2020 Şubat Anneleri

Günaydın hanımlar. Dün gece 3’e kadar herşey çok güzeldi. Kızım ağlamadı uyudu ama 3’ten 7ye kadar ağladı. Tek gözüm kapalı saatlerce derdine çare olmaya çalıştım. En son ayakta zıplıyordum fön sesi açtım sabaha doğru uyudu şimdi yine huysuz. 2.buçuk saat ancak uyumuşum. 😩 ümitlerim boşa çıktı.

Günaydın hanımlar. Dün gece 3’e kadar herşey çok güzeldi. Kızım ağlamadı uyudu ama 3’ten 7ye kadar ağladı. Tek gözüm kapalı saatlerce derdine çare olmaya çalıştım. En son ayakta zıplıyordum fön sesi açtım sabaha doğru uyudu şimdi yine huysuz. 2.buçuk saat ancak uyumuşum. 😩 ümitlerim boşa çıktı.
Gunaydin canim allah yardimcimiz olsun vala geceler hep zor benim kizimin hicc ole 2 saat uykusu yok dun 10 da uyudum 1 bucukda kalktim esim bakiyordu kiza o uykuyla ayaktayim bende yaz gelsin istiyorum artik cook bunaldim😞

Ay fışkırtma dedin de dün gece annemle ikimiz uykusuzluktan ölüyoruz ama öyle böyle değil zor uyutmuştum bebişi neyse bi posta uyuduk uyandık emmeye anneme verdim altını değişsin diye ben yattım tabi bi anda bir ses annemin kapalı olan gözleri pörtledi bir baktım benim oğlan fışkırtmış ana öyle böyle değil annemin pijaması kollar ve hatta yüzü kaka 🤣aman allahım gece gece gülme krizine girdik😅🤣
seninki kaka yapmamış füze atmış resmen 😂😂

iyiyiz tatlim cok sukur ,uykusuzluk zorluyor tabi , elada biraz mizmiz ve huysuz ,evde cok sikiliyor , babannesi ananesi parka fln cikariyor arada ama yinede darliyor beni,sen nasilsin canim
evde çok sıkılıyorlar evet. Begüm de öyle, sıkılınca bana sarıyor. huysuz aksi bir çocuk oluyor. bugün okula başlayacak. okul o anlamda iyi geliyor ona ama şimdi hastalıklardan ekstra korkuyorum. şu kışı sağ sağlim bi çıkarsak.

emzik verdin mi sen alıştı mı nasıl uyuma emme durumları?

vala ben artik o gaz yapar yeme olayini birakdm her türlü gaz var bende biktim istedm seyleri de yiyorum acikcasi hala ayni değişen pek birsey yok
aynen canim ya malesef yaz gelsede disariya atsak kendimizi
canim ya baya oldu coktan dusmesi gerekti ben hic bir sey kullanmadm 8. Gun düştü

Ben kan ilacini hic kullanmadm vala canim sezeryan sonrasi o kabizligi asla cekemezdim 😕

bugün asm’de kontrol var sorucam göbek durumunu bakalım.

seninki kaka yapmamış füze atmış resmen 😂😂

evde çok sıkılıyorlar evet. Begüm de öyle, sıkılınca bana sarıyor. huysuz aksi bir çocuk oluyor. bugün okula başlayacak. okul o anlamda iyi geliyor ona ama şimdi hastalıklardan ekstra korkuyorum. şu kışı sağ sağlim bi çıkarsak.

emzik verdin mi sen alıştı mı nasıl uyuma emme durumları?

bugün asm’de kontrol var sorucam göbek durumunu bakalım.

emzik almiyor hala canim ,beni emzik niyetine kullaniyor ,allaha sukur emiyor arada bir mama veriyorum gece fln ,sen hic mama verdinmi

Gunaydin canim allah yardimcimiz olsun vala geceler hep zor benim kizimin hicc ole 2 saat uykusu yok dun 10 da uyudum 1 bucukda kalktim esim bakiyordu kiza o uykuyla ayaktayim bende yaz gelsin istiyorum artik cook bunaldim😞
Ben gece tek bakıyorum eşim gelince annemle değişiriz dedi ama bakalım onun ne kadar faydası olacak. Arabayı aldık inş. Yarın burda olurlar 🙏

emzik almiyor hala canim ,beni emzik niyetine kullaniyor ,allaha sukur emiyor arada bir mama veriyorum gece fln ,sen hic mama verdinmi
verdim tabii ilk 5 gün her emzirmeden sonra mama verdim, sütüm tam gelmemişti bir de sarılığı vardı hafif. ama sonra sütüm geldi bayağı.

aventin emziğini kabul etti bizim beyfendi ama yine de uykuya dalmak için benim mememi istiyor, emziği kabul etmiyor.

Hayirli olsun insallah cnm gece tek bakmak cok zor yani esim sadece gece 1 yada 2 ye kadar bakio oda her gun deil sonrasi hep bende
Sağol canım 🥰 bizimki uykusuz kalamıyor yoksa başı ağrıyormuş günü kötü geçiyormuş ama yinede birşeyler yapar benimle beraber oturamaz tabi. ben hor kullanıyorum kendimi

Sağol canım 🥰 bizimki uykusuz kalamıyor yoksa başı ağrıyormuş günü kötü geçiyormuş ama yinede birşeyler yapar benimle beraber oturamaz tabi. ben hor kullanıyorum kendimi
Insallah yardim eder cnm bi kac saat senin uyumana bile izin verse dinlenirsin benimki aksam 10 gece 2 ye kadar mesaide sonra bana devrediyor😀

32 gun sonra babamiz ilk defa ananemizden gorevi devraldi 😆 bende 32 gun sonra ilk defa yatagimda esimle uyudum tabi ne kadar uyuyabildiysek 😂 ilk deneme olarak iyiydi emzirdim babasina verdim gazini cikardi bu gece cok huysuzlanmadi babasina kiyak gecti sanirim oglum 😃
Sabah 6 da baktim annem kapiyi caliyo gece naptiniz ben yatak arkadasimi ozledim aliyim sizde uyuyun biraz dedi aldi torununu gitti 😂
Sabah saglik ocagina gittik 2. Doz asimizi da olduk. 4600 kg olmusuz bu cocuk istah kilo bakimindan baba tarafina cekti onayladim hic benle alakasi yok 😃

32 gun sonra babamiz ilk defa ananemizden gorevi devraldi 😆 bende 32 gun sonra ilk defa yatagimda esimle uyudum tabi ne kadar uyuyabildiysek 😂 ilk deneme olarak iyiydi emzirdim babasina verdim gazini cikardi bu gece cok huysuzlanmadi babasina kiyak gecti sanirim oglum 😃
Sabah 6 da baktim annem kapiyi caliyo gece naptiniz ben yatak arkadasimi ozledim aliyim sizde uyuyun biraz dedi aldi torununu gitti 😂
Sabah saglik ocagina gittik 2. Doz asimizi da olduk. 4600 kg olmusuz bu cocuk istah kilo bakimindan baba tarafina cekti onayladim hic benle alakasi yok 😃
😀😀 ohh masallah canim ya hersey yolunda olmasi cok guzel bizimde 2 gun sonra aşımız yani tam bilmiom unuttum verdikleri tarihî ariyorlat sabahin köründe saolsunlar😂

Benim de tek göğsümden süt gelimi kesilmişti nerdeyse, e bebekteki humana still tea ve malt içeceğini kullandım, dereotu, tahin helvası, hurma, rezene ve kimyon tohumundan demlenmiş çay tükettim çoğaldı. Bunun yanında uyku, sık emzirme ve sütünün geleceğine dair kendini motive etmenin de faydasının büyük olduğunu düşünüyorum
Peki canim ne kadar sürede geri geldi?

İyi ki mesajını gördüm canım Kızımın 3-4 gündür kakası yeşil bende üşüttü sanıp giyditiyorum. Ama ön süt fazla alanların da yeşil oluyormuş benim sütüm fazla kızım boşaltamıyor tam galiba ondan oluyor biraz sağıp sonra emzirmek lazımmış öyle okudum
Önsütü boşaltıp vermek doğru değil çünkü ilk 6 ay su dahil hiçbişiy verilmiyo. Önsüt bebeğin su ihtiyacı için gerekli. Mememizden gereksiz hiçbişiy gelmez , kilo alımı iyi olsun yeter sen emzir. Keşke ben de emzirebilsem. Bugün yine sadece memeden beslenme denemeleri yapıyoruz, hayırlısı.
Memeyi biraz emip bırkmıyosa sonsütü de alıyodur korkma. Sağarken farkedersin ilk başta beyaz değil de gri gibi sulu bi süt gelir o önsüt işte . Sonra gelenlerin tamamı sonsüt.
Bu 15 dk emmeli lafı doğru değil o yeni doğmuş bebek için geçerli. Güçlenen bebek daha kısa sürede doyabilirmiş. Hangi bebek 15er dk iki memeyi de emiyor emen varsa yerim onun koca ağzını :)
Bizde nerdeee:KK14:

Önsütü boşaltıp vermek doğru değil çünkü ilk 6 ay su dahil hiçbişiy verilmiyo. Önsüt bebeğin su ihtiyacı için gerekli. Mememizden gereksiz hiçbişiy gelmez , kilo alımı iyi olsun yeter sen emzir. Keşke ben de emzirebilsem. Bugün yine sadece memeden beslenme denemeleri yapıyoruz, hayırlısı.
Memeyi biraz emip bırkmıyosa sonsütü de alıyodur korkma. Sağarken farkedersin ilk başta beyaz değil de gri gibi sulu bi süt gelir o önsüt işte . Sonra gelenlerin tamamı sonsüt.
Bu 15 dk emmeli lafı doğru değil o yeni doğmuş bebek için geçerli. Güçlenen bebek daha kısa sürede doyabilirmiş. Hangi bebek 15er dk iki memeyi de emiyor emen varsa yerim onun koca ağzını :)

Önce 20-25 dk emiyordu gitgide azaldı. Dk takılmıyorum açıkçası. Bu ön süt boşaltma olayı internetten okudum doktora sormadım. Sormadan yapmam. Bence benim kız doyuyor bezi dolu ayrıca acıkınca uyanıyor artık. Ama benim süt fazla akıyor boşa o yüzden günlük sağıyorum dondurucuya atıyorum

Bizimki 1 memeyi yarim saat bile emebiliyo ama uykusunun arasinda miymiy 2 cekiyosa 5 birakiyo 😂 ama uyanikken dedigin gibi o kadar uzun surmuyo en fazla 10 dk falan. Senin minik prenses neden memeyi tutmadi ?

X