2020 Şubat Anneleri

Babası geldi gördü. Başın sağolsun, annecin nur içinde yatsın.
Sizinkiler de çok kötüler, hamilelikten beri yaşadıklarını biliyorum
Sabır diliyorum sana.

Teşekkür ederim umarım her şey düzelir.

Ne güzel anlatmışsın yaptıklarını canım bir ay sonra 6. dolunca bende başlayacagım inan hiç bir fikrimyok ne verilir ne yapılır araştırmaya başlayacagım artık
Çorba ile başla canım reddetme olmadı bizde ilk üç gün aynı çorbayı verdim sebzeleri ayrı ayrı tattıranda var ama selozy le aynı gittik gibi o yüzden onada sormak istedim fikir oluyo gerçekten insan şaşırıyo ne yapıcağını
Yani alerjik bi bebek değilse havuç patates kabak 3 gün 3 gün sonra başka sebzeler ben taze fasulye ıspanak havuç koymuştum,
bezelye patates havuç 3 lüsüde olur 2. Hafta meyveler 3. Hafta yoğurt meyveli yoğurt 4. Hafta 2 çeşit verdim çorba yoğut bazende kahvaltı atladığım günlerde oldu tabi bu zaman zarfında :)
Gözümde büyüttüğüm ek gıda daha alışamadım

Ben şimdilik gitmek istemediğimi söyledim.
Rahatlamaya ihtiyacım var. Çok teşekkür ederimm

Biz 6.aydan itibaren 2 öğüne çıkıp kahvaltıya başlamıştık. Aşı allerji yaptı biliyorsun,sonrasında da bir kaç gün döküntü ve mukuslu kaka oldu testler yapılana kadar yeni bir şey vermemeye karar verdik. Daha önce tattıklarımızdan karışık gidiyoruz.
Yumurta dokundu diye düşünüyorum.

Anlattıklarından anladığıma göre eş konusunda şanslısın :)
Allah mutluluğunuzu arttırsın

bende kayinvalideyle ayni apartmandayim,esim annesine cok duskun , hic laf ettirmez,cok defa tartistik bizde kayinvalide yuzunden ,sonra baktim kocamla arami bozuyo bu kadin,canimi siktiginda direk ona soyledim soylecegimi,araya kocayi sokmadim ,
dusumdum kendi annemde cok seye karisiyor ama bana batmiyor ,kaynana soyleyince bana geliyolar , biraz gormemezlikten gelmek lazim ,kocayi araya sokmadan birebir soyleyecegini soylemek lazim,
umarim hersey duzelir ,evine geri donersin ,her evde yasanan sorunlar,birde ilk cocuk olunca cok daha hassas oluyosun ,

bende uye oldum oraya ,herkese klasik emzik ve biberon birak diyolar, biberonun meme reddine sebep olmasina katiliyorum ama emzik oyle degil.bebek emzikle biberonun ayrimini cok guzel yapiyor.dusundugumuzden cok daha akillilar.
ilk kizim 3. gunde emzik aldi.5.5 ayda emzirdim ,ama benim tecrubesizligimden zamanla biberonu fazla vermeye basladigim icin meme istemedi ,bende istemiyor artik bukadarmis diyip biraktim.
ikincide israrciyim ,bu ay hic kilo almamis ,ona uzuldum ama.biberon vermemeye calisiyorum elimden geldigince su atak doneminin gecmesini bekliyorum sabirla. birde alistirma bardagini denedim.isirip durdu.icmedi bir turlu

Bugun bizim asm deki hemsireyi arayip konustum bir arkadasin basina gelmis diye sizin olayi anlattim siz hic boyle bir durumla karsilastiniz mi dedim o cok spesifik bir olay 20 senelik meslek hayatimda bu asida hic denk gelmedim kizamik ve su cicegi asilarinda gordum sadece dedi.
Doktorsuz igne yapmiyoruz olasi durumda hemen 112 yi ariyoruz asi yaparken olasi butun ihtimallere karsi onlemimiz var dedi. Sadece asidan degil ictigi agri kesiciden bile olabilir bu tarz seyler diye de ekledi. Biraz icim rahatladi ama hala korkuyorum ben

Evet çok haklısın.. İlk art niyetli hareketi görünce bir daha her şeyde art niyet arıyor insan. Altında bir şey olmasa da yanlış anlıyor.
Çok zor ya,keşke çekirdek aile kendi kendine, diledğince yaşayabilse ama olmuyor.
Teşekkür ederim.

Aşı içerğindeki bir madde buna sebep oldu. Genelde altından antibiyotik çıkıyormuş. Testle belli olacak. Şimdiye kadar ilaç kullanmadı, kullansa belki önceden de yaşayabilirdik. Hemşire haklı, basit bir rahatsızlığın tedavisinde de beklenmedik bir anda bunlar olabilir. Ama aşılar bağışıklık sistemini etkiliyor. Çocuk felci aşısı da canlı virüs içeriyor. O günden beri Deniz yiyeceklere de duyarlılaştı. Sistemi zayıfladı gibi. Doktoruyla konuştum testler sonuçlanana kadar yeni bir şey vermiyorum.

Kizlar kasik mamasi kullananiz var mi ?
Kullanmayi dusunuyor musunuz ?
Normalde kaan ile ben kendim yemek yiyemiyordum bu ek gida isi beni zorlayacak insaAllah buyudukce biraz uslanirda kolaylik olur banada. Hazir seyler vermek istemiyorum

Test sonuclari ne zaman cikacak ?

Bizim hatun ek gıda konusunda beni zorlayacak gibi iki çocuk bu kadar mı Farklı olur. Yemek için çıldırıyor yemek öncesi ağladı emzirdim. Yine susmadı sonra çorba verdim yedikçe mutlu oldu. Sofraya atılıyor. Gülmeye başladı. Sabah yumurta peynir patates verdim baya yedi. Denizde aç geziyor .inş. Defne yedikçe Deniz de ona özenir de yer insanın çocuğu yedikçe kendi yemiş gibi mutlu oluyor. Ama Deniz aç gezdikçe de çok üzülüyorum.

Test sonuclari ne zaman cikacak ?
Allerjinin üzerinden en az bir ay geçmesi gerekiyormuş. Hemen test yaptıramıyoruz. Umarım bu süreçte ilaçlık bir durum yaşamayız
Bağışıklığı etkilendi diyorum çünkü bir kaka yapıyor sırf mukus. Hadi o dişten diyelim.
Bir de bugün öyle gazlandı ki, yenidoğan döneminde bile gazlı değildi. Bugün hep ağlaya ağlaya gaz çıkardı. Yüzünde döküntüler var. Anlamıyorum. Geçicidir inşallah.

Normalde kaan ile ben kendim yemek yiyemiyordum bu ek gida isi beni zorlayacak insaAllah buyudukce biraz uslanirda kolaylik olur banada. Hazir seyler vermek istemiyorum
Doktorumuz kendi yaptığın konserveyi bile vermesen iyi olur dedi. Besin değeri açısından taze olması çok önemliymiş.
Tabi mecbur kalırsan güvenilir markalardan alabilirsin. Tuz şeker içermemesine dikkat etmek lazım. Aynı markanın bir meyve püresi şekersizken diğeri şekerli olabiliyor mesela

Döküntülerin resmini atman mümkün mü ?

İnsaAllah en kisa zamanda gelip gecer tekrari olmaz

Ben 1 haftadır kullanıyorum yatmadan önce iyi geceler hipp inki tok tutsun diye ama aynı yine bende vermek istemiyodum ama aldım Sonrada bebek irmiği tarhanası yulaf unu keçiboynuzu unu vs vs şeylet aldım tariflere bakarak kendim yapmak istiyorum tabi eksikler de var çok meşaketli şeyler var ileride hepsine uyabilicekmiyim bilmiyorum bi kaç ay idare ediyim alışsında sonrasına bakıcam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…