2020 Şubat Anneleri

Bende gece degistirmiyorum uykusu bolunmesin diye zaten zirt pirt kalkiyo ama sabaha resmen 2 kilo cis oluyo bezinde hatta bu gece yarisi ust bas degistirdim komple cok yapmis uzerine gecmis gunduz bekletmem fazla bez ama gece bende uzun zamandir cisini almiyodum bir yerde 6 saat en fazla durmasi gerek ondan sonra bakteri urer diye okudum acaba 1 kere degistirsem mi diye dusunuyodum bende

Bende gece degistirmiyorum uykusu bolunmesin diye zaten zirt pirt kalkiyo ama sabaha resmen 2 kilo cis oluyo bezinde hatta bu gece yarisi ust bas degistirdim komple cok yapmis uzerine gecmis gunduz bekletmem fazla bez ama gece bende uzun zamandir cisini almiyodum bir yerde 6 saat en fazla durmasi gerek ondan sonra bakteri urer diye okudum acaba 1 kere degistirsem mi diye dusunuyodum bende
Sanmıyorum herkes böyle yapıyor, hiç sorun yaşayan duymadım,büyüdüklerinde deliksiz uyuyacaklar yine değiştirmeyeceğiz.
Sabah premium carele kupkuru uyanıyor. Bez tamamen şişiyor ama ıslaklık olmuyor.

Aslında büyük değiller erken doğdular :)
Benimki 10 gün sonra 9 aylık olacak. İki aydır emekliyor bir aydır da tutunup kalkıyor.
Maşallah kızına canım. Bende normalde Mart annesi olacaktım benimkinde erken dogdu. Peki emeklemesi için bizim bir şeyler yapmamız gerekiyor mu ara ara kolaltindan tutup adım attırıyorum. Halının üstüne pike serip bırakıyorum sadece yuvarlaniyor

Maşallah kızına canım. Bende normalde Mart annesi olacaktım benimkinde erken dogdu. Peki emeklemesi için bizim bir şeyler yapmamız gerekiyor mu ara ara kolaltindan tutup adım attırıyorum. Halının üstüne pike serip bırakıyorum sadece yuvarlaniyor
Sık sık kol altından tutup adım attırmanı önermem çünkü alışkanlık edinirse tüm gün yürütmeni ister, sırtından ve belinden vazgeçmek zorunda kalabilirsin :KK70:
Ben yürüme arkadaşı alacağım..
Tabii sürekli yerde vakit geçirmesi en iyisi. Benim kız ne pusette ne arabada dururdu,hala da bebek arabasına binmez. Yürütec vs de almadım. Hep yerde yanii :)

Kaan dun aksamda gece uykusundan onceki yarim saatlik sekerlemesini yapmamisti bu aksamda yapmadi off ooff gozleri kapali eller agizda avazi ciktigi kadar bagiriyo :KK43:
Umarim gece uykusunda boyle yapmaz 🥴

Kaan dun aksamda gece uykusundan onceki yarim saatlik sekerlemesini yapmamisti bu aksamda yapmadi off ooff gozleri kapali eller agizda avazi ciktigi kadar bagiriyo :KK43:
Umarim gece uykusunda boyle yapmaz 🥴
Bizimki şimdi yattı. Ama gündüz iki kez uyumuş oldu. Birazdan da deniz uyuyacak evde kısa bir sessizlik. Evde bu sessizlikte ne yapacağını bilmeyen şaşkın anne olarak herhalde çamaşır asarak, katlayarak filan geçireceğim bu anı :KK55:

Rica ederim.
Ek gıdadan sonraki mamayı az içmesi öğün yapmaya yaklaştığı anlamına geliyor.
Saatini biraz daha ileri atabilirsiniz.
Alerji varsa her şey değişir tabi, ne zaman ne yemeli sorusuna bizim cevap vermemiz doğru olmaz. Normalde en geç 7.ayda yumurta sarısına başlanıyor.
çok teşekkürler..

Bizimki şimdi yattı. Ama gündüz iki kez uyumuş oldu. Birazdan da deniz uyuyacak evde kısa bir sessizlik. Evde bu sessizlikte ne yapacağını bilmeyen şaşkın anne olarak herhalde çamaşır asarak, katlayarak filan geçireceğim bu anı :KK55:
Kaan da simdi uyudu. Bende balkona gidiyorum kv ve arkadas var bizde de 😀

Biz yine 12’de kalkıp 2 saat oturduk 🥴
Ya cok sukur kaan emince tekrar uykuya daliyo oturmuyo uyanik kalmiyo ama yok yani kendi kendine uyusa bile anladim ki dişinden kaynakli bu uyanmalar yine uzun uyumuyo ilk gece 1.50 dk sonra uyanmisti 2 gecedir yine 50 dk 1 saat sonra kalkiyo ve asla sakinlesmiyo yine emip uyuyo :KK43: cok yoruldum artik 😩 ruyamda 2 tane dişi cikmisti artik ruyalarima giriyo 😔

Ya cok sukur kaan emince tekrar uykuya daliyo oturmuyo uyanik kalmiyo ama yok yani kendi kendine uyusa bile anladim ki dişinden kaynakli bu uyanmalar yine uzun uyumuyo ilk gece 1.50 dk sonra uyanmisti 2 gecedir yine 50 dk 1 saat sonra kalkiyo ve asla sakinlesmiyo yine emip uyuyo :KK43: cok yoruldum artik 😩 ruyamda 2 tane dişi cikmisti artik ruyalarima giriyo 😔
Onu alışkanlık edinmiş.
İlk uykuya dalış için nasıl ısrarcı olup başardıysan bunu da başarırsın. Emmeden geri uyumayı öğrendiğinde uzun uyumaya başlayacak. Kendi de rahat edecek.
Şöyle düşün artık gündüz bile 3-4 saatte bir beslenmeleri yetiyor. Gece uykuda saat başı acıkmasına imkan yok. Emzirmeden geri uyutman lazım ama kolay değil. Neyse ki bebekler her şeye kolay adapte oluyor.
Arkadaşım özel bir sebepten emzirmeyi kesmek durumunda kaldı, bebeği Kaan gibi memeye yapışıktı. İki üç gün durmadan inadından ağladı emmek istedi sakinleştiremediler ama bikaç gün sonra unuttu istemiyor bile ..
Sizin işiniz çok daha kolay olacak. Sadece ackınca emseler ne güzel. Kimi çok emer kimi emmez, hepsi dert :)
Umarım kısa sürede halleder rahata erersiniz.

Tulumum geldi beğendim açıkçası. İnceymis 1,7tog gün içinde de giyebilir kışın öyle diyeyim. İçine ince pijama takımıyla uyutacam bu aksam bakalim.Ankaranin sogugunda kışın gece üşür kalın pijama giydiririm içine. Torba şeklinde vardı bende biri vermişti kullanışlı değil bebek yayılarak yaramıyor kısıtlıyor

Onu alışkanlık edinmiş.
İlk uykuya dalış için nasıl ısrarcı olup başardıysan bunu da başarırsın. Emmeden geri uyumayı öğrendiğinde uzun uyumaya başlayacak. Kendi de rahat edecek.
Şöyle düşün artık gündüz bile 3-4 saatte bir beslenmeleri yetiyor. Gece uykuda saat başı acıkmasına imkan yok. Emzirmeden geri uyutman lazım ama kolay değil. Neyse ki bebekler her şeye kolay adapte oluyor.
Arkadaşım özel bir sebepten emzirmeyi kesmek durumunda kaldı, bebeği Kaan gibi memeye yapışıktı. İki üç gün durmadan inadından ağladı emmek istedi sakinleştiremediler ama bikaç gün sonra unuttu istemiyor bile ..
Sizin işiniz çok daha kolay olacak. Sadece ackınca emseler ne güzel. Kimi çok emer kimi emmez, hepsi dert :)
Umarım kısa sürede halleder rahata erersiniz.
Acisini meme emerek gecirmeye calisiyo iste bu gece ilk defa emerken bile ciglik atti 1 dk emdi birakti agladi sonra yine emdi 3 4 kere yapti bunu sonra uyudu.
Ben sutumun kesildigini ya da bir sebepten dolayi memeyi biraktirdigimi hayal bile edemiyorum suan icin cunku kaan biberonda tutmuyo sutun yerine mama da icemez 😩 kaan hala gunduz 3 4 saatte bir beslenmiyo ki :kızgın:

Bizimkinin yeni modası bu. 8 gibi yatıyor arada bir kere uyanıyor onuda emip uyuyor sonra tam ben yatıyorum 12 gibi uyanıyor, hemde pür neşe. Babamız bile geliyor ama nafile beşiğine koyarsak yeni doğmuş bebek gibi binayı inletiyoruz. Birde hiç oturmuyor sürekli peşindeyim düşmesin diye.
Denizde ayrı havalarda ben böyle yapsam annem ağzıma kesin bir tane vururdu🤣 çocuğu dövmüşüz gibi bas bas bağırıyor çığlıklar filan gırla oda niye istedikleri olmayınca yada geç olunca.Eşimle ağzımız açık bakıyoruz çocuğa. Neymiş yemekten sonra dondurma vermek filan büyük hata. Komşular ne düşünüyor bilmiyorum. Kardeş kıskançlığı hat safhada birde cimri ki . Hiç paylaşmıyor. Yemediği birşeyi yemeye kalk kıymete biniyor. Laf dinlemiyor. Parkta suya girme diyorum giriyor sonra ayağı ıslanıyor pek titiz beyimiz. Birde numaracı okulda kesin drama filan yapması lazım elini bir yere çarpsın kolu kırılmış gibi kolunu göğsüne bastırıyor açamıyoruz üstünü bile değiştiremiyoruz. Valla her gün ayrı sinir harbi. Okula da vermedik. Böyle böyle yaşayıp gideceğiz 😩😩😩

Arkadaşlar merhaba , benim detaylı ultrasonumda plesanta önde dedi doktor ama başka bir şey söylemedi. İnternette tehlikeli bir durum olduğu yazıyor ama benim doktorum sadece ultrasonda yüzü net görünmediğini söyledi . Başka aynı durumla karşılaşan var mı acaba ?

Arkadaşlar merhaba , benim detaylı ultrasonumda plesanta önde dedi doktor ama başka bir şey söylemedi. İnternette tehlikeli bir durum olduğu yazıyor ama benim doktorum sadece ultrasonda yüzü net görünmediğini söyledi . Başka aynı durumla karşılaşan var mı acaba ?
Usg de yuzu net gorunmuyorsa plasenta bebegin ust konumundadir benim oglumda da oyleydi ve yuzunu dogana kadar gormedik baska bir sorun teskil etmedi doktorun onde demesinden kasit odur diye dusunuyorum

Kızllar dua edin ben corona olmuşum o kadar da dikkat ediyorum sürekli maske eve gelince tüm üst değiştiriyodum:///
Ali eymen de bana yapışık emerek uyumaya falan çok zor işe gidiyodum bebeğe annrm bakıyordu hastalıkları var onun için endişeleniyorum geçirdim mi acaba onlara diye ://
Çok dikkat edin ya çok kötü bir durum Allah kimseye vermesin

Kızllar dua edin ben corona olmuşum o kadar da dikkat ediyorum sürekli maske eve gelince tüm üst değiştiriyodum:///
Ali eymen de bana yapışık emerek uyumaya falan çok zor işe gidiyodum bebeğe annrm bakıyordu hastalıkları var onun için endişeleniyorum geçirdim mi acaba onlara diye ://
Çok dikkat edin ya çok kötü bir durum Allah kimseye vermesin
Çok geçmiş olsun cnm.

X