2020 Şubat Anneleri

Lohusa ve bebekk 40 gun yalniz kalmaz uzerlerine kapi kapatilmaz derler ya halk arasinda ay ondan midir bilmem annemle kv oglumu yikayacaklardi bende o sirada firsatten istifade uyuym dinleniyim biraz dedim odanin kapisinida kapattim ruyamda icine cin girmis insanlar gordum ruhum daraldi surekli kacmaya calisiyodum ayy cok kotuyduu 😩
Aman bunca lohusanın arasında anlatmayın bu gece herkes kötü rüyalar görür :)
Ruhen zayıf kaldığımızda bu tür şeyler olur. Başlarda endişe ve yorgunluk çok zorluyor. Keşke yalnız kalmasak zaten ama bazen başka şansımız olmayabiliyo, içimizi ferah tutalım.

Kızlar d vitamini hangisini kullanıyorsunuz ben asm den verilen i kullanmak istemiyorum 10 günlük olduk 5 gün sonra başlamamız gerekiyor galiba

Bizim de odasında ayarlı sarı ışık var. Yüzü de sarı gibi ama sarı ışık kullanmasam mı ki odada. Daha 3 gunluguz,sali kontrolümüz var.
öyle diyorlar bende bilmiyordum, kullanma sen ışığı yine bir süre bu sarılık olayı geçene kadar en iyisi.

ASM deki hemşire bana kanamanda koyulaşma olursa yani normal seyrinden farklı bir kanama olursa Dr a görün demişti senin hastanede yakındı sanırım fazla bekletme bence ne olur ne olmaz 😑
sonrasında daha olmadı, bugün takip edicem bir daha olursa mutlaka gidicem. çok teşekkür ederim ❤️

BEnde Doğum yaptım 😇 anne oldum
gözün aydın alla analı babalı büyütsün ☺️

Kızlar d vitamini hangisini kullanıyorsunuz ben asm den verilen i kullanmak istemiyorum 10 günlük olduk 5 gün sonra başlamamız gerekiyor galiba
hastanede yazdılar bize aldık, deca-tabs adı. ama bize başlayın dediler 15 gün beklemedik, veriyorum ben yanlış mı yapıyorum acaba 🙄

evet ya resmen yeni doğmuş bebek kokusuna hasret kalmışım 😍
birincilerde tecrübesizlik, korku ve endişeden sanırım tadını çok çıkaramadık. yani ben öyle hissediyorum. sanki şu an daha çok tadını çıkarıyormuşum gibi oldu. acaba ikinci tecrübeyi yaşayan herkes böyle mi hissediyor 🤷‍♀️

henüz çok erken canım kendin de söyledin bak. ben kendimi hazırladım en az 3-4 ay bir düzen beklemiyorum.
bir şeyler düzene girsin diye uğraştıkça daha kötü oluyor. akışına bırakalım elbet olur. bahar gelecek, sonrası yaz. her şey güzel olacak inşallah ❤
Aynen benimde 2.bebeğim sanki bunda daha çok anneliği hissediyor gibiyim tecrübeli olduğumuz için sanırım. Tadını çıkartalım

Herkes doğurmuş nerdeyse 😍 doguranlarin gözleri aydın doğuracak olanlar da sağlıkla kavuşsun inşallah ❤
Bugün bebişim 19 günlük onu çok seviyorum ama bi tarafımda onu özgürlüğümü elimden almış olarak görüyor vicdanım sızlıyor 😔 hep bi vesvese var beynimde. Akşamları daha fena oluyorum. Aglamalarim başlıyor 😢 afakanlar basıyor artık hiç bir zaman özgür ve mutlu olamıcam gibi hissediyorum 😔

Herkes doğurmuş nerdeyse 😍 doguranlarin gözleri aydın doğuracak olanlar da sağlıkla kavuşsun inşallah ❤
Bugün bebişim 19 günlük onu çok seviyorum ama bi tarafımda onu özgürlüğümü elimden almış olarak görüyor vicdanım sızlıyor 😔 hep bi vesvese var beynimde. Akşamları daha fena oluyorum. Aglamalarim başlıyor 😢 afakanlar basıyor artık hiç bir zaman özgür ve mutlu olamıcam gibi hissediyorum 😔
Duzen oturmadigi icin karamsarsin canim inan bende ayni 2. Bide duzen otursa ona gore gezmeye baslasan ve buyudukce rahatliyorsun suan bende ayniyim aksam olunca daraliyorum hic disariya cikma imkanim yok mesela bide buyuk cocuk var tepemde ev desen aldi basini gidio derleyip toplarsam ne alâ temizlik felan hayal yani birisi bakarsa yapiom camasir utu yemek yaparsam benden mutlusu ve yorgunu yok😂 zamanla alisicaz insallah canim yaz gelse inan hersey daha guzel olucak

Canim hic oyle dusunme. Hayatina yeni bir anlam geldi. Kizinla ozgur olcaksin asil. Onla yapmak isticeksin herseyi. Beraber bir elmanin iki yarisi olur beraber gezer avm tatil alisveris hersey yaparsiniz. Anne kiz kombinleriyle. Daha guzel bir ozgurluk. Azcik buyusunler hele 3 aydan sonra yaz da geliyor bol bol kangurularimizi alir gezeriz. Onlarin gulusu yetecek bize 🤗

Kızlar bugün kontrolümüz var hem benim hem defnenin. Bakalım ne kadar ilerleme kaydetmiş. Arabayı resmen sattık 🙁 hemde hiç sevmediğim kişilere kocaya acayip gıcığım. Baya bir yanıma yaklaştırmayı düşünmüyorum. Sinirden etrafa sarıyorum. Hergün gözümün önünde olacak. Garibim annem de sessiz sessiz oturuyor.

Canim hic oyle dusunme. Hayatina yeni bir anlam geldi. Kizinla ozgur olcaksin asil. Onla yapmak isticeksin herseyi. Beraber bir elmanin iki yarisi olur beraber gezer avm tatil alisveris hersey yaparsiniz. Anne kiz kombinleriyle. Daha guzel bir ozgurluk. Azcik buyusunler hele 3 aydan sonra yaz da geliyor bol bol kangurularimizi alir gezeriz. Onlarin gulusu yetecek bize 🤗
İzmirde gezersiniz biz haziranda bile rüzgardan çıkamayız. Erzurum’a ilk geldiğimde bende özgürlüğümden ödün verdiğimi düşündüm. Birazda öyle oldu. Aralık ayıydı her yer kar buz. Yoğun bir çalışma ve sosyal yaşamdan sonra resmen eve tıkıldım. Ama sıcak memleketlerde kanguru ile araba ile çıkarsınız. Çok keyifli oluyor.

İzmirde gezersiniz biz haziranda bile rüzgardan çıkamayız. Erzurum’a ilk geldiğimde bende özgürlüğümden ödün verdiğimi düşündüm. Birazda öyle oldu. Aralık ayıydı her yer kar buz. Yoğun bir çalışma ve sosyal yaşamdan sonra resmen eve tıkıldım. Ama sıcak memleketlerde kanguru ile araba ile çıkarsınız. Çok keyifli oluyor.
Suan 17 derece suan bile cikariz valla 33 gunluguz amaa 😛

Selam kizlar persembe gunu sezeryan dogum ile kizimi kucagima aldim kizim 3.350gr dogdu hastaneden ciktigimizda 3.030gr di sislik dediler bide beslenme bi tık düsükmus mememi aliyor fakat yetmiyor sanirim. Sezeryandan cikista gozumu actim kizimi sordum iyi dediler sonra saldim kendimi bagira bagira agladim ben boyle bi aci gormedim sezeryan olacak ark bu mesajimdan etkilenmesin cunku bu cok karsilasan bi durum degil ark sezeryani cok guzel gecti benimki hala agrilarim devam ediyo ciktim yirtik etime tuz basiyolar gibiydi bide dikisimin ustune kac kiloluk kum koymuslardi neyse ciktim odama agri kesici vs kendime geldim sonra 4 defa ayri hemsireler geldi icimi temizlemek icin karnima baski uygulayip rahmimin icin elleriyle temizlediler canimdan can cikti hastane iyiydi ilgi alaka da hijyeni ve dr da iyiydi ama bu uygulama cok agriliydi her hastane bunu yapmiyor zaten aciklamalari mantikli fakat bunu agriyan vucuduna anlatamazsin neyse uzatmayayim 😅 bebisimin sarilik degeri 13.7 cikti aclik esigide biraz dusukmus dr dediki emmesiyle alakali degil mama vermene gerek yok karaciger enzimleriyle alakali bir durum dedi ama ben yinede gunde 1 veya 2 mama vericem en azindan su sariligi atlatana kadar bide deger cok mu yuksek sizce

X