2020 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Kız 👩‍👧

OY: 165 49,4%
  • Erkek👩‍👦

OY: 157 47,0%
  • İkiz Kız 👩‍👧‍👧

OY: 4 1,2%
  • İkiz Erkek 👩‍👦‍👦

OY: 1 0,3%
  • İkiz 1 Kız 1 Erkek 👩‍👧‍👦

OY: 7 2,1%
  • Üçüz 3️⃣

OY: 0 0,0%
  • Dördüz 4️⃣

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    334
Benimkinin de gündüz uykusu aynı şekilde asla bırakıp bir iş yapamıyorum onun uyduruk uykusu yüzünden eve yarım gün yardımcı geliyor öyle diyeyim :))
Gece de bu aralar çok zor uykuya dalıyor 1 saat kucağımda ağladığı oluyor. Ama sadece 2 kez uyaniyor onda da altını açmadan karanlıkta mama icirip gazını alıp hemen yatiriyorum.

Aynen benim kız da oyle. O saat başı kalkmalar çok yoruyor. Bu dönem evdeyim 2. Dönem okula baslicam uykusuzlukla nasıl okula gidilir bilemiyorum . Emiyor mu sizinki de doymuyorlar mi acaba diyorum. Uyku eğitimi uygularsanız paylasmanizi isterim

Gündüz de kıssa kısa uyuyor. Kucakta durmak istiyo uyanıkken de

Ufak birşey şükür ama kafamdaki kaygılar bitmiyor

vanilya86 2020 nin neyi düzgün ki bebeleri normal olsun

Havalar guzelken neguzel öğlen uykusu bebek arabasında yapıyorduk smdi havada soğuk bugün slinge bağladım bahçede dolaştık 10-15 dk ikinizede iyi geldi eve gelincede küt uyudu bakalım akşam uykuya nasıl gecicez

Gün içinde kaç kere uyuyor bebisleriniz?

Uyuduğu zaman kalkip iş yapicak enerjiniz oluyor mu
Kucakta ağlıyor sakinleştirmeye çalışıyorsunuz karnı tok biliyorsunuz - pis pis şarkı dans fln ama durmuyor ağlıyor sonra napiyorsunuz ?

Bu bebekler uyku düzenlerini bozmak için sebep arıyorlar bence. 40ı çıkınca, 4 aylıkken büyüme atağında, 6 aylıkken ek gıdaya geçtikleinde, diş çıkarma dönemlerinde bozuluyor. Bir yere gittiğimizde(anneye-kayınvalideye) zaten uyku yok. Yani her zaman ve her yerde uyku problemi yaşıyor ve yaşatıyorlar. Allahım bütün annelere güç, kuvvet sabır versin. Uyku eğitimi konusunda çocuğa en uygun metodu bulmak önemli ve kararlı olmak şart ama ben ağlatarak yapılan metodlara karşıyım çünkü bebek kendi kendine uyumayı değil ne kadar ağlarsa ağlasın annesinin onu kucağına almayacağını öğreniyor. Çaresiz kalıyor. Bir şeyler öğretelim derken ruhsal çöküntü yaşatmak istemeyiz. Ben 4 aylıkken başlamıştım eğitime önce kitap okuyordum sonra elini tutup ninni söylüyordum eğer ağlarsa kucağıma alıp sakinleştirip tekrar yatırıyordum eğer tekrar ağlarsa yine kucağıma alıp sakin bir ses tonuyla uyku zamanı geldiğini anlatıyordum bu uyuyana kadar devam ediyordu güzel de gitmiştik ama memlekete gittik düzen bozuldu sallanmaya alıştı tekrar başlama fırsatım olmadı inşallah yine uyur. Çok şükür geceleri sallanmak istemiyor acıkınca uyanıyor emerken tekrar uyuyor gündüz de sallayarak uyutuyorum yarım saat uyuyunca mutlaka uyanıyor tekrar sallayıp uyutuyorum 1.5 - 2 saat uyumuş oluyor. Günde 3 defa uyutuyorum bölünmüş de toplamda 5 saat uyutuyorum.

Uyuduğu zaman kalkip iş yapicak enerjiniz oluyor mu
Kucakta ağlıyor sakinleştirmeye çalışıyorsunuz karnı tok biliyorsunuz - pis pis şarkı dans fln ama durmuyor ağlıyor sonra napiyorsunuz ?
Akşam 8 de uyudu su an uyuyor yani. Mutfagi topladım, bitki çayı yaptim, kahvaltılık hazırladım, biberon yıkadım. Başka işim yoktu. Yani evet yoruluyorum ama yine de enerjim oluyor.10 da ilacim var içip yatcam benimki 12 -1 gibi uyanıp beslenir sonra hemen uyuruz geri inşallah diye umuyorum

nuriye54

benimkine de 1 - 2 haftadir bir haller oldu.
uyanikken asla durmuyor, hiç bir sekilde memnun olmuyor.avazi ciktigi kadar bağırıyor, sonra bogazi açıyor öksürüyor, öksürünce kusuyor..
kusunca üst değiştiriyorum, bu sefer giyinmekten nefret ettigi icin ağlıyor..
ağlayınca susturma çabası....

üstüne üstlük sabah 10:00 akşam 17:00 kızın online okulu var..
anneee deney yapilcak tuz..
annee kesme kitabim...
anne etkinlik yapilcak pamuk, ıvır zıvır...

koca bir gün bitiyor ve ben wc ye bile gitmemiş oluyorum çoğu zaman..
hamileyim diye bırakmıştım sırf bu yüzden sigaraya tekrar başlamayı düşünüyorum, biliyorum çok saçma ama belki bir nefeslik molam olur..

zor ama güzel tabii , bir gülüşleri ömre bedel çok şükür Rabbime

Kaçıncı haftada

5 saat yine iyi uyuyormuş bence. Benimki bölük porcuk 3.5 saat uyudu bugün

Cnm rota asisi yaptirilinca 1 hafta ishal..oluyor diye duymustum keyfi yerindeyse goturme bence.

Aç olma ihtimalini deneyerek eledim. Emiyor benimki ama mama verince alıyor. Gece yatmadan mama versem bile iki saat sonra uyanıyor. Gün içinde iyi besleniyor. Ondan eminim.

Uyku eğitimini bir kaç gün denedim ama çok yorucu oldu. Tracy Hogg yatır kaldır yaptım. Ama işe pek yaramadı. O kadar yorulmamıza değmedi. Etkili olmayan bir yöntem diye eleştiriliyordu. Tecrübe etmiş oldum. Ferber yöntemi (ağlamaya bırakmak) daha etkin sonuç veriyor ama yapmak istemiyorum. Öyle böyle idare ediyorum çünkü. Evdeyim şimdilik. Ücretsiz izin alacağım.

Bizimkinde de genel bir mızmızlık duruma var bir kaç haftadır. Atakmış meğer Ama her gün değil. Huzursuz olunca alıp kucağa gezdiriyorum, balkona çıkarıyorum, şarkı türkü söylüyorum. Bire bir ilgilenince sakinleştiğini farkettim. Sonra o da yoruluyor yatıyor yerde.

Bu hafta bebişin huzursuz olduğunu öğrenince iki gün kayınvalidem geldi. O gezdirdi evin içinde. Hoplattı, zıplattı. İlk gün dağılmış evi toparladım koştur koştur, bugün kızımla dışarı çıktık yemek yedik. 2 saat bile gelmesi müthiş bir şey. Allah razı olsun. nasıl teşekkür edeceğimi şaşırıyorum kendisine

Bire bir ilgilenmezsek en fazla 15 dk sonra bizimki ortalığı yıkar zaten:))

Aynı bizi gördüm
Sen yinede başlama çocukların için encokda kendin için başlama
Sole gün için bir saat biri baksa süper olcakta evden ve az calisan kocam 2 aydır akşam 7-8 den önce mesaisi bitmiyor

Bende bunalinca aman ne kadar daha böle surcek diyorum biyerde uyumayi ogrenicek ama o an öle düşünemiyorum birde işe başlayınca nasıl olcak o geriyor beni
Bukadar şikayet ettiğim kızım öğle uykusunu kendi kendine oyun oynarken yaptı ayy ben şok
2.uykusunu 1.5 saatten fazla 3 uykusunu 30 dk dan fazla uyursan artık ben uyandırıyorum nekadar uykusunu alırsa okadar çin oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…