2020 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Benimki ilk dişleri kaşınmaya başladığı dönem tutamadığı için ben kasıyordum Gözlerimin içine.bakiyordu yalvaran gözlerle bidaha yap der gibi simdi biraz daha kontrolü var ama ağzını tutturmasi zaman aliyor

Babasi calisiyor canim isten gelince ilgileniyor tabiki ama tüm gün benle olduğu için babasinda en fazla 20 dk duruyor o yüzden ev islerinin çoğu esime kaliyor

ev işlerinin eşine kalması güzel bir şey olmuş Bizde babayla bir aşk var o evde olunca benimle çok ilgilenmiyor

tabi biz analar hangi işi yapacağız diye düşündüğümüzden çocukla çok vakit geçiremiyoruz ki..

Keşke memede uyumasına alıstırmsaydın zor oluyorValla ben 2 aylıktan beri kendi yatagında uyutuyorum hiç yanımda ve benim odamda uyumadı odalarımız yan yana duyuyorum zaten sesini 5 aylık olduk hiç sıkıntı yaşamadık alıstı odasına ve yatagına birde karanlık ortamds uyutuyorum bence baştan nasıl alısırsa öyle gidiyor sonradan zor oluyor bazı seyler ama bence de kendi yatagında uyumalı artık

Benimki de baştan beri emerek uyumaya alisti. İlle ağzımda meme olsun degil derdi ama sütümü içerken bayilayim sonra bırak beni modunda. Ben de onu bıraktırmak için uyku eğitimine başlamayı düşünüyorum şimdi. Gece uyanmalar da arttı çünkü kendi başına uykuya dönmesini öğrenmesi lazım artık. Annede hal kalmadı :)

kızlar merhaba, kafamda bazı konular var, sizler bunlarda ne yaptınız açıkcası merak ediyorum. bebişim 3.5aylık oldu, agustos 2020 dogumluyuz, ama daha aşagıda yazdıklarımın hiçbirisini yapmadık, acaba geç mi kalıyoruz diye merak ediyorum,endişeleniyorum. sizin tecrübelerinizden faydalanmak istedim

1. bebişinizi göz doktoruna götürdünüzmü veya ilk muayeneye ne zaman gideceksiniz? bunun için özel bir göz doktoru varmı yoksa normal bir göz doktorunamı gidiliyor ?

2. bebişinize demir ilacı başladınızmı ? veya ne zaman başlayacaksınız ?

3. menenjit aşısı vurdurdunuzmu veya ne zaman vurduracaksınız ?

4. bebişiniz kendi kendine yan dönebiliyormu ? bizimkisini ben döndirebiliyorum. ayrıca yanına oyuncak koyunca ona uzanır falan diyorlar, bizimkisinin hiç ilgisini çekmiyor yanına koyduklarım.

1-bebeği 2. ayda göz doktoruna götürmemizi önermişti göz doktorumuz ve ben normal bir göz doktoruna bebeğimi götürdüm. 7. ayda tekrar götüreceğim.

2- Demir ilacını 4. ay bitimi ile başlattılar. sizin için daha erken ondan başlatmamışlardır.

3- Normalde 3. ve 5.aylarda vurulabiliyor. fakat bizim doktorumuz o aylardaki aşı yoğunluğundan dolayı 13. ayda tek bir doz vurulmamızın daha iyi olacağını dile getirdi bende o yüzden vurdurmadım.

4-yan dönmesi için daha çok erken :)) Acele etmeyin derim. 5. ay bitiminde yerinde dursa diye bakacaksınız :)))))

Ayyy valla o kadar haklısınki aha bugün aha yarin koyacam diye diye 5 aylik oldu. Bildiğin uyurken banq dönüyor kafasini göğsüme sokuyor eliyle geceligimi tutup uyuyor

Aynennn bende düşünüyorum uyku eğitimi almayi bakalim hayirlisi olsun artik.

Kızlar size bir sorum var. Bebeğim doğduğundan beri çok güçlü emme refleksi vardı saatlerce memede kalırdı asla reddetmezdi tok bile olsa. 4buçuk aylık olduk artk emerken ilgisi dağılıyor başka yerlere bakıyor. Ama esas sorunumuz gece uykusuna yatmadan önce. Uyumadan önce emzireyim diyorum emme pozisyonu alınca ağlamaya başlıyor. Uyutacağımı anladığı için mi yoksa yorgunluktan fazla uyarıldığından mı anlamdm. Yatak odasında uyuturdum hep o odaya girince de ağlamaya başladı artk salonda uyutuyorm. Gün içinde böyle bir şey yaşamıyoruz ama gece uykusundan önce ağlayıp emmiyor kaldırınca susuyor

Uyutulacagini anladığı icin uykuya direnç gösteriyor benimkide öyle canim. Alıştım ben artik. Benimki en basindan uyutulacagini anladığı an aglamaya başlıyordu hala öyle

Uyutulacagini anladığı icin uykuya direnç gösteriyor benimkide öyle canim. Alıştım ben artik. Benimki en basindan uyutulacagini anladığı an aglamaya başlıyordu hala öyle
Ben de yoksa meme reddi mi yaşayacağım diye korktum tek sebep uykuysa bundan sonra emzikle uyutmak daha mantıklı meme ve uykuyu bağdaştırmasın. Acıkınca uyanır zaten. Bu uyumaya direnmek de yeni başladı. 4 ay atağıyla mı ilgili acaba düzelir mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…