2020 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Kız 👩‍👧

OY: 165 49,4%
  • Erkek👩‍👦

OY: 157 47,0%
  • İkiz Kız 👩‍👧‍👧

OY: 4 1,2%
  • İkiz Erkek 👩‍👦‍👦

OY: 1 0,3%
  • İkiz 1 Kız 1 Erkek 👩‍👧‍👦

OY: 7 2,1%
  • Üçüz 3️⃣

OY: 0 0,0%
  • Dördüz 4️⃣

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    334
Kızlar merhaba 😊

Benim bebeğim 3 aylık oldu ve acayip derecede parmaklarını ağzına sokmaya çalışıyor beceremeyincede huysuzlanıp ağlıyor . Emzik yetersiz gibi geliyor bana ne yapmam gerekir damak kaşıyıcı diş kaşıyıcı bir şey alıp mı versem acaba daha eliyle tutmayı öğrenmedi ama üzülüyorum onun adına canı sıkılıyor yavrumun hep önü ıslak tükürük olmuş heryeri 😊

Ve şu sıralar mememi reddediyor sütüm azalacak diye endişe ediyorum . Biberona alışır diye sürekli sağmıyorum kaşıklada ağzından atıyor tüm sütü tavsiyeleriniz neler bu süre ne zaman geçer 😚
Masallah bebise yumusak bir diş kasiyici olabilirsin bence emzik de is goruyor bu donem el tanima ellwrinide agzina cok sokar bizimki hala ne bulsa agzina sokar😋sutunu sagabilirsin azalmasin diyw😘

ay bu kadının kadına ettiğini de yanii ... üzülme hiç aç olsa uyumazdı kocaman çocuk artık yenidoğan değil... mamaya da bu kadar düşman olma hepimiz veriyoruz bazıları hiç almıo memeyi şanslısın yine sen... ben kızımda bişe farkettim adet olmadan 2 gün önce falan memeyi reddediyor hiç emmiyor adetimin başladığı gün başlıo emmeye öyle bişe olabilir ya da diş çıkarıyordur artık canını sıkıcak da bişe yok emzirsen de başka bir sebep bulurlar seni üzmeye bu kadar kafana taktığını bilirlerse
Degisik bir sey adet olayi.acaba tadimi degisiyor az mi geliyo sut

Iyi akşamlar hanımlar 😊 Bugün benim kız sürünmeye başladı hafiften. Komando gibi maşallah 😃 sizde durumlar nasıl

kuzum benimki yüzüstü dönüp beni geri çevirin diye ağlıyor.sirt üstüne çeviriyorum gene yüzüstü dönüyor 🤦 bu defalarca tekrar ediyor , henüz surunmedik ,popoyu havaya dikip, başını yere gömüp tislaya tislaya bagariyor.
maşallah senin prensese 🧿👑

kuzum benimki yüzüstü dönüp beni geri çevirin diye ağlıyor.sirt üstüne çeviriyorum gene yüzüstü dönüyor 🤦 bu defalarca tekrar ediyor , henüz surunmedik ,popoyu havaya dikip, başını yere gömüp tislaya tislaya bagariyor.
maşallah senin prensese 🧿👑
Benimki 15 inde doğdu seninki ne zaman ? Başta kızım da öyle yapıyordu sonra dönmeye başladı hatta döne seni ilerliyordu 😃 bu akşam da hafif surundu ❤adım adım büyüdüğünü izlemek çok keyifli.

Iyi akşamlar hanımlar 😊 Bugün benim kız sürünmeye başladı hafiften. Komando gibi maşallah 😃 sizde durumlar nasıl
Benimki taklacı güvercin döne döne gidiyor daha surunmuyoruz o da yakındır ins bir an önce büyüsün ele avuca gelsin diye bekledim zaman gerçekten hizliymis bu günlerde çabuk geçecek değil mi çok şükür çok bekledik bebisi bir ömür boyu mutlu olsunlar 🤗🥰

Merhabalar herkese.11 mayıs doğumlu bebeğimin kontrollerini ve 2. doz rota aşısını yaptırdık cuma günü. 65 cm 6200gr olmuş. Gelişiminin iyi gittiğini hatta ortalamanın 1 cm ilerisinde olduğunu söyledi dr. Beslenme vakitlerini 3,5 saate çıkardım (son 1 aydır sadece mama veriyorum maalesef). Gece öğünlerini daha uzun uyuması için bir tık fazlalaştırdı dr. 4.ayda birden uyku sorunlarımız başlamıştı ama geçen haftadan beri tekrar düzene oturdu çok şükür.geceleri sadece 1 kere kalkıyor (eskiden de öyle yapardı ilk aylar hep kendim uyandırıp emziriyordum). Bence tek problemimiz sallanmadan uyumaması onu da sallanma süresini azalttım 2-2,5 saat uyanık kalmadan uyutmuyorum ve sonuç olarak uyku vakti geldiğinde yorgunluktan bayılmak üzere olduğu için uyuyor.
Doktorumuz yürüteç ve hoppala tarzı bir ürün kesinlikle almamamı bol bol yerde karın üstü egzersiz yapmasını söyledi ve dönsün yuvarlansın dedi. benimki de yerde gayret gayrete dönmeye çalışıyor aslında 40 ında falan dönüyordu ama kilosu ağırlaştıkça zorlanıyor kan ter içinde kalıyor yavrum. dönmeyi başaramazsa da yaygarayı koparıyor. Bu karın üstü egzersizlerinin süresini uzatamadık maalesef. Doktor bir de dil ve beyin gelişimi için hergün kitap okumamızı söyledi ama onu da bir rutine oturtamadık, uykudan önceye almam gerekiyor o vakti ama unutuyorum bazen kendi telaşıma düşüyorum falan. bir de gündüz uykuları verimsiz il 30 dk da mutlaka uyanıyor. Şu aralar kucağa almadan beşiğinde elimi göğsüne ya da poposuna koyup hafifçe sallıyorum sırtını sağa sola çeviriyorum birkaç dk içinde uyuyor. Uyuyamazsa inanılmaz mızmız oluyor zaten... bakalım prensesi yürüteç hoppla filan olmadan bütün kış nasıl oyalıycam şimdiden tasalanıyorum...

Benimki taklacı güvercin döne döne gidiyor daha surunmuyoruz o da yakındır ins bir an önce büyüsün ele avuca gelsin diye bekledim zaman gerçekten hizliymis bu günlerde çabuk geçecek değil mi çok şükür çok bekledik bebisi bir ömür boyu mutlu olsunlar 🤗🥰
Degilmi .. bugün bütün gün onu düşündüm hep bian önce doğsa keşke demiştim, doğdu biraz büyüse ele avuca gelse demistim o günlerde geldi.. herşey gelip geçiyor anı güzel yaşamak lazim😍😍😍😊

Benimki 15 inde doğdu seninki ne zaman ? Başta kızım da öyle yapıyordu sonra dönmeye başladı hatta döne seni ilerliyordu 😃 bu akşam da hafif surundu ❤adım adım büyüdüğünü izlemek çok keyifli.

Aynı gün doğurmuşuz canım ❤️
benimkide 15 Mayıs doğumlu 🥰
büyük kızım acaip sakin ve halk tabiriyle uluktu diyebiliriz 😆 9 aylık döndü, 1 yaşında emekledi, 15 aylik yürüdü.
şimdi 2.bebiş 4.ayda dönmeye başlayınca bi şok geçirdik ailecek 😆
Allah sağlık versin hepsine..
Tecrübe etmek çok farklı gerçekten ilk anne olduğumda panik ve stresten bebeğin en keyifli anlarını kaçırdım resmen 🙄
gak dedi doktoru ara, guk dedi hastaneye koş. sırf bundan sebep sütüm 3. ayda tamamen kesilmişti.simdi düşünüyorum da ne kadar gereksizmis.sen rahatsan bebekte rahat oluyor cidden 🤗🧿😘

Bence endişelenmeyin. 3 aylık bebeğinizi en az 3 defa sağlık merkezine götürmüşsünüzdür. Anormal bir durum olsa ebeniz fark ederdi. Kafa çevresi ölçümü yapılıyor sonuçta. Hiç kafanıza takmayın. Sağlıkla büyütün inşallah
Inşaallah dediginiz gibi olur. Tabi sadece sağlık ocağına değil aylık kontrole hastaneye de gittik. Ama sırt üstü belli değil kucakta ya da yandan farkediliyor. Dediğiniz gibi ölçümlere hiç birşey diyen de olmadı. Annelik çok zor bir meslek gerçekten her bir değişiklik insanı kemiriyor 😔😕duanızı bekleriz

Ben hiç duymadım ama içinizi karartmayin bence bir sıkıntı olsaydı mutlaka aile hekimliğinde hemşireniz veya çocuk doktorunuz tarafından fark edilirdi. İnşallah bir sıkıntı yoktur, siz yine de içinizi rahatlatmak adına doktorunuza danışıp ilgili bölüme gidip gösterin bebeğinizi.
Inşaallah umarım öyledir. . Yani kimse ölçümlerde sknti olduğunu söylemedi çok şükür. Annemler büyükler de hep bi bebek büyüyene kadar 40 sekle girer diyor..umarım düzelir. Dua bekleriz

Yakında başlar o da sürünmeye 😊 büyüyorlar her gün adım adım ilerliyorlar. İnşallah daha da güzel zamanlarını gorecegiz. Dediğin gibi çok hızlı geçiyor zaman 😃

Herkese günaydın 🌞 kızlar benim oğlum 5 aylık ve doğdu doğalı her sabah hırıltılı öksürüğümüz var. Bi yarım saat sürüyor sonra geçiyor ta ki bi sonraki sabah olana kadar. Doktorumuz alerji olduğunu söyledi, çok çok rahatsız olursa anca ozaman ilaç vereceğini, ekim ayında daha çoğalıcağını söylemişti. Yani kadın ilaç kullanmaktan yana değil hem de kesin bir şekilde. İlaç ben de kullanmak istemiyorum ama bu öksürüğün başka bi çaresi yok mu? İçim gidiyor kuzum sabah öksürünce. Var mı benimle aynı durumu yaşayan? Siz neler yapıyorsunuz?

Merhaba hanımlar uzun zamandır yazamadım. Ayın 15 inde kızım 5 . Ayını dolduracak ek bir şey vermedim şimdiye kadar fakat Geçen hafta eşimin ailesinin yanına gittik. Kızımın eline ne bileyim bulduysa verdi kayınvalidem tursundan peynirine yoğurdu üzümü derken müdahale edebildigime ettim fakat yenemedim. Yani o da on çocuk ve onlarca torun sahibi biliyordur bir şeyler ama içim hiç rahat etmedi. Zaten üç gün kaldık döndük. Yine bir şey vermiyorum. Etkilerini üçüncü ayda yediriyoruz dediler ben vermiyorum dedim şaşırdılar. Bu ay bitsin yoğurt vermeye başlarım.Onun dışında gece uykusu iyi 7 buçuk sekiz arası uyutuyorum gündüz pek uyumuyor. Sabah 5-6 gibi uyanıyor. Gece de iki kere emziriyorum. Artık bıraktığım gibi bulmuyorum dönmüş oluyor sürekli etrafında dönüp minik yol alabiliyor. Gülmesi çok güzel 😊😍 kanguru almak istiyorum ama karar veremedim dışa dönük olmasını istiyorum iyi şeyler de pahalı galiba kalacak kararsızım . İnşallah bebekleriniz iyidir sağlıkla büyüsünler
Merhaba ben oğlumda solomom baby kanguru aldım çok rahat ettik. Şimdi kızıma kullanıyorum. Yalnız tek taraflı zaten çift taraflı olanlar pek önerilmiyor. Önemli olan m oturuş pozisyonu olması ki bu Kanguruda var ve kaliteli.

X