- 3 Temmuz 2019
- 7.220
- 8.435
- 28
Anladım zor ya öyle olmaz inşallahUyku düzenimiz kalmamıştı gece 4 te zor uyuyordu.gündüzleri kucağımda uyumak istiyorduEli sürekli aynen ağızındaydı .birazda kafasında ateş vardı
Gece emiyor uykulu uykulu ama gündüz şaşırıyorum hangi yöntemle emzireceğimi. Çok az emiyor. Kilosu nasıl olacak bu ay hiç bilmiyorum.Canım aynı sorun bizde de var 8 saat emmeden uyudu gece.ben çareyi uyurken emzirmekten buldum onda da uykusubölğnüyor işler iyice karıştı bizde
Hayırlı olsun canımHAyırlı olsun canım bugunu atlatırsanız gerisi kolay aradan çıktı işte ne güzel ilerde daha zor olurdu
Hayırlı olsun canımKızlar oğlum sünnet oldu sabah çok şükür kazasız belasız oldu şimdi biraz daha rahatladi gündüz baya zorlamıştı zor durdurdum sürekli dönmek istedi falan şimdi daha sakin geceyi de atlatrsak yarına daha rahatlar insAllah
Demin yanlışlıkla seni etiketlemişim :))HAyırlı olsun canım bugunu atlatırsanız gerisi kolay aradan çıktı işte ne güzel ilerde daha zor olurdu
Saol cnm Allah razı olsunHayırlı olsun canımAtlaya atlaya okuyorum mesajları anca yazdım
Tabiki cnm pandemi diye ihmal etmemek gerekir ama herşey yolunda şükür aile doktorumuz ebemz çok ilgili zaten uzun uzun dinler bı şikayetiniz varsa çözmeye çalışır yetemediği yerde yönlendirir ben görme testni bile aile hekimimiz yaptı randevu vermedikleri için bilmiyorum gittiğimde tekrar soracam bklm götürmeli miyim
Saolsin cnm amin insAllah
Aynı durum bizde de var canım normal bence kalkmak istedikleri için yapıyorlar
4. Ayın içinde ara ara koydum ama hiç durmadı zaten uzun sürede düşünüyorum iki gündür azıcık daha uzun duruyor 3-5 dk falan o arada yürüttü çok uzun süre önermiyorlar zaten erkege daha az hemde
Bizim kız 2 gün sonra 5 ay tam dolacak.. Kipirdanma yok Tembelalışsın diye ben donduruyorum hoşuna gidiyor ama kendi çabalamadi daha Acaba ben mi acele ediyorum ..Doktor kilodan dolayı normal dedi ama ..
Doktor 6 ayı tam doldurmadan başlamak gerektiğini , 3 gün kuralı uygulamak gerekli olduğunu yoğurtla başlamanın gerekli olduğunu , ilk tadım çay kaşığı,ikinci gün tatlı, üçüncü gün çorba kaşığı ölçüsünde beslemeye başlamak ve alerji ve tepkimeleri takip ederej ona göre beslemek gerekli olduğunu ogrendim. Karıştırmadan başlamak vücudu neye tepki veriyor anlamak için faydalı mutlaka deneyin diye tavsiye etmişti hastanedeki emzirme hemşiresi..
Ayrıca özellikle blender kullanmayın Bebeklerin gıdaları pütürlü olması gerekirmiş.bunu bı uzmana danışın Blender ile verilen gıdayi öneren uzmana rastlamadım.Catal veya başka şeyle ezin.
Fit mutlu anne Pandemi dönemi olsa bile Bebeğin 1 yaşına kadar asi+ genel durum takibi için her ay doktor kontrolüne götürmenin gerekli olduğunu biliyorum. Önerilen birşey bu.. Aile hekimlerine sadece aşı yapılıyor Doktor genel kontrol yapıyor mu bebeklere.. Bizim doktor niye geldin diye kızıyordu virüs vakası çok yüksekken..
Hayırlı olsun.Allah damatligini da görmek nasip etsin..
Ben bugun basladim
Dun dr demisti ama benmi anlamadim acaba diye aradim tekrar sordum
1 patates 1 havuc hasladim 3cay kasi zeytin yagi blendirdan gecirdim. Severek yedi
Dr 1 kasik yerse iyi demisti 1kasikdan biraz fazla yedi :)
Biz sünnet için devlet hastanesine gittik doktorun söylediği bebekken sünneti moda yaptılar daha çabuk iyileştigi şehir efsanesi bana kalırsa 6-7 hatta 8 yaşını bekleyin dedi şaka gibi
bence çok zorlama, o bir dönem gelip geçiyor bizde de olmuştu atak dönemlerinden de olabilir. bir de burnu tıkalı olabilir mi acaba ona da bakın isterseniz?Bebeğim dünden beri huysuzun da huysuzu oldu. Ayakta, şarkıyla, döne döne zıplaya zıplaya da emziremiyorum. Ağzına alıp bi kere çekip son ses bağırıyo. Dişten midir acaba? Biri damakları sertleşmiş dedi dün.
Görünürde belirgin bişey yok. Ele gelmeyen ince bi beyazlık var sadece.
Meme uçlarım da acıyo 3-4 gündür. Hart diye ısırmıyo çok hissetmiyorum yani ama acaba dişten mi ki? Bi de sağa yatırarak da emzirsem sola yatırarak da emzirsem, o haliyle bağırırken sağ eliyle saçını tutmaya çalışır gibi hareketler yapıyo.
Demin kaç saat geçtiği halde emmedi doğru düzgünYattığı yerde de durmuyo. Yarı kundak yaptım uyudu şimdi.
Nasıl yapayım ne yapsam ben şimdi emmesi için?
Kızlar ayaklarını bastırmak doğru mu sizce doktora sormalı mıyım?
Her gün bakıyorum burnuna.bence çok zorlama, o bir dönem gelip geçiyor bizde de olmuştu atak dönemlerinden de olabilir. bir de burnu tıkalı olabilir mi acaba ona da bakın isterseniz?
Yok canım o kadar da değil doktora karşı değilim ama gerekmedikçe gitmeyenlerdenimAile hekiminiz değerlendirdi ve herşey normal diyorsa başka bizim aile hekimi çok ters bakmıyor bile hamileyken bir iki ilaç yazdirmaya gitmiştim niye geldin diye çok bagirmisti bana odasına sokmamisti
Bazı insanlar hiç evden çıkarmıyor nette okuyorum şu kadar aydır gitmedik gelişim geriliği var dedi diye MazAllah
Doğrudur pek önermiyorlar normalde uzun durmadigi için zarar vereceğini düşünmüyorum ama ben kızımda 5 aylıkken falan koymuştum yinebizim doktorumuz 8. aydan itibaren önerdi. öncesinde koymak gelişimine zarar veriyormuş.
Aynen ya 8 yaş ne oldu olacak askere gideceğinde olsunondan sonra çocuk onun travmasını nasıl atlatacak acaba, bu doktorlar da bir garipbende şu covıd geçsin biriaz hemen sünet yaptıracağım çocuğu daha büyümeden.
Insallah canimsüper vallahi inşallah hep böyle geçerpeki ilk bir sebze ile başlatmadı mı doktor
Her gün bakıyorum burnuna.
Acaba acıkmadan mı zorlamış oluyorum bunu da düşünmeye başladım. Ama altı temiz, bütün oyunlardan sıkılmış, yeni uyanmış, saat de geçmiş vs olunca acıktı heralde diyip emziriyorum.
Bi yöntem buldum kendimce şimdi. 2 emip bi yerine basmışlar gibi bağırınca parmağımla alt dişlerini ovalıyorum 1-2 saniye, sonra tekrar memeye yaklaştırıyorum. Böyle böyle em bırak em bırak 5-10 kere de de olsa emmiş oluyo yine baya
3-3.5 saatte bir. Akşam saatlerinde bazen 2.5.6.aya girdik ben 4 saatte bir emziriyorum. sen kaç saatte bir emziriyorsun?
Benimki bir bucuk saatte bir emiyor ya bazen 2 saate zorluyorum ama o zamanda cok acıkıyor cok hizli emiyor bogazina kaciyor. Benimkinin süresi cok kisa demi3-3.5 saatte bir. Akşam saatlerinde bazen 2.5.
4.5 aylığız.
Benimki de öyle bir öğünü tam yemiyor gibi dikkati cok dağılıyor yediremiyorum tekrar. Sonra 1.5 2 saate tekrar acıkıyor aynı şekilde.Benimki bir bucuk saatte bir emiyor ya bazen 2 saate zorluyorum ama o zamanda cok acıkıyor cok hizli emiyor bogazina kaciyor. Benimkinin süresi cok kisa demi
Aynen. Günüm sirf emzirmekle geçiyor hoş gecede öyle. Yeni doğduğunda 3 saatte bir emerdi git gide saat sayisi düşüyorBenimki de öyle bir öğünü tam yemiyor gibi dikkati cok dağılıyor yediremiyorum tekrar. Sonra 1.5 2 saate tekrar acıkıyor aynı şekilde.