- 25 Eylül 2019
- 1.570
- 13.654
Çok saol canım senden tekrar yanıt bekleyecem . Birde hepsi ayrı ayrı mi ödeniyor bin lirayi buluyor eger butun dozlar ayri ayri aliniyorsa . 3. Ve 5. Ayında rotavirus le birlikte meningekok ikisi bir yapılabiliyor dimi . Sağlik ocagi yapmiyormus galiba .Rotavirus aşısını iki aylıkken yaptırdık bir de dört aylıkken ikinci dozu olacak, size de 3-5 aylık demişler o da olur.
Meningekok aşısı da 3-5-13 ayda olacak, bizim doktorumuz yaptırmayı önerdi, ben de tanıdığım diğer çocuk doktorlarına da danıştım mutlaka yaptır dediler .
Rotavirus bı yan etkisini görmedik, menenjit aşısı da perşembe yapılacak, bilgi veririm yine
Bana o aşıdan bahsetmedi doktorum meningekok. Menenjit hangi aylarda yapılıyorRotavirus aşısını iki aylıkken yaptırdık bir de dört aylıkken ikinci dozu olacak, size de 3-5 aylık demişler o da olur.
Meningekok aşısı da 3-5-13 ayda olacak, bizim doktorumuz yaptırmayı önerdi, ben de tanıdığım diğer çocuk doktorlarına da danıştım mutlaka yaptır dediler .
Rotavirus bı yan etkisini görmedik, menenjit aşısı da perşembe yapılacak, bilgi veririm yine
Meningekok aşısı 9 ay ile 2 yaş arası iki doz yapılıyor dye okudum ben internette neden erken yaptır dedi doktor merak ettim bana bahsetmedi çünküÇok saol canım senden tekrar yanıt bekleyecem . Birde hepsi ayrı ayrı mi ödeniyor bin lirayi buluyor eger butun dozlar ayri ayri aliniyorsa . 3. Ve 5. Ayında rotavirus le birlikte meningekok ikisi bir yapılabiliyor dimi . Sağlik ocagi yapmiyormus galiba .
Bilmiyorum ki bebek çok ağladı tam anlamadim ben aslında sadece rota olanı 3. Ayinda yaptir dedigini hatirliyorum digerleriyle alakali birsey dedimi ne dedi hatirlamiyorum . Saglikocagida yapmiyormus mecbur doktora gidecem yine . Ama cok sacma hem doktora ödeme yapacam hem ilaca çok saçma olmuş bu . 3. Ayda bebegin kontrolu oluyor mu ki . 10 gun sonra 3. Ayi olacak . Daha 2 gunnonce gittim doktoraMeningekok aşısı 9 ay ile 2 yaş arası iki doz yapılıyor dye okudum ben internette neden erken yaptır dedi doktor merak ettim bana bahsetmedi çünkü
Valla doktorum benim aşı kartıma 3. Ayda sadece rota aşısı var yazdı. Ben 2. Ayın sonunda gitmedim doktora zaten şehir dısındaydım bide virüs var sürekli gitmek istemiyorum zaten gidince boy kilo ölçülüyor başka bişey yapmıyorlar bosa para vermek istemiyorum bir sorun olursa whatsaptan yazıyorum. Boy kilo içinde sağlık ocagına gidiyorum zaten.Bilmiyorum ki bebek çok ağladı tam anlamadim ben aslında sadece rota olanı 3. Ayinda yaptir dedigini hatirliyorum digerleriyle alakali birsey dedimi ne dedi hatirlamiyorum . Saglikocagida yapmiyormus mecbur doktora gidecem yine . Ama cok sacma hem doktora ödeme yapacam hem ilaca çok saçma olmuş bu . 3. Ayda bebegin kontrolu oluyor mu ki . 10 gun sonra 3. Ayi olacak . Daha 2 gunnonce gittim doktora
Çok saol canım senden tekrar yanıt bekleyecem . Birde hepsi ayrı ayrı mi ödeniyor bin lirayi buluyor eger butun dozlar ayri ayri aliniyorsa . 3. Ve 5. Ayında rotavirus le birlikte meningekok ikisi bir yapılabiliyor dimi . Sağlik ocagi yapmiyormus galiba .
Bana o aşıdan bahsetmedi doktorum meningekok. Menenjit hangi aylarda yapılıyor
Meningekok aşısı 9 ay ile 2 yaş arası iki doz yapılıyor dye okudum ben internette neden erken yaptır dedi doktor merak ettim bana bahsetmedi çünkü
Anladım canım bana öyle demedi doktorun zaten virüsten dolayı evde oluyoruz kalabalıga girmiyor ama tabi yinede ihmal etmemek lazım.Üç marka varmış
Menectra 9. Aydan sonra iki doz,2 yaş bı doz daha
Menveo 7 aydandan sonra iki doz, 2 yaş bı doz daha
Nimenrix 3-5-13 ve ya 7-13-24 aylar
Bizimki ne kadar erken başlarsak o kadar iyi dedi o yüzden anladığım kadarıyla nimenrix yapacak, aslında ben de kıyamıyorum 9 aydan sonra yaptırmak istiyorum ama o arada bı yerden kaparsa çok vicdan azabı çekeriz dedi eşim, doktoru dinleyeceğiz mecbur
Anladım canım bana öyle demedi doktorun zaten virüsten dolayı evde oluyoruz kalabalıga girmiyor ama tabi yinede ihmal etmemek lazım.
Emzirme parası ilk çocuk için tek seferlik 200 TL oluyor o mu?Kızlar emzirme parası aldınızmı siz aldıysanız nasıl aldınız
Durumu olmayan insanlar napsın yazık yaMalesef ayrı ayrı ödeniyor, doktor ücreti hariç 311 TL rotavirus için ödedim markası rotarix olandan istedi bizim.doktor. ikinci doz için yine 311.
Netten araştırdığım kadarıyla menenjit aşısı da 300-400 biseymis üç doz da o, çoktan geceçek bın lirayı.
Aslında çok fazla keşke devlet karsilasa herkes yaptırabilir, dediğim gibi bizim doktor iki hastalık da tehlikeli ihmale gelmez dediği için riske atamadım.
Aynen senin için mantıklı o zaman kreş ortamı kalabalık sonuctaAynen biz de hep evdeyiz ama ücretsiz izin bitince mecbur kreşe vereceğiz o yüzden korkup yaptırıyorum
Evet oymuş nasıl aldın peki bana hala yatmadı? Doğum parası yattı birtekEmzirme parası ilk çocuk için tek seferlik 200 TL oluyor o mu?
Eğer oysa aldım ben
Evet oymuş nasıl aldın peki bana hala yatmadı? Doğum parası yattı birtek
Yurt dışında yaşıyorum ben burda devlet karşılıyor bebegin tüm aşılarını yaptırmak sana kalmış ama mecbur degilsin. Cocuk doktoruna götürmek şart ama. Belirli haftalarda kontrolleri var. Onuda sigorta karşılıyor. Turkiyede hayat zor vallahi
Hastaneye söylememiz gerek miydi ben birşey söylememiştim çünkü yatmadı hala.. evet doğum parası ben 300 tl aldım yalnızAslında süt parası için doğum yaptığımız hastane otomatik bilgilendirme yapıyor bakanlığa, PTT ye yatıyor 202 TL sanırım
Doğum parası da ilk çocuk 200, ikinci 400, üçüncü 600 bunun için Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığına başvuru yapmak lazım, bu da PTT ye yatıyor