2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Bugün kontrolümüz vardı normalde 30+0. Ama kafa ölçümü 32+6 çıktı. Fl ( bacak) 30+1 bebeğin kilo ve kol ölçümü 31 haftalık. Kafa ölçümü çok fazla gibi geldi özellikle sordum ölçümlerin uyumlu olması gerekmiyor mu diye sorun yok dedi. Takıldım kaldım kafa Niye bu kadar ileri diye.
Ben de en son 29. Haftada gittiğimde fl neredeyse 3 hafta ileride, ac 1 hafta geride, diğerleri normal çıkmıştı, çok üzülmüştüm. Doktorum normal dedi 🤷🏻‍♀️

Karpuza ben de dadandım tek seferde yarım kilo yiyorumdur dayanamıyorum kilo yapar mı acaba zaten çok aldım eğer kilo yapıyorsa durdurayım kendimi😔
Ben de çok yiyorum ama benim kız kardeşim hamileliğinde çok yemişti bebeğe çok yaramıştı, şimdi 1 buçuk yaşında hapur küpür karpuz yiyor o da 😁 sadece karpuzdan kilo almayız heralde ya abur cubur yemektense karpuz daha faydali.

Kızlar instagramda indirimlerin paylaşıldığı bir hesabı takip ediyordum orda link vermişler eğer hala hastane cikisi filan almayan varsa indirimde gördüm bunları. Ben satmıyorum yanlis anlamayın bebegen diye bir firma sanirim.

Eklentiler

• FB_IMG_16233027297696137.jpg
    FB_IMG_16233027297696137.jpg
    100,4 KB · Görüntüleme: 35
  • FB_IMG_16233027244921202.jpg
    FB_IMG_16233027244921202.jpg
    107,7 KB · Görüntüleme: 39
  • FB_IMG_16233027062018470.jpg
    FB_IMG_16233027062018470.jpg
    91,2 KB · Görüntüleme: 36
  • FB_IMG_16233026981339767.jpg
    FB_IMG_16233026981339767.jpg
    76,9 KB · Görüntüleme: 37
  • FB_IMG_16233026842003435.jpg
    FB_IMG_16233026842003435.jpg
    69,3 KB · Görüntüleme: 36
Bugün kontrolümüz vardı normalde 30+0. Ama kafa ölçümü 32+6 çıktı. Fl ( bacak) 30+1 bebeğin kilo ve kol ölçümü 31 haftalık. Kafa ölçümü çok fazla gibi geldi özellikle sordum ölçümlerin uyumlu olması gerekmiyor mu diye sorun yok dedi. Takıldım kaldım kafa Niye bu kadar ileri diye.
Cnm sanırım bu haftalarda sonra bebişlerimiz genetik özellikleri ile gelişimlerini tamamlayacaklar. Belki sizin ailede kafa olarak büyük olabilir. Fl si ileride olanların ailesi uzUn olabilir. Benimde ac geri çıkıyor fl 1 hafta ileri kafa haftasıyla uyumlu drlar hepimize normal olduğunu söylüyorlar İçimizi ferah tutalım önemli olan bebeğinizin saglıklı olması birde her nekadar ölçümler uyuşmuyorsa da gelişim geriliği için hepsinin 2 hafta geri çıkması gibi mesela 30 haftalık iken BPd, AC fl ve kilonun 28 haftada kaldıysa o zaman gelişim geriliği den şüpheleniyorlar
Ve bence ölçümlerde bebeğin pozisyonu da çok önemli o yüzden içimizi ferah tutalım diğer kontrole kadar🌸

Merhaba ben Eylül annesi olcam insallah ama arada burayi da takip ediyorum. Ölçümlerin ileri geri cikmasiyla ilgili bisey yazmak istedim, yakın arkadaşımın da ayrıntılıda bebeginin kafa ölçümü normalden büyük çıkmıştı devlet hastanesinde doktor pat diye kafa büyük bu hidrosefali olabilir falan diyerek kızı yerle bir etmişti, ordan kendi doktoruna gittiğinde rahatlamıştı, annenin babanin kafa büyük böyle olmasi normal demişti doktoru ki sapasaglam bir bebek dünyaya geldi.. 1er haftalik geriliği ileriligi pek takmayın bence önemli olan süreç icinde bu gerilik yada ileriligin artarak devam etmemesi

Benimki 4 haftadır düşmüyor doktor resmen hicbir şey yeme demeye getirdi sadece marul kalıyor geriye 😒
Hastanede bana her zaman baska dotorlar bakti cnm sadece bi doktor suyun cok dedi 17 cm nirmalde 10 cm olmasi lazimmis diger doktorlar baktiginda 17 cm dedi fazla mi diye sordugumda normal dedi her kadina gore degisiyor sizin icin 17 cm iyi dedi bazi kadinlarda 10 cm bazi kadinlarda 14 cm normaldir kadindan kadina degisiyor dedi bence cokta cannsikmamaya calis 31 haftadan sonra zaten amniyon sivisinda artis oluyor hence doktorlar biraz abartiyor yedigimizdenndegilde hormonlardan ve stresten oluyor o yuzden cokta strese girme bu konuda rahat ol

Karpuza ben de dadandım tek seferde yarım kilo yiyorumdur dayanamıyorum kilo yapar mı acaba zaten çok aldım eğer kilo yapıyorsa durdurayım kendimi😔
Benim aklımdan çıkmıyor yemezsem. Her yemekten sonra yiyorum bi de tabağa koymaya bile sabredemiyorum nerdeyse elimde yiyorum 😂 2 kilo rahat yiyorumdur kemiksiz. Ama yemek olarak çok birşey yiyemiyorum hatta öğünleri unuttuğum için ilaçlarım da kalıyor. Yemekler de hep haşlama yağlı yiyemediğim için. Bu yüzden bende kilo yapmamış olabilir.
Normal öğünlerinizi sağlam yapıyorsanız bence kilonuzu takip edin almaya başlarsanız azaltırsınız. Doğum sonları yaza gelen arkadaşlarımda çok kilo almasınlar diye karpuz üzüm hatta şeftaliyi bile yasaklamıştı doktorlar.

Kızlar bebişlerinizi hastaneden ne ile çıkarmayı düşünüyorsunuz puset? Portbebe? Gerçi kızımda puset götürmüştük yatırınca ortalığı ayağa kaldırdı kucağımızda çıktı hastaneden puseti boş taşıttı bize 2 günlük bebe😁

Eğer şeker probleminiz yoksa karpuz çok güzel kilo verdiriyor. Ben 15kg vermiştim karpuz peynirle .

Kızlar bebişlerinizi hastaneden ne ile çıkarmayı düşünüyorsunuz puset? Portbebe? Gerçi kızımda puset götürmüştük yatırınca ortalığı ayağa kaldırdı kucağımızda çıktı hastaneden puseti boş taşıttı bize 2 günlük bebe😁

Ben pusetle çıkaracağım rabbim nasip ederse. Oğlumuda pusetle çıkartmıştık paşa gibi kurulmuştu pusete . 😂

Hadi inşallah🙏 hedef 32 yi geçmek ondan sonra 34 😁 inşallah rabbim nasip eder ❤️

Sende benim gibi 2 haftalik hedefler koyuyorsun canımmm . Ben 8.haftadan beri hedef koyuyorum inanki. Bugün 32+4 im. 34 36 38 hedeflerim 😂. Her cuma tartiliyorum ve takvime bir çizik atıyorum

Kizlar umarim hepiniz ve bebisleriniz iyidir🙏🏼 bayadir giremedim. 31+2 olduk bizde ikizlerde cok iyi . birsey soructim son 1 haftadir koltuk alti ve ozel bolge cevresinde kararma basladi sizdede varmi acaba bitek banami oldu 😟🤢
Bendede oldu normalde beyaz tenliyim hic böyle değildi ama şimdi bakıyorum koltuk altim kapkara olmuş. Özel bolgemi bilmiyorum çünkü göremiyorum 🤣

Anladım cnm bence sıkıntı olmaz geç alsan problem olur ama erken alman sıkıntı olmaz helede 2 günlük süreçte
eğer kurumun sıkıntı çıkaracağını düşünüyorsan pzt başka Dr alabilirsin yada pzt Dr izinde olacagı için cmt almak zorunda kaldım dersin
ben de senin gibi düşündüm aslinda erken almak sıkıntı olmaz sanirim 😊🙏

Herkese merhabaaa
Burayı yeni keşfettim. 30 ağustos ile ucundan bende ağustos annesi olacağım inşallah 😇 28+3 üm

Bende gebelik şekeri çıktı. Ekmeği de keserek sıkı bir diyet uyguluyorum doktorumla. Bu süreçte 1.5 kilo verdim maalesef. Ne kadar bol vol yesemde artık pilav ekmek makarna vs olmadığı içim gitti kilolar

Bu haftada kilo vermemin bebeğe zararı olur mu :KK43:
Çok moralim bozuldu, sanki bebeğim gelişmeyecekmiş gibi hissediyorum.

O kilo alsın diye her gün 2 yumurta, çiğ badem, ceviz içi, kaşar falan yiyorum ama kilo vermişim yine de :/

X