2020 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Kız 👩‍👧

OY: 165 49,4%
  • Erkek👩‍👦

OY: 157 47,0%
  • İkiz Kız 👩‍👧‍👧

OY: 4 1,2%
  • İkiz Erkek 👩‍👦‍👦

OY: 1 0,3%
  • İkiz 1 Kız 1 Erkek 👩‍👧‍👦

OY: 7 2,1%
  • Üçüz 3️⃣

OY: 0 0,0%
  • Dördüz 4️⃣

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    334
İlk Oğlumu 24 ay emzirdim zor olmadı. Doğru zamanda memeye doyan bebek daha kolay bırakıyor. Ömründe bir daha bulamayacağı bir şey anne sütü, nasibi varken içsin bırakmamanızı öneririm.

Oğlumun boyu 77 kilo 11. Bizde de mama sandalyesi anca sofra kurulunca kabul görüyor. Yemek bittiği anda kalkmak istiyor. Ama bebek arabasına asla bindiremiyoruz. Çoğunlukla sling kulandım bir de yasaklar falan şimdi kucakta gezdirmek zorunda kalıyoruz. Kendi bi on adım yürüyüp kucak istiyor. Şu ataklar da bitse bi ekstra nazlı sinirli. Resmen kabadayı oldu oğlan

İlk Oğlumu 24 ay emzirdim zor olmadı. Doğru zamanda memeye doyan bebek daha kolay bırakıyor. Ömründe bir daha bulamayacağı bir şey anne sütü, nasibi varken içsin bırakmamanızı öneririm.
Bakalım bu yaz bir geçsin. Belki kışa. Hiç sanmıyorum ama belki kendi kendine bırakır. Bıraktırıcam diyorum da kıyamıyorum zaten.
Son mesajlarım da hep bu konuyla ilgili oldu, nasıl kafaya takıyorsam artık
Başka konu yazayım
Alt değiştiremiyoruz. Bazen yarım saat sürüyor. Silerken de yenisini takarken kaçıyor hep. Kıyafetini de kapattırmıyor bir kovalamaca da öyle. Bir de altını açtığım gibi çişini yapıyor, çişli çişli kaçıyor önümden, bazen de kakalı Giymesi daha kolay diye Külot bez kullanıyorum. Ama gece için normal bez kullanıyorum daha güvenli geliyor

Aynı durumdayiz hepimiz, ve ben külot bez kullanamıyorum, Türkiye'de tekimdir sanırım kızıma pisik yapmayan tek bez Bim bez
Ne denesek olmadı, doktoru sorun etme o iyi geldiyse onla devam et dedi..
Fiyatı cok uygun icinde ne varsa bi ara kabuslar görüyordum
Bime yazsam mi külot bez uretin magdurum diye

merhaba kızlar. Biz geçen cuma 1 yaş aşımızı olduk çok şükür ateş yapmadı, tabi 2 gün huysuzluk ve trip çektik ama ateşsiz atlattığımıza seviniyoruz :) Bu arada gece uykularımız da çok bozuldu gece nerdeyse saat başı huzursuzlandı pışpışlamam gerekti ve zaten 6 da kalktı maalesef.
Ben 08:30-15:00 arası çalışıyorum , bu arada bakıcı bakıyor. Bakıcımız çok rahat uyttuğunu beşikte biraz sallayınca uyuduğunu söylüyor ama beni her gece en az yarım saat uğraştırıyor maalesef. Son 1 haftadır böyle oldu.
Bir arkadaşım 11 aylık kızına uyku eğitimi aldırmış bebeği saat 19:30 da yatıp saat 7 ye kadara deliksiz uyuyormuş. Ama ilk günler çok ağlıyor dedi sanırım ben yapamam, zaten 1 tanecik kızım var onu daağlatmak istemiyorum siz uyku eğitimi düşünüyor musunuz?

Kizlar merhaba galiba artik bayilicam.ptesi asi yaptirmistik ya yni gun azi disi cikardi diger taraftanda cikiyor simdi gece yarim saatte 1 uyandi sagdan sola donmeme bile uyandi zaten nornalde de uyumayan cocuk azi icin erkendi daha 9.disi oldu bu onler ve azi arasinda bosluklar oldu simdi

Benimki de dün saat başı uyandi, ağzının suyunu da tutamiyor dis mi cikariyor anlayamadım

Sabah sekizden beri anlamsızca ağlıyor benimki de. Azı dişlerinden şüphelendim ama bi yandan da erken değil mi diye düşündüm

Ben doğduğundan beri ocean veriyorum K vitaminsiz olandan sadece D3
Aşı icin saglik ocagina gittigimde D vitamini ve demiri bırakın artik dedi, ben kendi doktorumuza sormadan bırakmadım henüz.Ctesi randevumuz var ,o tamam derse birakicaz, bingildak da kapanmak uzere zaten tirnak kdr bisiy kalmış.
Dişlerle alakalimi bilmiyorum d vitamini, ama sizin kız zaten önden gidiyordu diye hatırlıyorum boy,kilo vs. Azı disleri normalde ne zaman cikiyordu ki?

1.5 2 yas gibi cikiyor ama cok uzun arastirmalarim sonucu ve dr la konusmamizdan sonra ogrendim ki k3 olmadan dvit kanda yeterli emiliyor bobrekte birikme yapiyormus mutlaka k3 lu olanindan ve mutlaka kalsiyum lu bir gida icine damlatarak verilmeliymis.ben yogurduna damlatarak veriyorum sadece 2 damla yeterli oluyor.demir bizde e ay daha devam edecek eksikligi vardi.bingildak 9.ayda kapandi bizim tamamen.bide ayak bas tirnaklari dusuyor anlamadim

Aslinda cok ta onden degil 80 cm 10.800 normal boyu kilosu ama azi disi cok erken cikti daha köpekler vardi sirada

Tahlilde d vitamini nasil çıkmıştı?
Bizde degerler normaldi o yuzden damlayı degistirmedi, zaten yazin d vitaminine sicak bakmiyorlar genelde..
ayak tırnağı düşmesini anlayamadım neden olurmus ki, bir vitamin eksikligi falan mi var acaba?
Bizimkinde tırnak batmasi vardi tombik ayakta normal dedi,daha ozenli kesmeye basladim gecti, tirnak batmasi falan oldu mu sizde?

Aslinda cok ta onden degil 80 cm 10.800 normal boyu kilosu ama azi disi cok erken cikti daha köpekler vardi sirada

Sen 84 cm yazmistin, o zaman bi dumur olmuştum klavyenin azizligi sanırım.
Ordan kalmis aklimda 80 cm normal kilo da iyi maşallah.

Bizde de 8 diş var ama uzun süredir var. 4-5 aydır yeni diş çıkmadı. Ben de sıradaki azı diş diye biliyorum. Arada boşluk olacak azıdan sonra sivri köpek dişleri çıkacak diye biliyorum. Hatta en zor çıkan azı dişiymiş. Bir ara kulaklarını tutup ağlıyordu, doktora da götürdüm kulakta sorun yok dedi, diş dedik. O zaman araştırmıştım ama üstünden kaç ay geçti çıkmadı.
bu hafta sonu arabayla 10 saatlik bir yolculuk yapacağız. 10 saatte dönüş olacak. İnşallah sıkıntısız geçer. Yanıma ne yemek koysam diye düşünüyorum.
Haftaya bir daha başka bir yere uçakla yine uzun yolculuğumuz olacak hayırlısıyla. 1 senedir evden en fazla markete gittim. Şimdi üst üste geldi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…