2020 Şubat Anneleri

selozy selozy öykü çok yorucu olmaya başladı mama deyip ağlıyor. yemeği kuş kadar yiyor memeyi yine almıyor sütte rahatsız ediyor beni sağıp pipetli suluğa mı koysam diye düşündüm. Aventin var ya iki tarafından tutuyorsun. Suyu onda içiyor. Bu kız denize taktı bence onun emmesini unutamıyor.

Az önce evde kıyamet koptu deniz dışarı çıkmıştı oyuncak almış ama oyuncağın diğer karekterleri neden alınmamış. İki çocuk karşılıklı ağlıyor bizde yemek yemeye çalışıyoruz valla yemek yedik ama bence dayak yemiş gibi olduk midemize oturdu eşimle biz nereye düştük diye bakışıyoruz. Eşim annen çıkınca başka bir tane daha alır dedi bana hadi dışarı çık diyor. Herkes çocukları birbirine satma derdinde çok komiğiz ya şu anda 🤣🤣🤣🤣

Ben oturursam sadece yerde vakit gecirir. Ayaga kalktigim anda bacaklarima yapisip kucak icin agliyor. Bende mecbur yemek bulasik is güç icin ayaga kalkiyorum. Aslinda bazen adik atacak gibi oluyor ama sanki cesaret edemiyor. Bizimkinin cani cok tatlida 😂 azicik bir yeri agrisin öyle bir aglarki dersin kopmus orasi 😀 bence cani tatli oldugu icinde isine gelmiyor yürümek. Sürünerek her isini hallediyor zaten 😂
Aynı öyküyü tarif etmişsin gerçekten böyleyiz. Paçamıza yapışıyordu. Ama yürüme konusunda babasıyla destek oluyoruz ilgisini çeken hedefler koyduk onları başımızın üzerinde tuttuk aşağıda tutunca oturdu. Tabi şak şak olmazsa olur mu yürüyünceye hemen bir alkış tufanı. Şimdi kafasına göre takılmaya başladı.

Lamia78 Lamia78 yürüteç mevzusu hep konuşuldu, ortopedik açıdan ciddi olabilecek zararları var yürümeyi de geciktirir. Tabiki kaldırın artık.
Zihinsel anlamda gayet iyi gelişiyor gibi anlattığınıza göre. Hiç sorun yok.
Yürüme ortalama 11-14 aylıkken olur.
18 ay nörolojik olarak değerlendirilmesi için üst sınırdır, tv yi hayatın bi parçası haline getirir o izlesin ben işimi yapamayım derseniz tabi gelişimini çok etkiler ama eğer arkada çalışıyorsa bebek ilgilenmiyorsa çok da önemli değil.
Nasıl bu kadar aptal olabilmisim diyorum tel ve TV yi hayatımızdan çıkardık 4 günde farketti hızlı hızlı sıralıyor maşallah desteksiz adım atıyor kelimelere yenisini ekledi bu kadar etkiliyormus demek TV şarkılar hipnoz gibiydi tembellik gitti hareketli aktif Bebek oldu. Böyle giderse haftaya yürür sarı kızım🥰🥰maşallah

Nasıl bu kadar aptal olabilmisim diyorum tel ve TV yi hayatımızdan çıkardık 4 günde farketti hızlı hızlı sıralıyor maşallah desteksiz adım atıyor kelimelere yenisini ekledi bu kadar etkiliyormus demek TV şarkılar hipnoz gibiydi tembellik gitti hareketli aktif Bebek oldu. Böyle giderse haftaya yürür sarı kızım🥰🥰maşallah
Estafurullah. Zararın neresinden dönülse kardır 🥰
Bravo sarı kıza👏🏻

Evet kaan devam sutunude icmedi biberonu elinin tersiyle ittirdi uykusunda verdim yine anladi kizip agladi sasirdim mi tabikide hayir :KK57::olamaz:
Bende şaşırmadım 🤣 bazı çocuklar böyle anasını zorlamazsa olmaz bazısı da ne verse indirir midesine sen ve ben ilk güruhtanız. Benim kızcem de sabahları geç kalkmaya başladı şimdi de uyuyor. Uykuları uzun olmaya başladı geç kalktığı için tek uyku yapacak. Gecede 1’den önce yatmaz. İki gecedir park yatağına girip bende yatıyorum uyumuyor tabi yanıma alıyorum döne döne uyuyor. Hiç ayarımız yok 🤣

Bende şaşırmadım 🤣 bazı çocuklar böyle anasını zorlamazsa olmaz bazısı da ne verse indirir midesine sen ve ben ilk güruhtanız. Benim kızcem de sabahları geç kalkmaya başladı şimdi de uyuyor. Uykuları uzun olmaya başladı geç kalktığı için tek uyku yapacak. Gecede 1’den önce yatmaz. İki gecedir park yatağına girip bende yatıyorum uyumuyor tabi yanıma alıyorum döne döne uyuyor. Hiç ayarımız yok 🤣
En sonunda cansiz manken alicam gece onunla yatiricam kaani memesinide sokucam agzina uyusun oyle 😅

Hanımlar bebekler büyüdükçe güvenlik tedbirlerini artırmak lazım. Öykü bugün tuvalete gittiğim anda kanepeden küçük yastığı indirip onu basamak yapmış kanepenin üzerinde ve kenarda dolaşıyordu. Nasıl koştum anlatamam. Bir anlık boşluktan yararlanıyorlar. Yastıkları uzanamayacağı yere kaldırdık. Bu kız herşeyin tehlikeli yanını ortaya çıkarıyor artık.

İştaahsız bir nesil geliyor desenize neyse obeziteden iyidir herhalde sağlıklı olsunlarda 🤲🏻
bizimki yemek yedirmek işkence ağlıyor mama istiyor yemek yemek zor geliyor herhalde. Bakalım ne zaman a kadar gidecek bu mama
B

kazalarda başlamış bizimki de elini sıcak çayın içine daldırdıönce bana bi baktı sonra bastı çığlığı allahtan çok sıcak değildi 😅

bizimki de sıralıyor ama desteksiz durmuyor ayakları titriyor korkudan bu aralar cesaret çalışmaları yapıyoruz bakalım 🤔

Kızlar bu Arada bizimkinin bıngıldağı kapanmadı birde Konak var kafasında hala :KK43:

saçlarını hiç kesmedik şimdiye kadar acaba onun etkisi var mı dertleri bitmiyor 🤣

Kızlar bu Arada bizimkinin bıngıldağı kapanmadı birde Konak var kafasında hala :KK43:

saçlarını hiç kesmedik şimdiye kadar acaba onun etkisi var mı dertleri bitmiyor 🤣
Bende hic kestirmedim zaten keldi anca uzadi 😅
Bingildagi erken kapandi 5 ya da 6 aylikti galiba cok sukur hicte konak olmadi başında

Sizin kız maşallah yürüyordu galiba öyle hatırlıyorum. Ne gibi aşamalar oluyor ne kadar sürer. Wc ye bile gidemez oldum bıraktığım anda ayakta arkasında olmasan düşüyor ara ara tutuyorum bide gülüyor bana güveniyor hep tetikteyim ev öyle kaldı. Geri geri kafasını çarpmasından korkuyorum şimdilik sıralıyor koltuğu dört dönüyor ama hiç temkinli değil babasını görünce yada kediyi koşmaya çalışıyor çok hevesli. Kaç gün böyle gider 🤔

Benim çocukların erken kapanıyor ama baş çevresi büyüdüğü için sorun olmadı. Biz saçlarını iki kez makina ile kestik ilkinde sonrasında jiletle kazımıştık konakları büyük oranda azalmıştı kafası kaşınıyordur banyo öncesi zeytinyağı ile masaj yapıp sık dişli bir tarakla tarayabilirsiniz bu işlemi bir kaç banyo öncesi tekrarlamak çözüm olabilir. Ama yıkarken kuru saçına su dökmeden ilk olarak şampuan sürüp ovun yağı su dökerseniz arındıramazsınız. Eşimle yine saçını kessek mi diye niyeti bozuyoruz eşit uzamadı çünkü ama sonra kız çocuğu deyip vazgeçiyoruz. Dertleri biter mi daha bunun 2 yaş sendromu çiş eğitimi var 🤣

Sizin kız maşallah yürüyordu galiba öyle hatırlıyorum. Ne gibi aşamalar oluyor ne kadar sürer. Wc ye bile gidemez oldum bıraktığım anda ayakta arkasında olmasan düşüyor ara ara tutuyorum bide gülüyor bana güveniyor hep tetikteyim ev öyle kaldı. Geri geri kafasını çarpmasından korkuyorum şimdilik sıralıyor koltuğu dört dönüyor ama hiç temkinli değil babasını görünce yada kediyi koşmaya çalışıyor çok hevesli. Kaç gün böyle gider 🤔
Bizim kızda bayadır koltuk kenarlarında dolaştı yaşına girmeden adım atmaya başladı 13 aylık olacak şimdi dolaşıyor evin içinde. Ama biz antrenman yaptırıyoruz ilgisini çeken oyuncaklarla yürütüyoruz kendi keyfine kalsa yürümezdi. Eşim top koymuş önüne ona vura vura yürüyor hoşuna gitmiş önünde abisi olduğu içinde taklit de ediyor. Tabi bizimki temkinli garantici önünde engel varsa dikkatli geçiyor. Abimiz bodoslama giderdi kafayı çok vurdu. Huyuna göre önlemler alın aceleci ise kaza teşkil edecek eşyaları uzaklaştırın yürümesi için bir alanı olsun.

Konak anne sütünden geçen bir şey zararı yok, anne sütünden kestiyseniz ve hala varsa konak şampuanı ile yıkayabilir veya zeytinyağı ile nemlendirip tarayabilirsiniz.

Aşamalar bebekten bebeğe değişir, kızım 7 aylıkken emekledi,tutunup kalkmaya başladı. 8 aylıkken sıralıyordu. Bahsettiğiniz aşama bizde 4 ay sürdü. Sıralamadan yürümeye geçiş kimi bebekte bizimki kadar uzun olur,kiminde 1 ay sürer.
Bizde çok uzun sürdüğü için ben çok zorlandım. Gözümü ayırsam kendini tehlikeye atıyordu. Çok meraklı ve hareketli bir bebek. Bir de tek başımayım.
Yürümese bile düşmeyecek kadar denge kurduğunda rahatlarsınız.

Lamia78 Lamia78 o dönem ben evin bir bölümünü çitlerle kapayıp oyun alanı yapmayı bile düşünmüştüm.
Sonra ne gerek var dedim ve wc ye giderken beşiğine bıraktım 😂
Onun dışında tüm gün başında nöbetteydim.

X