2020 Şubat Anneleri

Seninle aynıyız ben de ilk gebeliğimde yaşamamıştım. Haftaya denize ben de gireceğim yatarak gecen bişey degil demekki ki yat demedi. Yolu da sorun etmedi. Bişey olmaz ama içebilirsen iç dedi zaten. Şükür bu günümüze. Ben de memlekette başka doktora gidecegim hatta ikili testi de annemlerin orda yaptırmak durumunda kalabilirim. Bakalım hayırlı sonuclar olsun inşallah. Bugün toxoplazma vs. Testleri yaptı yarın WhatsApptan mesaj atarak sor dedi.

Sen benden daha öndesin canım 7 +0net duyduk masallah. 148 atıyor dedi hatta.
Ben 6+5 tim g
Gittim doktora serum taktıkları üstüne bi ilaç verdi gece yatmadan iki tane içmem gerekiyormuş bazı hamileliklerde olur 15. Haftada geçer dedi .
Aklıma asıl takılan o değil ultrasonda 6 haftalık görünüyor kese var bebek yok burda arkadaşlar kalp atışından bahsetti bende bebek bile yok kafam karıştı 😞
Vajinalda görmüştük biz

Gittim doktora serum taktıkları üstüne bi ilaç verdi gece yatmadan iki tane içmem gerekiyormuş bazı hamileliklerde olur 15. Haftada geçer dedi .
Aklıma asıl takılan o değil ultrasonda 6 haftalık görünüyor kese var bebek yok burda arkadaşlar kalp atışından bahsetti bende bebek bile yok kafam karıştı 😞
Her gebelik bir olmaz içinizi ferah tutun göreceksiniz miniğinizi

Günaydın kızlar 🤗
Sabahları yataktan sürünerek kalkiyorum nerdeyse çok uykum geliyor akşam 9.bucuksa yattım sabah 6 buçuk aslında 9 saat ediyor ama hala çok uykum var😄
Gün içinde de devamlı uyujluyorum progestan falan da kullanmıyorum . Kullansaydim hiç düşünemiyorum kendimi😇

Günaydın kızlar ❤️
bende çok halsizim, temizliği bırakın yerimden kalkacak halim olmuyor bazen. allahtan annemin yanındayım temmuz sonuna kadar, inşallah geçer..
progestan da mahvetti beni tabii. haftaya pazartesi bi gelse de doktora gitsem, inşallah daha kullanmana gerek yok der 😭

fyz35 fyz35 endişelenme canım, ben de nerdeyse 6 haftalıkken gittiğimde sadece kese vardı, 10 gün sonra kalp atışı duyuldu. endişelenmene hiç gerek yok 😘

Arkadaşlar hepinize merhabalar.
Bende 6+4 deyim bugün. Uyku cok fazla oluyor. Mide bulantisi 2 gün oldu ama şuan geçti çok şükür.Gögüslerde hassasiyet çok var.
Ve dün ilk kez tuvalet sonrası peçeteme kahverengi akıntı geldi. Sizce korkmalı miyim ?
Yardimci olursaniz cok sevinirim. Dünden beri biraz korkuyorum açıkcası...

Bende 6+4 deyim bugün. Uyku cok fazla oluyor. Mide bulantisi 2 gün oldu ama şuan geçti çok şükür.Gögüslerde hassasiyet çok var.
Ve dün ilk kez tuvalet sonrası peçeteme kahverengi akıntı geldi. Sizce korkmalı miyim ?

İ
İnşallah sıkıntı olmaz canım artarsa Dr a git

Günaydın kızlar ❤
bende çok halsizim, temizliği bırakın yerimden kalkacak halim olmuyor bazen. allahtan annemin yanındayım temmuz sonuna kadar, inşallah geçer..
progestan da mahvetti beni tabii. haftaya pazartesi bi gelse de doktora gitsem, inşallah daha kullanmana gerek yok der 😭
Canım sana ne kadar kullan demişti ben sormadan çıktım. Bir kutuda 30 tane var. 15 gün mü kullanmak gerek acaba?

Saol canim serumda fayda etmedi😭😭
Geçmiş olsun canım bulantı mı çok? Doktoruna bir görünsem ilaç filan verir mi acaba?

• photo_one
  • photo_two
  • photo_eight
  • photo_three
  • photo_four
  • photo_five
  • photo_six
  • photo_seven
Shettles Metodu
Amerika’da ve Avrupa ülkelerinde çok fazla uygulanan bir teknik ise Shettle metodudur. Çok basit olan bu metodun uygulama prensibi adetin belirli günlerinde ilişkiye girilmesine dayanmaktadır. Landrum Shettles adlı bir doktorun geliştirdiği basit ve ücretsiz olan bir yöntemdir. Dayandığı nokta X kromozomu taşıyan spermlerin Y kromozomu taşıyanlara göre daha yavaş yüzmesi ve daha dayanıklı olmasıdır. Yumurtlama dönemindeki yapılacak bir zamanlama ile seçmeye çalışılan cinsiyetteki spermlere avantaj sağlamaya çalışıyorsunuz. Buna göre erkek çocuk için yumurtlamaya en yakın zamanda cinsel birleşme yapılmalıdır. Böylece hızlı Y kromozomu taşıyan spermler yumurtaya daha hızlı ulaşabilmekteler. Kız çocuğu içinse yumurtlama olmadan üç ila beş gün önce cinsel birleşme yapılıyor ve sonra bir daha yapılmıyor. Bu şekilde Y kromozomu taşıyan spermler ölüyor ve geriye X kromozomu taşıyan daha dayanıklı spermler kalıyor. Bu yöntemin uygulanması için yumurtlama gününün tespiti için bazal vücut ısısı takibini ya da servikal mukus testlerini kullanmak icap etmektedir. Sözün özü bu bir tür gebelik takvimi dir.
Canim iste dayandigi mantik bu.

Aslında benim dediğim de bu mantık işte. Demekki bilimsel bişey.

• photo_one
  • photo_two
  • photo_eight
  • photo_three
  • photo_four
  • photo_five
  • photo_six
  • photo_seven
Shettles Metodu
Amerika’da ve Avrupa ülkelerinde çok fazla uygulanan bir teknik ise Shettle metodudur. Çok basit olan bu metodun uygulama prensibi adetin belirli günlerinde ilişkiye girilmesine dayanmaktadır. Landrum Shettles adlı bir doktorun geliştirdiği basit ve ücretsiz olan bir yöntemdir. Dayandığı nokta X kromozomu taşıyan spermlerin Y kromozomu taşıyanlara göre daha yavaş yüzmesi ve daha dayanıklı olmasıdır. Yumurtlama dönemindeki yapılacak bir zamanlama ile seçmeye çalışılan cinsiyetteki spermlere avantaj sağlamaya çalışıyorsunuz. Buna göre erkek çocuk için yumurtlamaya en yakın zamanda cinsel birleşme yapılmalıdır. Böylece hızlı Y kromozomu taşıyan spermler yumurtaya daha hızlı ulaşabilmekteler. Kız çocuğu içinse yumurtlama olmadan üç ila beş gün önce cinsel birleşme yapılıyor ve sonra bir daha yapılmıyor. Bu şekilde Y kromozomu taşıyan spermler ölüyor ve geriye X kromozomu taşıyan daha dayanıklı spermler kalıyor. Bu yöntemin uygulanması için yumurtlama gününün tespiti için bazal vücut ısısı takibini ya da servikal mukus testlerini kullanmak icap etmektedir. Sözün özü bu bir tür gebelik takvimi dir.

Aa evet aynı mantık işte demekki bizim Çinli tanıdığın dediği de bu. Benim saçma dedi

• photo_one
  • photo_two
  • photo_eight
  • photo_three
  • photo_four
  • photo_five
  • photo_six
  • photo_seven
Shettles Metodu

Aa evet böyle mantıklı 😂

Bu değil ama bundan biraz daha bilimsel birşey okumuştum ilk yumurtladiginiz zaman ilişki olursa yumurta henüz olgunlasmadigi için erkek hücresi taşıyan spermler daha çabuk aktifligini yitirdiği için kız yani x kromozomu taşıyanlar dolluyormus yani kız oluyormuş bebek

Bu erkek olursa o zaman ikinciye daha dikkat ederek denemek lazım desene doğruluk varsa 😆

X