2020 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Merhaba güzel anneler. Zaman su gibi akıp gitti ne ara doğurduk da ne ara yemek yemeye başladı bu minnaklar hiç anlayamadım Bizim günlerimiz de güzel geçiyor 5 ay 20 günlük oldu, tadımlara başladım bile sadece anne sütüyle besleniyordu çok istekliydi doktor başlattı ben yoğurtla başladım 3 gün kuralına uyarak, evde ufak ufak mayaladım. Sonrasında havuç patates balkabağı brokoli ve peynir denedim. Sırada ıspanak var. Hepsinden ilk gün bir çay kaşığı ikinci gün bir tatlı kaşığı üçüncü gün ise bir yemek kaşığı verdim. Alerji yapmadı çok şükür şimdilik böyle. Peynir dediğime bakmayın sütü kaynatıp yoğurtla kestirdim üste çıkanı süzüp tuzsuz yağsız peynir yaptım minicik minicik tattırıyorum peyniraltı sularını balkabağı çorbasına kattım. Kilosu boyu iyi gidiyor. Gündüz 2 uyku uyuyor toplam 2-3 saat bazen 1 Onun dışında gündüz çoğunlukla oyun oynuyoruz aynaya bakmayı çok seviyor yüzüstü sürünmeye başladı kitap okuyorum ona, müzik dinliyoruz. İki üç oyuncağı var bazen kendi haline bırakıyorum oynuyor ama yokluğumu farkedince fena ağlıyor Göz teması kurup sohbet ediyorum farklı sesler çıkarmaya başladı bir de baya çığlık atıyor kimse tavsiye etmese de yürüteç aldım ben yemek yerken koyuyorum en fazla 15 dk . Dişler henüz yok ama salyası çok arttı ne zaman çıkar bilemiyorum. Bir de ceee-e oynuyoruz bu aylarda faydalıymış.

Canım 8 ay sonunda memeye bi yapıştı 19 aylıkken zor kopardım .ek gıda emme ihtiyacını gidermediğinden hiç öyle birşey duymadım . Bizi biberon zorluyor bıgün dr a gittim kilosu iyiymiş artık öğün başlayalım dedi kuzu kıyma bile var listede anne sütünü düzgün emerse biberonlu öğünler yerine ek gıda koymaya çalışacağız .mamayı 2 kez veriyodum teke indirsem bile süper olur . Sanırım bu ay birçok bebekte az kilo alma ve meme reddi veya uykusuzluk var

Ayy keşke benim de öyle olsa Emzirmeye çalışırken kıvranmasam..
Aslında ben de duydum öyle birini. 6.aydan sonra memeyi iyi tutmaya başlamış, hatta öyle tutmuş ki, bebek ne kadar emerse o kadar çoğalır ya sütler, sütü çok artmış. 2 yaşa yakın emzirmiş.

Kızlar benim oğlum uyuyana kadar mahvediyordu beni uykusu vardı ama uyumuyordu çok ağlıyordu uyumak istemiyordu ayakta mı gezdirmedim nerelerde salladım bebek arabasında evde turlar atıyordum bitmiş durumdaydım. Kendi kendine uykuya da dalamıyodu gece uyansa illa sallamak gerekiyodu yoksa gece 3-4 farketmez uyanıyodu aylarca çok yoruldum. Ben düzen kuruyodum annemler veya kayınvalidemler geldikçe yine başa dönüyoduk sinirlerim çok yıprandı yapmayın dedikçe dinlemediler düşünün en son kv çarşafta sallıyodu çocugu ya sinir krizi gecirecek gibi oldum. Çocuk gelişimi okuyan bi arkadaşım var ondan yardım aldım şimdi biraz daha iyiyiz en azından daha rahat uyuyor artık bu büyükler neden böyle ya???

Oyy Masallah Erken baslamissiniz Doktor onay vermişse tabiki .. bizimde başlamaya az kaldı Çok heyecanlı komando ilerliyor demek Nazar değmesin

Gündüz uykularını bilmem, ne zaman uyku işareti alırsam o zaman yatırıyorum uyuyor.. Ama akşam bir duzeniniz olsun Hep aynı saatte uyutun.. Hep aynı yerde uyutun yatağında.. Çünkü bı daha kipirdatirsaniz uyumaz .. Gözlerini ovalamak, kulaklarını kaşımak Garip bı huysuzluk haki falan işareti aldığınız an yatağına koyun.. Dinlenir pozisyona geçsin Ben mesela uyuma işareti verdiğinde emzirmeye başlıyordum Memede uyuyordu yatağa bırakıyordum Uyanır gibi olduğu an meme olmayınca uyaniyordu uyku bolununce tekrar baştan.. çok zorlandım Sabır kardeş biraz düzen oturacak..

Benim annem rahmetli oldu..Kayınvalide terörü var.. bişeyi ucundan acaba demeye kalksam hemen gorumceler "amaaa benim annem 4 tane doğurmuş " ki bugüne kadar bana söylediği her konuda doktor asla demistir Emzige alistirdi zorla Emzik ağzından düşünce uyaniyordu çocuk sallamaya başladı ayağında aldım elinden çocuğumu ufak bı cinnet geçirdim olay çözüldü ... Şimdi hiç biseye karismiyorlar kökten çözüm ...

Bende aynı senin gibiyim kıranıyorum emsin diye çok yorucu hep kaygılanıyorum bıraktı bırakacak diye buda ilkinde tecrübe ettiğim gibi olur inşallah .ama oda okadar düşmüştüki memeye hiç uyumuyoduk sürekli sürekli emiyor ve bana yapışıktı.1 keresinde doktora gittik kapıya vurup duruyodı annea diye doktor dayanamayıp bence içeri alalım dedi 2 yaşı bekleyemedim bıraktırmak için.amaan işte öyle böyle büyüyolar sağlık olsun

Nasıl düzen oturttun bana da bir ipucuuu benimkide 2 temmuz doğumlu gittikçe bozuluyor uykular

Selam hanımlar nasılsınız Bayadır girmiyorum. Sizlerden bişey isteyebilir iyim prima kullanıyorum puan biriktiriyorum. Yılbaşında puanların kullanımı son biraz daha puanım olması gerek kullanabimem için acaba aldığınız prima bebek bezi fişini benimle paylaşabilirmisiniz eger fotosunu atarsanız cok sevinirim

Nasıl düzen oturttun bana da bir ipucuuu benimkide 2 temmuz doğumlu gittikçe bozuluyor uykular
Her akşam aynı saatte aynı şeyleri yaparak canım. 8 gibi başladık önce banyo sonra masaj sonra emzirdim ve yatağına bıraktım 10 gün düzenli yapmalısın vazgeçince her şey bozuluyor 10 günün sonunda saatine ve uyku yerine alışıyor

O kadar haklısın ki ağzına sağlık arkadaşım. Hepsinin lafı da aynı zaten ben 2 tane büyüttüm ben 4 tane büyüttüm başka lafları yok. Ben çok içe kapanık biriyim ilk zamanlar kimse darılmasın çok hevesliler diye sustum ama baktım ki ben sustukça kv abartmaya devam ediyor cocugun düzeni benim düzenim mahvoldu en son patladım artık şimdi rahatım. Kendisi de bir şey demeden önce biz böyle yapıyoduk ama sen daha iyi bilirsin diyor çok şükür.

Emzik kullanıyor muydun? Biz de emzik de var. Emziği mi bıraktırsak diyorum ama bu sefer de gece gündüz ağlarsa diye korkuyorum. Emme refleksi artsın diye başlamıştık biz daha hastanedeyken dr onayıyla. Biraz da emziğe alışsın çok rahat oluyo diyorlar diye.

Evet canım emzik bar ama sadece uykuya dalarken onun dışında kendiside pek sevmiyor emziği dr mene reddi yapmaz dedi.bide büyük kızım ne emzik ne biberon aşmanıştı yinede meme reddi olmuştu. Sizde dönem dönemmi oluyor yoksa sürekli mi ?

5 parmağı agızımıza sokmaya çalışıyrz bolca cnm

Karışık. Dönem dönem artıyo ama. Doğduğundan beri emmeye çok meraklı değildi. Yoğun istek üzerine eme eme bugünlere geldik.

Bayaa oldu buralara gelmeyi benim oğlanda 5 ay 20 günlük oldu. Huzursuzlanıyor çoğu zaman diş mi bilmiyorum. Kilo alımı yavaşladı hatta durdu nerdeyse hreketlendiği için galiba

Yeni gordum valla bende bir kosturmaca ki sormayin sizler napiyosunuz ozlendiniz valla

Ya hani bu bebekler büyüdükçe rahatlayacaktık gazı gece uykusu düzelecekti benimki düzelmiyor aksine daha da fena oluyor ayakta da sallıyorum battaniyeyle de sallıyorum emzikte verdim biberonda yok uyuyamıyor bir saat ağlıyo zor şer uyuyor yarım saat uyuyup uyanıyor hadi gündüz tamam da gece de aynı işkence

Bayaa oldu buralara gelmeyi benim oğlanda 5 ay 20 günlük oldu. Huzursuzlanıyor çoğu zaman diş mi bilmiyorum. Kilo alımı yavaşladı hatta durdu nerdeyse hreketlendiği için galiba
Diş olabilir canım bizde de aynı patladı patlayacak çünki kilo alımı bizimde yavaşladı sanırım tartmadım hiç 5 ay 12 günlük
Yeni gordum valla bende bir kosturmaca ki sormayin sizler napiyosunuz ozlendiniz valla
Yaaaa nasılsın canım

Bizdede farklı değil canim. Bide ağlaması değişti sanki cani yanmış gibi içten içten ağlıyor. Bir bebek uykuyu sevmezmi yaa. Bende gündüz yine uyutuyorum ama gece saat başı emiyor derin uykuya geçiş yapamıyor. İnsallah geçecek

Benimki de aşırı anneci çıktı yakamdan düşüremiyorum sürekli beni istiyor gece bile Bizim dişler geç çıkacak herhalde belirtiler yok şimdilik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…