- 26 Mart 2017
- 3.227
- 5.556
-
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
- #21.161
Doğumda artıyormuş ben bunu okumuştum ama aklımda doğuma kadar artıyor kalmis+ Ben de suyun miktarı 28 hafta sonrası azalıyor diye biliyorum seviye olarak değişmiyor çünkü bebek büyüyor, bebek büyüdüğü için içerideki kütle artışıyla su seviyesi hemen hemen sabit kalıyor fakat miktar azalıyor.
Evet beni de bu plansizlik cok tedirgin ediyor, ama doktorumda illa sezeryan falan demedi. Olurda beklenmedik erken dogum olursa ona gore kanamayi dengelicek şeyler var dedi de iste o bile stres yapiyor bendeCok ekstrem şeyler konusuyoruz falan diyede serzeniste bulundu hatta birazda Bazen de hic riske atmadan sezeryanmi olsa diyorum,ya da akisina mi biraksam diyorum . Benimde kafam cok karişik
Kızlar daha önce sezaryan yaptıranlar daha önce hiç tecrübem olmadığı için merak ettiklerim var mesela dedikleri saatte doğuma aliniyormusunuz hemen?
Örneğin yarın sabah 9 da gelin dediler o saatte gidip sizi hazirlayip hemen alıyorlar mı?
Doğuma giderken ne giydiniz makyaj problem oluyormu?
Hemen sütünüz geldimi?
Banyo yapabiliyor muyuz?
Cok tesekkur ederim cevabin icinKorkutmak istemem kesinlikle zaten bende sorun olarak görülen sey sende gayet normal seyredebilir malum. 28.haftada aynı dediğin gibi bir haftalik sancıyla doktora yazdım hemen gel nst bakalım dedi. Gittim sancım 50lerde cıktı adalat başladı günde 2 tane bi de doğum olursa diye ciğer geliştirici iğne yaptı. Birkaç gün rahatlamıştım sonra yine başladı aynı sanci yine doktora yazdim nst istedi. Bu sefer sancılar 80lerde cıktı adalatı günde 4e çıkardı. Şimdi sancım yok çok şükür ama adalat 6 saatte bir içiyorum mesela ilacı icmeme 2 saat kala sancım başlıyor yine.
Belki senin nstde sancı çıkmayacak belki düzensiz çıkacak bilmiyoruz. Ama bi baktirmanda fayda var tedbir alınır haftan çok erken çünkü.
Doktor erken gebelik riskim var diye tetanos yapmadı, tetanos aşısının doğumdan en az iki hafta önce vurulması gerekiyormuş. Riske atmayalım dedi.Canım doktor bana magnezyum yazarken özellikle uyardı, hergun mutlaka içeceksin eger arada unuturum dersen hiç başlama dedi. Şimdi demiri bile unutabiliyorum ama magnezyumu hiç aksatmıyorum. İstersen telefon hatırlatıcı ayarla, stres yapma 32 den sonra çoğunluğu 2 haftaya bir çağırıyorlar zaten, hepimizin bebisleri zamanında gelsin inşallah.
Canım doktoruna söylersen o tavsıye ederse daha ıyı, ben almanyada yasıyorum o fıtıl trde varmı bılmıyorum. Ama arastırdım ph duzenlıyormus ve florayı temızlıyormus bakterılere karsı falan,,Fitil ne kullaniyorsunuz acaba benim de ph 8.5 cikti sol alt rahime dogru kasik agrim oluyor arada ama henuz 13 haftaligim biraz da cekiniorum fitilden
Canım benimde haftaya cumartesine denk geliyor 32+0 . Gün kaybı derken, izin için mi ? Yoksa bende 32+2 alayım demiştimNefesimmmsin @epso kızlar ben de çalışabilir raporu alıcam yarın normalde 32+0 da almam gerek ama 32+0 cumartesiye denk geldiği için yarın gidicem bu hafta @arven84 gitti almaya sağolsun benim durumumu sormuştu geç alırsam gün kaybım olacağını söylemiş doktoru o yüzden ben bir gün erken alıcam umarım sorun olmaz bir günle bu arada ben devlet hastanesinden alıcam eşim kadın doğumcuya sormuş buradan veriyoruz demiş yarın birlikte gidip alacağız inşallah bakalım doktor bir günü sorun etmez umarım
Teşekkürler hiç kımıldamamaya çalışıyorum.Korkma cnm başka akıntı da yokmuş sancı falan da yok bebişin hareketleri de ii o yüzden sola yat dinlenmeye devam yarına kadar
Benim doktorum nidozal m diye bir fitil yazdi cnm ilk 3aydan sonra kullanimi uygundur diyor internette arastirdim ben de yeni doldurdum 3.ayimiCanım doktoruna söylersen o tavsıye ederse daha ıyı, ben almanyada yasıyorum o fıtıl trde varmı bılmıyorum. Ama arastırdım ph duzenlıyormus ve florayı temızlıyormus bakterılere karsı falan,,
Ben 8 sene önce doğum yaptım bir sürü şey değişmiştir belki ama ben 9 da hazırlığa başladılar sonda falan takıldı lavman yapılmadı bana sabah 10da kızım doğmuştu ertesi sabah hastanede duşumu aldım ve pansumanı yeniledi hemşire makyaj aklıma bile gelmedi belki bu kez bir şeyler sürerim izin verilirse sanırım eşofmanlarımı giymiştim bu sefer elbise giymeyi düşünüyorum rahat olur sütüm birkaç gün sonra geldi tam anlamıylaKızlar daha önce sezaryan yaptıranlar daha önce hiç tecrübem olmadığı için merak ettiklerim var mesela dedikleri saatte doğuma aliniyormusunuz hemen?
Örneğin yarın sabah 9 da gelin dediler o saatte gidip sizi hazirlayip hemen alıyorlar mı?
Doğuma giderken ne giydiniz makyaj problem oluyormu?
Hemen sütünüz geldimi?
Banyo yapabiliyor muyuz?
Kızlar yine kanamam var hastanelik olduk. Bu sefer açıklıkta varmış. insallah biraz daha dayaniriz.
Rabbim senin de bebeğinin de yardımcısı olsun inşallah canım sağ Salim kucağına almayı nasip etsin dayanma gücü versin ikinize de hayırlısıylaKızlar yine kanamam var hastanelik olduk. Bu sefer açıklıkta varmış. insallah biraz daha dayaniriz.
Ne olacak halimiz bilmiyorum. Benim de erken doğum riskim var. O yüzden Progestan kullanıyorum. Doktorum 36. Haftada ilacı keseriz dedi. Ama 36. hafta tam bayram haftasına denk geliyor. Normalde tek dozu unutursam kasılmam oluyor. İlacı kessem sıkıntı... Kesmesem olmaz... Bayram öncesi doğum olsa erken... Sonrasına kalır mı belli değil... Kafamda deli sorularAl benden de o kadar
Dayanırsın canım hiç merak etme 35 haftaları geçeceksin inşallahKızlar yine kanamam var hastanelik olduk. Bu sefer açıklıkta varmış. insallah biraz daha dayaniriz.
Sancıyla beraber açılmaya da bakılıyor ona göre karar veriliyor canım yarın ona da baktir mutlakaCok tesekkur ederim cevabin icin
Ben 27 haftalik oldum ama bebek butun olcumlerinde hep 2 hafta ilerde 29 haftalik cikiyor
Umarim erken dogum belirtisi falan degildir
Ben tam bayram haftası doğurcam muhtemelenNe olacak halimiz bilmiyorum. Benim de erken doğum riskim var. O yüzden Progestan kullanıyorum. Doktorum 36. Haftada ilacı keseriz dedi. Ama 36. hafta tam bayram haftasına denk geliyor. Normalde tek dozu unutursam kasılmam oluyor. İlacı kessem sıkıntı... Kesmesem olmaz... Bayram öncesi doğum olsa erken... Sonrasına kalır mı belli değil... Kafamda deli sorular
Canım çok geçmiş olsunKızlar yine kanamam var hastanelik olduk. Bu sefer açıklıkta varmış. insallah biraz daha dayaniriz.
Cnm hiç korkma nerden nerelere geldiniz. Sende kızında bunu da atlatacaksınız hele en az 2,3 hafta daha dayanın ondan sonra gelmek isterse de gelsin prensesKızlar yine kanamam var hastanelik olduk. Bu sefer açıklıkta varmış. insallah biraz daha dayaniriz.
Çok geçmiş olsun canım Allah yardımcınız olsunKızlar yine kanamam var hastanelik olduk. Bu sefer açıklıkta varmış. insallah biraz daha dayaniriz.
cnm çok taktım bu durumu ama Allah büyüktür elbet bize de bi çare bulunur. Herşeyin hayırlısı olsun 36 haftalık olalım inş hepimiz gerisi fasa fisoNe olacak halimiz bilmiyorum. Benim de erken doğum riskim var. O yüzden Progestan kullanıyorum. Doktorum 36. Haftada ilacı keseriz dedi. Ama 36. hafta tam bayram haftasına denk geliyor. Normalde tek dozu unutursam kasılmam oluyor. İlacı kessem sıkıntı... Kesmesem olmaz... Bayram öncesi doğum olsa erken... Sonrasına kalır mı belli değil... Kafamda deli sorular