- 21 Haziran 2017
- 3.734
- 10.661
- 31
-
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
- #21.141
Valla cnm 15 temmuzda 37 haftalık oluyorum ve ben o zamana kadar çalışmayı düşünüyorum . Eğer çok yorucu bir işin yoksa, amir ve iş arkadaşlarında anlayışlıysa, sağlık açısında da Bi sorun yoksa son güne kadar çalış benceÇok sevindim canım biz de esnek çalışıyoruz ben temmuza kadar böyle giderse çok mutlu olacağım. Benim o durum karışık 5 temmuzda işi bırakacağım ben doğum sonrası toplam izinler artı diyorum rapor alırım 1 ocak a kadar çalışmam. Ücretsiz izne ayrılmayı da düşünmüyorum ama 5 temmuzda izne ayrılırsam resmen bayram tatiline gidiyor 10 günüm bunu düşününce de üzülüyorum bakalım belki ben de son raddeye kadar çalışırım
Cnm Endişelenme kendini iice takip et bu akşam zaten yarında kontrolun var inş hiç bişey yoktur.Selam kızlar dün yattıktan sonra sağ kalça üstünde bir ağrı oldu bütün gün uzanır pozisyondaydıydım hafifledi. Akşam yürüyüşüne çıktık 20 dk anca yürüdük geldik. Açık kahve az da olsa akıntı geldi. Şimdi uzanıyorum tuvalete gitmeye de korkttum. Yarın dr randevum var. Napacamı bilemedim.
Adet sancısı gibiydi benim de. Ilk zamanlar olsa kesin adet oluyorum derdim hatta gün içinde içim sökülüyormuş gibi sürekli devam eden bi sancıBu sancı nasil oluyor biraz tarih edebilir misiniz
Benim 3 gundur ara ara suren adet agrisi gibi agrilarim oluyor ama uzun surmuyor hemen geciyor ayni zamanda bel agrimda var
Ama bilemedim acaba usuttum mu sanci mi ne oldugunu
Canım doktor bana magnezyum yazarken özellikle uyardı, hergun mutlaka içeceksin eger arada unuturum dersen hiç başlama dedi. Şimdi demiri bile unutabiliyorum ama magnezyumu hiç aksatmıyorum. İstersen telefon hatırlatıcı ayarla, stres yapma 32 den sonra çoğunluğu 2 haftaya bir çağırıyorlar zaten, hepimizin bebisleri zamanında gelsin inşallah.Kızlar ya, doktor ilk magnezyum verdiğinde içmeyi bile unuturdum, hiç rahatsız olmazdım.
Şimdi bir gün içmesem karnımın alt kısmında ağrılar oluyor, anlıyorum ki magnezyum içmedim. İçince yavaş yavaş geçiyor bunu yaklaşık son iki haftadır hissetmeye başladım. Kasılmalarım mı artıyor tam olarak bilemiyorum, haftaya randevum var, acaba bu hafta mı gitsem diye düşünüyorum. Aile hekimim bugün bebek çantamı hazırlamamı söyledi. Hemşire ise artık doktor seni haftada veya iki haftada bir çağırır dedi.
Ağustos ayını beklemeyecek mi acaba diyorum bazen...
Bana suyun normale dönmesi 5 6 haftayı bulur demişti 28.haftada. O zamana kadar sen zaten doğurursun dedi. Benim normale dönmesi gibi bi umudum kalmadı da senin 31 32.haftalar düzelir gibi. Inşallah bir sonraki kontrolde normal derAylik gidiyorum
Korktum simdi tesekkur ederimAdet sancısı gibiydi benim de. Ilk zamanlar olsa kesin adet oluyorum derdim hatta gün içinde içim sökülüyormuş gibi sürekli devam eden bi sancı
Doktorla görüştün mu canım peki? Bi yaz istersen nst isteyebilir bir sorun varsa önlem alınır bari.Korktum simdi tesekkur ederim
Şimdi lavobsya gittim gelen başka akıntı yok. Tabi korku yarına kadar devsm edecek. Şükğr oğlan hareket ediyor.Cnm Endişelenme kendini iice takip et bu akşam zaten yarında kontrolun var inş hiç bişey yoktur.
Canım ya şu an senle aynı durumdayım. Benimde kahverengi akıntım geldi akşam yürüyüş yaptım eşimle ondan sonra geldi. Bugun doktorum hastanede doğumda. Yarın gideceğim. Şu ABD deyim Türkiye’deki doktorum normaldir olabilir dedi kırmızı kan ve sancı olmadığı sürece ondan dolayı biraz rahatımSelam kızlar dün yattıktan sonra sağ kalça üstünde bir ağrı oldu bütün gün uzanır pozisyondaydıydım hafifledi. Akşam yürüyüşüne çıktık 20 dk anca yürüdük geldik. Açık kahve az da olsa akıntı geldi. Şimdi uzanıyorum tuvalete gitmeye de korkttum. Yarın dr randevum var. Napacamı bilemedim.
Evet canim konustum yarin gel bi bakalim dedi ama anlam veremedim benDoktorla görüştün mu canım peki? Bi yaz istersen nst isteyebilir bir sorun varsa önlem alınır bari.
Ay saklayamam ben bir gün bile olsaSorun edecegini sanmiyorum benim şartlardan kaynakli 1 hafta 2 gün erken olmuş olduBen de sadece bebek cok gec dogarsa sorin olurmu diye düşünüuorim ama olmaz sanirim, ne biliyim bi rahatlik var uzerimde Bu arada senin 1 günü sorun edecegini düsünüyorsan bu doktorun,son adet tarihini ona gore erken soyle Sonucta onu baz aliyorlar
Evet çok haklısın... Şöyle ki aslında yorucu bir işim olabiliyor bazen esnek devam ederse belki düşünürüm kasıma kadar normal izinlerim götürüyor beni sonrası için raporlarla idare edicem 1 ocaka kadar bakalım hayırlısı olsunValla cnm 15 temmuzda 37 haftalık oluyorum ve ben o zamana kadar çalışmayı düşünüyorum . Eğer çok yorucu bir işin yoksa, amir ve iş arkadaşlarında anlayışlıysa, sağlık açısında da Bi sorun yoksa son güne kadar çalış bence
Korkutmak istemem kesinlikle zaten bende sorun olarak görülen sey sende gayet normal seyredebilir malum. 28.haftada aynı dediğin gibi bir haftalik sancıyla doktora yazdım hemen gel nst bakalım dedi. Gittim sancım 50lerde cıktı adalat başladı günde 2 tane bi de doğum olursa diye ciğer geliştirici iğne yaptı. Birkaç gün rahatlamıştım sonra yine başladı aynı sanci yine doktora yazdim nst istedi. Bu sefer sancılar 80lerde cıktı adalatı günde 4e çıkardı. Şimdi sancım yok çok şükür ama adalat 6 saatte bir içiyorum mesela ilacı icmeme 2 saat kala sancım başlıyor yine.Evet canim konustum yarin gel bi bakalim dedi ama anlam veremedim ben
Oglumda 34. Haftada suyum geldi gittim sezaryen oldum hemen
Ilk defa boyle bir sey yasiyorum sanki 3 gundur adet olucam da olamadim gibi belimde agriyor
Korkma cnm başka akıntı da yokmuş sancı falan da yok bebişin hareketleri de ii o yüzden sola yat dinlenmeye devam yarına kadarŞimdi lavobsya gittim gelen başka akıntı yok. Tabi korku yarına kadar devsm edecek. Şükğr oğlan hareket ediyor.
Cnm şu saatte gel diyorlar ama o saatte sezeryana almıyorlar yatışın yapıldıktan sonra şu saatte sezeryanaa alacaz diye bilgi veriyorlar her ne kadar aç gelin diyorlarsa bence garantiye alıyorlar o açlık süresini en azından bende oyle oldu saat 9 gibi gittim yatıışım yapıldı saat 14 de sezeryana alacaz dediler ve oğlum 14.20 de doğduKızlar daha önce sezaryan yaptıranlar daha önce hiç tecrübem olmadığı için merak ettiklerim var mesela dedikleri saatte doğuma aliniyormusunuz hemen?
Örneğin yarın sabah 9 da gelin dediler o saatte gidip sizi hazirlayip hemen alıyorlar mı?
Doğuma giderken ne giydiniz makyaj problem oluyormu?
Hemen sütünüz geldimi?
Banyo yapabiliyor muyuz?
Bende öyle düşünüyorum cnm kasıma kadar doğum izni ondan sonra 1 aylık yıllık izin ondan sonrada 10+10 Dr vereceği raporla bende ocakta işe dönüş yaparım inşEvet çok haklısın... Şöyle ki aslında yorucu bir işim olabiliyor bazen esnek devam ederse belki düşünürüm kasıma kadar normal izinlerim götürüyor beni sonrası için raporlarla idare edicem 1 ocaka kadar bakalım hayırlısı olsun
Yeni eve taşındım cnm mecburen gitmem gerekiyor yoksa bende gitmek istemem sadece o da degil pazartesi kadin doktorundaydim sali evin kagitlari çarşamba diyabetolog termini bugun sukur evdeydim yarn tekrar kadin doktoru yani mecburen biyerlere gitmem gerekiyor arabayla gidiyorum ama ister istemez yoruluyorum e yeni evim de 3 kat annem karsimda ilk katta kaliyor evime bile 1 defa gittim hastaneden ciktigimdan beri hamileikte sakin ev tasimayin gercekten cok zor oluyor hele ki durumunuz riskliyse .Tabi ki üslup da çok önemli haklısınız ama siz demişsiniz ya çıktığımdan beri mecburen oraya buraya gidiyorum diye sanki gitmeseniz daha iyi gibi çok korkulu günler yaşadınız tekrar yaşanmasın inşallah. Suyu yanlış da biliyor olabilirim ama doğuma yakın artma diye bir durum olmayacağını biliyorum en azından sabit kalırmış. (32 den sonra) 32 ye kadar artarmışbilgilendireyim burada olan başkası da varsa