- 2 Ağustos 2019
- 555
- 684
- 30
Hadi ya cooook tatlı olmuştur şimdi bal küpü biz 6 ay 9 günlük olduk ama ortada bisi yokBiz de biz de diş çıkardık çok şükür altıncı aya dört gün kala
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Hadi ya cooook tatlı olmuştur şimdi bal küpü biz 6 ay 9 günlük olduk ama ortada bisi yokBiz de biz de diş çıkardık çok şükür altıncı aya dört gün kala
Bizimki bazen sebze pürelerini nefret edercesine istemiyor, ağzını açmıyor, kaşığa yüzünü çeviriyor. 2-3 gün sonra aynı sebzeyi deniyorum yiyor. Ama yediklerine de doyumluk diyemem. 3-5 mama kaşığı kadar, sonrasında sıkılıyor kucak istiyor. Yemeğe karşı değil de, sofrada sıkıldığı için huysuzlanıyor bence.Arkadaşlar bebegim 6 aylık oldu çok şükür yemek yerken istiyor da hatta ağlıyor ama verince de agliyor yeni böyle yapmaya başladı sanki emmek istiyor sürekli acaba kaşık mi rahatsız ediyor normal mi bu durum başına gelen var mı daha önceden
Maşallah çok çabuk emeklemisMerhaba. Bende anlatayım biraz.
Uykusu gündüz çok az. Uyanıkken bir şey yapamıyorum. Uyuyunca da uyanacak diye bir şey yapamıyorum. Gece çok sık uyanıyor. Sabah da en geç 6 gibi kalkıyor bir iki saat oyalaniyoruz sonra tekrar uyuyor o da en fazla bir saat. Ya sabır diyorum bu süreçte yiprandigimi yorulduğumu hissediyorum ama kızıma sinirli davranmamaya çalışıyorum. Zaten bir gülüşü unutturuyor.
Emme durumu sanki daha çok acıkmaya başladı sütüm azdı şimdi hiç yetmemeye başladı. Iki gecedir mama veriyorum önce den gece yeterdi sabahta sütüm olurdu şimdi olmuyor çok üzgünüm
Ek gıda denemelerine başladım bir kaç gün yoğurt verdim. Sonra yoğurt ile keciboynuzu pekmezi ile karıştırdım verdim. En son da iki gündür yumurta sarısı ve muz karıştırıyorum sabahları onu veriyorum. Ya bende blender yok şimdilik o yüzden sebze çorbası yapamadım.
Disimiz yok daha.
Emeklemeye başladı en güzel gelişme bu şimdilik
Allah bebeklerimize sağlık bize de sabır versin ❤
Ben tek başıma bakıyorum 2 çocuk oğlum 5 yaşında. Yardıma gelenim yok şuankızlar bebeklerinize tek başınıza mi bakiyorsunuz yardıma geleniniz var mı?
Tek başıma bakmak bir tek bana mı zor geliyor?
Bi de tek çocuk tek başıma 2 ya da daha fazla çocuk baktığımi hayal edemiyorum
Tek başıma bakıyorum ama bence hiç normal bir durum değil. Yine 21. yüzyıl annesiyiz diyeceğim Bi atasözü varmış; bir bebeği büyütmek için bir köy gerekirmiş diye. Şimdi hepimiz çekirdek aileyiz, herkes tek tabanca.kızlar bebeklerinize tek başınıza mi bakiyorsunuz yardıma geleniniz var mı?
Bi de benim kızımın tek başına aktivitesi max 10 dk sonrasında ilgi bekler.Tek başıma bakıyorum ama bence hiç normal bir durum değil. Yine 21. yüzyıl annesiyiz diyeceğim Bi atasözü varmış; bir bebeği büyütmek için bir köy gerekirmiş diye. Şimdi hepimiz çekirdek aileyiz, herkes tek tabanca.
Zorlanman çok normal, çünkü bence anormal olan yalnız büyütüyor olmamız.
Sabahtan beri 125 defa yere koyup kaldırmaktan beynim döndü artık
Benim kızım 12 yaşında baya boyuma yetişti çok şükür her işi de becerebiliyor. Bana tek yardımcı o O da dersi olmadığı saatlerde. Ama kardeşi bizi ikimizi de mum etti etmediği eziyet bırakmadı. İkinci dişi sancılı geliyor galiba Bu halde nasıl hala kilo veremedim şaşırıyorum bu çocuk bir tek kucağımda susuyor. Çocuk dediğim 9 kilo. Kollarım de Çelik değil hani imdaaaat diye bağırasım varkızlar bebeklerinize tek başınıza mi bakiyorsunuz yardıma geleniniz var mı?
Sabah benim eşim bebeğin sesine uyandı.gel oğluşum sen neden annene eziyet ediyorsun,dedi. Çocuk yürüteçte çizgi film ile oyalanıyordu az da olsa. Aldı ordan benim kucağıma bıraktı al annesi uyucak bu,dedi NEDEEEEEENNN böyle mantıksız hareketler???? Diyemedim tabi. Ya sabır dedim. Adam işe gitti Yaw saatlerce zar zor sakinleştirdiğim çocuğu ne diye ellersin ha adam ay ben kendimi nerelere atayimTek başıma bakıyorum ama bence hiç normal bir durum değil. Yine 21. yüzyıl annesiyiz diyeceğim Bi atasözü varmış; bir bebeği büyütmek için bir köy gerekirmiş diye. Şimdi hepimiz çekirdek aileyiz, herkes tek tabanca.
Zorlanman çok normal, çünkü bence anormal olan yalnız büyütüyor olmamız.
Sabahtan beri 125 defa yere koyup kaldırmaktan beynim döndü artık
Maşallah 12 yaşındaki kızınız var çok şanslısınız. Benimki ancak 7 kg o bile çok zorluyorBenim kızım 12 yaşında baya boyuma yetişti çok şükür her işi de becerebiliyor. Bana tek yardımcı o O da dersi olmadığı saatlerde. Ama kardeşi bizi ikimizi de mum etti etmediği eziyet bırakmadı. İkinci dişi sancılı geliyor galiba Bu halde nasıl hala kilo veremedim şaşırıyorum bu çocuk bir tek kucağımda susuyor. Çocuk dediğim 9 kilo. Kollarım de Çelik değil hani imdaaaat diye bağırasım var
Bizde yurutec yok ana kucağına, oyun halisina bir de şu aralar mama sandalyesine oturtuyorum.Sabah benim eşim bebeğin sesine uyandı.gel oğluşum sen neden annene eziyet ediyorsun,dedi. Çocuk yürüteçte çizgi film ile oyalanıyordu az da olsa. Aldı ordan benim kucağıma bıraktı al annesi uyucak bu,dedi NEDEEEEEENNN böyle mantıksız hareketler???? Diyemedim tabi. Ya sabır dedim. Adam işe gitti Yaw saatlerce zar zor sakinleştirdiğim çocuğu ne diye ellersin ha adam ay ben kendimi nerelere atayim
Aynen bazen çok güzel yiyor bazen yok gece uyanmamiz bizim de arttı hele önceki akşam saat başı uyandı belki dış sürme dönemi olabilir diyor doktor hem uyanma hem de ek gıda içinBizimki bazen sebze pürelerini nefret edercesine istemiyor, ağzını açmıyor, kaşığa yüzünü çeviriyor. 2-3 gün sonra aynı sebzeyi deniyorum yiyor. Ama yediklerine de doyumluk diyemem. 3-5 mama kaşığı kadar, sonrasında sıkılıyor kucak istiyor. Yemeğe karşı değil de, sofrada sıkıldığı için huysuzlanıyor bence.
Geçici bir süreç diye düşünüyorum.
Emme konusunda bir farklılık yok. 2 ay önce nasılsa yine aynı. Benim kızım emerek uyuduğu için de düşkünlüğü var. Gece uyanmaları arttı bu arada. Daha çok ek gıda almalı gibi geliyor. Alırsa tabi
Uyku saatleri azmış prensesin. Uyumayınca daha çok yoruluyordur. Umarım geçicidir ve inşallah uyku saatleri düzene girer. Belki diş çıkarma hazırlığındadır. Bebişlerimiz büyüyor onlar büyüdükçe mideleri de büyüyor daha çok emiyorlar. Eskiden tek göğsümle doyarsın öbürünü verdiğimde reddederdi ama şimdi ikisi de boş ve çoğu zaman süt gelmiyor diye ağlıyor. İnek sütüne ve yumurtaya alerjisi olmasa yoğurtla ek gıdaya başlardım ben de. Şimdi süt artıracak şeyler tüketmeye çalışıyorum. Blenderın olmaması eksiklik değil çoğu doktor kullanmayın diyor. Süzekten geçirin diyorlar. Biraz pütürlü olması gerekiyormuş. En kısa zamanda da çatalla ezilip yedirilmeliymiş.Merhaba. Bende anlatayım biraz.
Uykusu gündüz çok az. Uyanıkken bir şey yapamıyorum. Uyuyunca da uyanacak diye bir şey yapamıyorum. Gece çok sık uyanıyor. Sabah da en geç 6 gibi kalkıyor bir iki saat oyalaniyoruz sonra tekrar uyuyor o da en fazla bir saat. Ya sabır diyorum bu süreçte yiprandigimi yorulduğumu hissediyorum ama kızıma sinirli davranmamaya çalışıyorum. Zaten bir gülüşü unutturuyor.
Emme durumu sanki daha çok acıkmaya başladı sütüm azdı şimdi hiç yetmemeye başladı. Iki gecedir mama veriyorum önce den gece yeterdi sabahta sütüm olurdu şimdi olmuyor çok üzgünüm
Ek gıda denemelerine başladım bir kaç gün yoğurt verdim. Sonra yoğurt ile keciboynuzu pekmezi ile karıştırdım verdim. En son da iki gündür yumurta sarısı ve muz karıştırıyorum sabahları onu veriyorum. Ya bende blender yok şimdilik o yüzden sebze çorbası yapamadım.
Disimiz yok daha.
Emeklemeye başladı en güzel gelişme bu şimdilik
Allah bebeklerimize sağlık bize de sabır versin ❤
Serbest bırakıyorum belki ondandırMaşallah çok çabuk emeklemis
Uykusu az bana da yetmiyor dinleyemiyorum. İnşallah geçicidir. Dereotu süt yapıyor demişti doktorum bende işe yaramadı ama sende olabilir belki. Alerji olduğu nasıl anladın. Ben anlamam diye korkuyorum görünen bir şey yok şimdilik. Süzgeçten geçirmeyi denememistim Yarın onu deneyeyim bariUyku saatleri azmış prensesin. Uyumayınca daha çok yoruluyordur. Umarım geçicidir ve inşallah uyku saatleri düzene girer. Belki diş çıkarma hazırlığındadır. Bebişlerimiz büyüyor onlar büyüdükçe mideleri de büyüyor daha çok emiyorlar. Eskiden tek göğsümle doyarsın öbürünü verdiğimde reddederdi ama şimdi ikisi de boş ve çoğu zaman süt gelmiyor diye ağlıyor. İnek sütüne ve yumurtaya alerjisi olmasa yoğurtla ek gıdaya başlardım ben de. Şimdi süt artıracak şeyler tüketmeye çalışıyorum. Blenderın olmaması eksiklik değil çoğu doktor kullanmayın diyor. Süzekten geçirin diyorlar. Biraz pütürlü olması gerekiyormuş. En kısa zamanda da çatalla ezilip yedirilmeliymiş.
Dereotu bende de başlarda güzel süt yapmıştı şimdi tekrar başlıycam. 10 günlükken bacağında isilik şeklinde kabarcıklar çıktı 3 doktor değiştirdim en son gittiğim inek sütüne alerjisi var büyük ihtimalle en az 3 hafta diyet yap dedi. Bir daha yenisi çıkmadı öncekiler de geçti. Bir de kakası yeşil ve mukusluydu. Aman sizde olmasın ama olursa da anlarsın illaki bir belirti verir. Özellikle ciltte döküntü oluyormuş.Uykusu az bana da yetmiyor dinleyemiyorum. İnşallah geçicidir. Dereotu süt yapıyor demişti doktorum bende işe yaramadı ama sende olabilir belki. Alerji olduğu nasıl anladın. Ben anlamam diye korkuyorum görünen bir şey yok şimdilik. Süzgeçten geçirmeyi denememistim Yarın onu deneyeyim bari
Ben özele gittim ama çok memnun kalmadım bulunduğum ilde. Sürekli her gittğimde muayene fiyatları arttı tek özel hastaneydi .Daha sonra devlete gittim çok memnun kaldım doğumumuda devlet hast. YaptımMerhabalar sevgili anneler. Rabbım nasip ederse 2021 mayıs annesi olacağım bende. Sizlere doğumu devlet hastanesinde yapan var mı diye soracaktım. Devlet hastanesinde yapanlar memnun mu?
Nasıl yapıyorum bilmiyorum. Ama mutlaka uyanıkken yapıyorum. Bugün o uyurken cımbızla kaş bıyık alayım dedim. Onda bile yarım saat sonra uyandı. Uyanma anını kaçırdığım için geri uyutamadım uykusunu almadığı için huysuzlandı Biraz bakım yapayım dedim pahalıya patladıBi de benim kızımın tek başına aktivitesi max 10 dk sonrasında ilgi bekler.
Yemegi ve temizliği nasıl hallediyorsun cocukla? Çünkü sese de uyaniveriyorlar sonuçta