2020 Şubat Anneleri

İyi akşamlar kızlar, sizlerebi sorum olacak. Benim kızım meme emerken 2 yudum alıp kendini geri çekiyor ağlıyor. Tekrar veriyorum yine 2 yudum emip ağlıyor. Sizin bebisler de mi böyle?
Neden böyle yapıyor bi bilgisi olan var mı acaba
Bizimkide aynı gazını alıyorum bidaha emziriyorum ama çok fazla yapmaya başladı bu ara süt var biliyorum zaten yutkunup sonra ağlıyo😂

Tabii öyle. Böyle sen de çok yorulursun.
Milena haklı, yattığı yer de sebep olabilir. Bebekler genellikle dar yerlerden hoşlanırlar çünkü güven vericidir. Anne karnına benzer. Ana kucağı belki derdinize çare olur :)
Benimki de pusette iki büklüm uyumaya bayılıyor.
Uyku geçişlerinde uykuyu bırakıyor olmalı. Derin uykuya geçmiyor. Buna bişey sebep oluyordur ama ne?
Burnu tıkanıyor olabilir mi acaba? Benim kızımı burnunun uyutmadığı çok oluyor. Hava kuruyunca burnu tıkanır uyanır. Sadece burunlarından nefes alıyorlar ya,bu konu da çok önemli.
Burnu hep tıkalı prematüre doğduğu için de çok oluyormuş tıkanıklık. Serum fizyolojik ile temizliyorum sürekli gerekirse çekiyorum. Hatta çok uzun sürdüğü için ilaç verdi doktorumuz iburamın zero ile deloday belki alerjiktir diye. 5 gün kullanıcaz bugün 3. Gün hatta belki bunlar uyku yapabilir dedi ama farketmedi yine 😊 Ana kucağında uykuya daldı ama sonra istemedi sürekli tepindi yatağa yatırınca eller kollar açıldı sere serpe uyudu 45dakka. Birde diş çıkarmaya başlamış doktor en fazla bir aya çıkar annesi dedi ama oda olsa olsa ye huzursuzluk yapmaya başlamıştır Batuhan hep böyleydi oyüzden anlayamıyorum bende.

Burnu hep tıkalı prematüre doğduğu için de çok oluyormuş tıkanıklık. Serum fizyolojik ile temizliyorum sürekli gerekirse çekiyorum. Hatta çok uzun sürdüğü için ilaç verdi doktorumuz iburamın zero ile deloday belki alerjiktir diye. 5 gün kullanıcaz bugün 3. Gün hatta belki bunlar uyku yapabilir dedi ama farketmedi yine 😊 Ana kucağında uykuya daldı ama sonra istemedi sürekli tepindi yatağa yatırınca eller kollar açıldı sere serpe uyudu 45dakka. Birde diş çıkarmaya başlamış doktor en fazla bir aya çıkar annesi dedi ama oda olsa olsa ye huzursuzluk yapmaya başlamıştır Batuhan hep böyleydi oyüzden anlayamıyorum bende.
Benim kızım da 35+6da 2470 gr doğdu. Burundan çok dertliyiz. Yaz gelince kaloriferler kapanacak,umarım burunları rahat eder.

Benim kızım da 35+6da 2470 gr doğdu. Burundan çok dertliyiz. Yaz gelince kaloriferler kapanacak,umarım burunları rahat eder.
Allah bağışlasın 🤲 biz kalorifer de yakmıyoruz çok aslında sıcaklık 24 derecenin altına düşmüyor kolay kolay. Gece soğursa Bi yarım saat açıyorum yetiyor. Ama tabi yaz gelince en azından sürekli temiz hava alabilicekler inşallah

Tam olarak şu kadar ml diyemeyiz. Makine memendeki tüm sütü sağamaz . Ama çok az çıkarsa süt olmama ihtimali daha da güçlenir. Bebeği başka tartıyla tartacaktın tarttın mı?
Hayır eşim salı günü tartıyı getirebilirim dedi. Sabırsızlıkla bekliyorum o günü, inşallah diğer tartı yanlıştır. Çünkü eğer doymuyor ise mama da içmiyor o zaman naparim bilmiyorum. Ama bide şöyle bir durum var doymadigini düşünmüyorum bu benim 2.çocuğum o yüzden sütüm var mı yok mu anlayabiliyorum. Sabah kalktığımda goguslerim şiş ve sert oluyorlar kızım emince göğsüm yumuşuyor. Bu süt olduğunu göstermiyor mu?
Bide bugün bezini kontrol edeyim tekrar kaç sayı ne kadar dolu olacak

Hayır eşim salı günü tartıyı getirebilirim dedi. Sabırsızlıkla bekliyorum o günü, inşallah diğer tartı yanlıştır. Çünkü eğer doymuyor ise mama da içmiyor o zaman naparim bilmiyorum. Ama bide şöyle bir durum var doymadigini düşünmüyorum bu benim 2.çocuğum o yüzden sütüm var mı yok mu anlayabiliyorum. Sabah kalktığımda goguslerim şiş ve sert oluyorlar kızım emince göğsüm yumuşuyor. Bu süt olduğunu göstermiyor mu?
Bide bugün bezini kontrol edeyim tekrar kaç sayı ne kadar dolu olacak
Tabiki memenden kendin de anlarsın. Muhtemelen tazyikten rahatsız oluyor o zaman. Konuştuğumız şekilde emzirince daha iyi olabilir. Sen 300 gr almış deyince bu kadar soru sordum kusura bakma.
En iyisi bez takibi.

Günaydınlar 😌
Kızım bugün 6 saat uyudu emmek için uyanmadı ben kalktım ondan önce kalkıcağını anladım bekledim uyandı emzidim falan derken uykusun arasında çok az emdi daldı yartırdım gaz falan derken uyandı bu sırada ben diğer gögsümü sağdım 60 cc çıktı 🥴 galiba bu az demek 😞
Sonra aynı gögüsten devam ettik 60 cc de içti bi güzel sonra sağdığım gögüse devam ettik biraz emdi uyku moduna girdi sonra gazını alıyım derken kaka yaptı falan derken uyutuyorum şuan,
Doymuyo olsa 6 saat uyurmu ? Hatta 6 bucuk
Süt az geliyo farkındayım dereotu ve meşhur bozayı bulursam denicem,
Günde 1 veya 2 kez mama vermeyi düşünüyorum takviye olur en azından evde bulunur,
hippin combiotic olanımi sindirimi kolaydı sanki böyle bi konuşma geçmişti daha önce,
Aylar önce Zeyf Zeyf süt bitermi konusu olmuştu hayretle süt nasıl biter diye düşünmüştüm hani emdikçe gelen bişey diye düşünüyodum ben evet bitiyomuş bakıyorum emdikten sonra süt gelmiyo,
Böyle yani umarım artar sütümde kızıma yetebilirim

Tabiki memenden kendin de anlarsın. Muhtemelen tazyikten rahatsız oluyor o zaman. Konuştuğumız şekilde emzirince daha iyi olabilir. Sen 300 gr almış deyince bu kadar soru sordum kusura bakma.
En iyisi bez takibi.
Ne kusuru asıl çok yardımcı oldun çok teşekkür ederim allah razı olsun. Doyup doymadigini salı günü tartinca net anlarım burayada yazarım

Günaydınlar 😌
Kızım bugün 6 saat uyudu emmek için uyanmadı ben kalktım ondan önce kalkıcağını anladım bekledim uyandı emzidim falan derken uykusun arasında çok az emdi daldı yartırdım gaz falan derken uyandı bu sırada ben diğer gögsümü sağdım 60 cc çıktı 🥴 galiba bu az demek 😞
Sonra aynı gögüsten devam ettik 60 cc de içti bi güzel sonra sağdığım gögüse devam ettik biraz emdi uyku moduna girdi sonra gazını alıyım derken kaka yaptı falan derken uyutuyorum şuan,
Günde 1 veya 2 kez mama vermeyi düşünüyorum takviye olur en azından evde bulunur,
hippin combiotic olanımi sindirimi kolaydı sanki böyle bi konuşma geçmişti daha önce,
Aylar önce Zeyf Zeyf süt bitermi konusu olmuştu hayretle süt nasıl biter diye düşünmüştüm hani emdikçe gelen bişey diye düşünüyodum ben evet bitiyomuş bakıyorum emdikten sonra süt gelmiyo,
Doymasa asla 6 saat uyumaz canim kendini bosuna heba etme mama da verme bence kizin gayet yeterince besliyorsun 60 cc bir goguste sen cikartion kizin daha cok emiyordur

Günaydınlar 😌
İkisinden 120 emse hayli hayli doyar. Ki o daha çok emiyordur. Tabi 6 saatte bu kadar doluyorsa gün içinde ne kadar doluyor bilemeyiz yanlış yönlendirmek istemem.
Ama aç bebek uyku geçişlerinde uyanır. Bence doymuş. Kendi kendine mamaya başlamamalısın.

Doymasa asla 6 saat uyumaz canim kendini bosuna heba etme mama da verme bence kizin gayet yeterince besliyorsun 60 cc bir goguste sen cikartion kizin daha cok emiyordur
Öylemidir canım ya inşallah öyledir, mama almayım hiç istemiyorum aslında 1 hafta daha bekleyim duruma göre başlarım o zaman arttırmaya çalışıyorum ama eskisi gibi olmuyo uyanınca sert olurdu son 2 haftadır sertleşmiyo hiç, evet sağdığım gögüsü verdiğimde geliyodu 15 şer dk sağdım kanalları açsın diye 60 cc de çok az geldi bana,
İçim bi nebze rahatladı sağol canım umarım yetiyorumdur

Günaydınlar 😌
Ac bir bebek 6 saat kesintisiz uyumaz.
Tek bir memeden 60 cc cikiyosa bence sutun az degil kaldi ki makinalar memenin hepsini sagamiyor.
Bence kontrol zamanini bekle dr veya asm deki hemsire mama takviye et demedigi surece verme.
Sut bitiyo evet anca cok asilip uzun uzun emerse tekrardan damarlardan akip geliyo sut.
2 gun once esime sinirlenip kizmistim 2 gundur yine azaldi sutum emdikten sonra sıkardım bitmis mi diye fiskirirdi sut simdi gelmiyo hicbir sey emdikten sonra. Emerkende fazla gelir ya da tazyikli olursa genzine kacip tikaniyodu nefessiz kaliyodu artik oyle tazyiklide gelmiyo dun sut yapan ne varsa hepsini bir oturusta yedim ve ictim sonuc degismedi yine kafayi yemek uzereyim 😔 20 gunde 500 gr almisti sabahki 2 cisli bezi dolu doluydu aslinda ama ne biliyim 🥴

Bizde aynı durumdayız Deniz koca sesiyle sürekli bağırıyor oyuncakları çat çut yere atıyor. Birşey anlatmak isteyince kabul etmiyor. Tek çocuklu hayatımız ikiye kıyasla daha rahatmış. Bizde kızıyoruz sonra bin pişmanlık . Çocuk olmakta zor anne baba olmakta.

oyle aliscim ,benimki bile bile yapiyor uyandirmak icin bide ,sonra butungun cocuga dur sus sessiz ol diye diye cocuklarda evde bunaliyor diye uzuluyorum ,
oyle boyle geciyor gunler ,okullarin kapali olmasi cok kotu oldu ,yoksa suan okulds olsalardi onlarda mutlu olucakti bizde

İkisinden 120 emse hayli hayli doyar. Ki o daha çok emiyordur. Tabi 6 saatte bu kadar doluyorsa gün içinde ne kadar doluyor bilemeyiz yanlış yönlendirmek istemem.
Ama aç bebek uyku geçişlerinde uyanır. Bence doymuş. Kendi kendine mamaya başlamamalısın.
Evet gün içinde ki döngü benide düşündürdü 3 saatte emzirsem ki daha sık emziriyorum ne çıkıyo ne kadar dolar bilemiyorum artar umarım

inşallah çocuklara yasak kalkar da gidebiliriz. gerçi araba yolculuğuyla bir evimizden başka evimize gitmek de yasak mıdır? arayıp sormak lazım.

yarın kalça usg var, bi radyoloji merkezinden randevu aldım. 184’ü arayıp sordum, hastane için tabiiki çıkabilirsiniz ama çıkmadan 155’i arayıp bildirin dediler, arayacağım bakalım. şu kalçayı da bi halletsek. sen ne yaptın çektirdin mi canım kalça usg?

eylüle kadar durum ne gösterir bilmiyorum, ama tamamen geçmezse bende göndermem. bu yıl zaten özele göndermicektim, evimin yanındaki ilkokulun anasıfına başlayacaktı. listede çıkacak orda zaten otomatik olarak, kaydını yaptırıcam ama duruma göre gönderirim ya da göndermem. inşallah hayat normale döner ama bu tip salgınlarda bir kaç ay sonra ikinci dalga olabiliyor allah korusun :KK43:

aynen canim birde ikinci dalgasi var bu isin .dogru bu sene begum okul oncesine baslicak dimi ,seneye ilkokul buyudu sipalar ya 😍
1bucuk aylikken ilk aşisini yapmaya goturdugumuzde cekildi canim ,cok sukur sorun yok ,155 i aramak gerektigini bilmiyodum ,soyledigin iyi oldu ,bizde 2. ay aşisini yaptiricaz ecenin ,ela dun sabah hungur hungur agladi kardesime igne yapmasinlar diye 😄

Ac bir bebek 6 saat kesintisiz uyumaz.
Tek bir memeden 60 cc cikiyosa bence sutun az degil kaldi ki makinalar memenin hepsini sagamiyor.
Bence kontrol zamanini bekle dr veya asm deki hemsire mama takviye et demedigi surece verme.
Sut bitiyo evet anca cok asilip uzun uzun emerse tekrardan damarlardan akip geliyo sut.
2 gun once esime sinirlenip kizmistim 2 gundur yine azaldi sutum emdikten sonra sıkardım bitmis mi diye fiskirirdi sut simdi gelmiyo hicbir sey emdikten sonra. Emerkende fazla gelir ya da tazyikli olursa genzine kacip tikaniyodu nefessiz kaliyodu artik oyle tazyiklide gelmiyo dun sut yapan ne varsa hepsini bir oturusta yedim ve ictim sonuc degismedi yine kafayi yemek uzereyim 😔 20 gunde 500 gr almisti sabahki 2 cisli bezi dolu doluydu aslinda ama ne biliyim 🥴
Kontrol süremize 20 gün var hemen hemen bende başlamak istemiyorum mamaya,
Tazyikli gelen süt hemen bitmez canım öyle moralini yüksek tutmaya çalış belki regl dönemin falandır etkilemiştir yinede ye süt yapan şeyler ben yemedim bin pişmanım bugün dereotunu denicem hiç sevmem nasıl yicem bilmiyorum 🤣

X