Babası geldi gördü. Başın sağolsun, annecin nur içinde yatsın.Aklıma şey geldi , sarılık oldu oğlum Doğumdan sonra epey uğraştık . Doktor en az 40 dk emsin dedi. KV başladı eskiden on dk dan çok çocuk emzir suç olurdu iş kalıyor diye. Böyle saatlerce emzirmek mi vardı diye eşime . Eşimde onun ağzı ile çok emzirdin diye emen bebeği kucağımdan almaya kalktı 🎖 yanlış tutuyorsun annem gbi tut diyor , ne bileyim oda ısısı sobalı ev 30 derece bir de üstünü örtüyor bayıldı gitti yavrum ben açıyorum kapıyı onlar kapatıyor . Biberon vs sterilize Edicem su kaynıyor sürekli ! Makine çalışıyor sürekli diye beni oğluna şikayet ederken defalarca duydumeşimde bak annemde beni bu zorluklarla büyütmüş diye annesine büyük düşmüştü . Annem de vefat ettiği için ben resti çekip gidecek yer , kapı bulamadım kahroldum oturdum. Unuttum affettim . Yoksa biz hastalık dert Sahibi oluyoruz onlara birşey olmuyor . Allah eşine Hidayet versin evinize de geçim dirlik versin selozy bir buçuk ay denizi görmeden nasıl durdu ki baba
Teşekkür ederim umarım her şey düzelir.Cahil insanlardan Allahım sana sığınıyorum. Onlara birşey anlatmak akıntıya karşı kürek çekmekten farksızmış. Eşine çok kızdım artık siz bir ailesiniz önceliği sen ve kızın olmalı. Maalesef erkekler eş ve anneleri arasında orta yolu bulamıyor. Sen aklı başında bir insansın eminim çıkış yolu bulamayıp uzaklaşmışsındır diye düşünüyorum. Hakkında hayırlısı olmasını diliyorum.
Çorba ile başla canım reddetme olmadı bizde ilk üç gün aynı çorbayı verdim sebzeleri ayrı ayrı tattıranda var amaNe güzel anlatmışsın yaptıklarını canım bir ay sonra 6. dolunca bende başlayacagım inan hiç bir fikrimyok ne verilir ne yapılır araştırmaya başlayacagım artık
Ben şimdilik gitmek istemediğimi söyledim.Nasıl insan bu kadar cahil kötü olabiliyor şaşıyorum. Eşinide kimbilir nasıl dolduruyorki sizi almadan durabiliyor. Canım inşallah aranız eşinle düzelir sabır diliyorum. Böyle insanlara laf anlatamazsın. İlla dogruyu o bilir benim kv yok ama empati yapıyorum çıldırırdım sinirden söz konusu evlat olunca eşim bile ikinci planda...
Biz 6.aydan itibaren 2 öğüne çıkıp kahvaltıya başlamıştık. Aşı allerji yaptı biliyorsun,sonrasında da bir kaç gün döküntü ve mukuslu kaka oldu testler yapılana kadar yeni bir şey vermemeye karar verdik. Daha önce tattıklarımızdan karışık gidiyoruz.selozy kaynanayı ne yapmalı kaynar kazana atmalı diye bişey var konuyuda değiştirelim bence onlarıda Allaha havale edelim ne diyelim,
Deniz ne yapıyo ek gıda nasıl geçiyo neler veriyosun
Ben şu instagramlarda gezen bebe paketleri falan oluyo ya ondan aldım çorbalar tarhana falan bugünde havuçlu balkabaklı bi çorbayı yaptım ama kısa sürüyo 1 kaseyi bitirmiyo zorlamıyorum bi kaç kez kahvaltıda verdim,
Oda şöyle minik muz yumurta sarısı yarım lor peynir kendim yaptım sanki çok ya sütümanne sütü ekledim katı olmasın diye su eklemek istemedim çay kaşığının ucu ile keçiboynuzu pekmezi gezdirdim sevdi aslında ama çok yemek istemiyo bi kaç gündürde yapmıyorum ne yapıcağını şaşırıyo insan yoğunlaşsam mı ek gıdaya bilemedim
Anlattıklarından anladığıma göre eş konusunda şanslısın :)Eşinle iletişimiz var mı. Eve dönüş konusunda ikna etme gibi bir girişimi oldu mu.
Benim eşimde ailesine çok düşkündü son Konya seyahatinden sonra. Artık herşeyim sensin dedionunla Farklı üslupla konuştum. Suçlamadım sadece üzüldüğümü ifade ettim. Oda bana hak verdi. Ama bizimki küs kalmayı hiç sevmiyor barışana kadar uğraşıyor.artık bende keskin değilim daha ılımlıyım. Aynı gemideyiz beraber yüzdürüp batırmak elimizde. Çocuklar olunca insan gemileri yakamıyor. Umarım ikinizde birbirinizi kazanma yolunda yeniden adamlar atarsınız.
bende kayinvalideyle ayni apartmandayim,esim annesine cok duskun , hic laf ettirmez,cok defa tartistik bizde kayinvalide yuzunden ,sonra baktim kocamla arami bozuyo bu kadin,canimi siktiginda direk ona soyledim soylecegimi,araya kocayi sokmadim ,Evet aynı binadayız. Kocam uzaklaşmayı asla kabul etmiyor. Ayrı evde yaşamayı bile istemiyor aslında. Her gün görüşmezse olmuyor.
Tabiki annesinden yana çıktı, böyle konuşamazmışım. Yardımcı olmaya çalışıyormuş. Bizim iyiliğimizi istiyormuş.
Ben de böyle düşünüyordum. İyi niyetli yaklaşmaya çalıştım. Yaşlıdır karışır boşvereyim dedim. Torundan sonra her şey değişti. Benim tv izletmeye karşı olduğumu bildiği halde tv karşısına oturtuyordu. Doymuyormuş diye benden izinsiz çorba içirdi. Her şeye karıştı. Daha fazla izin veremedim. Konu bebeği olunca insan kimseyi tanımıyormuş. Annelik çok başka. Artık bu ortama katlanamıycam dedim ve ailemin yanına geldim. 1buçuk ay kadar oldu. Uzuuuunca bir süre burdayım gibi.
bende uye oldum oraya ,herkese klasik emzik ve biberon birak diyolar, biberonun meme reddine sebep olmasina katiliyorum ama emzik oyle degil.bebek emzikle biberonun ayrimini cok guzel yapiyor.dusundugumuzden cok daha akillilar.Emzirme akademisine üye oldum hemen emzigi yedekleriyle çöpe at dediler küt uçlu alıştırma bardagıyla sütünü ver dediler emzigi vermeyince çok aglıyor baglanmış ona ahh nerden dinledim annemi birde altı çoçuk büyütmüş. Emzigi verki uyusun rahat vermez sana dedi kızım o zamanlar çok emiyordu ayırınca aglıyordu geceleri kucagımda uyur olmuştu. O günleri arar oldum. Şimdi o emzigiyle uyuyor ben makinayı temizleyecem sagmak için...
Bugun bizim asm deki hemsireyi arayip konustum bir arkadasin basina gelmis diye sizin olayi anlattim siz hic boyle bir durumla karsilastiniz mi dedim o cok spesifik bir olay 20 senelik meslek hayatimda bu asida hic denk gelmedim kizamik ve su cicegi asilarinda gordum sadece dedi.Biz 6.aydan itibaren 2 öğüne çıkıp kahvaltıya başlamıştık. Aşı allerji yaptı biliyorsun,sonrasında da bir kaç gün döküntü ve mukuslu kaka oldu testler yapılana kadar yeni bir şey vermemeye karar verdik. Daha önce tattıklarımızdan karışık gidiyoruz.
Yumurta dokundu diye düşünüyorum.
Evet çok haklısın.. İlk art niyetli hareketi görünce bir daha her şeyde art niyet arıyor insan. Altında bir şey olmasa da yanlış anlıyor.bende kayinvalideyle ayni apartmandayim,esim annesine cok duskun , hic laf ettirmez,cok defa tartistik bizde kayinvalide yuzunden ,sonra baktim kocamla arami bozuyo bu kadin,canimi siktiginda direk ona soyledim soylecegimi,araya kocayi sokmadim ,
dusumdum kendi annemde cok seye karisiyor ama bana batmiyor ,kaynana soyleyince bana geliyolar , biraz gormemezlikten gelmek lazim ,kocayi araya sokmadan birebir soyleyecegini soylemek lazim,
umarim hersey duzelir ,evine geri donersin ,her evde yasanan sorunlar,birde ilk cocuk olunca cok daha hassas oluyosun ,
Aşı içerğindeki bir madde buna sebep oldu. Genelde altından antibiyotik çıkıyormuş. Testle belli olacak. Şimdiye kadar ilaç kullanmadı, kullansa belki önceden de yaşayabilirdik. Hemşire haklı, basit bir rahatsızlığın tedavisinde de beklenmedik bir anda bunlar olabilir. Ama aşılar bağışıklık sistemini etkiliyor. Çocuk felci aşısı da canlı virüs içeriyor. O günden beri Deniz yiyeceklere de duyarlılaştı. Sistemi zayıfladı gibi. Doktoruyla konuştum testler sonuçlanana kadar yeni bir şey vermiyorum.Bugun bizim asm deki hemsireyi arayip konustum bir arkadasin basina gelmis diye sizin olayi anlattim siz hic boyle bir durumla karsilastiniz mi dedim o cok spesifik bir olay 20 senelik meslek hayatimda bu asida hic denk gelmedim kizamik ve su cicegi asilarinda gordum sadece dedi.
Doktorsuz igne yapmiyoruz olasi durumda hemen 112 yi ariyoruz asi yaparken olasi butun ihtimallere karsi onlemimiz var dedi. Sadece asidan degil ictigi agri kesiciden bile olabilir bu tarz seyler diye de ekledi. Biraz icim rahatladi ama hala korkuyorum ben
Sağol canım. Sizde eminim bu zamanları kısa sürede unutacaksınız. İkimizde olgunduk belkide ondan hem yaşça hem ruhça.Anlattıklarından anladığıma göre eş konusunda şanslısın :)
Allah mutluluğunuzu arttırsın
Test sonuclari ne zaman cikacak ?Aşı içerğindeki bir madde buna sebep oldu. Genelde altından antibiyotik çıkıyormuş. Testle belli olacak. Şimdiye kadar ilaç kullanmadı, kullansa belki önceden de yaşayabilirdik. Hemşire haklı, basit bir rahatsızlığın tedavisinde de beklenmedik bir anda bunlar olabilir. Ama aşılar bağışıklık sistemini etkiliyor. Çocuk felci aşısı da canlı virüs içeriyor. O günden beri Deniz yiyeceklere de duyarlılaştı. Sistemi zayıfladı gibi. Doktoruyla konuştum testler sonuçlanana kadar yeni bir şey vermiyorum.
Allerjinin üzerinden en az bir ay geçmesi gerekiyormuş. Hemen test yaptıramıyoruz. Umarım bu süreçte ilaçlık bir durum yaşamayızTest sonuclari ne zaman cikacak ?
Doktorumuz kendi yaptığın konserveyi bile vermesen iyi olur dedi. Besin değeri açısından taze olması çok önemliymiş.Kizlar kasik mamasi kullananiz var mi ?
Kullanmayi dusunuyor musunuz ?
Normalde kaan ile ben kendim yemek yiyemiyordum bu ek gida isi beni zorlayacak insaAllah buyudukce biraz uslanirda kolaylik olur banada. Hazir seyler vermek istemiyorum
Döküntülerin resmini atman mümkün mü ?Allerjinin üzerinden en az bir ay geçmesi gerekiyormuş. Hemen test yaptıramıyoruz. Umarım bu süreçte ilaçlık bir durum yaşamayız
Bağışıklığı etkilendi diyorum çünkü bir kaka yapıyor sırf mukus. Hadi o dişten diyelim.
Bir de bugün öyle gazlandı ki, yenidoğan döneminde bile gazlı değildi. Bugün hep ağlaya ağlaya gaz çıkardı. Yüzünde döküntüler var. Anlamıyorum. Geçicidir inşallah.
İnsaAllah en kisa zamanda gelip gecer tekrari olmazAllerjinin üzerinden en az bir ay geçmesi gerekiyormuş. Hemen test yaptıramıyoruz. Umarım bu süreçte ilaçlık bir durum yaşamayız
Bağışıklığı etkilendi diyorum çünkü bir kaka yapıyor sırf mukus. Hadi o dişten diyelim.
Bir de bugün öyle gazlandı ki, yenidoğan döneminde bile gazlı değildi. Bugün hep ağlaya ağlaya gaz çıkardı. Yüzünde döküntüler var. Anlamıyorum. Geçicidir inşallah.
Ben 1 haftadır kullanıyorum yatmadan önce iyi geceler hipp inki tok tutsun diye ama aynı yine bende vermek istemiyodum ama aldımKizlar kasik mamasi kullananiz var mi ?
Kullanmayi dusunuyor musunuz ?
Normalde kaan ile ben kendim yemek yiyemiyordum bu ek gida isi beni zorlayacak insaAllah buyudukce biraz uslanirda kolaylik olur banada. Hazir seyler vermek istemiyorum