2020 Şubat Anneleri

Babası neredeydi?

Anlatıcamm ay aklıma geldi şuan sinir oldumm
Yaa teyzem benim kaşta yaşıyo doğum yaptı onun kv 3 hafta falan kaldı ben hemen dönücek anladım 1 hafta daha uzatmış içim içimi yedi tek olamaz aynı şeyleri bende yaşadım anneme geldim zor oluyo eşimde hatta zor olur falan dedi dedim benim gitmem lazım eşimde gitsen arya var köpek korkun var hasta olsa doktora götüremezsin falan dedi cesaret edemedim ama ikimizinde içi içini yedi o gün aynı şeyleri yaşadım çok iyi biliyorum bakarım diyosun ama tek kalınca çok zor bide sarılık geçirdi bebegi daha bi hassastım
Benim Kv aradı normal konuşuyoduk işte teyzemi sordu bende iyi kv döncekmiş bende gitmeyi düşündüm zor oluyo aynı şeyleri yaşadım bakarım diyosun ama tek kalınca öyle olmuyo falan dedim bana eltimden bahsetti o tek bakmış annesi yokmuydu yanında dedim oda 15 gün sonra gitti dedi bende gitmedim yanına dedi kendi baktı halada kendi bakar dedi anladı benim bozulduğumu sende bakmışsın bakmışsın büyümüş serpilmiş falan dedi kapatmak üzereyken he hı dedim bilemedim ne diceğimi kapattım antalyada yaşıyolar karşılıklı oturuyolar bu arada bende konu bana nasıl geldi anlamadım sende cesaretli ol biraz yarın öbürgün annen işe başlıcak dedi annemde koronadan çalışmıyo şirketi tedbirliydi, bişeyler bişeyler ne diceğimi şaşırdım. Annemde kaldım ya çoğu zaman onu çekememiş bellki işin garip yanı şu bende çok iyi biliyorum sonra baktım kesinleştirdim 2 haziranda doğum yapıyo 21 haziranda istanbula annesine geliyo burda mevlüt falan yaptı kv gitti eşimden biliyorum oda gitmişti çünkü bebek görmeye kız 6 eylülde dönüyo bana kendi baktı demesi ne alaka onu anlamadım annesinin yanındaymış kaç ay yalan yanlış şey sölüyo unuttu dicem ama antalyadan mevlüdüne geldi buraya sonuçta onun için bana örneklerle bişeyler söylemeye çalışıyo hayatta tahammül edemem buna bir olur 2 olur silerim çok üzüldüm sanki ben anneme verdim annem baktı çocuğa annemde olsam bile altını ben değiştir ben uyut o zamanlar emiyodu ediyodu sadece insan yanında birini istiyo güvenebiliceği ben arya uyuyunca uyuyamazdım bile biri dursun başında kusar eder neyse o kapattı eşime annen beni bidaha sakın aramasın dedim oda hemen aradı ağlıyorum ama zoruma gitti nasıl bide bana yarın öbürgün annen olmucak demesi eşimde bana hak verdi eltim için o istanbula geldi nasıl kendi bakmış falan dedi arayım fırçalıyım dedi bende aratmadım Sildim instagramdan falan geçen aradı açmadım konuşmayı düşünmüyorum Anneliğimi sorgulucak belkide tek insan odur bide hayatta kıyaslama yapılmasını sevmem her çocuk farklı şimdi torunlarını koyaslıcak gelinlerinin çocukları nasıl büyüttüğünü resmen bunuda yaptı yani hiç uğraşamam o kadar zaman geçti eşime sormamış beni soruyomuş selam söyle diyomuş o konuyu açsa eşim anlatıcak ta işte

Bende hiç anlamam kv lerin eltileri kıyaslamasını sonra da eltiler anlaşamıyo anlaşamaz tabi şimdi sen eltinle hiç konuşmamış olsan bile ona da bi sinir olmuşsundur ben olurdum çünkü
Ay bende dayanamıcam bende anlatıcam benimkini
Benimde eltimler ev alıcaklarda eşim kardeşiyle konuştu kapora vermeye gidicez dedi sonra eşim annesini aradı kv de de eltimlere gitmiş çocuğu bakmak için görüntülü konuluyoruz bu arada beni de görüyo eşim sordu nerdesin diye oda kardeşine geldim bi işleri varmış dışarı çıkıvaklarmış dedi söylemiyo ev alıyorlar kapora vericekler diye ki eşim annesiyle konuşmuş ev alma durumlarını yani biliniyor sadece bana söylememişti kv ama ben eşimden öğrendim ki eltimde arayıp ev alıyoruz diye söylemişti bana resmen kv benden sakladı ev aldıklarını napıcaksam ben çok sinir oldum eşime de anlattım oda hak verdi bana annesini aradı ben de konuşmalarına kulak misafiri oldum niye öyle dedin diye sordu kv dede işte ağzımdan öyle çıkıverdi diyo bunun üstüne insan beni arar yanlış anladın der yok hiç bişey olmamış gibi davranıyo ama bende aramıyorum artık onu daha soğuk konuşuyorum en güzeli mesafeli olmak

Yoo ona sinir olmadım onun suçu yokki severmiyim konusu mesafeliyim hepsiyle en iyisi böyle olmak iyi ki uzaklar çünkü ben gelemem lafımı esirgeyemem o an hattaa annen yarın öbürgün olmucak tan sonda şuan annem yok ben kendi evimdeyim kendim bakıyorum çocuğuma diye sesimi yükselttim oda lafı çevirdi anlayıp,
Evet mesafe iyidir gerçekten ama bazen işe yaramıyo ki gerçekten mesafeliyimdie gelip gidemez habersiz ben çağırmadan etmeden istanbula geldiğinde falan ama yinede bak yapıyolar yapıcaklarını

Kocaman guldum cunku bana bunu uzaktan soyleyip sonra yakindan kaanla karsilasan butun insanlar bana sonuna kadar hak verdi arkadasim
Biz ona dogdugundan beri neler neler dedik her banyosundan sonra sularla aksin gitsin huysuzlugun, ferahli gunlerin olsun diye diye yikandi, 40dan sonra annem ist donerken ananesi ucaktan asagi atti huylarini vs vs sacma sapan olumlu bir suru cumle kurdular ve inandilar oyle soyleyince iyilesecegine ama sonuc ayni

Benim esimde 6 ayini doldurana kadar 24 saat kesintisiz aglarmis esimin butun akrabalari benim hamile oldugumu ogrenince insaAlllah kocana benzemez huyu diye soylerlerdi hep butun sulaleyi canindan bezdirmis bebekken, dusmanima bile oyle cocuk vermesin derler buradan sunu anliyoruz armut dibine duser Bizim is telkinle duzelecek bir is degil yani

Kp isi geregi sehir disina cikmislar bir sure pansiyonda kalmislar esim hic susmadan agladigi icin yan tarafta kalan adam kapiyi calmis kusura bakmayin rahatsiz ediyorum ama bebeginiz hasta galiba bende araba var hastaneye goturelim mi diye teklif etmis kv sagolun ama o hep boyle diyince adam ertesi gun pansiyonu terk etmis

Babası neredeydi?
Suriye İdlib . Asker babamız . Ağrı da yaşıyorduk biz . Suriye’de savaş çıkınca oraya görevlendirdiler . 18 aydır orada ne düzen ne aile kaldı benim gibi on bin Asker eşi de evi Göçü toplayıp memlekete döndük . Arada izne gelip gittikçe de oğlumuz oldu 20 aylık evliyiz biz henüz

Evet dogru diuorsun.
Nasil ve neye karar vericez o zaman ben de bilmiorum hala.nimeriks olan degil beksero daha agirmis mesela. Bunu da her doktor farkli soyluyor. Erken yapilimca fazla doz yapilmis oluormus buna da temkinli yaklasan doktor var normal karsilayan da. Of. Allaha emanet yavrularimiz..Allah korusun tum evlatlari insallah..

Kv. Özünde iyi bir insan ama değişik huyları var. Herşeyin içinde olmak istiyor sürekli hayatımızı sorguluyor ne yiyoruz ne içiyoruz neler yapıyoruz onları soruyor. Birşey yemesem evde ne yiyorsunuz diye merak ediyor. Başkalarının hayatlarını konuşup duruyorlar o kadar km’yi buraya bunları dinlemek için mi geldim. Eşim rahatsız olduğum konuları dile getirmemden hoşnut değil yüz ifadesinden anlıyorum ama artık anlayışlı karşılıyor haklısın onlar yaşlı sabret demeye başladı. Onlar yaşlı ben gencim benim hata yapmam daha normal onlarınki değil dedim. Eşim Burda olanları ailene anlatma dedi kusura bakma içimi dökmem lazım dedim. Annen 5yıl önceki olayı yüzüme çarpmayı biliyor dedim. Çok ağırıma gitti içten içe babama ve eşime kızdım onlara bu malzemeyi vermiş oldular. Ben kadınlara şiddetin her türlüsüne tahammül edemem müsamaha gösteremem. Bunlar böyle konuşmayı birinin bir açığını bulup söylemeyi dobralık doğallık sanıyor . Bence bu şekilde birini incitmek kabalıktan fırsatçılıktan başka birşey değil. Anneme binlerce kez teşekkür ediyorum beni bu konuda hassas yetiştirdiği için. Birinin bir kusuru olursa örtmeye çalışır konu yapmaz. teyzem tanışmaya geldiğimizde eşimin yaşadığı yeri ve insanları beğenmemiş hatta hasta olmuş kadıncağız. Bunu yine teyzem söyledi bana ve ben eşimle şaka yollu bile paylaşmadım. Ama sabrım taşıyor bende mi çata çat konuşmalıyım bilemedim

YApıp edip birde birşeyi olmamış gbi davranmalaro yok mu

Merhabalar kızlar yavaş yavaş dışarı çıkmalara başlandı. Bizde sakin tenha yerlerde keşfediyoruz doğayı. Siz de dışarı çıktığınızda kesinlikle çocuklara dokundurun ağaçlara, çiçeklere, otlara, topraklara çok faydalı gerçekten
Uzun uzun anlatın her birinin yapısını, faydasını, rengini, dokusunu. Sakın anlamaz diye düşünmeyin bahsedin uzunluğundan, kalınlığından, mekandaki konumundan(çiçekler senin önünde, ağaç senin arkanda gibi).
Bunların hepsi bebeğinizde yeni ufuklar açacak, yeni kapılar aralayacak.

Anammmm okurken hayretler içinde kaldım yaaa uçaktan huylarını atmak çok iyiymiş ama umarım 6 ayı bitirince güneşli günler sizinle olur sünnet durumu nedir bize biraz cesaret olun çokkk korkuyorm

Kızlar ne dertliymişiz hepimiz döküldük.
Annemde Konya’ya gidince vukuatsız gel etliye sütlüye karışma der. Ama olayların içine nasıl girdim hiç bilmiyorum
ben nazara inanıyorum artık bizim kız çok huysuz olmaya başladı beni tanıyor sürekli beni istiyor. tombik sarışın renkli gözlü ve güldüğü için insanlar hemen mıncıklamak istiyor eşimde Allah versin herkesin kucağına verdi. Erzurum’dan yola çıkarken kimseyle görüşmeyecektik sadece anne ve babalar olacaktı. Şimdi sülalesi ile kamelyada oturmuş çay içiyor.
Öykü hanım yüzüstü yatar oldu artık kendini kurtarıyor endişe etmiyorum. Kafasını yan çeviriyor.

Zeyf Ben de öyleymişim. Sayısız kez acile götürmüşler. Huyu böyle deseler de sonraki sefer yine kesin bişey var diyip dayanamaz götürürlermiş.
Komşular bişey oldu diye korkup kapıya gelirdi baban içerde uyurdu diyor annem
Aynı dönem alt katımızda oturan halamın oğlu da böyleymiş. Sebebi ya gaz yada uykusuzluk. Bebeklerin derdi belli.
Sonra çok hareketli ama uslu bir çocuk oldum :)
Umarım kızım bana çeker. Çok yormasın, ama çok da sessiz olsun istemem :)

2 aylık evliyken gitti yani.
Çok zor

Kızlar kamelyada eşim çay içmeye gitmişti sinir olup gelmiş. Oğlumdan 2 ay büyük bir çocuğu olan eşimin kuzeni Deniz tuvaletini bilmiyor mu konuşmuyor mu aaaa demiş. Eşim yok bilmiyor bilince daha mı Zeki oluyor bilmeyince salak mı oluyor demiş. Baya vermiş veriştirmiş bunlar dobraya birbirlerine rahat konuşuyorlar. Ben üzülmedim her çocuk Farklıdır çünkü. Ama eşim acayip gaza gelmiş gidince öğretecem diyor.

Bende Kaan i kac kez goturdum acile

Bizimde alt katimizda 40 li yaslarda komsu teyzemiz var koronadan dolayi cikamiyo bize kaan alp i cok sevmisti esimi kapida gorunce bazen aglamasina dayanamiyorum odayi degistiriyorum sizede cikamiyorum diyomus

Keske babasinin suanki huylarini alsaydi cok isterim.
Esim gayet sicak kanli,insancil,sakin,sohbeti muhabbeti saran,pozitif bir insan bebekligiyle alakasi yok

Anammmm okurken hayretler içinde kaldım yaaa uçaktan huylarını atmak çok iyiymiş ama umarım 6 ayı bitirince güneşli günler sizinle olur sünnet durumu nedir bize biraz cesaret olun çokkk korkuyorm
Amiinn insaAllah
Yaptirin biz cok bile gec kaldik bebekler donmeye baslamadan once bu isin bitmesi gerek yoksa zor oluyo.
Kaan alp surekli yuz ustu donmeye calisiyo, alti acilinca pipisini tutmaya calisiyo ellerini tutuyoruz bu sefer sinirleniyo agliyo.
Dun 2 3 kez cisini yaparken agladi sonrasi rahatti.
Bacaklariyla hala tepinmeye devam ediyo, ayaklarini tutuyo hatta topuguyla pipisine vuruyo
İyiyiz cok sukur korktugum gibi olmadi yapin bence biran once

@Milena35 bebeğin kaç aylık ? Bizde ayni polemiği yaşıyoruz eşimle . İkimiz kalmışızz sayfada sünnet yaptırmayan sanırım
Bende hala yaptırmadım Bizim sünnet ameliyat ile bir olucak birazda o yüzden tedirgin oluyorum çok da ileriye atarsak salgının boyutları artar hiç yaptıramazsak diye de korkuyorum

Benim eltimde burda yaşıyor biz gelmeden bir gün önce köyüne gitmiş. Herkes ağzımı arıyor ay dedim ne fesatsınız dedim içimden. Eşimin dayısının eşi iyiki gitmiş siz anlaşıyor musunuz siz geliyorsunuz diye mi gitti çocuklarınız kavga ediyordu felan filan yorum yapmamaya çalıştım bir problemim yok dünyalarımız ayrı normaldir dedim. Ben hayatta Konya’da yaşayamam eşimle aramız bozulur. Eltimin hakkaten biz gelirken gitmesi biraz tuhaf gelmedi değil. kv. Bacağı sorunlu zor yürüyor hayvanlarından biri hamileydi hayvan doğum yapamamış bunlarda bakmamış buzağı ölmüş gece eşimi çağırdılar yardım etti doğum yaptırdılar. Yaşlı insanları bu durumda bırakıp 2ay annesine gitmiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…