2020 Şubat Anneleri

Ayyy süpersin valla cesaretlendim şimdi sen böyle diyince Bende bir kaç defa canlı yayınlarıyla ypamaya çalıştım ama benimde oğlum izin vermiyor bi yerden sonra İlkadımlarım da (instagramda) sabahları bebekle yoga yapıyorlar onada bakabilrisin hem hareketler yavaş çok ağır değil hemde bebekle birlikte. Benimde 10 kg fazlam var hayatımda hiç bu kiloda olmamıştım gider dedikçe gitmedi ama bi yerden başlamalı

Kızlar bu arada instagramda ilkadımlarım da canlı yayınlar oluyor gün içerisinde. Bebekle yoga, hemşireler emzirme ve bebek bakımı ile ilgili bilgilendirmelerde bulunuyor. H içi 12 de bir de 17:00 da doktor da sorularınızı cevaplıyor vaktiniz olduğunda izlemenizi tavsiye ederim. Yayınlardan bir çok şey öğrenebiliyorsunuz sorularınızada cevap veriliyor. Tavsiye etmek istedim

Ben iki çocukla yapmaya çalışıyorum yemekleri önceden yapıyorum. Kızı o saatte uyutmaya çalışıyorum denize de çizgi film açıyorum yada bana katılmasını teklif ediyorum . Bana katılırsa hep önüme geliyor bir gün bir tekme yicek eşim yedi zaten.

pilates yapmıştım ama bu hoca çok değişik kas guruplarını çalıştırıyor hoşuma gitti. Özellikle popo basen kol hareketleri gayet iyi. Ben şu an 60 kiloyum. 54 hedefim. Doğumdan sonra ilk 1ay gibi 10 kilo verdim gerisi kaldı gitmiyor. Gitmeyeceğini anlayınca bu yola başvurdum Kıyafetler olsa sorun yapmayacağım ama olmuyor yeni birşey almayacağım çünkü hipertiroid hastasıyım istesem de uzun süre 60kiloda kalmayacağımı biliyorum.

Kendini iyi hissediyorsan bebeğini de gözlemleyip meme emme durumuna bakıp ufak ufak yapabilirsin.

Valla harikasın cesaretlendim şimdi iyice uyku saatini denk getireyim bakalım olmadı kayıtlı yayını izlerim sonrasında

Emzirememe annenin memesindeki bi yapısal bozukluk ya da yaralar vs nedeniyle değilse zamanla çözülüyor.
Biberon kullanımına bağlı meme reddini genellikle bebek büyüdükçe kendiliğinden bırakıyor. Hatta bi daha biberonu almayan çok var. Hiç almayan da çok var. Aslında bu da ayrı bir sorun. Çalışacak olanlar için kabus.
Meme reddi şüpheniz varsa sakin olun. Bebek isteksizse zorlamamak çok önemli. Kız bebeklerin reddetme potansiyeli her zaman daha fazla. Annenin ruhsal, hormonal durumu bile süte etki edip redde sebep olabiliyor.
Denilene göre ilk 2-3 ay süt gitmediyse gitmezmiş. Hepimiz o sınırı aştık sanırım. Bir yolu bulunup anne sütü verilebilir.
Anne sütü ilk 6 ay temel besin,sonrasında antikorlar için vereceğiz, besleyiciliği pek kalmıyor. Beslenmedeki etkisi de her ay biraz daha azalacak. 1ya da 2 yıl verilebilir,size kalmış. Tabi şuan önümüze ne çıkacak bilemeyiz.
Her annenin sütü yeter gibi yaklaşımları abartılı buluyorum. Az sütü olan da olur, sütü kesilen de olur. Ve var da. Hiç sütü gelmeyen de var. Vücudumuz bu kadar muhteşem değil. Her konuda nasıl sağlık sorunu yaşayabiliyorsak süt üretiminde de sorun yaşayabiliriz. İnat edip bebeği yarı aç büyütmeyi doğru bulmuyorum.
Benim kız bi dahaki ay tadımlara, sonraki ay da ek gıdaya başlayacak. Zaman çabucak geçti :)
Su süreçte muayenelere gidemediğimizden bebeğinizi arada bir kendi imkanlarınızla tartın derim. Tabiki evdeki tartı pediatrik tartı gibi olmaz ama aşağı yukarı bi fikriniz olur.

Kızlar öğretmen olanlarınıza bişey sorabilirmiyim. 25 de iznim bitiyor. Ancak devlet süt izni olan anneleri izinli sayıyor izinlerini devam ettiriyomuş galiba. Bu konuda bilgisi olan varmı. Boşu boşuna rapor almayım

Kızlar günaydın . Benim için gün aymadı valla. Defne erkenden uyanıyor beni dürtüyor bir bakıyorum gözlerini ve ağzını kocaman açmış bana bakıp gülüyor korktum bir keresinde çaki gibi göründü gözüme sonra çığlıklar kahkahalar baya uyanık kalıyor tam o dalıyor Deniz geliyor biraz yatıyoruz yaramazlık yapmaya başlayınca kalkıyoruz. Sabah yarım saat top oynadık. Eşim Perşembe sonrası evde olacak esnek mesaisi bitsin istemiyorum Kız kardeşimin sınav tarihi yine değişti depresyona girdi ona da Arada terapi yapıyorum yapacağım yemekleri düşünüyorum akşama kadar planlar planlar
Kuaföre gidecek misiniz risk ortadan kalkmadı daha ama kendim uğraşmaktan yoruldum valla.

Benim kız bi dahaki ay tadımlara, sonraki ay da ek gıdaya başlayacak. Zaman çabucak geçti :)
Çok haklısın dediklerinde canım Özellikle süt konusu anneleri gerçekten yıpratan bir durum aynı normal doğum sezaryen gibi sanki sezaryen olanlara kolaya kaçmış gözüyle bakıyorlar bence çokta ağrılıydı (hatta hala dikiş ağrım var) yani hiç bişeyi çokta kafaya takmamak lazım normal doğum olmuyosa sezaryen olmakta süt yetmiyosa da mama vermekte bence de hiç bir sakınca yok

Gerçekten zaman ne kadar da hızlı geçiyor bizimde 2 hafta sonra 3. Ay bitecek
Kuaföre gidecek misiniz risk ortadan kalkmadı daha ama kendim uğraşmaktan yoruldum valla.
Valla zor karar gitsen dert gitmesen dert
Benim kahküllerim var evde kendim kesiyorum Kahküllerden kaşlarım görünmüyor o yüzden çok aldurmıyom evde sir makinası var bıyıkları da öyle hallediyom diğer işe de alıştım gitmem bi süre daha ben tek sıkıntı saçlarımı kestiresim var rapunzel gibi oldum ama oda beklesin biraz daha

Keşke uyarmasanız. Buna alışınca dışardan bi yardım olmadan yapamama durumu olabiliyor. Tembelleşme oluyor. Katı yapmadığı sürece 10 gün bile yapmayabilir müdahale etmeyin deniyor.
10 günde yapmadığı oldu doktorumuz 4 günü geçmesin dedi çok fazla ıkınıp sıkınınca yapıyoruz mecbur

Rapor neden alıyorsunuz ki. Benim de 12sinde bitiyor iznim dilekçe verip başlatacam. Telafi eğitimi verirlerse haziranda o zaman rapor hakkımı kullanırım dedim

Bugün 4.ay aşılarını olduk. Kilosu boyu ve baş çevresi evde ölçtüğüm gibi. Korona günlerinde bu işi de çözdük
6.aya kadar muayene olmasına gerek yok. O zamana kadar normalleşiriz diye umuyorum.
5.ayda evde rotavirüsn ikinci dozunu vericem.
Umarım tüm bebeklerimiz aşılarını ağrısız,ateşsiz atlatırlar.

Hadi geçmiş olsun her ay kontrol olması doğru değil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…