2020 Şubat Anneleri

Orası öylede işte sabırsızım normalde de elimde değil 😂
Evet ya yerdik valla 🙈 bana doktorum 8 haftalıkken 12. Haftada gel dedi sürekli gelmenin bi anlamı yok zararıda yok dedi bide ben sana eve versem ultrasonu her gün baksan ona bile tatmin olmazsın dedi 😂😂 ne kadar doğru 😁
aynen çok doğru 🙈 merak etme hareketlerini hissetmeye başlayınca daha az gitmeye razı olursun, herşeyin yolunda olduğunu hissettiriyor o zaman zaten :)

Tabiki yaptırcam. Üç beş safsata çıktı diye aileler aşıyı reddettiği için çocuk ölümlerine sebep olan eski hastalıklar gene salgın olacak. Aşı olan çocukları bile koruyamıcaz bu kafayla gidersek. Öyle bi hata yapmayın derim.
Bende yaptircam ogluma yaptrdim bunada ayni sekilde
Kesinlikle yaptırılmalı Tertemiz sağlıklı bir avrupa ülkesinde yaşamıyoruz maalesef, dışarıdan gelenlerle her sene aşılı olanlarda bile farklı farklı geçmeyen hastalıklar çıkıyor zaten , aşı yaptırmamak büyük risk olur asıl
Aşı yaptırmayarak hem kendi çocuğunuzu hem de diğer çocukları riske atıyorsunuz öyle bir hata yapmayın lütfen
Gebelikte yapılan aşılar dahil doğduğundada yaptırmayı düşünüyorum tabikide,
Yaptırmak istememendeki sebep ne ki merak ettim
Aşıların otizme neden olduğu ile ilgili iddalar ortaya atılmıştı Ancak bu iddaları ortaya atanların kendi menfaatleri dolayısıyla bu iddayı ortaya çıkardıkları bulundu ve doktorluk lisansları ellerinden alındı, şimdi geriye bilgi kirliliğinden etkilenip veya kulaktan kulağa aşıyı kötüleyenlere inanıp aşı yaptırmak istemeyenler var, durum bu maalesef

Aşıların otizme neden olduğu iddiası ilk kez 1998’de İngiliz hekim Dr. Andrew Wakefield tarafından ortaya atıldı. 2004’te Wakefield’in doktorluk lisansı elinden alındı. Çünkü sadece 12 çocuktan oluşan klinik çalışmasının bilimsel olmadığı ispatlandı. Kendi geliştirdiği bir kabakulak aşısını piyasaya sürebilmek için doğruları saptırdığı ortaya çıktı.

Benzer iddiaları ortaya atan Amerikalı Dr. David Gerier ve oğlu Dr. Mark Gerier’in de yasa dışı bir şekilde otizmli hastalar üzerinde bir ilaç denemesi yaptıkları anlaşıldı. Foyaları ortaya çıkan baba oğulun 2011’de doktorluk lisansları iptal edildi ve ağır cezalara maruz kaldılar.’
Kızımda yaptırdım bunda da yaptırırım şimdi daha önemli tabi malum durumlardan... inşallah.. herkes yaptırır..
Böyle safsatalara inanip kimse ne kendi bebeginin,ne de toplumun sagligini tehlikeye atmasin.Yeni dogan bebege asi yaptirmamak cehalettir.Yarin obur gun asi olmadigi icin hastalandiginda doktor doktor gezince ne yapacaksiniz?
Kızımın tum aşılarını yaptırdım, devletin karşılaşmadıkları ücretli olanlarda dahil.
2.bebeğimde de aşıları yaptiracagim.
Günümüz türkiye sinde yaptırmamak cok buyuk risk. Bence artıları ve eksilerini iyice düşünüp oyle karar ver emin ol o zaman asi yaptırmaya karar verirsin.
Otizm den korkup aşı yaptirmayip otizmli çocukları olanları nasıl aciklayacaksiniz peki? Allah'ın verdiği bir şey bu kim de çıkacağı belli olmuyor ki önemli olan erken teşhis ve eğitim aşı yaptırmamak asla çözüm değil. Üstelik ülke popülasyonunun yeteri kadar karıştığı şu günlerde çok yanlış. Olan yine sizin çocuğunuza olur geçen sene aşıları yapıldığı halde çocuklarda parklardan bulaşan bir kusma hastalığı nüksetti tüm aciller kusan 2-6 yaş çocuklarla dolmuştu benim oğlumda o zamana kadar hiç kusmadigi için hem korku hem hastalık mahvolduk neyse ki şükür 1 geceyle atlattık ağır durumu ve bence aşısı tam olmasaydı bu kadar çabuk duzelemezdi bu düşüncelerden arının.
tabiiki yaptırıcam, aksi mümkün değil.
lütfen bu konuyu iyice araştırıp kararını ver. son yıllarda aşı karşıtlığı çok çıktı ortaya, kanıtlanmamış iddaalar yüzünden yıllar boyu zar zor yok edilmiş hastalıkları tekrar hortlatacaklar, kimse bunu düşünmüyor.

yıllar önce ne kadar çok çocuk ölümleri vardı aşısını yaptırdığımız hastalıklardan ölen bir düşün mesela. aşı sayesinde bu vakalar ülkemizde yıllardır yok.
hatta suriyelilerin aşısız ve kontrolsüz ülkeye sokulmasından dolayı yeni yeni hastalıklar türedi ve çocuklarımız için büyük tehlike yaratacak belki de.
yani aşı çok çok çok önemli. lütfen bir kaç kendini bilmez doktorun hiç bir kanıt sunmadan ortaya attığı iddaalara inanıp çocukları tehlikeye atmayın.
kızlar hepinizin fikirlerine hak veriyor ve saygı duyuyorum H Hazell hariç. cehaletimi size sorgulatacak değilim. tüm aşılarını tam olmuş hiç hastaneye gitmemiş sapasağlam çocuk tanıyomusunuz? kendiniz bahsediyosunuz çocuklarınıza tüm aşıların tam yapılıp atlattığı hastalıkları. rabbim herkesin evladını korusun..
kızlar ben zaten şu an araştırma sürecindeyim ama gözümün önündeki örnekler,okuduğum prospektüsler beni bunu yapmaya itiyor.
çocuğuma aşı yaptırmıcam derken onu hiç bi hastalığa karşı savunmasız büyütücem demiyorum. rabbimin verdiği kusursuz varlığı elimden geldiğince doğal yollarla doğal antibiyotiklerle büyütmek amacım.. tartışma konusu olsun diye sormadım ben bu soruyu kesinlikle yanlış anlaşılmasın.

kızlar hepinizin fikirlerine hak veriyor ve saygı duyuyorum H Hazell hariç. cehaletimi size sorgulatacak değilim. tüm aşılarını tam olmuş hiç hastaneye gitmemiş sapasağlam çocuk tanıyomusunuz? kendiniz bahsediyosunuz çocuklarınıza tüm aşıların tam yapılıp atlattığı hastalıkları. rabbim herkesin evladını korusun..
kızlar ben zaten şu an araştırma sürecindeyim ama gözümün önündeki örnekler,okuduğum prospektüsler beni bunu yapmaya itiyor.
çocuğuma aşı yaptırmıcam derken onu hiç bi hastalığa karşı savunmasız büyütücem demiyorum. rabbimin verdiği kusursuz varlığı elimden geldiğince doğal yollarla doğal antibiyotiklerle büyütmek amacım.. tartışma konusu olsun diye sormadım ben bu soruyu kesinlikle yanlış anlaşılmasın.

Bakın aşıların etki ettiği virüsler farklı ki bunlar aşı olmazlarsa büyük sakatlıklara ve genellikle Allah korusun ölümlere neden oluyor Çok büyük etkiler bunlar ve salgın riskini arttırarak diğer sağlıklı çocukları da tehdit ediyor Merak etmeyin koruyacağım diyorsunuz bunu nasıl sağlayacaksınız? Hiç toplu taşımaya bindirmeyerek mi, parka götürmeyerek mi, bir avm ye bile gitmemeniz gerekecek belkide en basitinden hadi diyelim inanılmaz asosyal yetiştirdiniz evden dışarı çıkarmadınız hiç mi kreşe, okula gitmeyecek bu çocuk? Ne kadar koruyabileceksiniz Aşısız sağlıklı çocukları olan yakınlarınız olabilir ama o virüsün vücuda girmesi bir öksürüğe, hava akımına veya temasa bakar Çocuğunuzun hayatını bile bile karartmamalısınız bence Bunları gerçekten iyi niyetimle yazıyorum sizin için..

nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama dağ başında bir yaylada yaşamadığınız sürece çocuğunuzu tamamen doğal yollarla büyütmeniz mümkün değil. ki bu hastalıkların doğal yaşamla da alakası yok, bunlar virüs. ve ölümcül. yaşlılar hep anlatır, eskiden mutlaka her evde bir iki çocuk 5 yaşını göremeden bu hastalıklardan dolayı vefat edermiş.

aşı karşıtlarının yayınladığı o hiçbir bilimsel kanıta dayanmayan yazılarda hep aşıların içeriğindeki civanın otizme sebep olduğu yazılır. emin olun hayatınızda kullandığınız çoğu madde daha ağır metaller içerir. yediğiniz dipteki deniz ürünleri (midye gibi) bile daha zararlıdır.

aşı bireysel değil toplumsal bir korunma yöntemidir, aşıya karşı olup aşı yaptırmayanlar emin olun tüm çocukları tehlikeye atıyor. bu konu gerçekten ciddi, bunları göz önüne alarak araştırın bence.

Ben ne bahsetmisim anlamadim?Cocuguma asilarini yaptirmisim da hastalik atlatmis falan, benim boyle bir mesajim olmadi.Siz baskasiyla karistirdiniz sanirim. Asilarini olupta hasta olup, hastaneye giden bir suru cocuk var evet ama hangi hastaliktan gitmisler?Bir cocuk felci gibi sakatlikla sonuclanabilecek ya da bir hepatit b gibi karaciger yetmezligine yolacabilecek ciddi hastaliklar yuzunden degil.Ozellikle ciddi hasarlarla sonuclanabilecek hastaliklarin asilarini yaptirmamak cehalet degil de nedir sizce? Genel olarak bu zihniyet icin diyorum.

Bakın aşıların etki ettiği virüsler farklı ki bunlar aşı olmazlarsa büyük sakatlıklara ve genellikle Allah korusun ölümlere neden oluyor Çok büyük etkiler bunlar ve salgın riskini arttırarak diğer sağlıklı çocukları da tehdit ediyor Merak etmeyin koruyacağım diyorsunuz bunu nasıl sağlayacaksınız? Hiç toplu taşımaya bindirmeyerek mi, parka götürmeyerek mi, bir avm ye bile gitmemeniz gerekecek belkide en basitinden hadi diyelim inanılmaz asosyal yetiştirdiniz evden dışarı çıkarmadınız hiç mi kreşe, okula gitmeyecek bu çocuk? Ne kadar koruyabileceksiniz Aşısız sağlıklı çocukları olan yakınlarınız olabilir ama o virüsün vücuda girmesi bir öksürüğe, hava akımına veya temasa bakar Çocuğunuzun hayatını bile bile karartmamalısınız bence Bunları gerçekten iyi niyetimle yazıyorum sizin için..
nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama dağ başında bir yaylada yaşamadığınız sürece çocuğunuzu tamamen doğal yollarla büyütmeniz mümkün değil. ki bu hastalıkların doğal yaşamla da alakası yok, bunlar virüs. ve ölümcül. yaşlılar hep anlatır, eskiden mutlaka her evde bir iki çocuk 5 yaşını göremeden bu hastalıklardan dolayı vefat edermiş.

aşı karşıtlarının yayınladığı o hiçbir bilimsel kanıta dayanmayan yazılarda hep aşıların içeriğindeki civanın otizme sebep olduğu yazılır. emin olun hayatınızda kullandığınız çoğu madde daha ağır metaller içerir. yediğiniz dipteki deniz ürünleri (midye gibi) bile daha zararlıdır.

aşı bireysel değil toplumsal bir korunma yöntemidir, aşıya karşı olup aşı yaptırmayanlar emin olun tüm çocukları tehlikeye atıyor. bu konu gerçekten ciddi, bunları göz önüne alarak araştırın bence.
iyi niyetinizi anlıyorum gerçekten çok teşekkür ederim
peki yapılan aşıların prospektüslerini hiç okudunuzmu?
anneye yapılan tetanoz aşısının prospektüsünde içindeki bir maddenin üreme yeteğini etkileyip etkilemediğinin bilinmediği konusunda bilgi yazıyor.
6 aylık yeğenimin 2 aylık aşısından sonra alerjileri egzaması başlaması
bunların herhangi bi açıklaması varmı sizce
aşıyla bağlantılı olmadığını söyleyebilirsiniz ama bunu hiçbirimiz bilemeyiz
ayrıca doktorlar her aşı başına ek ücret karşılığı bu hizmeti veriyolar ve bizi o yüzden zorluyolarmış bu da çok itici değilmi sizce

Menenjit hastalığına doğal yollarla nasıl tedavi edeceğini merak ettim doğrusu Allah kolaylık versin şimdiden zira 6 yaşında bile bu hastalığı kapıp yatalak olanlar var Allah korusun göstermesin inşallah ama verdiğiniz cevaba istinaden söyledim bunu aşı bir tedavi değil zaten sadece çocuğa atlatabilecegi şekilde o hastalığın virüsü veriliyor ve vücut antikor üretiyor tekrar karşılaşırsa vücut ne yapması gerektiğini biliyor aşının amacı bu aşı oldu diye o hastalığı kalmayacağının garantisi yok ki ama çocuğu ölümden kurtarıyor vücut nasıl savaşacağıni biliyor. Aşıyı olmazsa en ufak hastalığa karşı vücut direnci oluşmuyor sonra ufacık bebek gripten öldü diye haberleri okuyoruz. Umarım anlatabildim.

Ben ne bahsetmisim anlamadim?Cocuguma asilarini yaptirmisim da hastalik atlatmis falan, benim boyle bir mesajim olmadi.Siz baskasiyla karistirdiniz sanirim. Asilarini olupta hasta olup, hastaneye giden bir suru cocuk var evet ama hangi hastaliktan gitmisler?Bir cocuk felci gibi sakatlikla sonuclanabilecek ya da bir hepatit b gibi karaciger yetmezligine yolacabilecek ciddi hastaliklar yuzunden degil.Ozellikle ciddi hasarlarla sonuclanabilecek hastaliklarin asilarini yaptirmamak cehalet degil de nedir sizce? Genel olarak bu zihniyet icin diyorum.
sorduğum soruya kadar sizinle ilgiliydi sonrakini diğer arkadaşlardan yazan olmuştu.
ama eminim eğer çocuğunuz varsa sizde tüm aşılarının tam olmasına rağmen hastane yolunu tuttuğunuz olmustur
peki kabakulak aşısı olup 2 hafta sonra kabakulak geçiren çocuğa doktorların hiç bişey yapmana gerek yok eve git bi süre sonra geçer demesi?
kabakulak olmaktan koruyan aşıyı olan çocuk kabakulak oluyor üstüne üstlük bide hiç bişey yapma kendiliğinden geçer deniyor?
kendiliğinden geçecekse bu çocuk aşı olmasaydıda bu hastalığı geçirip kendiliğinden geçme ihtimali yokmu?

Valla Allaha emanet yaşıyoruz kızlar.. Allah hepimizi korusun hiç bişeyin garantisi yokken aşının sağlıklı olduğunu düşünerek yaptırmak taraftarıyım... karşımızda böyle durumlar varsa tercihimizi aşı olmamak değil aşı olmaktan yana kullanmalıyız.. gerisi de artık kaderimize kalmış napalım :işsiz:

şekerim o zaman folik asit alıyor musun?
sorduğum soruya kadar sizinle ilgiliydi sonrakini diğer arkadaşlardan yazan olmuştu.
ama eminim eğer çocuğunuz varsa sizde tüm aşılarının tam olmasına rağmen hastane yolunu tuttuğunuz olmustur
peki kabakulak aşısı olup 2 hafta sonra kabakulak geçiren çocuğa doktorların hiç bişey yapmana gerek yok eve git bi süre sonra geçer demesi?
kabakulak olmaktan koruyan aşıyı olan çocuk kabakulak oluyor üstüne üstlük bide hiç bişey yapma kendiliğinden geçer deniyor?
kendiliğinden geçecekse bu çocuk aşı olmasaydıda bu hastalığı geçirip kendiliğinden geçme ihtimali yokmu?

Aşı sonrası o hastalığı geçirmesi normal az önce anlattım aşı zaten o hastalığın hafif bir versiyonu ve ağır seyretmeyecegini bildiği için doktor vücudun kendi başına başa çıkması için ilaç vermemiş.

Ben aşı konusunda çocuğuma aşı yaptırmıcam diyenlere sadece şunu söylüyorum çocuklarımın hakkını helal etmiyorum onlara
Burada aşı yaptırmayacağını söyleyen ve söyleyecek olan anneler aldığınız kararın yüzde yüz doğru olduğuna inanıyorsanız sıkıntı yok kimsenin hatta kendi çocuğunuzun bile hakkına girmiyorsunuzdur

Siz en düşük ihtimalleri hesaplayip evladinizi korumayi planliyorsunuz ama hastaliklara karsi savunmasiz birakma ihtimalini de dusunmelisiniz.Bakin burda herkes cok ciddi hastaliklardan bahsediyor,siz en dusuk ihtimallerden.Kar zarar iliskisini gozonune aldiginiz zaman asi yaptirmak yaptirmamaktan hayirli. Maalesef oyle dogal yollarla, yeme icmeyle bagisiklik kazanilmiyor.Umarim en dogru karari verirsiniz evladiniz icin.

iyi niyetinizi anlıyorum gerçekten çok teşekkür ederim
peki yapılan aşıların prospektüslerini hiç okudunuzmu?
anneye yapılan tetanoz aşısının prospektüsünde içindeki bir maddenin üreme yeteğini etkileyip etkilemediğinin bilinmediği konusunda bilgi yazıyor.
6 aylık yeğenimin 2 aylık aşısından sonra alerjileri egzaması başlaması
bunların herhangi bi açıklaması varmı sizce
aşıyla bağlantılı olmadığını söyleyebilirsiniz ama bunu hiçbirimiz bilemeyiz
ayrıca doktorlar her aşı başına ek ücret karşılığı bu hizmeti veriyolar ve bizi o yüzden zorluyolarmış bu da çok itici değilmi sizce

her ilacın prospektüsünü okurum ve çoğunda bazı şeyler için kesinliği kanıtlanmamıştır yazar mesela. o zaman hiçbir ilacı içmeyelim.

ama aşıların hastalıkları yok ettiği verilerle kanıtlanmıştır. bak üstüne basa basa söylüyorum, aşının zararı hakkında hiç bir bilimsel kanıt yok, ama google’a yaz bak aşılardan sonra o hastalıklar aşılama yapan ülkelerden nasıl yok olmuş. tek bir vaka bile yaşanmamış çoğu hastalıkta. kökünü kurutmuş resmen.

ayrıca her ilacın yan etkisi olabilir. atıyorum enfeksiyonu var antibiyotik kullandı, ve yan etki olarak egzama oldu. sence enfeksiyondan ciddi şekilde hasta olmasından daha mı kötü egzama olması?
benim bir arkadaşım antibiyotiğe karşı olduğu için kullanmadı ve çocuğu zattüre oldu, kullansa olmayacaktı. tamam bende gereksiz antibiyotiğe karşıyım ama gerekiyorsa kesinlikle kullanılmalı. bu ilaçlar ve aşılar olmasa insanlar 40 yaşını zor görürdü ki dikkat ederseniz eskiden 50 yaşından fazla yaşayan çok azmış.

ve ayrıca doktorların ek ücret aldığına dair bir bilgim yok, ama devlet bu aşıları ücretsiz sunuyor bize. ve kesinlikle zorunlu tutuyor. çünkü ciddi bir durum.

her ilacın prospektüsünü okurum ve çoğunda bazı şeyler için kesinliği kanıtlanmamıştır yazar mesela. o zaman hiçbir ilacı içmeyelim.

ama aşıların hastalıkları yok ettiği verilerle kanıtlanmıştır. bak üstüne basa basa söylüyorum, aşının zararı hakkında hiç bir bilimsel kanıt yok, ama google’a yaz bak aşılardan sonra o hastalıklar aşılama yapan ülkelerden nasıl yok olmuş. tek bir vaka bile yaşanmamış çoğu hastalıkta. kökünü kurutmuş resmen.

ayrıca her ilacın yan etkisi olabilir. atıyorum enfeksiyonu var antibiyotik kullandı, ve yan etki olarak egzama oldu. sence enfeksiyondan ciddi şekilde hasta olmasından daha mı kötü egzama olması?
benim bir arkadaşım antibiyotiğe karşı olduğu için kullanmadı ve çocuğu zattüre oldu, kullansa olmayacaktı. tamam bende gereksiz antibiyotiğe karşıyım ama gerekiyorsa kesinlikle kullanılmalı. bu ilaçlar ve aşılar olmasa insanlar 40 yaşını zor görürdü ki dikkat ederseniz eskiden 50 yaşından fazla yaşayan çok azmış.

ve ayrıca doktorların ek ücret aldığına dair bir bilgim yok, ama devlet bu aşıları ücretsiz sunuyor bize. ve kesinlikle zorunlu tutuyor. çünkü ciddi bir durum.
Evet arkadasim ek ucret alinmiyor,asilar ucretsiz.Sadece yaptirilmasi zorunlu olmayan,ebeveynlerin tercihine birakilan asilar icin ucret oduyoruz. Rota virus gibi mesela

Evet arkadasim ek ucret alinmiyor,asilar ucretsiz.Sadece yaptirilmasi zorunlu olmayan,ebeveynlerin tercihine birakilan asilar icin ucret oduyoruz. Rota virus gibi mesela
evet canım, kızıma yaptırdım rota aşısı. ve iyiki yaptırmışım kreşte salgın olmuştu ve çok hafif atlattı evde. normalde rota virüsü hastaneye yatıran çok yıpratıcı bir virüs.

evet canım, kızıma yaptırdım rota aşısı. ve iyiki yaptırmışım kreşte salgın olmuştu ve çok hafif atlattı evde. normalde rota virüsü hastaneye yatıran çok yıpratıcı bir virüs.
Cok iyi yapmissin.Ben de yaptirdim.Hatta cok sukur yaptirabiliyoruz,ya imkani olmayanlar ne yapiyor diye uzulmustum.Allah yardimcilari olsun.Hal boyleyken bir de cok elzem olanlar icin bile bir bit yenigi aramak da ne bileyim yani.

kızlar şubatta doğum yapacak annelerin face grubu var mı bir tane buldum ama buradakilerin kurduğu bir grup mu bilmiyorum. ilk bebeğimde forumdan anneler toplanıp kurulmuştu ve hala çok yararlı her aşamada sadece hamilelik değil doğum sonrası bebek bakımıyla ilgili de paylaşımlar ve sorularla çok yardımcı oluyoruz birbirimize. buradaki destek çok güzel. hepimiz bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza alalım inşallah

Arkadaşlar hemogram tahlilimde wbc m hep yüksek çıkıyor
Dünkünde 18 çıktı Dr un hemen ayrıntılı testler de istedi ,
Sizlerin nasıl çıkıyor ?

Umarım çok geçmeden çocuğu aşısız bırakarak daha iyi korumuş olacağınız düşüncesinden kurtulursunuz.

Şöyle söyleyim, aşıyı reddeden yok okudum içinde şu varmış bu varmış deyip ilk çocuğuna aşı yaptırmayan uzaktan bi tanıdığım, çocuk azıcık şeylerden hasta olduğu, sürekli antibiyotik kullanmak zorunda kaldığı için deli gibi pişman. "kafama tüküreyim" diyerek ikinci çocuğunun hiç bir aşısını aksatmadı. Ama ilk çocuk için geçmiş olsun tabi umarım daha büyük sorunlarla karşılaşmaz ama daha 7 yaşında aldığı antibiyotiklerin haddi hesabı yok.

Umarım siz de doğru karar verirsiniz, aşı yaptırmamak çocuğu korumak değil çünkü, bilimin teknolojinin tıpın şu kadar ilerlediği günümüzde çocuğu tam tersi savunmasız bırakmaktır.

Seçme şansı olmayan savunmasız bi bebeğe bunu yapmak büyük günah, kul hakkı bence ayrıca.

Hanımefendi, aşı yaptırmak çocuğu o virüsten tamamen koruması için değil zaten, virüsle vücut karşılaştığı zaman olabilecek en hafif şekilde atlatabilmesi için yapılır. Ölümle sonuçlanabilecek hastalıklar hafif atlatılır.

Mesela çocuğa su çiçeği aşısı yaptırırsın virüsle karşılaştığında hafif ateş ve döküntüyle kurtulur, aşı olmadıysa menenjite kadar yolu var. Çocuk yaşta, çocuk hastalıkları virüsü bedenine girmeyip büyüdüğünde bu virüslerle karşılaşırsa geçmiş olsun, artık kısırlık mı dersiniz sağırlık mı dersiniz havale mi dersiniz. O zaman aşı da kurtarmaz.

Son düzenleme:
X