- 12 Eylül 2014
- 4.088
- 6.398
- 38
Yardımcı olmasa hiçbir şey yapamam herhalde. Yarım gün yani 5 saat geliyor.asgari ücretin yarısını veriyorum.Nasıl yapıyorum bilmiyorum. Ama mutlaka uyanıkken yapıyorum. Bugün o uyurken cımbızla kaş bıyık alayım dedim. Onda bile yarım saat sonra uyandı. Uyanma anını kaçırdığım için geri uyutamadımuykusunu almadığı için huysuzlandı Biraz bakım yapayım dedim pahalıya patladı
Babası gelince destek oluyor, kızım tenefüs arasında oyalıyor. Bölük pörçük bişeyler yapıyorum. Mutfakta yere büyük bir mindere koyuyorum. Ben iş yapıyorum, döne döne ayağımın altına geliyor, tekrar yerine koyuyorum, işe dönüyorum, tekrar geliyor. Ağlayana kadar öyle idare ediyorum.
Bikaç aya kadar beş vakit namaz kılabiliyordum. Artık sabah ve öğlen hep kaçıyor. Üzülüyorum...
Sen yardımcı aldım demiştin; memnun musun? Kaç gün, kaç saat geliyor?
Sen maşallah iyi yine yemek olayını falan hallediyorsun .gerci öbür çocuk da büyük olunca bebeği oyalamasi avantaj.Nasıl yapıyorum bilmiyorum. Ama mutlaka uyanıkken yapıyorum. Bugün o uyurken cımbızla kaş bıyık alayım dedim. Onda bile yarım saat sonra uyandı. Uyanma anını kaçırdığım için geri uyutamadımuykusunu almadığı için huysuzlandı Biraz bakım yapayım dedim pahalıya patladı
Babası gelince destek oluyor, kızım tenefüs arasında oyalıyor. Bölük pörçük bişeyler yapıyorum. Mutfakta yere büyük bir mindere koyuyorum. Ben iş yapıyorum, döne döne ayağımın altına geliyor, tekrar yerine koyuyorum, işe dönüyorum, tekrar geliyor. Ağlayana kadar öyle idare ediyorum.
Bikaç aya kadar beş vakit namaz kılabiliyordum. Artık sabah ve öğlen hep kaçıyor. Üzülüyorum...
Sen yardımcı aldım demiştin; memnun musun? Kaç gün, kaç saat geliyor?
Bizde aynı durumdayız kendimi okudum sizdeBenim kızım 12 yaşında baya boyuma yetişti çok şükür her işi de becerebiliyor. Bana tek yardımcı oO da dersi olmadığı saatlerde. Ama kardeşi bizi ikimizi de mum etti etmediği eziyet bırakmadı. İkinci dişi sancılı geliyor galiba Bu halde nasıl hala kilo veremedim şaşırıyorum bu çocuk bir tek kucağımda susuyor. Çocuk dediğim 9 kilo. Kollarım de Çelik değil hani imdaaaat diye bağırasım var
Blender konusu yazılmış gerçi, ben de şimdiye kadar hiç kullanmadım. Sebzeleri çatalla iyice ezip veriyorum. Emeklemesine kocaman bir maşallah diyorumMerhaba. Bende anlatayım biraz.
Uykusu gündüz çok az. Uyanıkken bir şey yapamıyorum. Uyuyunca da uyanacak diye bir şey yapamıyorum. Gece çok sık uyanıyor. Sabah da en geç 6 gibi kalkıyor bir iki saat oyalaniyoruz sonra tekrar uyuyor o da en fazla bir saat. Ya sabır diyorum bu süreçte yiprandigimi yorulduğumu hissediyorum ama kızıma sinirli davranmamaya çalışıyorum. Zaten bir gülüşü unutturuyor.
Emme durumu sanki daha çok acıkmaya başladı sütüm azdı şimdi hiç yetmemeye başladı. Iki gecedir mama veriyorum önce den gece yeterdi sabahta sütüm olurdu şimdi olmuyor çok üzgünüm
Ek gıda denemelerine başladım bir kaç gün yoğurt verdim. Sonra yoğurt ile keciboynuzu pekmezi ile karıştırdım verdim. En son da iki gündür yumurta sarısı ve muz karıştırıyorum sabahları onu veriyorum. Ya bende blender yok şimdilik o yüzden sebze çorbası yapamadım.
Disimiz yok daha.
Emeklemeye başladı en güzel gelişme bu şimdilik
Allah bebeklerimize sağlık bize de sabır versin ❤
Evet o saat başı uyanmayı biz de yaşadık geçen hafta. Bir gece oldu neyse kiAynen bazen çok güzel yiyor bazen yok gece uyanmamiz bizim de arttı hele önceki akşam saat başı uyandı belki dış sürme dönemi olabilir diyor doktor hem uyanma hem de ek gıda için
Ben de kızıma yalnız bakıyorum hem de nasıl yalnızlık. Nerdeyse doğduğu günden beri tek başımayım.kızlar bebeklerinize tek başınıza mi bakiyorsunuz yardıma geleniniz var mı?
Tek başıma bakmak bir tek bana mı zor geliyor?
Bi de tek çocuk tek başıma 2 ya da daha fazla çocuk baktığımi hayal edemiyorum
Bir buçuk saat ardından nihayet sıpamı uyutabildimBizde aynı durumdayız kendimi okudum sizde
Bende eee. Eeee eee lerdeyim şuanBir buçuk saat ardından nihayet sıpamı uyutabildimBelim koptu. İnsafsız nasıl da tatlı uyuyor
Gerçekten de babanneler anneanneler olmadan bu süreci geçirmek daha sağlıklı bence de. Doğumumda eşim vardı tek. Herşeyi öğrendi mis gibi de baktı bebeğe de bana da. Şimdi o işte biz büyük kızımla hallediyoruz çok şükür. Çok uykusuz kalıyorum çok yoruluyorum ama kafam rahatBen de kızıma yalnız bakıyorum hem de nasıl yalnızlık. Nerdeyse doğduğu günden beri tek başımayım.
Tek başına çocuk büyütmek çoook zor ama ben kendimce iyi tarafını yazayım.
Sürekli o öyle olmaz diye işime karışan yok. Ay ay, vah vah, tüh tüh diye gereksiz panik yaptıran, strese sokan yok, Ben baktım da çocuk büyüttü, ben olmasam ocakta yemeği yoktu diye rol çalan, sürekli takdir bekleyen yok. Evde kızım ve kendim dışımda memnun etmeye çalıştığım, kırılmasın diye uğraştığım biri yok. Kızıma tek başıma bakıyorum. Onu kendi bildiğim şekilde, kendi doğrularımla büyütüyorum.
6 aylık sürede çok yorulduğum, çok kırıldığım, çok ağladığım ve maalesef sinirlendiğim günler de oldu. Şimdi ise sesimin yükseldiği günü ve o güne dair pişmanlığımı hatırlayıp kendimi sakinleştiriyorum.
Ben de daha çok doluyum bu tek olma konusuna da dediğim gibi iyi tarafından bakmayı seçiyorum
Ben akşamları dizi izleyemiyorum asla. Bebek uyudu mu ben de yatıyorum. Şimdi Masumlar Apartmanı izlicemBende eee. Eeee eee lerdeyim şuan
Bende müge anlıya bakacamBen akşamları dizi izleyemiyorum asla. Bebek uyudu mu ben de yatıyorum. Şimdi Masumlar Apartmanı izlicem️
İyi seyirler 👁👁Ben akşamları dizi izleyemiyorum asla. Bebek uyudu mu ben de yatıyorum. Şimdi Masumlar Apartmanı izlicem️
Mastit olmuşun canım. Gayet doğal birşey. Bir kaç gün yanma ve ağrı olur. Tek çaresi emzirmek ve sağmak. Göğsünde süt bırakmamaya çalış. Normalinden bi tık daha sık emzir mesela. Daha hızlı geçerGünaydın kizlar konuyla alakasız ama benim zilli göğüs seçiyor sol göğsümu almak istemiyor.zorla emziriyorum iştahsız.sagda daha fazla duruyor.dun göğsüm dolmuş tu tam bosaltmadi.sindi göğsümun alt kısmında ele gelen sertlik var ve çok canım yanıyor iğne batma ve sizi şeklinde süt bezesi olabilir mi banyo yaptım elimle sıcak suda masaj yaptım dagilmadi hala acıyor.telaslamaliyim
Çok şükür şimdilik bir şikayetim olmadı saydıkların gibi. Yanlış bir şey yapacağıma bebeğim sıkıntı çekecek diye ödüm kopuyor. Sulu yemek yiyince de süt oluyor sanki. Bilmiyorum ya bu süt olayını çözemedim.Dereotu bende de başlarda güzel süt yapmıştı şimdi tekrar başlıycam. 10 günlükken bacağında isilik şeklinde kabarcıklar çıktı 3 doktor değiştirdim en son gittiğim inek sütüne alerjisi var büyük ihtimalle en az 3 hafta diyet yap dedi. Bir daha yenisi çıkmadı öncekiler de geçti. Bir de kakası yeşil ve mukusluydu. Aman sizde olmasın ama olursa da anlarsın illaki bir belirti verir. Özellikle ciltte döküntü oluyormuş.
Aslında bir kere denedim etmeyi çok pismemisti galiba parçalar büyük kaldı korktum vermeye. Daha da yapmadım. Tekrar deneyeyim. Teşekkürler ayrıca erken yürüyecek galibaBlender konusu yazılmış gerçi, ben de şimdiye kadar hiç kullanmadım. Sebzeleri çatalla iyice ezip veriyorum. Emeklemesine kocaman bir maşallah diyorum
Evet o saat başı uyanmayı biz de yaşadık geçen hafta. Bir gece oldu neyse ki
Dediğiniz gibi diş olabilir gerçekten de. Mama kaşığını eline alıp ısırmak istiyor sürekli yemek yedirirken. Alt dişler çıkmıştı, üstler yerleşiyor belki de.
Yalnız bakıyorum ve aynı şehirde değiliz ailelerle. İnanın öyle zor olduk ki! Ama işe başlamak üzereyim ve şimdiden bı hüzün çöktü üstüme. Neyse ki anneanne ve babaannesi sırayla bakacak kuzuma içim rahat o yüzden. Allah yardımcınız olsun zor ama harika bir şey aynı zamandakızlar bebeklerinize tek başınıza mi bakiyorsunuz yardıma geleniniz var mı?
Canım benim yarım gün yardımcım geliyor çok iyi oluyor ya evi toparlıyor ya yemek yapıyor benim yapacağım bir iş varsa da bebekle ilgileniyor. Yoksa bizim kucak kuşu iş yaptırmıyor hiç. Akşamları yine de bitik hissediyorum. 8 yaşında oğlum var ona da pek vakit ayıramıyorum .kızlar bebeklerinize tek başınıza mi bakiyorsunuz yardıma geleniniz var mı?
Mama tarifleri bakarken hep böyle yapılıyordu onlar yanıltır beni
İlk üç ay yalnız değildim. Eşimin ailesinin yanındaydık son üç ayda yalnızım. Ikisinin de artı ve eksileri var bence. Aile yanındayken günlük işler çok kolay hallediliyordu. Çünkü bebeği verebileceğim birileri vardı. Bir de iyileşme sürecinde çok yardımları oldu fakat kafam rahat değildi. Çok fazla ses vardı yani o öyle olmaz söyle yap. Onu yeme bunu ye. Sütün var mı? Çocuk soluk görünüyor. Ağladığında neden ağlıyor bu çocuk hasta mı ? Gibi çok ağır geliyordu. Kendi evimde herşey benim kontrolümde kafam rahat ama ev işleri bazen yapıyorum bazen yapamıyorum. Yemek de öyle. Kafa rahatlığı bende daha ağır basıyor açıkçası. Elbet zor olacak ama bu zamanlar da geçecek diye kendime telkin veriyorum.kızlar bebeklerinize tek başınıza mi bakiyorsunuz yardıma geleniniz var mı?