2020 Şubat Anneleri

Biberon yada emzik kullaniyor musunuz siz? Bunlari kullaninca meme reddi dahada uzuyormus. Ben korkumdan emzik dahi vermedim. Bizimkisi alerjik bi bebek. Reflusude olunca meme reddi bunlar yüzünden oldu.
Kuzum atak haftasinda bizimkiside mizmizlaniyodu.
Biz emzikte kullaniyoruz uykuya gecislerde ama bizimkiside simdi biberonu reddediyo kucukken iciyodu ondan ama simdi aslaa diliyle itiyo ya da eline alip ucunu isiriyo agzinda geveliyo o yuzden sut sagmiyorum cok fazla bir de eds yontemiyle deneyeyim dedim o minicik hortumu bile anladi cakal o sekilde bile emmedi direk meme istiyo yani atak bitince belki eski haline doner ama bizde emzikte biberonda meme reddi yasatmadi aksine biberonu reddiyo suan

Sallayip uyutuyorum o sekil uykuda emiyor. Farkli pozisyonlarda emzirmeye calisiyorum. Tüm günüm onu doyurmakla geciyor. Basta cok stres yaptim üzüldüm ama simdi biraz alistim bu duruma. Acıkıyorsa emsin yapacak bisey yok. Acken emmeyen mama verip karnini doyursam hic emmez. Sabrediyorum memeye dönmesi icin. Insallah doner.
[/QUO
Anladım canım doyuyorsa sıkıntı yok tabi. İnşallah bir an evvel döner memeye annesi

Tadimlara baslayacagim doktorumuza ulasamiyorum ama neden basladin diye de sormaz o da basla derdi buyuk ihtimal her kontrolde kaan alp e tosuncuk diyip duruyo külçe gibi oglun var yanaklara bak diye seviyodu 😆 ona istinaden anne sutunun yaninda yeni tatlar tatsin diyecegini tahmin ediyorum vee
Organik köy kabagi vardi onu hasladi annem 1 cay kasigi zeytinyagi koydum catalla ezdim hadi bismillah 😆😆

Konuya pan diye atlıyorum kusura bakmayın :)
Esenler medipolde muane olmadığım doktor kalmamıştı da ilk kesemide fatma hoca görmüştü ama pek beğenmemiştik bize hayırlı olsun gözünüz aydından başka bişey söylemedi şuna dikkat et vs demedi ama tavsiye edilen bi doktor
20 haftalarımda tuğba kılıkla karşılaştık başka doktor muanesini beklerken oda yeni başlamıştı eşimde bende bi pozitif enerji almıştık görünce onada bi gidelim dedik tuğba hocayla devam ettim gerçekten içimi rahatlatan bi doktordu normal yanlısı çok istedi yaparaın normal falan diye ama benim korkularım olduğu için sezaryan da direttim bide bebegim kilo almayınca onu normalle strese sokmak istemedim anlayışlıydı doğuma gelince hiç sorun yaşamadım normal doğum yapmış gibiydim,
Şuda çok önemli bebek bakım hemşiresi hasta bakımı ilgiliydi ama bebek hemşireleri çok ilgili sürekli emzirmeye yardım etmeye geliyolardı ellerinde şırınga mama destekliyolardı sarılık olmaması içinmiş oda ben emzirirken ağzının kenarından veriyolardı emmede falan da sorun yaşamadık sarılık olmadı şükür bunlarda önemli hatta çok,
Teyzem başka bi hastanede bu tür sorunlar yaşayınca dönüp benim hastane bu konuda iyiymiş dedim
Çok teşekkür ederim aklımda bulunur denerim bende diyeceğim ama 31. Haftaya geldim nerdeyse 😀

Kızlar nasılsınız ? Size bşey danışmak sormak istiyorum özellikle süt sağanlara bebeğiniz emmediğinde sütü sağdığınız da sağ ve sol toplam ne kdr çıkıyor ben 15 dk sağ 15 dk solu sağıyorum baya sütüm azalmış sanki 120 cc geliyor 😭 çok mu vahim acaba eskiden 160 görüyordm ilk aylarımda

Canan_ Ela ben de yetmeyince veriyorum kıyamıyorum ac kalmasına benim bebeğim doğduğunda biberon aldı sütüm gelmemişti bir de meme ucum çıkmadı ama sonra sütüm geldi silikon UCLA memeyi kabul etti. Şimdi emiyor ama almazsa veya bir yere gidersem biberon ile veriyorum ikisini de alıyor red etmiyor ben sıkıntı yaşamadım bu konuda.
Silikon uçlamı emziriyosun hala sütün arttımı canım bende düşünüyorum almayı yeni yeni emiyo gibi benimki keyfi olunca silikon ucu biberon sanıyorlarmış galiba hemen emiyorlarmış normal emme gibi olurmuki

Kızlar nasılsınız ? Size bşey danışmak sormak istiyorum özellikle süt sağanlara bebeğiniz emmediğinde sütü sağdığınız da sağ ve sol toplam ne kdr çıkıyor ben 15 dk sağ 15 dk solu sağıyorum baya sütüm azalmış sanki 120 cc geliyor 😭 çok mu vahim acaba eskiden 160 görüyordm ilk aylarımda
Kaç saatte sagıyorsun canım benim 2.5 yada 3 saatte 100 ila 90 arası oluyor bence seninki çok iyi bazen çok bazende iş yaparsam 70 e kadar düşüyor ilk başlarda 60 anca çıkardı sagarak çogaldı benimki emmeyince bir zaman sonra kesilir diyorlar çok takılıyorum buna

Hahah buna üzüldüğünü okuyan arkadaşlar eminim hayrete düşecektir :)
120 de çokk iyi. Daha ne olsun. Bebeğin memeden çok daha fazlasını emebilir.
Benim de sağma aralığına göre değişiyor. Kesin doyuyordur merak etme.

Bilmezmiyim şuan çok normal dikkatleri çabuk dağılıyo ondandır bizde aynı kafasını çeviriyo yok açıyorum gögsümü yatıyorum yanına eliyle tutuyo çekiyo mıncıklıyo yok, ben bayadır yaşıyorum durumlar vahim sütüm azaldı sabaha karşı emiyo yada uykudan yeni uyanınca gün içinde hiç emmiyo sütümde azaldı haliyle şuan sağarak arttırmaya çalışıyorum pek umudum yok gerçi ama ek gıdaya başladık mamayı azaltıp benimkide artarsa döner diye bekliyorum 😢 bende yaa büyüyünce kendileri istiyo ya gelip meme diyo falan öyle gelmesini çok isterdim 😂
Biberonla mamaya başladığımda sütüm daha iyi durumdaydı alışınca emmeyince hemen sağmaya başlamadım emzirmeye uğraştım emmeyince iyice azaldı hemen sağmaya başlasaydım belki artardı ama tecrübesizlik 🤦🏻‍♀️
emzirme akademisi fln diyolar acaba onumu denesek dedim.ekleme talebi gonderdim hala donmediler,
ordaki insanlar ne dicek acaba
Canan_ Ela ben de yetmeyince veriyorum kıyamıyorum ac kalmasına benim bebeğim doğduğunda biberon aldı sütüm gelmemişti bir de meme ucum çıkmadı ama sonra sütüm geldi silikon UCLA memeyi kabul etti. Şimdi emiyor ama almazsa veya bir yere gidersem biberon ile veriyorum ikisini de alıyor red etmiyor ben sıkıntı yaşamadım bu konuda.

tavsiye ettigin bir marka varmi uc icin ,denesemmi acaba

Sallayip uyutuyorum o sekil emziriyorum. Yada uzerine uzaniyorum. Secdeye gider gibi. O kadar yiprandimki anlatamam sana. Bence bu zamanda biberon asla verme yoksa memeye hic dönmez. Zorda kalip mama verirsende kasikla ver. Biz 1.5 aydir bu haldeyiz. Ve simdi uykularida azaldi napacagimi hic bilmiyorum. Genelde 6. Ay atak haftasiyla memeye tamamen geri dönüyorlarmis. Tek umudum bu.
ay insallah donerler ,yoksa cok uzulucem gercekten,soylediklerini deniyorum bende,bazen işe yariyorbazen yaramiyor

arasimmmm arasimmmm şimdi sağdım sonuç bu. Doydu yani. Senin bebek ne kadarlık kaç kg?

Eklentiler

• 20200701_161847.jpg
    20200701_161847.jpg
    105,1 KB · Görüntüleme: 33
son 1 haftadir ikisinden toplam 60 i zor cikardim😳

Emzik meme reddine sebep değil aslında,yenidoğan döneminde meme başı şaşkınlığı olabiliyor..
Evet biberon doğduğundan beri kullanıyor. Emme güçlüğü vardı. Şuan da emmediğinde sağıp veriyorum. Karnı aç çünkü. Sizinki red değil de isteksizlik sanırım. Bi şekilde memeyle doyuyorsa problem yok tabi.
Emzirme akademisine katıldım oradaki emzirme danismanlari emziginde meme reddi yaptigini savunuyorlar. Hatta kac kisi emzigi birakinca memeye geri döndü bebekleri. Bu tür olaylarada orda rastladim. Her bebek yapmayabilir ama yapan olabiliyor demekki. Bizim ilk aylar hic bir sikintimiz yoktu. Gayet iyi emiyordu. 3 aya girince meme reddi basladi. Su an 4 ay 11 günlük hala devam ediyor. Gecen hafta duzeldi gibi oldu. Bu hafta memleketr geldim tekrar isteksizlesmeye basladi. Insanlar ve ortam degisince memeye ilgisi azaldi galiba. Yakama yapisik meme diye agladigi günleri gorecek miyim acaba 😭

emzirme akademisi fln diyolar acaba onumu denesek dedim.ekleme talebi gonderdim hala donmediler,

Facebookta ki mi ben kullanmıyorum eşimden gönderdim kabul etmemişlerdi o sayfa 😂
Ben aventinkini aldım onuda denemiştim 😂 evet biberon sandı ama ağzına kocaman oldu çekene kadar gelmeyince bıraktı ama ucu büyüktü

Philips aventinkini bir dene bakalim canim ama hemen bırakma biz biraz cabaladik

Kaç saatte sagıyorsun canım benim 2.5 yada 3 saatte 100 ila 90 arası oluyor bence seninki çok iyi bazen çok bazende iş yaparsam 70 e kadar düşüyor ilk başlarda 60 anca çıkardı sagarak çogaldı benimki emmeyince bir zaman sonra kesilir diyorlar çok takılıyorum buna
4 saatte anca cnm sağım yapıyrm 4.saatte ki biraz azalmaya başlıyr 100 oluyr bazen 90 ama ilk 120 oluyr:KK43: evet cnm bir de öyle bir durum var malesef bnde korkuyorum, bnmki de bgn mesela emmedi beni gece emen bebek gndüz yok emmedi huy değiştiriyorlr resmen

Hahah buna üzüldüğünü okuyan arkadaşlar eminim hayrete düşecektir :)
120 de çokk iyi. Daha ne olsun. Bebeğin memeden çok daha fazlasını emebilir.
Benim de sağma aralığına göre değişiyor. Kesin doyuyordur merak etme.
😊moral verdn cnm sağolasın🤗 ama aralıklı benm sağmam da ilk sağım 120 snrası düşüyor biraz 100 cc 90 filan oluyor snra gene 120 gbi 4 saatte bir sağıyorum normal o zaman bu sevindim vallahi🤗

4 saatte sağıma anca fırsat oluyor bazrn o bile olmuyor uyumuyor ağlıyor mecbur mama veriyorum henüz öyle de yoğurla püreyle doyacak kadar yiyemiyor tadımlık sadece :)

mama+sağım+meme öyle karışık 😅

arasimmmm arasimmmm şimdi sağdım sonuç bu. Doydu yani. Senin bebek ne kadarlık kaç kg?
Çınar 5 ay 21 günlük bebiş 8,900 kg su, mama da içse zaten anca 120 içiyor ama 3 saatte bir bu miktarı içiyor bnde yetişemiyorum bebişe🙈😅ve süt içtiğinde sindirimi kolay dye sanırım 2 2,5 saatte başlıyor aranmaya acıkıyor mama daha fazla tok tutuyor .
Maşallah canım sütüne bol bol olsun🧿🤗
Lansinoh kullnıyorm bende ama bilemedm tekli almışım 🙈

X