2020 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Kız 👩‍👧

OY: 165 49,4%
  • Erkek👩‍👦

OY: 157 47,0%
  • İkiz Kız 👩‍👧‍👧

OY: 4 1,2%
  • İkiz Erkek 👩‍👦‍👦

OY: 1 0,3%
  • İkiz 1 Kız 1 Erkek 👩‍👧‍👦

OY: 7 2,1%
  • Üçüz 3️⃣

OY: 0 0,0%
  • Dördüz 4️⃣

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    334
Bebeğini uykusundan uyandıran anneyi ilk defa duyuyorum kuzucukları ne hale getirdi bizi.

Aynı bizi gördüm
Sen yinede başlama çocukların için encokda kendin için başlama
Sole gün için bir saat biri baksa süper olcakta evden ve az calisan kocam 2 aydır akşam 7-8 den önce mesaisi bitmiyor
Eşim de ben de bankaciyiz, evden calisiyor ama maalesef odadan çıkamiyor.
ben Aralık'ta baslicam işe,
o zaman ne yapicaz cok merak ediyorum..
ufakligi ananeye birakicam sabahtan,
ablasi evde bizle durucak..
corona hayatimizi alt ust ettin, bi kaybol artık ya

Siz doymuyor mu acaba diyince tekrar bi deneyim dedim. Gece 11’de uyanınca 120 cc mamayı hüpletti. Normalde emziririm. Sanki 8’de ve 9.30’da meme emmemiş gibi biberonu sömürdü. Bakalım kaçta tekrar uyanacak? Emmek için ağlayacak mı?

gece 2.30’a kadar emzirmeyeyim diyorum. Sütüm iyice birikir. Tam emip doyduktan sonra sabah 6’ya kadar emzirmeyeyim. 3,5 saatlik arası olsun yani. Belki belli bir beslenme saati iyi gelir bebişe. Bi de bunu deneyelim bakalım

Bu sabah yine mızmızdı. Gezdirdim evin içinde, oyaladım. Gözüm saatte, uyku saati gelse yatsak diye ( artık gündüzleri yanına uzanıp uyuyabiliyorum. çok şükür 5 ay sonra bu noktaya gelebildim.) Baktım geceden yorgunum, bebiş hala durmuyor; robot süpürgeyi açtım, onu izledi bi beş on dakika Arada açayım hem ev temizlensin hem bebiş oyalansın

Sanırım bunlar daha iyi günler. Hareketlendikçe daha çok yoruyor sanki.

nasıl geçti gece merak ettim. Bir de mama veriyor muydunuz bu şekilde daha önce . Mama ara sıra veriyodum ben mizmizlaninca fazlaca 60 70 cc bitirmiyodu uykulu muydu hupletirken ah bu bebeler cagnimm bebeler

susmak bilmeyen iç sesim:
"- kesin bu ay hiç kilo almadı.."

16 Kasım'da 6.ay aşımız var, bakalım kaç gr aldık dengeli ve düzenli kilo almasına rağmen her ay aynı stresi yaşıyorum, Çünkü ben doğduğundan beri sağarak besliyorum kızımı yani günlük kaç cc sütüm çıkıyor, ne kadar içiyor her gün biliyorum.. Hani bilmek mi daha iyi bilmemek mi derseniz sanırım bilmemek derim.Sütüm gram azalsa görüyorum , görünce de "eyvah galiba kaçınılmaz sona geldim, sütüm bitiyor, buraya kadarmış" tribine giriyorum. Oysa ki bu aya kadar Allah'a çok şükür geldik
Lohusalık da bitti ama

çok mantıklı
robot süpürgem yok ama kanguruya takıp supurursen acaip mutlu oluyor benimkide
babasıyla yaptığı en faydalı aktivite

Merhaba kızlar ben 2021 mayıs annesi olacağım inşallah Önceki çocuğum sonbahar çocuğuydu sıkı sıkı giydiriyorduk. Çok minik olacaklar ya yazın nasıl giydiriyordunuz. Kısa kollu falan mı yoksa normal uzun kollu zıbınlardan mı. Bir de bu zıbınların kışlığı yazlığı var mı

Öncelikle sağlıkla kucağınıza alın inşallah. Bulunduğunuz ilin hava sıcaklığına ve nem oranına bağlı nasıl giydireceğiniz. Benim bulunduğum il sıcaktı. İlk 20 gün atlet üzerine yazlık kollulardan giydirdim. Hava sıcaklığı iyice artınca da yarım kol zıbın ve şort giydirdim çoğu zaman şort bile giydiremiyordum. Kısa kollularda kışlık yazlık ayrımı çok görmedim ama uzun kollularda var. Size tavsiyem çok almayın hemen büyüyorlar benim hiç giydirmeye fırsatım olmayan kıyafetleri bile var

nasıl geçti gece merak ettim. Bir de mama veriyor muydunuz bu şekilde daha önce . Mama ara sıra veriyodum ben mizmizlaninca fazlaca 60 70 cc bitirmiyodu uykulu muydu hupletirken ah bu bebeler cagnimm bebeler
Evet uykuluydu mamayı içerken ama normalde alır zaten. Ayırt etmiyor mama, meme, ek gıda... Bizimki biraz obur
İlk üç ay mama destekli gittik. Günde iki defa verirdim. Sonra ihtiyaç kalmadı ama ara ara vermeye devam ediyorum. Üç dört günde bir veriyorum. Duruma göre.

Dün mamayı içti 11’de uyudu. 12’de ve 1’de uyandı. Meme emmek istedi emzirmedim. Ağladı ama kucağımda geri uyuttum. Saat 3 buçuğa kadar uyumuş. Kalktı bir memeyi boşalttı geri uyudu. 6’da uyandı diğer memeyi tamamen boşalttı. Sorunsuz geri uyudu. 8’de tamamen uyandı. Benim için güzel bir geceydi Sanırım saat başı emzirince mememde süt dolmuyor bizimki doymadan geri yatıyor, bir saat sonra tekrar acıkıp uyanıyor

Bir kaç gün böyle deneyeceğim bakalım

Bulunduğum il çok sıcak oluyor. Tüm yaz incecik sıfır kollu zıbınla ve ayakta çorapla durdu. Sıfır kollu zıbınların delikli olanlarından giydiriyordum, normal deliksiz kumaşlarla terliyordu. Göbeğine ise karnı üşümesin diye başka bir zıbını kesip kuşak yaptım. Zıbın üstüne karnını saracak şekilde onu giydiriyordum.

Senin şehrin nasıl bilemiyorum ama kısa kolluların delikli olanlarından almamış olsaydım bebeğim terden duramazdı.

Evde eltimden gelen bebek tartısı var. Ara ara tartıyoruz. Bende bir kalp çarpıntısı, bir heyecan oluyor sorma

Sütünü bence daha çok uzun süre sağacaksın. Bana öyle geliyor. Bu biraz azim işi çünkü. Sende bu azim var

inşallah canım
Bu aylara kadar anne sütüyle gelebilmeyi hayal bile edemezdim cidden..
Bin şükür..
Ben de eşime tartı alalim bu sefer dedim, o da sen tartma boşver dedi
biliyor başına gelecekleri

Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alın inşallah. Bebeğim Mayıs başında doğdu. Ben ilk bir ay uzun kollu, sonrası kısa kollu giydirdim. Bizim yaşadığımız yer soğuk olduğu için ilk bir ay üstüne uzun kollu zıbın, altına da patikli pantolon ya da uzun kollu tulum giydirdim. Dışarı çıkarken üstüne hırka bile giydirdiğim oldu. Havalar ısındıkça kısa kollu zıbın ve şortlara geçtik. Temmuz ayında, iki aylıkken Antalya’ya gittik, Orada da başka bir durum vardı. Klima açmadan durmak mümkün değildi. Klima açıkken de yine kısa kollu ve şort giydiriyordum ama yüzünü, bacaklarını kontrol ediyordum sürekli. Biraz soğuk hissedersem üstüne Müslin gibi ince penye örtü örtüp, çorap giydiriyordum (genelde uyurken), veya oda çok soğuduysa direk klimayı kapatıyorduk, yarım saat sonra tekrar açıyorduk. Odanın sıcaklığını ılık tutmaya çalışıyorduk. Bebeğin nasıl giyineceği sizin yaşadığınız şehir ve odanın sıcaklığı ile ilgili yani.

Arkadaşlar bebegim 6 aylık oldu çok şükür yemek yerken istiyor da hatta ağlıyor ama verince de agliyor yeni böyle yapmaya başladı sanki emmek istiyor sürekli acaba kaşık mi rahatsız ediyor normal mi bu durum başına gelen var mı daha önceden

Yine hamile olsam yine mayısta doğurmak isterdim öyle güzel bi mevsim ki doğduktan bi 10 gün sonra kısa kollu tulumlar giydirmeye baslamıstım sonra daha sıcak günlerde çorapsız sadece zıbın giydiriyodum üşüdü üşümedi derdi olmuyodu hiç insallah sağlıkla kucağınıza alın

Benim baloğluş diş patlatmış sessiz sedasız. İki dişi yanyana patlamış. Hatta sanırım yanlardaki de geliyor. Geçen haftaki huzursuzluk bundanmış demek.

Ateş ve ishal olmadı çok şükür

Oğlum büyümüş gibi hissediyorum, önemli bir aşamayı geride bıraktık sanki. Çok mutluyum

Biz de biz de diş çıkardık çok şükür altıncı aya dört gün kala

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…