2020 Şubat Anneleri

Akşam 8’de uyuyor bazen 9 ama 11 gibi tekrar kalkıyor oturuyor biraz ona rağmen gece yine kalkıyor. Sabah 7’de ayakta. Deniz bu zamanlarda gece hiç kalkmazdı. Evet dişleri olabilir. Herşey ağzında. Bugün çok yorgunum dişimde ağrıyor. Çocuklarda çok huysuz bugün Allah bana sabır versin.
Gecmis olsun

Deniz 4-5 aylıkken gece uyanmasını teke indirmişti karnını doyurup uyuyordu. Uzunca bir süredir uyanmalar arttı 2-3 kez kalkıyor.
Dün yine 22.30, 00.30 ve 4te kalktı.
İlk kalkışında emzirdim ikincide tok olduğunu bildiğimden emzirmeden uyuttum.
Sebebi diş midir başka bişey midir bilemem ama bizde de durum böyle .
Aynen bizde de durum böyle daha sık kalkiyor

Gayet iyi uyuyor bence. Ne zaman memnun olmadığım bir şey olsa daha kötüye gidiyor o yüzden artık sadece maşallah diyorum :KK70:
8-9 arası bebek için ideal uyku saati. Sabah 7 de çok iyi bi saat. Ben o saate kadar uyusam başka şey istemem
Erken uyuması güzel.Ama gece muhakkak 11-2-4-7’de sularında kalkıyor bu kadar sık uyanınca insan biraz sızar diye bekliyorum sabah erkenden kalkıyor. Bugün uykusuzluk çok yoruyor beni. Dişimde müthiş ağrıyor. Karanfil yağı sürdüm umarım hafifler. Öykü de burnuma kafa attı. Denizde çığlık atma işine girdi bu ara. İstemediği birşey olunca basıyor çığlığı ama avaz avaz. Bende şu anda ağlama moduna girmek üzereyim.

Bugun Kaan ile ilk defa yalniz disari ciktik. Evin uzerindeki caminin parkina gittik kucuk cocuklar top oynuyodu onlari izledik Kaan bir heyecanlaniyo ki gormeniz lazim anne babadan sonra soyledigi sey gooo oldu gol demek istiyo yani :) evde babasiyla top oynarken kapti 3 gundur soyluyo topu gorunce 😀

Eve donerkende yavru kedi gordu zor zapdettim elini kolunu cirpa cirpa bir hal oldu 😄 hayvanlari daha simdiden cok seviyo oglusum 🥰 evimizde kedi beslemenin bize kattigi bir deger. Annemlere de gittigimizde kardesimin vardi hep kediyle buyudu bu zamana kadar ve cok mutlu memnun halinden 🥳

Nihayet öykünün dişi çıkmış ağzını zorla açtım. Alttan çıkmış ikincisi yolda. Denizde 8ayında çıkarmıştı. Abisi kılıklı 🤣 inş. Uykusuzluklar diştendir dün gece baya ağladı sebepsiz sanıyordum.

Slm kizlar bu gün uyku tulumu alacağım kaç tog almalıyım 1.7 nasıl sizce 2.5 mi iyi.kizim çok sıcağı sevmez ama üstunu devamlı açıyor almak zorunda kaldim
Canım nerden aldın tulumu bende bakıyorum henüz karar veremedim senin aldığın ne zaman gelir acaba yorumunu merak ediyorum

Sağol canım . Seninki ne yaptı. Bizim kızla aynı gidiyorlardı.
Maalesef hala bekliyoruz sanirim bana cekecek ben 11 aylikken cikarmisim, babasi 7 aylikken cikarmis kaan 6 gun sonra 8i bitirecek yani 8+ olacak hala yok 🤷🏻‍♀️ keske bu kadar erken sismeseydi cocuk 3. Ayindan beri cekiyo simdide surekli beni isiriyo dişi ciksa tam vampir olacak 🤣

Maalesef hala bekliyoruz sanirim bana cekecek ben 11 aylikken cikarmisim, babasi 7 aylikken cikarmis kaan 6 gun sonra 8i bitirecek yani 8+ olacak hala yok 🤷🏻‍♀️ keske bu kadar erken sismeseydi cocuk 3. Ayindan beri cekiyo simdide surekli beni isiriyo dişi ciksa tam vampir olacak 🤣
Aaa bende 11 aylık çıkarmışım diş eşimde 6 aylık inşallah bana çeker bizimki😂😂 ben çok korkuyorum dişten ya memeyi ısırmalar fln şimdiden dediğin gibi damaklarıyla ısırıp çekiyo diş olduğunda yandıkl😭😭

Öyküde aynı. Erkenciydi ama 8.ayı buldu. Bazıları geç çıkması iyi diyor daha sağlıklı olur diye ama bilimsel bir yanı var mı bilmiyorum. Acaba seni dişini kaşımak için mi emiyor🥴

Ayy kafayı yiyeceğim 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ Araba koltuğu bakıyorum be safe, cybex,britax römer markalarına eşimde hepsi buradadan 600 tl lik ne olduğu belirsiz Oto koltuklarına bakıyor🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ Anlatıyorum güvenlik kullanım kolaylığı rahatlık diye ne gerek var diyo delirtiyo beni😤😤 ya beni kızdırmak hoşuna gidiyo yada ciddi çözemedim yani durumu. Birde sürekli izmir eskişehir arası yol yapıyoruz hani sadece şehir içi olsa hadi gene tamam dicem ama uzun yollarda güvenlik önemli bence ya siz ne düşünüyorsunuz oto koltuğu konusunda kızlar??

Aaa bende 11 aylık çıkarmışım diş eşimde 6 aylık inşallah bana çeker bizimki😂😂 ben çok korkuyorum dişten ya memeyi ısırmalar fln şimdiden dediğin gibi damaklarıyla ısırıp çekiyo diş olduğunda yandıkl😭😭
Benim omzumu isiriyo ama 🤣🤣 ya 11 aylik cikarsin sorun degil ama 3. Ayda basladigi icin 11e kadar bir dunya ay oldugu icin sıkıntısı cok oluyo 😩
Öyküde aynı. Erkenciydi ama 8.ayı buldu. Bazıları geç çıkması iyi diyor daha sağlıklı olur diye ama bilimsel bir yanı var mı bilmiyorum. Acaba seni dişini kaşımak için mi emiyor🥴
Sozde gec cikarsa gec dokulurmus bende bilmiyorum bilimsel acidan ne derece dogru. Buyuk ihtimal kasimak icin yapiyo 🤷🏻‍♀️

merhaba hanımlar, bir konuda yardımınızı rica ediyorum. Bebeğim 7 aylık ve alerji mamasıyla besleniyor. 6.ayda tadımlara başladık, ne yazık ki sebzelere pek yüz vermiyor, meyvelerde ise tek kurtarıcı armut. muz ve şeftali poposunda kırmızı pişik yaptı. Sorum şu, biz hala püreleri ya da muhallebileri öğün olarak oturtamadık, 4 saatte bir 180, 150 cc kadar mama içiyor. Öğün olarak vermek için püreleri, mama vermeyip önce ek gıda mı vermeliyim? Mamasını almasını daha önemli buluyorum vitaminlidir diye ama bu gidişle ek gıdayı öğün olarak oturtamayacağız ve alışamayacak. Çok uzun oldu kusura bakmayın, önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler

merhaba hanımlar, bir konuda yardımınızı rica ediyorum. Bebeğim 7 aylık ve alerji mamasıyla besleniyor. 6.ayda tadımlara başladık, ne yazık ki sebzelere pek yüz vermiyor, meyvelerde ise tek kurtarıcı armut. muz ve şeftali poposunda kırmızı pişik yaptı. Sorum şu, biz hala püreleri ya da muhallebileri öğün olarak oturtamadık, 4 saatte bir 180, 150 cc kadar mama içiyor. Öğün olarak vermek için püreleri, mama vermeyip önce ek gıda mı vermeliyim? Mamasını almasını daha önemli buluyorum vitaminlidir diye ama bu gidişle ek gıdayı öğün olarak oturtamayacağız ve alışamayacak. Çok uzun oldu kusura bakmayın, önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler
Canım bizimkide 7 ay 5 günlük bizde daha öğün olarak vermiyoruz ek gıdayı ki zaten daha tam olarak sindiremiyor bile. Ben face bookta blw türkiye diye bir sayfa var orayı takip ediyorun blw yapmasam bile ordan çok faydalandım.. Sana bir liste ekleyim ordan neyi kaçıncı ayda vermen gerekiyo bakarsın doktorunla da konuş bence. Bizimki günde 2 yemek kaşığı kadar ek gıda versen yeter ana besin anne sütü yada mama olmalı dedi. 10. Aydan sonra daha fazla vericez demişti

Eklentiler

• 3F4F1413-5950-4422-A5D8-12423C6BEFCA.jpeg
    3F4F1413-5950-4422-A5D8-12423C6BEFCA.jpeg
    184,2 KB · Görüntüleme: 29
Normalde 4 saatte bir mama içiyorsa mamadan 3 saat kadar sonra ek gıda vermen en iyisidir. Ne çok aç ne tok olmalı. Çok acıkırsa mama isteyip ağlayabilir. Sabredemeyebilir.
8.ay bitiminde öğün yapıyor hale gelebilir gelmiyorsa da geç değil.
Pişikler ciddi değilse alıştıkça geçecektir, bize de yoğurt kızarıklık yapmıştı..

Canım bizimkide 7 ay 5 günlük bizde daha öğün olarak vermiyoruz ek gıdayı ki zaten daha tam olarak sindiremiyor bile. Ben face bookta blw türkiye diye bir sayfa var orayı takip ediyorun blw yapmasam bile ordan çok faydalandım.. Sana bir liste ekleyim ordan neyi kaçıncı ayda vermen gerekiyo bakarsın doktorunla da konuş bence. Bizimki günde 2 yemek kaşığı kadar ek gıda versen yeter ana besin anne sütü yada mama olmalı dedi. 10. Aydan sonra daha fazla vericez demişti
öyle mi, çok teşekkür ediyorum bu içimi çok rahatlattı. Ben de bu aylarda öğün olarak başlaması gerektiğini düşünüp strese girdim. Öyleyse ayına, mevsimine göre sebze ve meyveleri tattırmaya devam kaşık veya yarım çay bardağı ölçüsünde. 10.ayda demek ki öğün olarak oturtuluyor, çok sağ olun

Normalde 4 saatte bir mama içiyorsa mamadan 3 saat kadar sonra ek gıda vermen en iyisidir. Ne çok aç ne tok olmalı. Çok acıkırsa mama isteyip ağlayabilir. Sabredemeyebilir.
8.ay bitiminde öğün yapıyor hale gelebilir gelmiyorsa da geç değil.
Pişikler ciddi değilse alıştıkça geçecektir, bize de yoğurt kızarıklık yapmıştı..

Çok teşekkürler,
diyelim ki mamasını içti, ek gıdayı 3 saat sonra verince bir sonraki mamasını az içiyor, o halde bir sonraki mama saatini 1 saat ileri mi atmalıyım, yoksa içtiği kâfi midir?
elma ve havuçta bile pişik oldu ama tolere edilebilir bir kırmızılıktı bu, muzda ise çok ciddiydi kırmızılık bir daha denemeye korktum açıkçası, çoklu besin alerjisi var o yüzden temkinli yaklaşıyorum ama mesela muzu tekrar ne zaman denemeliyim bilmiyorum.
Bir de yumurta akına alerjimiz var ama sarısını ne zaman denemeliyim sizce, bunun için 8. ayı beklemeli miyim yoksa azıcık miktarda şimdilerde denenebilir mi?

X