2020 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Kız 👩‍👧

OY: 165 49,4%
  • Erkek👩‍👦

OY: 157 47,0%
  • İkiz Kız 👩‍👧‍👧

OY: 4 1,2%
  • İkiz Erkek 👩‍👦‍👦

OY: 1 0,3%
  • İkiz 1 Kız 1 Erkek 👩‍👧‍👦

OY: 7 2,1%
  • Üçüz 3️⃣

OY: 0 0,0%
  • Dördüz 4️⃣

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    334
kızlar ya cuma günü bizim hanıma bir ili kaşık yeşil kabak denedik cumartesi günü rota aşısı vurduk bugünde daha önce havuç patates denemiştik içine kabak da koydum çorba gibi yaptım verdim çocuğun yanakları kızardı doktor telefonu açmıyor siz de oldu mu hiç bu besin alerjisi mi

Eklentiler

• E383059C-5AAA-4847-BA60-74D6A510098C.jpeg
    E383059C-5AAA-4847-BA60-74D6A510098C.jpeg
    125 KB · Görüntüleme: 66
Bazen eşime gece iyi uyudu diyorum veya güzel emiyor; eşim hemen “şşşş aman sus kendine bile söyleme” diyor.😁

Hakkaten niye iyi birşeyi söyleyince hemen bozuluyor ama kötüyü söyleyince düzelmiyor 🤔
Kötü olan zaten kötü iyi olan hemen nazara geliyor galiba. 🤣 Bir de derler ya misafirlikte benim çocuğum su yemegi yemez çocuk da gider dünyanın en tatlı şeyi gibi yer bir değişikler Cidden 😁🤗

kızlar ya cuma günü bizim hanıma bir ili kaşık yeşil kabak denedik cumartesi günü rota aşısı vurduk bugünde daha önce havuç patates denemiştik içine kabak da koydum çorba gibi yaptım verdim çocuğun yanakları kızardı doktor telefonu açmıyor siz de oldu mu hiç bu besin alerjisi mi
Benim hiç bir bilgim yok daha ek gıdaya gecmedik arada yoğurt tattiriyorum ama çok istiyor resmen terör estiriyor bana da ver diye sanki ateşi çıkmış gibi görünüyor ins alerji değildir geçmezse götürün doktora isterseniz geçen gün benimkinin gözü şişti hem de morardı böcek mi isirmis mikrop mu kapmış bilmiyorum damla verdi doktor geçti resmini çekip atmıştım ben de

oyu balsuratli masallah :nazar:
Bende veriyorum ama alerji durumu gozlemlemedim.

Selamm buraya hep yazicam unutuyorum.
Bizde 2 dis cikardik kaydira kaaydira kendini baya gidiyor benimkide .Yere yatak atiyorum oynasin diye geliyorum haliya gelmis.
Sutum baya azaldi hem formul mamakl kullaniyoruz
hem ek gidaya basladik.
makarnavitmadan muhallebi, tampirincunu falan bisiler aldim.
Muhallebi yediriyorum, kabak, havuc pure, yogurt mayaliyorum.
Yiyor cok sukur sevdi.

uyku duzeni tam oturdu diyorum ay ataklari degisiyor.
Bir sure daha degisir boyle sonra oturur

""" Ek gıdaya gecen anneler,bebegi mama sandalyesinde oturtarak mi besliyorsunuz,yoksa yastiga dik sekilde yatirarak mi???"""

Bende bugün tadimlara başlıyorum inşallah 🙏
Açılışı 2 tatlı kaşığı 🥕 havuç püresi ile yapicam..3 gün havuctan sonra patates,kabak ve yogurda gecicem..
En sona yumurta sarisini bıraktım onu sutumle açarım biraz yumusatip veririm.
Aslında en cok avokado vermek istiyorum, kimi doktor 6. ayda verilir diyor, kimisi 1 yaşından önce alerji riski var diyor bilemedim yani..
ilk tatsiz tuzsuz sebzeler ile baslayacagim ,meyveler çok tatlı onu sömürüyorlar zaten 🤤

Çok iyi ya ajan olacağız bu gidişle ser veririz sır vermeyiz 😁😁😁
Bazen de sabah uyanınca eşim diyor ki, sabaha kadar uyanmadı oğlan, oh uykunu almışsındır.
ben mecbur, sen fosur fosur uyurken biz ohoooo kaç defa kalktık sen uyanma diye salonda takıldık, demek zorunda kalıyorum 😅 aman görmemişin oğlu olmuş osursa bile övüyor 🤣🤣🤣 ceremesini ben çekiyorum

Tabi k
""" Ek gıdaya gecen anneler,bebegi mama sandalyesinde oturtarak mi besliyorsunuz,yoksa yastiga dik sekilde yatirarak mi???"""

Bende bugün tadimlara başlıyorum inşallah 🙏
Açılışı 2 tatlı kaşığı 🥕 havuç püresi ile yapicam..3 gün havuctan sonra patates,kabak ve yogurda gecicem..
En sona yumurta sarisini bıraktım onu sutumle açarım biraz yumusatip veririm.
Aslında en cok avokado vermek istiyorum, kimi doktor 6. ayda verilir diyor, kimisi 1 yaşından önce alerji riski var diyor bilemedim yani..
ilk tatsiz tuzsuz sebzeler ile baslayacagim ,meyveler çok tatlı onu sömürüyorlar zaten 🤤
Tabi ki tam oturur pozisyonda besle. Aslında ilk ev yoğurdu ile başlarlar. Ben öyle yaptım. Ah gönül ister ki verdiğimiz herşeyi iştahla yesinler. Ama bebişlerin mideleri de anne sütü ve mamadan başka birşey bilmezler henüz. Aman yumurtadır avokadodur en en sona sakla bence. Basit şeylerle başla alıştırmalara

Daha bu sabah besin alerjisi ile alakalı görsel gördüm şimdi bulamıyorum. Gıda alerjisi zaten ilk yanaklardan belli olur. Ama kabak yapar mı bilemem. Doktoruna danış yine de. 🧿 maşallah kuzuya

Tabi k

Tabi ki tam oturur pozisyonda besle. Aslında ilk ev yoğurdu ile başlarlar. Ben öyle yaptım. Ah gönül ister ki verdiğimiz herşeyi iştahla yesinler. Ama bebişlerin mideleri de anne sütü ve mamadan başka birşey bilmezler henüz. Aman yumurtadır avokadodur en en sona sakla bence. Basit şeylerle başla alıştırmalara

doktor ilk yoğurt ve yumurtayla başla dedi aslında ama ben onlari sona saklicam.
bu arada ben büyük kızımı dik yatış pozisyonunda beslerdim ek gıdada tam oturamiyorlar ya 🙈 desteklesem bile kafasini uyuyakalma pozisyonu varya öyle tutuyo sıpa 🥺 ağzını bulamam arasam 😂

Ek gıda tadım 1. günden bildiriyorum ;
Kaşıktan, tatmaktan,havuctan kısacası sürecin tamamından hiç hoşlanmadı 🙄
sevdirmem lazım yoksa biterim 🔪

Merhaba 🙋 bir haftadır annemdeydim sanki tatilde gibiydim sabah bebiş uyanınca emzir ve alt değiştirilsin oyalansin uyutulsun kahvaltı hazırlansın 😍 çok güzel günlerdi ama bitti 😂😂
5. Ay doktor kontrol kontrolünde doktor birkaç tavsiyede bulundu ilk olarak odaları ayır dedi :/ biz anne yanından park besige 4 buçuk ayda geçtik yavaştan başla dedi 6 aydan sonra aynı odada yatmayın dedi
Gece 11 ile 2 arasında biberonla babası beslesin dedi biberona yavaştan alışsın eğer alismazsa ek gıdaya geçtikten sonra gece daha sık uyanmaya basliycak zorlanirsin dedi ek gıdada gece sütüne yulaf koyup vericez dedi
Uyku rutini ve desteksiz uykuya başla dedi ama biz yapamıyoruz destekli bile uyumuyor 🤦

Bebisten yarım kaldı yazım 3 saate bir besle dedi ama benim bebiş dayanmıyor heleki bu sıralar daha bir üstümde emmek ve memeyld oynamak istiyor.
Karın üstü egzersiz önerdi. İstediğin kadar oturtabilirsin artık dedi.
Nemlendirici olarak mustela tavsiye etti bebisimin cildi kuru olduğu için
Biogaiye devam ediyoruz.
Bizde haberler böle :) sizde neler var

Gün içi oyalamak için süzgece kurdale gecirdim çeksin diye geçen hafta ilgisini çekmiyordu ama bu hafta sevdi :)
Mama sandalyesinde kitli poşete su koyup altına fotografimizi koydum vuruyor biz yemek yerken oyalaniyor.
Banyo oturağı aldım alti vakumlu salonda kullanıyoruz baya sevdi kamyoncu gibi oturuyor içinde .
Önüne bir leğen su koyuyorum icinede diş kasiyicilarini tek tek alıp dışarı atıyor kendimce duyusal oyun yaptım.
Daha emeklemiyor ama yüz üstü yatarken yanına sevdiği oyuncağını koyuyorum sürüne surune 90 derece döndürüyor kendini :)

doktor ilk yoğurt ve yumurtayla başla dedi aslında ama ben onlari sona saklicam.
bu arada ben büyük kızımı dik yatış pozisyonunda beslerdim ek gıdada tam oturamiyorlar ya 🙈 desteklesem bile kafasini uyuyakalma pozisyonu varya öyle tutuyo sıpa 🥺 ağzını bulamam arasam 😂
Canım bebişin tam oturamıyorsa erken olabilir gıdaya geçmek için. Bir de nasıl yetiştirirsen öyle gider. İleriyi düşün, ailecek bi kafeye kahvaltıya gidersin bebek yarı yatar pozisyona alıştığı için besleyemezsin de rahat rahat. Hem boğaza kaçma ihtimali var yemeğin.

Biz beş buçuk aylık olduk. İstanbulda covid sayısı yüksek olduğu için bırakın doktor kontrolüne, sokağa bile çıkmamaya çalışıyorum. Bizim doktora desem ki gece mama veriyorum kesin döver🤪 gizli iş yürütüyoruz resmen. Gerçi ben gece full meme gündüz meme + mama arada ev yoğurdu, patates havuç püresi ve meyve suyu. O da her gün değil. Şuan anne sütünden başka bir besine ihtiyacı olmadığı için ek besin ile acele etmiyorum. Kilomuz da 8500 idi iki hafta önce tarttık. Gece uyku yok, gündüz eziyet bol 😁 yani normal bir bebek 👶 çok şükür. Bu arada ben örümceğe oturtuyorum kısa süreliğine, çizgi filmi izliyoruz. Yüz üstüiken dönüyoruz ama desteksiz oturamıyoruz tam. Bizde gelişmeler böyle 😉

Arkadaslar merhaba ben bayadir buralarda yoktum. Ankarada cocuk doktoru ariyorum hic bir gittihimden memnun kalmadim. Ilgili gereksiz telaşa sokmayan bi domtor ariyorum. Var mi bildiginiz

X