2020 Şubat Anneleri

Saol canim insallah gecer bende sizin gibi normal bir hamilelik geçirmek isterdim ama nasip benim kaderim bu sanirim insallah gecer gecmesini bekliyorum
Daha önceki 2 gebeliğin de emin ol canımdan bezmistim 6. Haftada başladı 20. Haftaya kadar kusma öğürme takatsiz kalmıştım. Zaten 53 kiloydum 5 kilo daha vermiştim.yemek yesem de yemesemn de kusuyordum. Hiçbir şey fayda etmiyor. Ama inan ne olursa olsun kucağına aldığında herşey geçiyor. Yine olsa yine katlanıyorsun. Bu arada azıcık da olsa midemi beyaz leblebi rahat

Ayyyy öyle deme deme geçicek inşAllah yakında hepsi ilaç kullanmıyor musun canım
Kullaniyorum cnm ama fayda etmio 3 ilac denedim hepsi bos cikdi acildeki doktorda 16 haftaya kadar cekersin dedi saolsun cok moral oldu serum dan baska bir care yok cnm hastaneue yatiralim dediler ama yatmadm oglum var küçük birde yatsam ne fayda serum vercekler gene

Oglumda cok cektim cnm onda birde surekli kanamam vardi hemde ole bole deil sikintim 2 ye cikmisdi 9 ay da sürdü kanamam kusmayida 5. Aydan sonra bitmisdi buda o sekilde surundurecek beni napalim cani saolsun elbet gececek gunler zorda olsa

Benim sadece hafif bir bulantim var oda yemek yiyince geciyor. Baska belirtim yok acaba bi sıkıntı mi var daha kalp atisinida duymadım

kızlar çocuklarınıza aşı yaptırmayı düşünüyomusunuz ben düşünmüyorum

Tabiki yaptırcam. Üç beş safsata çıktı diye aileler aşıyı reddettiği için çocuk ölümlerine sebep olan eski hastalıklar gene salgın olacak. Aşı olan çocukları bile koruyamıcaz bu kafayla gidersek. Öyle bi hata yapmayın derim.

Doktor ban kesen biraz yukarda olsa daha iyi olurdu dedi. Kese biraz aşağı yerleşmiş galiba. Sizde de böyle olan var mı

Kesinlikle yaptırılmalı Tertemiz sağlıklı bir avrupa ülkesinde yaşamıyoruz maalesef, dışarıdan gelenlerle her sene aşılı olanlarda bile farklı farklı geçmeyen hastalıklar çıkıyor zaten , aşı yaptırmamak büyük risk olur asıl

Saol canim insallah gecer bende sizin gibi normal bir hamilelik geçirmek isterdim ama nasip benim kaderim bu sanirim insallah gecer gecmesini bekliyorum
Bizimde ne olucağı belli değil ki kuzum süpriz oluyo bulantılar sanırım ara ara bende yaşıyorum dün akşam bulandı sabahta çıkardım kıpkırmızı oldum resmen benimde başlıcak sanırım ama sabredicez napalım bunlar bebişlerin cilveleri bize sanırım

Gebelikte yapılan aşılar dahil doğduğundada yaptırmayı düşünüyorum tabikide,
Yaptırmak istememendeki sebep ne ki merak ettim

Aşıların otizme neden olduğu ile ilgili iddalar ortaya atılmıştı Ancak bu iddaları ortaya atanların kendi menfaatleri dolayısıyla bu iddayı ortaya çıkardıkları bulundu ve doktorluk lisansları ellerinden alındı, şimdi geriye bilgi kirliliğinden etkilenip veya kulaktan kulağa aşıyı kötüleyenlere inanıp aşı yaptırmak istemeyenler var, durum bu maalesef

Aşıların otizme neden olduğu iddiası ilk kez 1998’de İngiliz hekim Dr. Andrew Wakefield tarafından ortaya atıldı. 2004’te Wakefield’in doktorluk lisansı elinden alındı. Çünkü sadece 12 çocuktan oluşan klinik çalışmasının bilimsel olmadığı ispatlandı. Kendi geliştirdiği bir kabakulak aşısını piyasaya sürebilmek için doğruları saptırdığı ortaya çıktı.

Benzer iddiaları ortaya atan Amerikalı Dr. David Gerier ve oğlu Dr. Mark Gerier’in de yasa dışı bir şekilde otizmli hastalar üzerinde bir ilaç denemesi yaptıkları anlaşıldı. Foyaları ortaya çıkan baba oğulun 2011’de doktorluk lisansları iptal edildi ve ağır cezalara maruz kaldılar.’

Böyle safsatalara inanip kimse ne kendi bebeginin,ne de toplumun sagligini tehlikeye atmasin.Yeni dogan bebege asi yaptirmamak cehalettir.Yarin obur gun asi olmadigi icin hastalandiginda doktor doktor gezince ne yapacaksiniz?

Kızımın tum aşılarını yaptırdım, devletin karşılaşmadıkları ücretli olanlarda dahil.
2.bebeğimde de aşıları yaptiracagim.
Günümüz türkiye sinde yaptırmamak cok buyuk risk. Bence artıları ve eksilerini iyice düşünüp oyle karar ver emin ol o zaman asi yaptırmaya karar verirsin.

Otizm den korkup aşı yaptirmayip otizmli çocukları olanları nasıl aciklayacaksiniz peki? Allah'ın verdiği bir şey bu kim de çıkacağı belli olmuyor ki önemli olan erken teşhis ve eğitim aşı yaptırmamak asla çözüm değil. Üstelik ülke popülasyonunun yeteri kadar karıştığı şu günlerde çok yanlış. Olan yine sizin çocuğunuza olur geçen sene aşıları yapıldığı halde çocuklarda parklardan bulaşan bir kusma hastalığı nüksetti tüm aciller kusan 2-6 yaş çocuklarla dolmuştu benim oğlumda o zamana kadar hiç kusmadigi için hem korku hem hastalık mahvolduk neyse ki şükür 1 geceyle atlattık ağır durumu ve bence aşısı tam olmasaydı bu kadar çabuk duzelemezdi bu düşüncelerden arının.

tabiiki yaptırıcam, aksi mümkün değil.
lütfen bu konuyu iyice araştırıp kararını ver. son yıllarda aşı karşıtlığı çok çıktı ortaya, kanıtlanmamış iddaalar yüzünden yıllar boyu zar zor yok edilmiş hastalıkları tekrar hortlatacaklar, kimse bunu düşünmüyor.

yıllar önce ne kadar çok çocuk ölümleri vardı aşısını yaptırdığımız hastalıklardan ölen bir düşün mesela. aşı sayesinde bu vakalar ülkemizde yıllardır yok.
hatta suriyelilerin aşısız ve kontrolsüz ülkeye sokulmasından dolayı yeni yeni hastalıklar türedi ve çocuklarımız için büyük tehlike yaratacak belki de.
yani aşı çok çok çok önemli. lütfen bir kaç kendini bilmez doktorun hiç bir kanıt sunmadan ortaya attığı iddaalara inanıp çocukları tehlikeye atmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…