- 29 Temmuz 2019
- 3.742
- 6.111
- 40
AminnnKızlar deprem hadisesi sinirlerimi bozdu baya. Uyuyamıyorum. Kafamda bin tane düşünce. Sürekli videoları izleyip kendimi yıpratıyorum. Evde olası bir durumda ne yaparım diye paranoyakça dolaşıyorum. Eşime şöyle mi yapsak diyorum oda geçiştiriyor. İkimiz ayrı odadayız.İnsan çocuğu olunca olaylara daha farklı bakıyor. Allah kimseye bir daha böyle bir olay yaşatmasın.
Çok geçmiş olsun canım şimdi nasılsın kolay atlatabildin mi ?Kızllar dua edin ben corona olmuşum o kadar da dikkat ediyorum sürekli maske eve gelince tüm üst değiştiriyodum:///
Ali eymen de bana yapışık emerek uyumaya falan çok zor işe gidiyodum bebeğe annrm bakıyordu hastalıkları var onun için endişeleniyorum geçirdim mi acaba onlara diye ://
Çok dikkat edin ya çok kötü bir durum Allah kimseye vermesin
Bizde 9.ayda bexsero 2.doz aşımızı olduk dktrm istersem 1 hafta snra kızamıkçık olsn ddi ya da 1 yaşta yapalm dedi skntı görmedi. Kalabalıklara çocuklarn yanına çok girmiyorsanz bekleyn skntı yok dedi. Bizde olmadıkBugün nimenrix aşısı olduk 9. Aylığız henüz ateş olmadı huysuzluğu oldu ama yaptıran arkadaşlar ateş ne zmaan başladı sizde ?
Normalde bu ay kızamık aşısı vardı yaptırıp yaptırmamakta çok kararsızdım hemşire aradı dün aşı kalmadı 1. Yaş aşısının içinde de aynı aşı var zaten dedi içimi rahatlattı yaptırmadık bugün kontrolü vardı hem yaptırmak istemiyodum yaptırmasamda aklımda hep kalırdı doktorda bişey demedi kızamık için yaptırman gerek gibi rahatladım gerçekten,
menenjiti çıkardık aradan şuan için ateşimiz yok şükür umarım olmaz
Biz yaptırmadık canım 1.yaşta yaptırıcaz dr um sorun görmedi snra sağlık ocağndaki ebeye söyledm tmm dedi 1 yaşta olucak dye not düşüyrm dediarkadaşlar 9 aylık kızamık aşısını yaptırmayan yaptirmayi dusunmeyen var mi?sanki bazılarının dr u gerek gormemisti gibi kalmis aklimda. ya da herkes yaptirdi mi
Çok geçmiş olsun 6.hastalıkta deri döküntüsü olur dye duymuştm ateşe eşlik eder mi o şeklde mi oldu ? İnşallah ateşi düşmüştürKızlar Batuhanın 3 gündür ateşi var. Pazartesi öğlen bir anda çıktı ve hala 37.5 altına hiç inmedi. İdrar tahlili temiz. Doktor 3 gün bekleyelim düşmezse kan tahlili yapıcaz dedi. Dün gece 40. 5 a kadar çıktı düşünün halimi. Calpol dolven fitil dönüşümlü vermeme rağmen. Ilık duşta aldırmıyorum bna mısın demiyor. İlk kez ateşimiz çıktı ve anladım ki Batuhanın inatçı bir ateşi var. Diş değil dedi doktor baktı. 6. Hastalık olabilir ama onun olup olmadığını anlamak için bir iki daha vr. Çok perişanım. Üstelik dün benim doğum günümdü. Oğlumla ilk doğum günüm de bir fotoğrafımız bile olamadı. Gerçekten herşey in başı sağlık. Allah evlatlarımıza hastalık vermesin.
Bu dişlerin hepsinin çıkması ne kadar sürecek yaa şimdiden mahvettiler Kaan’ı :)Uzun sure girmeyince merak ettim, iyi olmaniza sevindim :)
Bizimde yakindir dişleri cikartmamiz artik istahsizlikta basladi 3 gundur yemiyo, arada atesi hafif yukseliyo, surekli bir yerleri isiriyo, gece uykusu yoktu zaten su 3 gundur kalmadi diyebilirim cok zorlaniyorum bende
Yerlestin mi evine ? Hayirli olsun bu arada.
Kaan i da her goren bana ayni seyi soyluyo hatta dedem istanbulda gordugunde sen tek basina bu cocuga iyi bile bakmissin demisti
Canim cok guzel seyler yapiyorsun bebegine. Biz su ana kadar patates kabak kirmizi et tavuk pirinc muz armut ve yogurt denedik. Muz ve yogurtta reflüsü asiri artıyor. Beslenmeyi reddediyor. Meme emmek istemiyor yemek yemek istemiyor. Su bile icmiyor. Keske rahatca yogurt yiyebilseydi. Hem cok faydali hemde doyurucu. Yogurtta takildik kaldik. Azicik yediriyorum reflüsü artmasin diye. Bizimde 7. Disimiz çıktı. Su disler bi bitseydi. Alerji mi dis belirtisi mi anlamiyorum cok karisiyorBiz de bugün aşıya gittik kızamık aşısını yaptırdık. 9200 kilo olmuş bu 2 hafta beslemenin üstünde durmuştur hastalandiktan sonra. Bizimkinin de üst dişler patlamış aynen uyku yok geceleri bize. Z zeynep serdar ben 4 öğün besliyorum sabah yumurta sarısı bir dilim bebek ekmeği lor anne yapımı yanına meyve püresi öğlen kıymalı patates yemeği tabi bebeğe göre tuzsuz salcasiz akşam çorba gece yoğurt mesajla bugün balkabağı çorbası yapicam pirinç balkabağı ve azcik tereyağı ile. İrmikli armut püresini çok seviyor. Bir de Yulaf ezmeli muzlu yoğurt puding gibi oluyor bayılıyor ona yulaf ezmesini başlıyorum kuru kayısı ile sonra muzu eziyorum en son hepsini yoğurt ile karıştırıyorum. Mesela dün kahvaltıda havuçlu karışım yaptım havucu hasladim ezdim yumurta sarısı labne ve bebek bisküvi veya ekmeği ile karıştırdım çok sevdi. G cen ıspanaklı omlet yaptım yani instagrama bak çok guzel tarifler var ben hep oradan yapıyorum. Bak kiymali kabak dolması yapabilirsin çok sevdi benimki. Meyve yoğurt et ve baklagiller bunlar doğrultusunda cesitlenebilir. Yoğurt karı meyveli yaparsan da çok sever. Benim bütün günüm oğluma yemek yapmakla geçiyor kendimize ayrı yapıyorum bazen yemeğimizin suyundan da veriyorum tuz atmadan önce. Yine tavuk haşlayıp didip suyuyla sebzeli çorba yapabilirsin böyle canım
Kaan gece surekli uyandigi icin benimde sadece dusuncede kaldi oda ayirma işiBu dişlerin hepsinin çıkması ne kadar sürecek yaa şimdiden mahvettiler Kaan’ı :)
Biz yerleştik. Denizin beşiğini tekrar yatak odasına aldım. Oda ayırma iptal oldu. Sen de düşünüyordun sana da önermem. Oldu olacak bi bebemiz var biraz daha beraber yatalım
Deniz bir gün uykuda fışkırtarak kustu,sonrasında peş peşe 4 kez daha kustu. Midesini tamamen boşaltıp rahatlayabildi. O gece yanımda yatırdım ve sabah uyanıp bizi görünce mutluluğu tarifsizdi. Odasında daha rahat ediyordu ama daha küçükler, beklemeye karar verdim.
Bugün on aylık oldu. Artık meme ve mamaya karşı isteksiz olmaya, yemek istemeye başladı. Büyüyorlar be :)
Kızlar deprem hadisesi sinirlerimi bozdu baya. Uyuyamıyorum. Kafamda bin tane düşünce. Sürekli videoları izleyip kendimi yıpratıyorum. Evde olası bir durumda ne yaparım diye paranoyakça dolaşıyorum. Eşime şöyle mi yapsak diyorum oda geçiştiriyor. İkimiz ayrı odadayız.İnsan çocuğu olunca olaylara daha farklı bakıyor. Allah kimseye bir daha böyle bir olay yaşatmasın.
Kızlar aynı durumdayım pskolojim çok kötüAminnn
Bende senin gibiyim kızımın yanından hiç ayrılamıyorum Allah korusun bişey olursa diye
Hangi odadaysak bi köşe bakıyorum saklayabileceğimiz
Valiz hazırlamıştım memlekete giderken onu boşaltmadım mesela
Gerçi deprem olurken insan donup kalıyor kıpırdayamıyor
Bende bir deprem yaşadım 3 ay çadırda yaşadık sonrasında 2 3 ay geceleri yatmaya gittik
Çok zor gerçekten çok zor
Allah yardım etsin oradakilere enkaz altındakilere
Sürekli dua ediyorum aklımdan çıkmıyor
Yerim onu ya. Anne kuzusu dedikleri işte :)Kaan gece surekli uyandigi icin benimde sadece dusuncede kaldi oda ayirma işi
Deniz neden oyle oldu midesini falan mi usuttu acaba ?
Gercekten cok tatli oluyolar bende gece besigine koy aglayinca al yapmaktan belim agridigi icin bazen yanima aliyorum sabaha karsi sabah uyaninca uzerime cikip kendince konusup beni uyandiriyo sipa :)
Kaan da tam aksine iyice yapisti memeye yemek yemiyo şu dişler bir patlasa 32 diş birden gulecek sanirsam bize bir sabah
Buyuyolar hemde biz hic anlamadan
Yolda hamile kadin goruyorumda ay diyorum hamileligimi ozledimama hic bir zamanda hamile gibi olmadim karnim hic kocaman olmamisti cunku :)
Ayy kiyamam kuzumYerim onu ya. Anne kuzusu dedikleri işte :)
Mama bozulmuş. Aslında son kullanma tarihine daha vardı. Ama uygun şartlarda saklanmamış olabilirmiş. Kusmanın ardından 4 gün de ishal oldu. Artık iyi.
Tecrübeli anneler bize biraz moral versinler bebekler yürüyüp kendi kendine oyun kurmaya başlayınca rahatlayacak mıyız daha mı beter olacak. Ben kafayı yemek üzreyim :/
Elbette daha rahatlayacaksın canım. Kendini bildikçe. Artık mama vermesen diyorum büyüdü kuzucuk. Sağmıyor musun artık?Yerim onu ya. Anne kuzusu dedikleri işte :)
Mama bozulmuş. Aslında son kullanma tarihine daha vardı. Ama uygun şartlarda saklanmamış olabilirmiş. Kusmanın ardından 4 gün de ishal oldu. Artık iyi.
Tecrübeli anneler bize biraz moral versinler bebekler yürüyüp kendi kendine oyun kurmaya başlayınca rahatlayacak mıyız daha mı beter olacak. Ben kafayı yemek üzreyim :/
Aynı benim kızımı anlattinz bende daha kndi kendime dedim bu artık emeklemezBenimki 9 buçuk aylık yaklaşık 3 haftadır falan emekliyor yani telaslanma emekler yakında ya da direk yürür
9 buçuk aylık oldu hala diş yokElbette daha rahatlayacaksın canım. Kendini bildikçe. Artık mama vermesen diyorum büyüdü kuzucuk. Sağmıyor musun artık?
Bizim de hiç dişimiz çıkmadı daha. Var mı hiç çıkmayan?
Yaa sizinde mi? Sıkıntıları var mı?9 buçuk aylık oldu hala diş yok
Elbette daha rahatlayacaksın canım. Kendini bildikçe. Artık mama vermesen diyorum büyüdü kuzucuk. Sağmıyor musun artık?
Bizim de hiç dişimiz çıkmadı daha. Var mı hiç çıkmayan?
bizz grupta ilk bizim disimiz kabardi 3. Ayinda hala cikarabilmis degiliz damaklar tumsek tumsek ama hala patlayamadilarYaa sizinde mi? Sıkıntıları var mı?
4.aydan beri diş diyoruzgelemedi gözümün çiçeği.
Hayır görünen bişiy de yok sert gibi biraz.
Neyse geç çıkaranın dişleri daha güçlü oluyormuş diye kendimizi sevindirelim bari:)bizz grupta ilk bizim disimiz kabardi 3. Ayinda hala cikarabilmis degiliz damaklar tumsek tumsek ama hala patlayamadilar
Oyle diyolar ama asli yok onun ya cok sevdigim bi ablamin kizi 40 liyken 2 diş cikardi yasitlarinin agzinda disleri dokulurken onun kizinin disleri hala agzindaydi :)Neyse geç çıkaranın dişleri daha güçlü oluyormuş diye kendimizi sevindirelim bari:)