2020 Şubat Anneleri

KIZIM bağırmayı öğrendi ağlamıyo bağırıyo sürekli son zamanlarda gaz çıkarırken ağlıyodu kakasıda zor yapıyodu doktora götürdüm,
Mama verdiğim için su da verebilirmişim ve zeytin yağı veriyomusun dedi 2 gündür mamasına kattım dedim ver dedi bi çay kaşığı her mamada 😒 ağır gelmez mi , şurup yazdı sabah kullan gerekirse sabah akşam ver dedi bağırsak kasları için falan yazıyo, inşallah iyi gelir,
Kilosu 20 günde 500 gram almış 3 cm uzamış kilo alımı az dedi 90 cc içirmeye çalışıyorum bazen içmiyodu bile 120 içir dedi zaten uyku arasında emziriyorum onuda benden alıyodur 😒 ama mamayıda içmek istemiyo ki sancısından belkide 😒
Evde tarttığım gibi çıkmadı 4. Ay 10 günlük 5960 çıktı
2490 doğmuştu takmıyorum kilosunu gelişimi iyi maşallah, ama iştahı kesildi çocuğun
Zeytin yağı veren arkadaşlar has zeytin yağı bulamam şuan güvenemem bi yerden almaya evde komili var o olurmu doktor farketmez dedi ama bilemedim ben 😒
Kilo alımı bana iyi gibi geldi canım ilk 3 ay 500-1000 gr alımı normalmiş seninki 20 günde 500 gr almış ki 3. Aydan sonra düşüyormuş kilo alımı.
Kızlar merhaba bebekleriniz oyuncaklarıyla oynarken ağızlarına götürdüğünde girmiyorsa ya da daha fazla sokmaya çalışıp düşürdüğünde sinirlenip çığlıklar atarak ağlıyorlar mı yoksa benimkine özel bi durum mu😂 yemin ederim oyuncak veresim gelmiyor ardından krize giriyoruz sakinleştirene kadar oyuncak dışında battaniye ya da banyo sonrası giyinirken kıyafetlerinide ağzına sokmaya çalışıyo alırsam vay halimize😂 merak ettim sizinkileride🐥
Herşeyi ağzına sokmaya çalışıyor bizimkide eline ne gelirse girmeyince sinirlenip bağırıyor bizimki pek ağlamıyor. Bizimki çok oyuncaktan anlamıyor gerçi pek oyuncağı da yok ama bi diş kaşıyıcısı var bide oyun halısı sizde neler var oyuncak neler alabilirim acaba

Kilo alımı bana iyi gibi geldi canım ilk 3 ay 500-1000 gr alımı normalmiş seninki 20 günde 500 gr almış ki 3. Aydan sonra düşüyormuş kilo alımı.

Herşeyi ağzına sokmaya çalışıyor bizimkide eline ne gelirse girmeyince sinirlenip bağırıyor bizimki pek ağlamıyor. Bizimki çok oyuncaktan anlamıyor gerçi pek oyuncağı da yok ama bi diş kaşıyıcısı var bide oyun halısı sizde neler var oyuncak neler alabilirim acaba

Kızlar bugün kızım çok kusuyo ya 😔 normalde emdikten sonra kucağa alırsak yada dik tutarsak kusardı ama bugün emzirip direk yatırıyorum yine de kusuyo hemde az değil yani emdiği bütün sütü direk çıkarıyo 😔 5-6 gündür köydeydik annemde hava da 35-40 dereceden birden 20 derecelere düştü hava değişimi+soğuk neden olmuş olabilir mi ? Kakası normal ishal yada farklı renkte değil keyfide yerinde ateşide yok ama kusması beni çok üzüyor 😔 bu tarz bi sorun yaşayanınız varmı ?

Aynen benim kızımında oyun halısı ve çıngıragı var oyun halısında müzikli sallanan peluşlar çok ilgisini çekiyor resmen onlarla konuşuyor. Ama eline oyuncak versem sallıyor salladıgını bilmeden anlamıyor daha küçük sanırım..

Zeyf Zeyf mermermermer mermermermer Banada normal geldi kilo alımı ama o genele baktı sanırım 2. Ay ve 3 bucuk ay arasında çok az almıştı mamayla toparladı diyebilirim o yüzden demiş olabilir boya gitmiş sanırım oda 44 cm doğdu şuan 61 miş bu bile çok iyi kilosu düşük olsada, ki bu ara gerçekten zor içiyo mamayıda iştahı gitti 1 aydan fazladır ne beni emiyo ne mama içmek istiyo

Şimdilik oynayacakları şeyler sürekli çıngırağımsı nesneler. Bez kitap alabilirsiniz. Siyah beyaz zeka kartları var. Elinde tutabileceği yumuşak ve küçük oyuncaklar olabilir bi saniye ben size şöyle güzel fotoğraflarını atayım😂

mermermermer mermermermer bu tarz birşeyler tabi yavaş yavaş anlamaya başlıyorlar.

Eklentiler

• 697E571E-8C49-4DA5-BA39-8911C5F03C6D.jpeg
    697E571E-8C49-4DA5-BA39-8911C5F03C6D.jpeg
    108 KB · Görüntüleme: 23
  • 4F647E54-2C4D-45A7-B3BC-E136A87C8E5B.jpeg
    4F647E54-2C4D-45A7-B3BC-E136A87C8E5B.jpeg
    46,3 KB · Görüntüleme: 29
  • D1154300-703B-4147-8E2E-A733831D2596.jpeg
    D1154300-703B-4147-8E2E-A733831D2596.jpeg
    93,9 KB · Görüntüleme: 30
  • B3E1F6C6-B6A1-46B8-BBFC-8DB34A7DCA13.jpeg
    B3E1F6C6-B6A1-46B8-BBFC-8DB34A7DCA13.jpeg
    74,9 KB · Görüntüleme: 30
  • 9AAB19B4-0C33-469F-A0A6-31F6FD3E80B8.jpeg
    9AAB19B4-0C33-469F-A0A6-31F6FD3E80B8.jpeg
    113,4 KB · Görüntüleme: 25
  • F114B7A3-4337-4A1C-8C3C-8A70A1DE9E1F.jpeg
    F114B7A3-4337-4A1C-8C3C-8A70A1DE9E1F.jpeg
    110,9 KB · Görüntüleme: 27
Kızlar günaydın. Dün gece bizim oğlan yine kusmuş ishal olmuş halıları yatakları batırmışlar. Eşim kaldırdı ki koridorun halısı boylu boyunca kusmuk dolu. Çocuğu bırakıp halıya temizleyici sıkıyordum 🤣 temizlenmedi tabi. yıkamaya vereceğiz artık. Kaloriferleri açmıyorlar merkezi sistemi Erzurum’da tavsiye etmiyorum. Bugünde düzelmezse hastaneye götüreceğiz. Sıcak soğuk dengesizliği yüzünden ben ,eşim dahil hepimiz hasta olduk. Kızda uyumuyor dalamıyor. Çocuk bakmak ne zormuş ya.

Oglum birkac gundur uyurken surekli ellerini yuzune gozune goturuyor gozlerini kasiyor en sonunda da kendini uyandiriyor boyle olaniniz var mi aranizda cok sinirim bozulmaya basladi 😔

Son düzenleme:
Oglum birkac gundur uyurken surekli ellerini yuzune gozune goturuyor gozlerini kasiyor en sonunda da kendini uyandiriyor boyle olaniniz var mi aranizda cok sinirim bozulmaya basladi 😔
Bizimki doğduğu günden bu yana böyle gözlerini yanaklarını sıkıyor parmaklar gözünün içine bile giriyor. Bizimki de uyandırıyor kendini.

Bizimkide öyle canım ya hatta hızını almayıp alnına burnuna çat çat vuruyor. Bide uyurken kafasını sağa sola çevirmeye başladı hızlı hızlı meme arıyor elimizi koyunca bırakıyor yapmayı diyorum başı burnu biyeri mi ağrıyor ama sadece uyurken yapıyor uyanıkken hiç öle bişey yapmıyor🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ Sanırım bunlar normal hep🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️

Kızlar ek gıdaya var ama çokta yok sanki ne düşünüyorsunuz blw mi klasik yöntem mi?
Ya ne zormuş bebiş büyütmek 😂😂 ben daha uyku eğitimini araştırıp anlamaya çalışıyorum hiç ek gıdayı düşünmedim blw yi duydum ama klasik yöntem nasıldır bilmiyorum daha var diyip ek gıdayı düşünmek istemiyorum🙈🙈

Kızlar bugün kızım çok kusuyo ya 😔 normalde emdikten sonra kucağa alırsak yada dik tutarsak kusardı ama bugün emzirip direk yatırıyorum yine de kusuyo hemde az değil yani emdiği bütün sütü direk çıkarıyo 😔 5-6 gündür köydeydik annemde hava da 35-40 dereceden birden 20 derecelere düştü hava değişimi+soğuk neden olmuş olabilir mi ? Kakası normal ishal yada farklı renkte değil keyfide yerinde ateşide yok ama kusması beni çok üzüyor 😔 bu tarz bi sorun yaşayanınız varmı ?
Soğuk bi şeyler tüketiyorsaniz o zaman da kusuyorlar. Ben soğuk su içince kusuyor bebeğim.

Ek gida konusulmus biran once isinlanmak istiyorum o doneme 🤣

Gecende kv bana artik 4 aylik yavastan versen mi bir seyler diyodu 🙄 dedim daha kucuk anca belki 5. Ayda tadimlara baslarim suan sutum var cok sukur icebildigi kadar icsin ne kadar fazla alsa o kadar kar onun icin.
Benim esim emmemis mamayla buyumus, babasina ben 4 aylikken baslamistim diyo dedim cunku o sadece mama iciyodu o zaman baslanabilir bir ihtimal.

Bu yontem konusunda da blw bildigim kadariyla bebegin kendi kendine yiyeceklerin tadina bakmasi ve istedigi kadar yemesi yani aslinda amac doyurmak degil kendi iradesi ve istegi kadariyla tadimlamak. Ozguven ve sorumluluk acisindan iyi bir metod denenebilir bence. Bir seyleri ne kadar kendileri erkenden yapmaya alisirsa o kadar iyi.

Bekarken pes pese baktigim 2.5 yasindaki kizlardan ilki hala ayakta sallanarak uyurdu digeri yatagina koyup masal kitabi okurken uykuya dalardi, birisinin hala yemegini ben yedirirdim digerine hazirlar onune koyardim kendisi yerdi. Kiyafet konusunda da birini ben giydirirdim digeri dolabini acar cani ne isterse alir onlari giyerdi. Temel seyleri kendi baslarina yapabilmeleri gercekten cok onemli.

X