2020 Şubat Anneleri

Dogum yapan arkadaslar,
Bebeginizde isilik var mi?

Birkac gundur arastiriyorum nette,
Yaz bebesi olsa onemsemicem ama ev de sicak degil, ustu basi da oyle kalin değil hani...

Ağladığında kendini kastiginda kan akimindan dolayi sanirim daha da belirginlesiyor yuzunde ve boynunda var sadece ama ciddi can sıkıcı.

Hastaneye haftaya sali gidecegiz,
Umarim alerjik değildir..
emziiriyosun dimi ? yedigin birsey dokunmus olabilir , yumurta peynir domates cilek vs

Dogum yapan arkadaslar,
Bebeginizde isilik var mi?

Birkac gundur arastiriyorum nette,
Yaz bebesi olsa onemsemicem ama ev de sicak degil, ustu basi da oyle kalin değil hani...

Ağladığında kendini kastiginda kan akimindan dolayi sanirim daha da belirginlesiyor yuzunde ve boynunda var sadece ama ciddi can sıkıcı.

Hastaneye haftaya sali gidecegiz,
Umarim alerjik değildir..
İsilik derken tam olarak nasil ? Bizimde yanaklarimizda boynumuzda govdemizde var uclari beyaz sanki sinek isirmista sismis gibi. Kuvozdeyken hemsireye sordum cildi cok hassas normal cikmasi dedi dunde cocuk dr gordu sormayi unuttum ona ama onemseseydi bir sey soylerdi diye dusunuyorum 🙄

İki çocuklu hayat zor arkadaşlar özellikle ilk çocuk küçükse daha da zorlaşıyor. Bugün çok hasta oldum istifar ediyorum korkunç baş ağrısı çekiyorum. Denizi uzaklaştırmak için yattığım odanın kapısını kilitledim. Denize de çizgi film açtık uyuşturduk çocuğu resmen kız yanımda hasta halimle emziriyorum ayakta duramıyorum. Annem olmasa ne yapardım bilmiyorum. Yine şükretmek lazım bugünümüze.

emziiriyosun dimi ? yedigin birsey dokunmus olabilir , yumurta peynir domates cilek vs
Zaten korkum alerjik olmasi yonunde.
Su asamada isilikle cok karistiriliyor ancak haftaya sali netlesir bakalim :KK43:
Sut ürünleri alerjisi cikar cikarsa.
İsilik derken tam olarak nasil ? Bizimde yanaklarimizda boynumuzda govdemizde var uclari beyaz sanki sinek isirmista sismis gibi. Kuvozdeyken hemsireye sordum cildi cok hassas normal cikmasi dedi dunde cocuk dr gordu sormayi unuttum ona ama onemseseydi bir sey soylerdi diye dusunuyorum 🙄
Aynen senin tarif ettigin gibi Deniz dekilerde.
Yuz ve boyun bölgesinde.
Ozellikle sakak tarafi.
Bugune kadar heryerde degildi yuzunun, yayildi iyice isilikdir insallah, alerjikse ayvayi yedim offf.

Canım geçen hafta hastaneye gittik geldik çocuğun bütün vücudu kızardı küçük küçük dedim hastaneden miktop kaptı eyvah 1 güne geçti sonra annem ne yedin ki ondan olur dedi fark ettim ki şarkuteri ürünü yemiştim kahvalıfa ilk kez dedim doğuruncada yememek lazım demekki ama bizim bütün vücuduydu ben ona yordum açıkcası @KARABATAK_

Kızlar benim bebiş habire uyuyor normalmidir. 2 saatte bir düzenli olarak kaldırıyorum altını değişip emziriyorum. 25-30 dk kadar emiyor emerken uykuya dalıyor sürekli dürterek emziriyorum. Her emzirişimde diğer memeyi veriyorum. Ekstradan sağma vs yapmıyorum doğrumu yapıyorum? Birde dün sağ göğsümün üst kısmında sertlşk ve ağrı vardı meme doluydu sağdım boşalttım. biraz sert masaj yaptım ezdim. Bugün ağrısı azaldı ama o bölge kırmızılaştı normalmidir?

Kızlar nasıl gidiyor biz bugun cocuk doktoruna kontrole gittik herşeyi iyi ma sarılık var🥴 doktor yarın bidaha görelim dedi. Bugun sık sık emziriyorum zorla 🥴
İnşallah yarın düşmüş olur🙏
Düşmezse yatış vericekmiş🥴
Ama onun dışında herşeyi iyi şükürler olsun 🙏
Yakışıklı oğluşum benim❣
Geçmiş olsun cnm umarım biran önce toparlar uraz paşacık. Benimkide sarılık olacak diye ödüm kopuyor sürekli yüzünü inceliyorum

Kızlar nasıl gidiyor biz bugun cocuk doktoruna kontrole gittik herşeyi iyi ma sarılık var🥴 doktor yarın bidaha görelim dedi. Bugun sık sık emziriyorum zorla 🥴
İnşallah yarın düşmüş olur🙏
Düşmezse yatış vericekmiş🥴
Ama onun dışında herşeyi iyi şükürler olsun 🙏
Yakışıklı oğluşum benim❣
İyi gidiyo canım bizim her gün huy değiştiriyo yuvarlanıp gidiyoruz işte çok şükür 😌
Geçmiş olsun canım inşallah düşer yarına 🙏🏾

Kızlar benim bebiş habire uyuyor normalmidir. 2 saatte bir düzenli olarak kaldırıyorum altını değişip emziriyorum. 25-30 dk kadar emiyor emerken uykuya dalıyor sürekli dürterek emziriyorum. Her emzirişimde diğer memeyi veriyorum. Ekstradan sağma vs yapmıyorum doğrumu yapıyorum? Birde dün sağ göğsümün üst kısmında sertlşk ve ağrı vardı meme doluydu sağdım boşalttım. biraz sert masaj yaptım ezdim. Bugün ağrısı azaldı ama o bölge kırmızılaştı normalmidir?
Canım kızarma başladıysa tıkanmaya başlamış olabilir dikkat et. Ilık duş al sonra sağmaya çalış benim ilk hafta çok kötü oldu bir göğsüm tıkandı eşim gece yarısı gidip pompa kiraladı 3-4 güne rahatladı

Buarada normal dogumun ardindan tam 2 haftalik olduk. 14. Gun. Dogumda cikan hemoroidler vardi gectiker cok sukur. Kanamam var ama adet kanamasinin son gunleri gibi az az sayilir. 12 kilo almistim hamileligimde 6 kilosu gitti 6 kilom kaldi. Gercekten herkese normal dogum tavsiye ediyorum. Dogum yaptiktan bir iki saat sonra yurudum ciktim kizimi emzirdim kuvozde. Ertesi gun kimligini cikartmaya gittim babasi ile hatta emzirme parasina falan basvurdum bir gun sonra. Iyi ki normal dogum yapmisimmm. Bir engeliniz yoksa normal dogum ❤
Canım ben de bu gebelikte kilodan şanslı olanlardanım toplam 6-7 kg aldım (diyetisyen ve doktorumun farklı ölçtü) 7. Gün 200 gr fazlam kalmıştı hamilelik öncesine göre. 15. Gün -10 kg gördüm şükür. Zaten kilolu gebe kalmıştım baya sevindim. 1 aylık olunca diyetisyenime gideceğim yine çünkü ilk çocuğumda bütün kiloları verip emzirmede almıştım

Canım geçen hafta hastaneye gittik geldik çocuğun bütün vücudu kızardı küçük küçük dedim hastaneden miktop kaptı eyvah 1 güne geçti sonra annem ne yedin ki ondan olur dedi fark ettim ki şarkuteri ürünü yemiştim kahvalıfa ilk kez dedim doğuruncada yememek lazım demekki ama bizim bütün vücuduydu ben ona yordum açıkcası @KARABATAK_
Insallah alerjik değildir ama süt alerjisi gibi görünüyor canim sıkkın cok, birde diyetle ugrasacam bu yogun tempoda.

Kızlar bizim de bugün kontrolümüz vardı 400 grm almış 1 haftada 🤦‍♀️ Doktor böyle giderse 4 kilo doğcak sezeryan dicem haberin olsun dedi 😔 bugünden itibaren şekeri kesiyorum 35+6yız 3060grm olmuş önümüzdeki 3 4 haftada az kilo alması lazım 🙈 rejime soktum onu 😂

X