Teşekkür ederim canım, anlatayım tabii.
özel hastanede çocuk cerrahına yaptırdık, ücreti 1000 tl.
bize 3 saat açlıkla gelin dedi doktor. eve gidince aklıma takıldı, lokal olacak sonuçta neden aç gelin dedi diye. bir gün önce de kuzenim oğlunu sünnet ettirdi, istanbulda yaşıyor onlar, anlattı bana. aç gelin dememişler, bir odada yapmışlar sünneti. uyuşturucu iğneleri yaparken çok ağlamış, sonra eller ayaklar tutulmuş o şekilde yapılmış. ailesi içeri girebilmiş.
bende öyle olacak sanıyordum ama öyle yapmıyormuş bizim hastane. ameliyathanede hafif sedasyon altında yaptılar, o yüzden aç olsun demiş doktor. lokal ama çok hafif maskeyle sakinleştiriyorlar. 25 dakika sürdü, çıktığında uyanıktı. işlemden sonra 1 saat daha beslemeyin dediler, kusma ihtimaline karşı. Mete çok ağladı ama hemşire acıdan değil açlık ve uykusuzluktandır dedi. o 1 saat zordu, çıldırdı memesizlikten. yarım saat sonra 1-2 dakika emzir dediler çok ağlayınca. o şekilde idare ettik, 1 saat bitince besledim uyudu hemen. bir kaç saat hastanede kaldık kanama ihtimaline karşı. bir sorun olmadı. ilk gün biraz zordu. çişini hastanede yaparken ilk ağladı ama sonra onda da ağlamadı.
fitil verdiler ağrı kesici, bir de antibiyotik krem sürüyoruz oraya. 4. günümüz bugün bayağı toparladı. dikişler kendiliğinden eriyip düşecekmiş.
ben başta sedasyon olmasın, biz de girelim odada olsun diye düşünmüştüm ama bu daha iyi bence iyi ki böyle olmuş, sonuçta cerrahi bir işlem bu steril ortamda olması daha iyi.
1 hafta 10 gün içinde tamamen iyileşir dediler, 2 günde bile bayağı farketti.