39. Haftaya Girdim ve bekliyorum ki Annem daha cok basimda dursun cocuklarim icin.aniden dogum baslarsa kimsesizler gibi ele gune gelin cocuklarima bakin demek istemiyorum.o anda kime ulasip Kimi bulabilecegimi de bilmiyorum zaten.esim uzakta calisiyor kendi isyerimizde.onun basimda durmasi demek isyerini kapatmak demek Belli bir sure.dogum sinyali alinca kapatip gelecek ama uzun surecektir.her neyse cok bunaldim kendimi kimsesiz caresiz hissediyorum resmen.ben mi abartiyorum sizce?
Birde ben artık strese giriyorum her arayan doğurmadın mi diyor. Doğum yapiyim arayanlari açmayacam. Sancim gelmemesinden korkuyorum bende
Bende bende ne açılma var ne sancı tık yok özetleDoğurmayan bir ben kaldım galiba
bende vericem mama . emzirme destek sistemi şeklinde hem mememi de uyarsın diyeHastanede kilosuna göre söylüyorlar. zaten bir kac hafta sonra bebek kendi istedigi miktari belirliyor ve doymazsa agliyor. Önemli olan ilk 10 gün aç bırakmamak. bende önce emzirdim sonra az bir mama hazirlayip takviye yaptim. Çok şükür sarılık vs es geçti. Simdidd emziriyorum ama sonrasinda eger araniyorsa 30ml mama hazirliyorum. Zaten doymazsa yıkıyor binayı
bende dogurmadımmm cuma inşşş öff heycanlanıyorumDoğurmayan bir ben kaldım galiba
İyi geceler kızlar..Sizler günde kaç kez emziriyorsunuz yada mama veriyorsunuz?Bana hemşire 2saatte bir emzir demişti 3saati geçmesin uykuda olsada uyandır dedi.
Ama ben şuan süt sağma makinasıyla emzirebildigim için o kadar sık aralıklarla emziremiyorum.Bazen uykuda çok kalıyor 4-5 saat uyandırmaya kıyamıyorum bazende zor uyuyor çünkü
Haliyle 2saatte bir emziremedigim icin sanırım 25ml lik mama ondan yetmiyor versem dahada istiyor çünkü.
Siz kaç ml veriyorsunuz ve günde kaç kere emziriyorsunuz?
Allah'ım sağlıkla kucağına aldırsın tez elden, çok çok geçmiş olsun.Sağlıcakla kavuşamadım evladıma kaka yutmuş 3 gün soğutma tedavisi olacakmış sezeryan oldum. Rabbim evlatlarınıza sağlık sıhhat versin
Ben hastaneden gelir gelmez aldım canım yani doğumdan 1 gün sonra akşamına duş almıştım.. zaten su geçirmez bant yapistiriyorlar. 4 gün oldu ben doğum yapalı 3 defa duş aldım herhangi bir sorun olmadı.. rahat rahat alabilirsnSezeryan olan anneler ilk duşunuzu ne zaman aldınız nasıl aldınız bir de sargı bezi var mıydı dikiş yerinizde duş alacağım da bilgi alayım dedim sizden öncesinde
Ben ertesi gün eve geldim ve duş aldım. Doktorum her gün duş al dedi özellikle hatta. Yapıştırma dikiş sezeryan yerim ince bir bez şeffaf şekildeSezeryan olan anneler ilk duşunuzu ne zaman aldınız nasıl aldınız bir de sargı bezi var mıydı dikiş yerinizde duş alacağım da bilgi alayım dedim sizden öncesinde
Benim sezeryandan hemen sonra odaya iner inmez sütüm geldi ama şöyle bir aksilik oldu tek göğsümde yara çıkmıştı doktor ve hemşireler bnu vermeyin dedi tek göğse yuklendik.. şuan o göğüs cillik yara içinde..İyi geceler kızlar..Sizler günde kaç kez emziriyorsunuz yada mama veriyorsunuz?Bana hemşire 2saatte bir emzir demişti 3saati geçmesin uykuda olsada uyandır dedi.
Ama ben şuan süt sağma makinasıyla emzirebildigim için o kadar sık aralıklarla emziremiyorum.Bazen uykuda çok kalıyor 4-5 saat uyandırmaya kıyamıyorum bazende zor uyuyor çünkü
Haliyle 2saatte bir emziremedigim icin sanırım 25ml lik mama ondan yetmiyor versem dahada istiyor çünkü.
Siz kaç ml veriyorsunuz ve günde kaç kere emziriyorsunuz?
Canımm okuyunca kendi doğumum geldi aklıma duygulandım Allah seni tek avazda kurtarsın arkadaşımBenımde dogum basladı dua edermısınız benım ıcın saglıkla kucagıma alayım normal dogum olucak
Bir de benDoğurmayan bir ben kaldım galiba
Sezeryan olan anneler ilk duşunuzu ne zaman aldınız nasıl aldınız bir de sargı bezi var mıydı dikiş yerinizde duş alacağım da bilgi alayım dedim sizden öncesinde
Canım nasılsın, bebişten haber alabildin mi?Canım günaydın bebekten haber alamadım ayrı hastanedeyiz
Bizimde devreler yancak bu gidişle zorla uyut 2 saat sonra uyandır onlarında düzeni kakmıyorSanırım bu durum yenidoğan için normal herkeste var çünkü ben serum fizyolojik sıkıyorum burnuna açılsın diye bu ara altını açsam da artık kar etmiyo serumu sıkınca ağlayıp uyanıyor sonra özür diliyorum Bu gece resmen kriz yaşadık asla düzgün emmedi e tabi sabah ortalığı yıktı açlıktan şimdi yeni yattı uyandırmam gerek bunun stresini yaşıyorum şu an ben de
Tebrikler canım.Doğumum oldu benimle de kızlar çok şükür kavuştuk kızımla oskapar olalı 12saar geçmediği için genel anestezi önerdi anestezi doktoru ve genel oldum ağrım var ama geçecek mis kokulumla abimiz de çok heyecanlı kardeşi çok güzelmiş
Sağsalim al kucağına inşallahBenımde dogum basladı dua edermısınız benım ıcın saglıkla kucagıma alayım normal dogum olucak
Benden çok süt geliyoe göğüslerim aşırı sert ve ağrıyor ama bebeğim kavrayamiyor şuan manuel pompayla sağiyorum 2saatte bire alarm kurdum artık.Keşke biraz emebilse.Benim sezeryandan hemen sonra odaya iner inmez sütüm geldi ama şöyle bir aksilik oldu tek göğsümde yara çıkmıştı doktor ve hemşireler bnu vermeyin dedi tek göğse yuklendik.. şuan o göğüs cillik yara içinde..
Diğer göğsüm düzeldi de Allah'tan ondan emziriyorum bir yandan sagiyorum bir yandan da en az 30ml mama hazirliyorum her öğün icin.. yani her öğünde toplamda 60ml süt ve mama almış oluyor. Günde 8-9 öğün veriyorum şimdilik