2020 Şubat Anneleri

Nazları bize geçiyor çünkü
Valla ben tuvalete giriyorum oturmaya telefon kurcalamaya
Koltukta oturmak veya yatmak büyük lüks oyun oynuyor olsa bile bırakıp yanıma geliyo

bazen insanın sabrı kalmıyor ama geçen sesimi yükselttim biraz sonradan çok pişman oldum

Merhaba.bebegim 16 aylık ama kakası halen sert değil,ishal gibi de değil ama pek normal değil gibi geliyo bana. Sizin bebişlerin nasıl acaba,doktora sormalı miyim bilemedim. Bir de günlük kaka sayısı nedir?

Merhaba.bebegim 16 aylık ama kakası halen sert değil,ishal gibi de değil ama pek normal değil gibi geliyo bana. Sizin bebişlerin nasıl acaba,doktora sormalı miyim bilemedim. Bir de günlük kaka sayısı nedir?
Sert ve ishal degilse normaldir yani anlayamadim nasil oldugunu sert top top olursa kabiz olur zaten, ishal olmamasida iyi bir sey siz nesine takildiniz ki ?

Gunde 1 ile 4 arasinda yaptigi oluyo benimkinin

Sert ve ishal degilse normaldir yani anlayamadim nasil oldugunu sert top top olursa kabiz olur zaten, ishal olmamasida iyi bir sey siz nesine takildiniz ki ?

Gunde 1 ile 4 arasinda yaptigi oluyo benimkinin
Aslında günde 1 kez yapıyordu. Riskli olabilecek gıdalara aynı anda başladım. Muhallebisini sütle yapmaya başladım,tahin,bal verdim yakın zamanlarda. Kaka sayısı günde 3 4 olmaya başladı.bi sıkıntı var sanki,günde 3 kere kaka yapacak kadar yemiyo.

ishal kadar değil ama cıvık kaka şeklinde oluyor.yani büyüdü artık, top top değil ama kakası biraz daha sert olması gerekmiyor mu,normal mi değil mi bilemedim

İçtiği su miktarı arttıysa sert olmaması ondan olabilir bizimkininde kakası öyle sert top top değil günde 3-4 kere yapabiliyor. Verdiğin şeylerde etkilemiş olabilir sen takip et kan fln olabiliyor alerji durumunda

O yiyeceklerden sonra olduysa bu durum dokunuyo olabilir kes 1 hafta bak bakalim kakasi duzelecek mi

Kızlarr napıyosunuz?? Ben bebek emziriyorum saat 4:30 sanki sürekli emzirme halimdeyim bide kız pek cadı çıktı acıkır acıkmaz meme gelmezse ağzına basıyor çığlığı ciyak ciyak ağlıyor geçen gün emzirdim kuaföre gittim saçlarımı kestirmeye emzirdiğimin üzerinden anca 1 saat geçmiştir tam saçlarım kesilicek annem aradı gel durmuyor kız diye saç fln yalan oldu tabi bıraktım çıktım valla 2 çocuklu hayat pek zormuş

Allah yardimcin olsun canim :)
Bana hayat Kaanla bile zorken sizi dusunemiyorum gerci kaan 20 bebege bedel bir gucte sagolsun

Bizde de çocuklar bütün vaktimizi alıyor. Deniz bu ara arızaya bağladı. Tükürme ısırma gibi huylar edindi. Çok inatçı şehir dışından kuzenleri geldi onları da pes ettirdi. Kimse benimle oynamıyor diye üzüldü. Anlatıyoruz böyle yaptığın sürece oynamazlar diye çok yoruyor insanları ama yine aynı şeylere devam ediyor. Öyküm bıcır bıcır herkese laf yetiştiriyor ama kimseye kendini sevdirmiyor. Ablamlar ya sevmek için deliriyoruz ama yanaştırmıyor diyorlar. Öykü de çok sabırsızdı açıkınca memeyi açmaya bile tahammül edemezdi dışarı çıktığımızda kimse avutamıyor bizi sürekli arıyorlardı. Ama Deniz sabırlıydı bebekken çok uysaldı. Her çocuk farklı işte. Ama bebeklikleri bence en kolay zamanları büyüyünce daha zor sürekli iki küçük çocuğu kontrol etmeye çalışmak yorucu oluyor. Allah kolaylık versin maalesef bu süreçler toz pembe geçmiyor görenler aaa maşallah büyütmüşsündür derler ama o büyüme nasıl oldu kimse bilmez.

Merhabalar kızlar uzun zamandır giremiyordum umarım her şey yolunda ilerliyordur.
Daha önce konuşulmuştur belki ama sormak istiyorum.
Bebeklerinizin dil gelişimi nasıl ilerliyor? Bizimki sanki baya geride gibi geliyor, aslında gelmiyordu ama akrabalar ziyarete gelince hep "neden hala konuşmuyor" gibi sorularla muhattap ola ola öyle hissetmeye başladım. Tek çocuk ve pandemiden dolayı sadece bizi gördü, sürekli konuşmaya çalışıyorum ama beceremedim galiba bu işi..
"anne, nene, baba, meme, mama, allah allah" diyor sadece bir de bazı hayvan sesleri çıkarıyor "miyav, hav hav, me" gibi. Genelde derdini çığlık atarak anlatmaya çalışıyor vazgeçiremedim bu davranışından da

Genelde zaten cocuklar 2 yas ve sonrasi konusmaya dertlerini anlatmaya baslarlar daha onceden konusanda var tabiki ama suan bu kelimeler bile yeterli ayina gore. Kaanda mesela bir cok kelimeyi soyleyebiliyo bu zamana kadar 20 kelime falan telaffuz etmistir ama cani isterse oyle surekli bi konusayim gibi derdi yok
Canini sıkma zamani gelince sorularina cevap bile veremeyecek hale gelecegiz :)
Benim teyzem 4 yasinda konusmus sonra bir daha susturamamislar hala cok konusur

Kizlar bu azi disi 2 kerede mi cikiyor ? Kaan in kopek disleri cikti demistim ama bunlar azi galiba agzini dogru duzgun acmadigi icin anlayamiyorumda arkada bir dis cikti dun uyuturken baktim ondeki disin arkasindada ufak beyaz bir dis cikmis ayni yerde azi disi 2 kere de biri onde biri arkada olacak sekilde mi cikiyor yoksa bir kerede butun mu cikiyor kafam karisti

Böyle düşünmen çok normal anneyiz ve çocuğumuz herşeyi çabucak yapsın hemen öğrensin istiyoruz. Kendi çocuklarımdan örnek vericek olursam Deniz de konuşmak için hevesli değildi ilgisi çabuk dağılıyordu. Sonra konuştu ama kardeşi gelince tekrar susmaya başladı şimdi 3.5 yaşını geçti susturamıyoruz sürekli nedenli niçinli sorular. Beynimizi yakıyor. Kızımda çok hevesli farkındalığı yüksek. Sürekli konuşmak istiyor. Çabucak kavrıyor. Eltimin kızı da oğlumla yaşıt kalabalık aile ortamında yaşıyor halen sayılıdır konuştuğu. Gelişimsel bir sıkıntı yoksa illa ki konuşacaklar. Ayrıca bebeğin hiç konuşmuyor değil bence etrafı hiç kafana takma. Bana 3. Ne zaman diyen oldu ağzına kürekle vurasım geldi Ayrıca kızım nasılsın dediğimizde “iyi” diyebiliyor ama halen anne demiyor

Artık nasıl beynim yandıysa kafamda canlandıramadım bu resimlere baktım. Bizim küçük azılar çıkmış köpek dişleri yeni çıkmaya gayret gösteriyor gibi. Bende ağzını açamıyorum. Zaten öykünün üstünü altını değiştirmek denizi de tuvalete götürmek ölüm derler ya şu aralar bütün enerjimi emiyor bu durumlar. Öykü ha gayret kaçıyor Deniz de üstüne damlatma derdinde. Yoruldum valla.

Eklentiler

• 72CE2984-0DB5-480C-A033-75284B525F6D.jpeg
    180,8 KB · Görüntüleme: 27
  • 742B5F4B-640B-4D66-9888-BB1D044CEED8.jpeg
    265,3 KB · Görüntüleme: 31
Bizim sağda bana göre alttaki çıktı sonra üstteki çıktı alttaki ucunun önce tekti ama üstteki 4 ucuda gözüktü 2 haftadır hala tam çıkmadı

Bizimki o kadar da konuşmuyor bir kelimeyi 1 defa söylüyor oda yakalarsam ve anlarsam 2. Defa söylemiyor gıcık

Bizimki top top yapıyor neden acaba az yediğinden mi acaba 10.850 kilo boy 78 ama bence kilosu 10.300 yanlıştı tartı . Kabızlık neden olur birde sanki lokmaları ezerek yutuyor 9 dişi var ondan da olabilir mi birde süte başladık mamayı kestim offf bulamıyorum nedenini

Allah yardimcin olsun canim :)
Bana hayat Kaanla bile zorken sizi dusunemiyorum gerci kaan 20 bebege bedel bir gucte sagolsun
Valla bizim Yaman da pek yaman oldu tüm gün 2 kişi pert oluyoruz oturduğu yok inşaşaşhhhhhhh kız sakin olurrr
Ahh aynen ne çabuk büyümüş diyorlar şimdi bile ama gel sen bize sor nasıl geçiyor zaman

Bende aynı şeyi düşünüyordum yazacaktım hatta sen yazmışsın
Canı isterse anne baba diyo gel meme mama bi ara anneanne diyordu abba diyordu

ama söylediklerimizi anlıyor topun nerde getir oynayalım deyince gidip alıyor
Eşim kullanıyor çocuğu kızım hadi kumandayı getir diyormuş o da getiriyormuş

bayramda memlekete gitmiştik 10 yaşında kardeşim var ona sürekli bişeyler anlatmaya çalıştı eşimle şaşırdık kaldık çünkü ilk defa o kdar konuştu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…