2020 Şubat Anneleri

Kaan Alp'in sol bobreginde 2 mm civarinda kum cikti.
Radyoloji dr u cok ciddi bir sey degil bobreklerini etkilemez suan kendi bile dusurebilir suyunu ihmal etme icsin, 3 ay sonra tekrar usg cektirin dedi.
Cocuk dr na sonuclari gosterdim cocuk nefrolojisinden randevu alin nedeni arastirilsin genetikte olabilir, vucudu kendide uretiyo olabilir dedi.
Troidleri cok sukur normal cikti.
3 gun sonrada sunnetimiz var.
Onuda sıkıntısız atlatiriz insaAllah
Neyseki çok önemli değilmiş canım ama araştırılsın bence de böbrekte taş kum çok ağrılı bişey
biz yaptırdık canım sünnet 2 hafta oldu lokal anesteziyle yaptılar çok rahat geçti çok korkmuştum ben hatta operasyondan sonra doktor hemrn bezini bağlayabilirsiniz dedi biz canı yanardiye sünnet kilodu aldık ama çok gereksizmiş 1 gün kullandım baktım yarası sulanıyo bezi bağladım direkt öyle çok çabuk iyileşti Yamanın keyfi yerindeydi yani birtek kontrole gidince doktoru tanıdı sanırım onu görür görmez hemen ağlamaya başladı yavrum😭😭
Selam kızlar, bebeklerinizi bu virüs ortamında rahatça gezdirebiliyor musunuz ? Parka vs götürüyor musunuz hergün ? Ben aşıdan aşıya dışarı çkartıyordum sadece geçen haftasonu arabamzla turladık ve sonra bebek arabasyla birz parkta gezdirdik eşimle , o kdr mutlu oldu ki gönül ister herzaman çkalm ama olmuyor işte korkuyoruz :KK43: siz nasıl yapıyorsnz ?
Haftada 2-3 sefer anca çıkarıyoruzdur bizde aslında çok seviyor duşarıyı ama insan korkuyor ya

Bebişleri emmek istemeyen anneler bi kaç gündür Yaman da pek istekli değilsi bide dedim ayakta emzireyim bakalım olcakmı önce mememi açtım yamanı yatar pozisyında kucağıma aldım biraz gezdirdim öyle sonra mememi yaklaştırdım ağzına pat diye aldı bir iki dakka daha gezip oturdum emmeye devam etti eğer bu pozisyonu denemesiyseniz deneyin derim

Bebişleri emmek istemeyen anneler bi kaç gündür Yaman da pek istekli değilsi bide dedim ayakta emzireyim bakalım olcakmı önce mememi açtım yamanı yatar pozisyında kucağıma aldım biraz gezdirdim öyle sonra mememi yaklaştırdım ağzına pat diye aldı bir iki dakka daha gezip oturdum emmeye devam etti eğer bu pozisyonu denemesiyseniz deneyin derim
Evet bu yöntemi bende deniyorm, bazen çok sinirlendiğinde falan asla oturarak almıyor memeyi ayağa kalkıp hem pışpışlıyorum sakinleşiyor hemde memeyi alıyor sonra oturuyorum 😊

Denedim ama çok zor oluyor taşımak birinin yardımı lazım beceremedim

Super bunu bilmiyodum iyi oldu ogrendigim
İlk zamanlar hemşireyle hastanede mi yaptırsam diye konuşmuştuk aşısını hastanemide biliyo kendide orda doğum yapmış hatta, bana taze olmayabilir aşılar burda genelde taze geliyo diye bişey söylemişti o yüzden düşünmemiştim belki genel olarak asm yapıldığı için seri tüketilmiyodur hastanede ama bilemedim söylemek istedim, hemşiremde çok iyi bi bayan gelsin burda yapsın dicek biri değil,
rotayı 2. Dozdada özellikle tazemi diye sormuştum özel hastaneye 😒
Geçmiş olsun bu arada canım

Neyseki çok önemli değilmiş canım ama araştırılsın bence de böbrekte taş kum çok ağrılı bişey
biz yaptırdık canım sünnet 2 hafta oldu lokal anesteziyle yaptılar çok rahat geçti çok korkmuştum ben hatta operasyondan sonra doktor hemrn bezini bağlayabilirsiniz dedi biz canı yanardiye sünnet kilodu aldık ama çok gereksizmiş 1 gün kullandım baktım yarası sulanıyo bezi bağladım direkt öyle çok çabuk iyileşti Yamanın keyfi yerindeydi yani birtek kontrole gidince doktoru tanıdı sanırım onu görür görmez hemen ağlamaya başladı yavrum😭😭

Haftada 2-3 sefer anca çıkarıyoruzdur bizde aslında çok seviyor duşarıyı ama insan korkuyor ya
Kac gunde iyilesti ? İnsaAllah bizde sorunsuz atlatiriz malum kaan zaten zor bir bebek bir de sunnet oy oyy
İlk zamanlar hemşireyle hastanede mi yaptırsam diye konuşmuştuk aşısını hastanemide biliyo kendide orda doğum yapmış hatta, bana taze olmayabilir aşılar burda genelde taze geliyo diye bişey söylemişti o yüzden düşünmemiştim belki genel olarak asm yapıldığı için seri tüketilmiyodur hastanede ama bilemedim söylemek istedim, hemşiremde çok iyi bi bayan gelsin burda yapsın dicek biri değil,
rotayı 2. Dozdada özellikle tazemi diye sormuştum özel hastaneye 😒
Geçmiş olsun bu arada canım
Sagolasin.
Dusunuldugunde mantikli aslinda hastaneye gidip geliyoruz kontrollere sahsen benim dr um demedi hic gel asilarini burada yapalim diye asm yaptigi icin hastanede pek uygulanmiyo sanirim bu durum yine de bir konusmak lazim

Bugün 6.ay aşılarını olduk kızım çocuk felci aşısına allerji geliştirdi. Yapıldıktan 1-2 dk sonra tüm vücudunda kabarma ve kızarıklık oldu hemen en yakın hastaneye gittik. Doktor daha kötüsü olabilirdi ikinci dozu yaptırmayın dedi. Ne olacaksa ilk an olur en kötü ihtimal nefessiz kalmadır bundan sonra bişey olmaz eve gidebilirsiniz dedi.
Kendi doktorumuzla görüştük çocuk allerji bölümü görecek aşıların devamına ona göre karar vereceğiz dedi.
Canım benim çok çok geçmiş olsun. Verilmiş sadakanız varmış. Bu aşıları aslında tam teşekküllü hastanelerde yaptırmak gerek ama maalesef yapmıyorlar. Rabbim kimseyi evladıyla sınamasın 🤲

Merhabaa.
Bebişlere tadım yaptırmaya başlayan var mı??
Ben her ne kadar 6 ayı beklemek istesem de babanne, dede, anneanne durmuyor arkadaş.🙈🤨 karpuz ,kiraz hatta pasta. Annem kaşla göz arasında pastanın sosundan falan tattırmış. Bir baktım kakao üstü bası.

Kaan Alp'in sol bobreginde 2 mm civarinda kum cikti.
Radyoloji dr u cok ciddi bir sey degil bobreklerini etkilemez suan kendi bile dusurebilir suyunu ihmal etme icsin, 3 ay sonra tekrar usg cektirin dedi.
Cocuk dr na sonuclari gosterdim cocuk nefrolojisinden randevu alin nedeni arastirilsin genetikte olabilir, vucudu kendide uretiyo olabilir dedi.
Troidleri cok sukur normal cikti.
3 gun sonrada sunnetimiz var.
Onuda sıkıntısız atlatiriz insaAllah
Geçmiş olsun canım ya inşallah biranönce geçer🙏
hangi şikayetleri vardı gittiniz doktora
Bizim çişli bezimiz azaldı yeni yeni su veriyorum ama 30 cc sen az sen ne kadar veriyorsun

Geçmiş olsun canım ya inşallah biranönce geçer🙏
hangi şikayetleri vardı gittiniz doktora
Bizim çişli bezimiz azaldı yeni yeni su veriyorum ama 30 cc sen az sen ne kadar veriyorsun
Sagol canim ya ben her zamanki gibi huysuzlugu yuzunden gitmistim farkli bi dr oldugu icin dogumundan basladim anlatmaya hepsini idrarda ureme cikti diyince uzerine dustu iyi ki de dusmus ogrenmis olduk.
Miktar soylemediler ama su icmeye yeni basladiklari icin bende 30 cc veriyorum gunluk birden yuklenmek istemedim p.tesi tekrardan kontrole gidicez o zaman sorucam dr a miktarini

Burun tıkanıklıgı için neler yapıyorsunuz. Burun solusyonu damlatıp yumuşayınca aspiratörle çekiyorum ama aspiratör zararlıymış mukozayı komple çektigi için savunması azalırmış solüsyonda kulak enfeksiyonuna neden oluyormuş fazlası. Azıda gidermiyo öyle oluncada uyuyamıyor napacagımı şaşırdım

Sagol canim ya ben her zamanki gibi huysuzlugu yuzunden gitmistim farkli bi dr oldugu icin dogumundan basladim anlatmaya hepsini idrarda ureme cikti diyince uzerine dustu iyi ki de dusmus ogrenmis olduk.
Miktar soylemediler ama su icmeye yeni basladiklari icin bende 30 cc veriyorum gunluk birden yuklenmek istemedim p.tesi tekrardan kontrole gidicez o zaman sorucam dr a miktarini
Ben iki aylıkken başladım su vermeye çay kaşıgıyla. Şimdi istiyor 30 cc içiyor günlük.

Burun tıkanıklıgı için neler yapıyorsunuz. Burun solusyonu damlatıp yumuşayınca aspiratörle çekiyorum ama aspiratör zararlıymış mukozayı komple çektigi için savunması azalırmış solüsyonda kulak enfeksiyonuna neden oluyormuş fazlası. Azıda gidermiyo öyle oluncada uyuyamıyor napacagımı şaşırdım
Mecbur fizyolojik serum arti aspirator imkani yok o sumukler baska turlu cikmiyo. Burun tikanikligi onemli bir konu ozellikle ilk 4 ay eger nefes almalari zorlasirsa solunumu bile birakabiliyomus bebekler bundan daha zararlisi olamaz sanirim
Ben iki aylıkken başladım su vermeye çay kaşıgıyla. Şimdi istiyor 30 cc içiyor günlük.
Neden 2 aylikken basladin mama falan mi aliyo ?

Mecbur fizyolojik serum arti aspirator imkani yok o sumukler baska turlu cikmiyo. Burun tikanikligi onemli bir konu ozellikle ilk 4 ay eger nefes almalari zorlasirsa solunumu bile birakabiliyomus bebekler bundan daha zararlisi olamaz sanirim

Neden 2 aylikken basladin mama falan mi aliyo ?
Aman Allah korusun evet erken dogum sütüm gelmedi az geldi yetmedi falan derken mamaya başladık o ara alıştı zaten biberona sonra sütüm arttı ama iş işten geçti biberon ister oldu o yüzden sagıyorum hep. Su da verdim istiyo yine veriyorum bazen aglar sütü içmez su denerim nasıl içer hemen demekki susuyor zararıda yok zaten

Kac gunde iyilesti ? İnsaAllah bizde sorunsuz atlatiriz malum kaan zaten zor bir bebek bir de sunnet oy oyy
2 hafta bitti şu anda hala dikişleri duruyor doktoe kendi düşecek dedi bekliyoruz bakalım birazcıkta şişlik var ama Yaman hiç etkilenmedi sünnetten geldik o ayaklar hiç durmadı ağrısı olsa belli olurdu. Tek sıkıntı kucakta taşımak insan zarar veririm diye korka korka taşıyor inşallah Kaan da kolay atlatır🙏🙏
Valla hemen hemen hergün serumfizyolojik+aspiratör kullanıyorum hatta ilk doğduğu zaman günde 3-4 kez yaptığımızı bilirim başka türlü temizlemenin imkanı yok çünkü şu ana kadar da bir sorun yaşamadık çok şükür

Sagol canim valla ben artik bekleyemiyorum hazir burada annemin yanindayken olsun bitsin iyilessin istiyorum bir de artik yuz ustu donmeleri gectik emekleme cabalarindayiz ve her alt acmada eli pipisinde tutup cekistiriyo 🤣 o yuzden artik daha fazla erteleyemem

Hastane harici keyfi olarak daha burada 2 3 kere anca cikmisizdir disari. Dogduklarindan beri evdeler bunaliyolar hakli olarak.
Ben disarida emzigini veriyorum agzi acik kalmasin diye emzigi kaan in maskesi 😀 agzi bos kalinca hep acik hep ellerini yalayip isirma derdinde cunku. Yururken kalabalik icinden gecmiyorum, maskesiz biri yanimdan gecerse kaan i hemen ters tarafa ceviriyorum malum biz ana ogul disarida yapisik gezdigimiz icin yonunu cevirmem falan o acidan rahat oluyo ama parka falan goturmedim hic
Çocuklarımızın şansına böyle oldu doya doya gezemiyorlar ama napalm temkinli olmakta fayda var tabi bizde doktor kontrlü hariç işte bir kere parka çktık çok hoşuna gitti bebek arabasyla yürüyüş yolunda yürüdük 😊 bu çınar a baya bir gider 🙈 napalım sağlık olsun evler de değişik oyunlar bulup oyalamak lazım inşallah sağsalim şu virüsü atlatırız artık kimse hasta olmasın kurtulalım baya bir sıkıldık evlerde :KK43:

Kesinlkle canım dışarı çknca insan hep tedirgin oluyor resmen insanlardan kaçıyoruz inşallah tez vakitte bu virüs geçer gder

Biz dışarı çıkıyoruz, her akşam en az 1 saat yürüyoruz. Dönüşte banyo, sonrasında uyku.
Dışarı çıkma saatini uyku saatine göre ayarlıyorum. Hem rutin oluşmuş oldu ,uyku vakti olduğunu anlıyor.
Kalabalık bir muhitte böyle rahat çıkamazdım tabii ama yoğunluk olmayan saatleri tercih edebilirsiniz aslında. Hep evde olmak bize de bebeğe de zor

Biz dışarı çıkıyoruz, her akşam en az 1 saat yürüyoruz. Dönüşte banyo, sonrasında uyku.
Dışarı çıkma saatini uyku saatine göre ayarlıyorum. Hem rutin oluşmuş oldu ,uyku vakti olduğunu anlıyor.
Kalabalık bir muhitte böyle rahat çıkamazdım tabii ama yoğunluk olmayan saatleri tercih edebilirsiniz aslında. Hep evde olmak bize de bebeğe de zor
Çok güzel bir rutin oluşturmuşsunuz👍🏻🥰evet bize de bebişlere de evde olmak çok zor dilerim kısa zamanda kurtuluruz normal hayatımıza döneriz🙏🏻🤲🏻Malesef burası kalabalık oluyor ama akşam saatlerinde çıkmadığım için bilemiyorm belki akşam 8 gibi daha sakin oluyordur denemeden bilemem, dolaşmak için akşam saatleri de düşünülebilir ☺️

X