aynı durumdayız canan ya, bende sonra çok üzülüyorum ama tahammül edemiyorum o an. çok huysuzlaştı. napıcaz böyle bizbende yorgunluktan ve uykusuzluktan iyice tahammulsuzlestim ,bazen elaya bagiriyorum kiziyorum ,oda cok huysuzluk yapiyor ,sonra niye cocuga kizdim.onun ne sucu var diyip vicdan azabi cekiyorum,
nisanda grip fln biter okula versekmi yeniden diye dusunuyorken bu koronavirus cikti bide basimiza ,
Kızımın burnu tıkalıydı rahat uyur diye koymuştum hala koyuyorum. Yanlış belki...Kızlar bebişlerinize yastık kullanıyormusunuz. Biraz araştırdım kafam çok karıştı. Bir yaşına kadar kullanmak istemiyorum ama bilemedim
Ölçü olarak ne kadar veriyorsunuz?Ben galiba bi çözüm buldum yanlış olduğunu bilsemde iyi geliyo bebegime normalde karşıyımdır böyle şeylere hatta emzik almadı annem biraz reçele batır 2 gün alışır dedi yapmadım yaptırmadım,
Ama 3. Gün olucak bugün maşallah diyim ne zaman iyi desem sonra perişan oluyoruz
Gaz damlasını ilk kullanmaya başladığımda gündüz güzel uyuyup akşam başlıyodu ağla ağla içim gidiyo her seferinde çok üzülüyodum mutsuz bi bebek olucak hep böylemi olucak diye sonra gündüzleride başlamıştı
Şimdi Günde 2. Şer kez bazen 1 rezene ve kimyon çayı veriyorum dün kimyonu vermedim akşm yine başladı hemen yaptım, ondan anladım yani iyi geldiğini onun dışında saç kurutma makinası sesi bebek uyutucudan çok iyi eldi kendi kendine uyudu
2 hatta bugün 3. Gün olucak hiç salama gereği duymadım yatağına koyuyorum memeden sonra uyu hali oluyo zaten saç kurutma sesiyle uyuyo uyanınca onunla hiç ağlamadı ve dün o kadar güzeldi ki ben konuştum o güldü ben konuştum o güldü ayrıca benim kızımda sürekli meme isterdi gaz sancılarında ama dün yapmadı mesela yatırınca anlıyo öyle açıyo ağzını ama bugün huysuz yine 2 günlük mutluluk yeter dedi sanırım
Bu arada sürekli ağladığı için nasıl kötünoluyodum mutsuz bi bebek olucak diye hayallerl cardı oyunlar oynamak 2. Yaş oyuncakları bile var böyle görnce fedim bu çocuk hiç oyun oynamaz sürekli ağlar dün öyle huzurlu görnce nasıl sevindimm anlatamam çok mutluydum çokkinşallah böyle devam eder tek umudum o
Rezene 3 çay kaşığı kimyon 2 çay kaşığı kadarÖlçü olarak ne kadar veriyorsunuz?
evet cnim kardesiyle arasi iyide huysuzlugu bize yapiyor,aylardir evde artik bayiliyor sıkıntıdan beni darliyor,aynı durumdayız canan ya, bende sonra çok üzülüyorum ama tahammül edemiyorum o an. çok huysuzlaştı. napıcaz böyle biz
3 hafta tatil şimdi bir de evde huni takıcam galibayaza doğru aslında verebilirsin bence o zamana geçer bence bu virüs durumları.
Neden azaldığını düşündün cnmKizlar sutum gercekten azalmis eskisi gibi asla degil ve doyurmuyo maalesef biraktigimiz mamaya tekrardan geri donduk once meme sonra 60 cc mama veriyorum moralim cok bozuk uzulup agladikcada olanda gidecek tutamiyorum kendimi ooff ooffffannem gidince etkilenecegimi biliyodum ama bu kadarini gider gitmez tahmin etmiyodum gozu kor olsun gurbetin
Bizimki 2.ayını bitirdi bayadır gülüyor hatırlamıyorum bile özellikle sabahları çok gülüyor konuşanı takip ediyor hoşuna giderse gülüyor. Oğlum bu kadar gülmezdi oda şimdi gülüyorKızlar bugün 53 günlük olduk ama gülmüyor henüz arada Güler gibi oluyor sadece. Uykusunda gülüyor ama meleklere Güler derler ya
Sizinkiler ne zaman başladı gülmeye
Niye bu kadar üzgün kendini annen gitti diye mi kv. Var diye biliyorum. Bebek bakımı ile ilgisi var mı sonuçta yardımcı olan biri var sanırım. Bende çok üzüyorum kendimi Allah iki tane sağlıklı evlat vermiş niye üzüyorsam eşime kızıyorum sürekli. Bazen kendimi anlamıyorum. Umarım yakında bu halin geçer oğluşunla oynayıp gülüşmeli günleriniz başlar.Kizlar sutum gercekten azalmis eskisi gibi asla degil ve doyurmuyo maalesef biraktigimiz mamaya tekrardan geri donduk once meme sonra 60 cc mama veriyorum moralim cok bozuk uzulup agladikcada olanda gidecek tutamiyorum kendimi ooff ooffffannem gidince etkilenecegimi biliyodum ama bu kadarini gider gitmez tahmin etmiyodum gozu kor olsun gurbetin
Cunku eskisi gibi dolan ve tasan memelerim yok emerken hemen bitiriyo sonra agliyo tas gibi olan memelerim yumusacik oldu ve kuculdu uzuntu stres esittir sonucNeden azaldığını düşündün cnm
Hiç öyle düşünme ilk başlarda öyle taş oluyodu memeler benimde. şimdi de sürekli memede olduğu için yumuşacık ne zmn ki uyuyorum dinleniyorum taş diyemiyorum ama dolmuş oluyo şükür. Şöyle sık bakalım sütün var mı yok mu. Ayrıca artık büyüdü bebişin daha çabuk boşaltıyodur.Cunku eskisi gibi dolan ve tasan memelerim yok emerken hemen bitiriyo sonra agliyo tas gibi olan memelerim yumusacik oldu ve kuculdu uzuntu stres esittir sonuc
Kv var evet daha cok strese sokuyo beni hic rahat degilim evde. Annem benim icin 40 kere israrci olma skntiya gelemez bir seyi 1 kere soyle 2.ye tekrar etme diye uyardigi halde hala ayni huylarina devam ediyo surekli eski seyleri anlatiyo soyluyo bebek agliyo gaz sancilari var o da biliyo her defasinda niye agliyo diye soruyo bunaliyorum artik nefes alamiyorum emzirirken bile dislerimi sktigimi farkediyorum sonradan. Kendileri yemek yemeyi cok seviyo benide o sekilde gormek istiyo 7 24 yicem ona kalsa. Gecen gun annem gitti sutum azaldi diye laf vurdum yemek yemiyosun ki sutun olsun dedi bende annem burdaykende ayni seyleri yiyodum o zaman sutlerim niye tasiyodu o gitti uzuntuden stresten azaldi sutum dedim sustu sonradan cok bunaliyorum cok evimde hic rahat degilim annemi deli gibi ariyorummNiye bu kadar üzgün kendini annen gitti diye mi kv. Var diye biliyorum. Bebek bakımı ile ilgisi var mı sonuçta yardımcı olan biri var sanırım. Bende çok üzüyorum kendimi Allah iki tane sağlıklı evlat vermiş niye üzüyorsam eşime kızıyorum sürekli. Bazen kendimi anlamıyorum. Umarım yakında bu halin geçer oğluşunla oynayıp gülüşmeli günleriniz başlar.
not: bir emzirme danışmanı anne ile bebeğin beraber duş almasının anne sütünü artırdığını paylaşmış. İstersen dene ...
Belki evde tek kalsam bende rahat ederim ama kv annem gittiginden beri bizde ve gitmicekte sanirim kendi gitse bizi cagiricak yani gelin diye o kafada birisi. Elimle sıktıgımda geliyo ama cok az geliyo iste eskisi gibi degilHiç öyle düşünme ilk başlarda öyle taş oluyodu memeler benimde. şimdi de sürekli memede olduğu için yumuşacık ne zmn ki uyuyorum dinleniyorum taş diyemiyorum ama dolmuş oluyo şükür. Şöyle sık bakalım sütün var mı yok mu. Ayrıca artık büyüdü bebişin daha çabuk boşaltıyodur.
Tamam annelerimiz iyi ki varlar ama onların da sorumlulukları var benimki de gitti.. aklı bizde tahmin ediyorum. Canları sağolsun da, biz kendimize yeteriz. Öyle düşün kendini telkin et.
Hee kv var yanında ondan o zaman depresyonun.. gitmez gitsede çağırır diyosun kesin net tavrını koysan. Gitsin yaa çağırsa da gelmiyom da de.Belki evde tek kalsam bende rahat ederim ama kv annem gittiginden beri bizde ve gitmicekte sanirim kendi gitse bizi cagiricak yani gelin diye o kafada birisi. Elimle sıktıgımda geliyo ama cok az geliyo iste eskisi gibi degildiyorum ki belki yetiyodur mama vermiyim 2sinde asi gunumuz var kontrol edilcek kilosu ama ac kaliyo gibi hissediyorum mamayi verincede iciyo luk luk ayin 2sinede var bi dunya zaman ooff cok bunalmis durumdayim 40 gunden sonra basladi bende lahusalik sendromlari
Kız benim hep yumuşak hiç akmıyor sertleşme ise çok nadir 5-6 saate anca oluyor ama süt olmadığından değil cnm öylr şartlama kendini bebeğin emerken süt gelişini anlarsın aslındaCunku eskisi gibi dolan ve tasan memelerim yok emerken hemen bitiriyo sonra agliyo tas gibi olan memelerim yumusacik oldu ve kuculdu uzuntu stres esittir sonuc
Ben annem varkende ayni seyleri yiyodum suanda da ayni seyleri yemeye devam ediyorumHee kv var yanında ondan o zaman depresyonun.. gitmez gitsede çağırır diyosun kesin net tavrını koysan. Gitsin yaa çağırsa da gelmiyom da de.
Ama bak yeme de çok önemli annem varken evet daha boldu sütüm 6 öğün yerdim şimdi 3 öğün: (
Canım bu kadını takip etmeni tavsiye ederim .bak meme ucunda bir damla dahi süt varsa sütün var dmeekmişBen annem varkende ayni seyleri yiyodum suanda da ayni seyleri yemeye devam ediyorumbenimkisi tamamen stres ve uzuntuden kaynakli
Simdi annem 40 gun kaldi ya ona git diyemiyorum bu sefer annesi kaldi beni istemedi dicek adim kotu geline cikacak sonra onla ugras bir de...
Ah ah bende öyleKv var evet daha cok strese sokuyo beni hic rahat degilim evde. Annem benim icin 40 kere israrci olma skntiya gelemez bir seyi 1 kere soyle 2.ye tekrar etme diye uyardigi halde hala ayni huylarina devam ediyo surekli eski seyleri anlatiyo soyluyo bebek agliyo gaz sancilari var o da biliyo her defasinda niye agliyo diye soruyo bunaliyorum artik nefes alamiyorum emzirirken bile dislerimi sktigimi farkediyorum sonradan. Kendileri yemek yemeyi cok seviyo benide o sekilde gormek istiyo 7 24 yicem ona kalsa. Gecen gun annem gitti sutum azaldi diye laf vurdum yemek yemiyosun ki sutun olsun dedi bende annem burdaykende ayni seyleri yiyodum o zaman sutlerim niye tasiyodu o gitti uzuntuden stresten azaldi sutum dedim sustu sonradan cok bunaliyorum cok evimde hic rahat degilim annemi deli gibi ariyorumm