2020 Şubat Anneleri

Oyy maşallahh yaa hemen emeklicek valla🙈🥰

Doğum günün kutlu olsun canım🥰🥰
Ben başlamadım ama tracy hogg un kitabi var onu okuyorum şimdi okuduğum kadarıyla ben çok yanlış şeyler yapmışım😂😂 kitapta diyoki 4 aydan büyük bebekler gece 6-8 saat arası hiç beslenmeden uyuyabilirler ve uyumaları gerekir bizimki gece 2 saatte bir uyanıp emiyor 6 saat neymiş😂 memede uyutmayın diyo kitapta bizimki meme kokusu olmadan dudağına meme değmeden uyumuyo😂 valla benim işim
Zor zaten 10 gün sonra kv yanına gitcez izne😭 hiç veremem eğitim😂
6-8 saat aç kalabileceği süre, bebeğin acıktığı için değil uyku geçişlerinde meme aradığı için uyanıyor :)
Evet seyahat planınız varsa ertelemek lazım. Çünkü düzen bozulacak.

6-8 saat aç kalabileceği süre, bebeğin acıktığı için değil uyku geçişlerinde meme aradığı için uyanıyor :)
Evet seyahat planınız varsa ertelemek lazım. Çünkü düzen bozulacak.
Bence de öyle zaten memede uyuduğu için her uyku geçişinde meme aranıyo nasıl bıraktırırım bilmiyorum ama inşallah kitap faydalı olur çok hevesliyim aslında dönünce başlamayı planlıyorum.

@ zeyf ailenle güzel seneler yaşamam dileklerimle .
Bu yıl Doğum günü unutmak anneler günü kutlamamak . Doğumu tebrik etmemek gbi odunluklar benim eşim beye ait !!!! Baba olmayı çok yanlış anladı çoookkk

Bence de öyle zaten memede uyuduğu için her uyku geçişinde meme aranıyo nasıl bıraktırırım bilmiyorum ama inşallah kitap faydalı olur çok hevesliyim aslında dönünce başlamayı planlıyorum.
Buna ihtiyaç duymadığım için bir yöntemim yok ama her uyandığında meme vermeyip aç olmadığından eminsen memesiz uyutmayı öneriyorlar sanırım. Zamanla alışacaktır. Kitapta bunla ilgili bir öneri var mı?

Buna ihtiyaç duymadığım için bir yöntemim yok ama her uyandığında meme vermeyip aç olmadığından eminsen memesiz uyutmayı öneriyorlar sanırım. Zamanla alışacaktır. Kitapta bunla ilgili bir öneri var mı?
Daha başlarında sayılırım kitabın şimdiye kadar sadece örnekle gitti pek öneride bulunmadı bu konuyla ilgili ama kitapta çok ilginç öneriler var şaşıp kaldığım
image.jpg

@ zeyf ailenle güzel seneler yaşamam dileklerimle .
Bu yıl Doğum günü unutmak anneler günü kutlamamak . Doğumu tebrik etmemek gbi odunluklar benim eşim beye ait !!!! Baba olmayı çok yanlış anladı çoookkk
Tesekkur ederim.
Telafi eder belki :)
Bir de her erkek sevmez boyle seyleri belki esinde sevmeyenler kismindadir tabii oncesini bilmiyorum

Ben demiştiimm :)
Dogru cikti, ben unuttu diye inandirmistim kendimi ayip etmisim 🤣

Daha başlarında sayılırım kitabın şimdiye kadar sadece örnekle gitti pek öneride bulunmadı bu konuyla ilgili ama kitapta çok ilginç öneriler var şaşıp kaldığımEki Görüntüle 2664395
İlk aylar hiç bir sebep yokken biberon vermeyi mantıklı bulmuyorum ama sonrası için katılıyorum. ilk aylar mecbur kalınsa bile, bir düzen olursa memeyle biberon beraber kullanılabilir. İkisini bir arada götüren çok bebek var.
Biberon almaması da çok kötü. Çalışan anneler için bu sorunun işe başlamadan çok önce çözülmesi gerekiyor.
Bizde meme reddi oldu ama ikisini bir götürmedik , sadece biberonla beslendi. İkisi bir arada ve belli öğünlerde biberon belli öğünlerde meme olursa bebek alışıyor.
Onlar düzen kurmaya hazır zaten.
Diğer madde de çok doğru. Ben en baştan beri günde bir iki öğün babasına bırakıyorum o besliyor. 2 ay gece öğününü o verdi, ben uyudum. :)

İlk aylar hiç bir sebep yokken biberon vermeyi mantıklı bulmuyorum ama sonrası için katılıyorum. ilk aylar mecbur kalınsa bile, bir düzen olursa memeyle biberon beraber kullanılabilir. İkisini bir arada götüren çok bebek var.
Biberon almaması da çok kötü. Çalışan anneler için bu sorunun işe başlamadan çok önce çözülmesi gerekiyor.
Bizde meme reddi oldu ama ikisini bir götürmedik , sadece biberonla beslendi. İkisi bir arada ve belli öğünlerde biberon belli öğünlerde meme olursa bebek alışıyor.
Diğer madde de çok doğru. Ben en baştan beri günde bir iki öğün babasına bırakıyorum o besliyor. 2 ay gece öğününü o verdi, ben uyudum. :)
Senin icin sagim konusu cok zor cok ugrastirici oldu ama bu konuda sanslisin. Kendine vakit ayirabilir, dinlenebilirsin. Bebekken kaan da biberon aliyodu ama sonradan reddetti keske simdide alsaydi da kendime biraz vakit ayirabilsem ,dinlenebilseydim

Senin icin sagim konusu cok zor cok ugrastirici oldu ama bu konuda sanslisin. Kendine vakit ayirabilir, dinlenebilirsin. Bebekken kaan da biberon aliyodu ama sonradan reddetti keske simdide alsaydi da kendime biraz vakit ayirabilsem ,dinlenebilseydim
1ayı geçti eşim yok ama bu arada Deniz geceleri emmeye başladı. Emzirip tekrar uyuyorum. Önceden olsa kalkıp süt sağmam gerekirdi ki kabuuuss.!
Benim için bu da özlenen güzel bir duygu artık babası istese de ona bırakmam :)
Gündüz besleyecek ama tabii

1ayı geçti eşim yok ama bu arada Deniz geceleri emmeye başladı. Emzirip tekrar uyuyorum. Önceden olsa kalkıp süt sağmam gerekirdi ki kabuuuss.!
Benim için bu da özlenen güzel bir duygu artık babası istese de ona bırakmam :)
Gündüz besleyecek ama tabii
Emzirmek guzel bir duygu ya seviyorum ama kaan saat basi emmek istedigi icin hele ki bu sicaklarda biraz zorlayici oluyo 😃

Emzirmek guzel bir duygu ya seviyorum ama kaan saat basi emmek istedigi icin hele ki bu sicaklarda biraz zorlayici oluyo 😃
Uyku konusunda da biberonun faydası oldu. Memeyle uyuma alışkanlığı olmadığından kolay alıştı. Zaten doğduğundan beri beşiğinde yatırdım yanıma hiç almadım ve desteksiz uyuttum, meme de emmeyince uyku eğitimine gerek kalmadı :)

Ben meme reddi yaşamaktan çok korktum o yüzden sadece emzirdim benim annem ve babam yanımda onlar çok yardımcılar o yüzden ben zorlanmadım emzirirken ilk 40 gün de yanımızda kaldılar gece ben uyuyordum 2 saatte bir uyandırıyorlardı beni.
Valla bizim baba gece uyanmıyor hiç😂 benim uyanmamı bile duymuyor o derece yani o daha çok oyun oynama eğlendirme kısmında Etkili

Uyku konusunda da biberonun faydası oldu. Memeyle uyuma alışkanlığı olmadığından kolay alıştı. Zaten doğduğundan beri beşiğinde yatırdım yanıma hiç almadım ve desteksiz uyuttum, meme de emmeyince uyku eğitimine gerek kalmadı :)
Bişey sorucam mesela yatağına koyup nasıl uyutuyorsun yani pış pış fln yapıyormusun yoksa yatağına koyup yanında uyumasını mı bekliyorsun ben meme emzirmeden nasıl uyutucağımo bilmiyorum resmen🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

Bişey sorucam mesela yatağına koyup nasıl uyutuyorsun yani pış pış fln yapıyormusun yoksa yatağına koyup yanında uyumasını mı bekliyorsun ben meme emzirmeden nasıl uyutucağımo bilmiyorum resmen🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
Sen emzirirken memende uyuyup kalıyorsa bir şey yapamazsın. Uyku saati gelmeden iyice doyurup uyku zamanı geldiğini anlayınca yatağına yatırıp pışpışlayabilirsin. Yani besleme işini hala uykusu gelmemişken halletmelisin. Tokken uykusu gelince de yatağında uyutabilirsin

Biz uyku saatine bir saat kala banyo yapıyoruz giyinip süt içiyoruz. Bu arada uyku saati gelmiş ve uyumaya hazır oluyor , yatırıyorum uyuyor.
Bu ilk gece uykusuna dalarken böyle. Gündüz kendi uyumuyor tabii. Gündüz zaten uyumuyor :KK70:

zeyf eskiden Kadınlar günü o günü bu günü kutlayan bir adamdı alıştırdığı için bekliyorum haliyle 😂 şimdi de yapmııo

X