2020 Şubat Anneleri

Ya bizimkide öyle heryere tutunup kalkma derdinde bide durabiliyomuş gibi ellerini bırakıyo sonra🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ Ben doktoruna sormuştum parmak ucunda duruyo sıkıntılı bişeymi diye doktoru da 1 yaşında bile parmak ucunda durabilir kas gelişimi sebebiyle demişti o yüzden sıkıntılı bişey değil canım. Ayakkabı için erken değilmi daha?
2 yasina kadar ciplak ayakla basilmasi oneriliyo cogu dr tarafindan. Kaan Alp son haftalarda parmak uclarinida ice katlayip uzerlerine basiyodu sadece parmak ucunda dursa iyi de bu sekilde hem parmaklarina daha fazla yuk biniyo hemde ayak tirnaklari kiriliyo bizde en azindan o aliskanligindan vazgecsin diye aldik surekli tutmuyorum zaten ayaginda

2 yasina kadar ciplak ayakla basilmasi oneriliyo cogu dr tarafindan. Kaan Alp son haftalarda parmak uclarinida ice katlayip uzerlerine basiyodu sadece parmak ucunda dursa iyi de bu sekilde hem parmaklarina daha fazla yuk biniyo hemde ayak tirnaklari kiriliyo bizde en azindan o aliskanligindan vazgecsin diye aldik surekli tutmuyorum zaten ayaginda
Yürüteçin etkisi olabilir.

Uzun sure birakmiyorum yurutecte takipte ediyorum ama bilmiyorum son zamanlarda yapmaya basladi 🤷🏻‍♀️
Eltim kızı için kullanmıştı. Yanlış hatırlamıyorsam parmak ucunda basıyordu. Sanki buna neden oluyor diye duymuştum. Ama emin değilim. Ben kullanmadım. Öykü de bir ara bir kaç gün parmak ucunda yürümeye çalıştı. Ama geçti şimdi tabanları ile basıyor. Çocuğu yürütme çalışması yaparken sadece elinden tutuyorum dengeyi o ayarlıyor. koltuk altından tutarsam yükseliyor parmak ucunda.

Merhaba. Bizimle alakalı değil ama size sorum şu . Yeğenim 18 aylık ama yürümüyor . Emekleme var oturuyor emekliyor Koltuk kenarlarından tutup ilerliyor fakat elini asla bırakmıyor . Yürümeye de hevesli değil . 18 ay geç kalınmış bir süre mi ?iki üç çocuk annesi arkadaslR var o yüzden sormak İstedim. Normal mi bu durum.

Eltim kızı için kullanmıştı. Yanlış hatırlamıyorsam parmak ucunda basıyordu. Sanki buna neden oluyor diye duymuştum. Ama emin değilim. Ben kullanmadım. Öykü de bir ara bir kaç gün parmak ucunda yürümeye çalıştı. Ama geçti şimdi tabanları ile basıyor. Çocuğu yürütme çalışması yaparken sadece elinden tutuyorum dengeyi o ayarlıyor. koltuk altından tutarsam yükseliyor parmak ucunda.
Koltuk altindan da tutsak elindende tutsak kaan genelde parmak ucu yuruyo

Merhaba. Bizimle alakalı değil ama size sorum şu . Yeğenim 18 aylık ama yürümüyor . Emekleme var oturuyor emekliyor Koltuk kenarlarından tutup ilerliyor fakat elini asla bırakmıyor . Yürümeye de hevesli değil . 18 ay geç kalınmış bir süre mi ?iki üç çocuk annesi arkadaslR var o yüzden sormak İstedim. Normal mi bu durum.
18 aydan sonra yürüyebilmesi lazım diye biliyorum ben. Bence bir doktora götürmekte fayda var beklemeyin daha fazla

Uzun sure birakmiyorum yurutecte takipte ediyorum ama bilmiyorum son zamanlarda yapmaya basladi 🤷🏻‍♀️
Bir süre yürüteci kullanma canım belki alisdenin dediği gibi yürüteçten olabilir şöyle 1 hafta kullanmasan anlarsın ondan olup olmadığını aslında

Bir süre yürüteci kullanma canım belki alisdenin dediği gibi yürüteçten olabilir şöyle 1 hafta kullanmasan anlarsın ondan olup olmadığını aslında
Wc giderken ya da mutfakta isim varsa koyuyodum keyfi birakmadim hic malum tek olunca evde mecbur kaliyorum ama dikkat edecegim

Bebeğim 8 aylik ama emeklemiyor daha yuvarlanarak tüm odayı geziyor.kollarini kaldırarak 4dun ayak emeklemiyor acaba erkenmi kizlar telaslanmam yersizmi. Ayakta duruyor yürümek ustiyor ama emeklemiyor😔. Bu arada anne ve babası gibi iri biraz 74cm 11300 kilo. Kilosu etkilermi acaba
Kızım 9 aylık emeklemiyor.
ama günden güne ilerleme katediyor gözlemliyorum
Mesela oturduğu yerden Öne doğru geliyo
Emekleme pozisyonundan tekrar oturabiliyor
Bi ayağı bacağının altında kalıyordu kurtaramıyordu onu kurtarmaya başladı filan
Öyle öyle ilerliyor bakalım 😃

geç olsun güç olmasın napalım

Koltuk altindan da tutsak elindende tutsak kaan genelde parmak ucu yuruyo
Senden sonra yürüteçi Google sordum. Tavsiye edilmiyor. Parmak ucunda basmaya ayak bileğindeki arka kasların kısalmasından tut psikolojik de bir sürü etkisi varmış. ev içinde de yaralanmalara neden olabilirmiş. Masa örtüsü çekmek gibi. Tek olunca haklısın nereye bırakacaksın. eşim bir ay şehir dışındaydı. yatağına koymuştum o günlerde. Duş almak için tablet koyardım izlesin ağlamasın diye. Çaresizlik neler yaptırıyor. Şimdi tuvalete gidiyorum kapımda bekliyorlar yada ağlıyorlar 😘

Yürüteçin yürümeyi geciktirdiği de var okuduğum yazılarda. Parmak uçunda yürüdüğü için sonrasında tek başına yürüme geçikebiliyor. Sağlıkçı bir arkadaşımın oğlu 18 ayı geçmişti tek yürümüyordu. parmağın uçunda gezerdi kadın artık ağlayacaktı çocuk yürümek istiyordu ama annesinin beli ağrıyordu eğilmekten. Birde hoppala mıydı adı onu da çok kullandılar onunda geçikmede etkisi oldu mu bilmiyorum.

Senden sonra yürüteçi Google sordum. Tavsiye edilmiyor. Parmak ucunda basmaya ayak bileğindeki arka kasların kısalmasından tut psikolojik de bir sürü etkisi varmış. ev içinde de yaralanmalara neden olabilirmiş. Masa örtüsü çekmek gibi. Tek olunca haklısın nereye bırakacaksın. eşim bir ay şehir dışındaydı. yatağına koymuştum o günlerde. Duş almak için tablet koyardım izlesin ağlamasın diye. Çaresizlik neler yaptırıyor. Şimdi tuvalete gidiyorum kapımda bekliyorlar yada ağlıyorlar 😘
Evet tavsiye edilmedigini bende biliyorum zaten biz degil babannesi aldi soyledigimde de alakasi yok bizimkilerde bindi gec yurumedi diyo 🙄 gerci kaanda boyle giderse yasinda yurur gibime geliyo.
Dedigim gibi zorda kalmadikca bende koymuyorum ama kaan yurutecten oncede parmak ucunda duruyodu sadece su son zamanlarda parmaklarini ice katlayip uzerine basmaya basladi onu sorun ediyorum. Burada arkadasta dedi 1 yasina kadar parmak ucunda durabilirlermis normaldir dr u demis. Umarim biran once birakir o huyunu hemen mudahale ediyorum oyle yapinca duzeltiyorum ayaklarini

Bizim çocukların bu iştahsızlığı ne olacak bilmiyorum. Kız yoğurt dışında birşey yemek istemiyor. Herşeyi geri çıkarıyor. ne yapacağımı şaşırdım. Doktora da götürmeye çekiniyorum. Ama gideceğiz gibi görünüyor. Yemiyorlar ama acayip enerjikler. Kız nasıl sinirli elinden birşeyi al bağırıyor almaya çalışıyor alamazsa bir güzel ağlıyor. Bizi de sopalıyor eli ağır. Kardeş kavgaları da başladı yani. Denizi jimnastik Kursu varsa götürmeyi düşünmeye başladık. Zaten çok esnek ve gözü kara bir çocuk. Akşama kadar kanepeden kanepeye atlıyor. Takla atmaya çalışıyor. Belki biraz yorulur. Koronadan korkuyoruz ama bu kış geçmez böyle. Az önce at oldum deniz tepindi üstümde😂 2020 ne kötü bir yıl oldu böyle. Kendimce tek iyi şey kızımın doğumu 🤣

Merhaba kızlar. Zeyfcim beni merak edip sormuşsun teşekkür ederim, iyiyim. Denizle tüm gün yalnızım ve bir yandan ev yerleştiriyorum. Buraya bakmayı bırakın, sitenin varlığını bile unutmuşum :) şimdi kucağımda uyuyakaldı. Ağlama krizi sonrası daldı kıpırdamaya korkuyorum. Bu arada girip yazılanları okudum. İyice zorlamaya başladı. Benim kızı görenler Allah yardımcın olsun diye temennide bulunuyorlar :KK70: evdeki işlerim bitti. Bakalım alışmaya çalışıyoruz. Sizler nasılsınız?

Bizde kontrolden döndük tahliller temiz üst dişi patladı çok zormuş gerçekten sanırım diğerinde geliyor çok kaşıyor çünkü iştahsızlık huysuzluk var ateş şimdiki yok bakalım inşallah olmaz

9300 kıyafetli 71 cm 45.5 kafa

emeklemiyor geri geri gidiyor ayağa kalkma çalışmaları var ara ara sol bacağından destek alıp onun dışında ayakta duramıyor popo geride sürekli dert etmiyorum 10. Aya girdik bizde de durumlar bu

ek gıda da çok veremiyorum mamaya devam pütürlü yerken yutmakta zorlanıyor 😔

Merhaba kızlar. Zeyfcim beni merak edip sormuşsun teşekkür ederim, iyiyim. Denizle tüm gün yalnızım ve bir yandan ev yerleştiriyorum. Buraya bakmayı bırakın, sitenin varlığını bile unutmuşum :) şimdi kucağımda uyuyakaldı. Ağlama krizi sonrası daldı kıpırdamaya korkuyorum. Bu arada girip yazılanları okudum. İyice zorlamaya başladı. Benim kızı görenler Allah yardımcın olsun diye temennide bulunuyorlar :KK70: evdeki işlerim bitti. Bakalım alışmaya çalışıyoruz. Sizler nasılsınız?
Uzun sure girmeyince merak ettim, iyi olmaniza sevindim :)
Bizimde yakindir dişleri cikartmamiz artik istahsizlikta basladi 3 gundur yemiyo, arada atesi hafif yukseliyo, surekli bir yerleri isiriyo, gece uykusu yoktu zaten su 3 gundur kalmadi diyebilirim cok zorlaniyorum bende 😔
Yerlestin mi evine ? Hayirli olsun bu arada.
Kaan i da her goren bana ayni seyi soyluyo hatta dedem istanbulda gordugunde sen tek basina bu cocuga iyi bile bakmissin demisti 🤣🤣

X