2020 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Kız 👩‍👧

OY: 165 49,4%
  • Erkek👩‍👦

OY: 157 47,0%
  • İkiz Kız 👩‍👧‍👧

OY: 4 1,2%
  • İkiz Erkek 👩‍👦‍👦

OY: 1 0,3%
  • İkiz 1 Kız 1 Erkek 👩‍👧‍👦

OY: 7 2,1%
  • Üçüz 3️⃣

OY: 0 0,0%
  • Dördüz 4️⃣

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    334
Teleşlanmayın bence. Sadece gözlemleyin. İlk bebeğim benim de çok tecrübeli değilim ama bir sıkıntıları olsa normalinden daha huzursuz olurlar diye düşünüyorum.
Bir şeyi yok çok şükür. Valla ufak bir şey de neyi var acaba diye düşünüyorum ondan tela yaptım.

İlk önce endişelenmek için bir sebep aramamalısın :kahve: snin moralin keyfin bile bebeği etkiler. Bebek huysuz ise yada süt yada mama her ne ile besliyorsan istemiyorsa ozaman endişe edebilirsin. Her bebek farklı. Benim oğlan dörtgünde bir kakasını yapıyor. Kiminin 10 günde bir. Bebek kalası renk ve çeşitleri diye birşey varmış Google da bak istersen.
Ya doğumdan önce bilmiyordum bu kaka mevzusunun bu kadar sorun olacağını. Tecrübe ettikçe öğreniyorum. O yüzden en ufak şeyde soruyorum. Söylediğiniz daha önce bakmıştım da öyle anormal bir şey görünmüyor.

Kızlar merhaba rotavirüs aşısı yaptıracam sırf bebek iyi olsun ona zarar gelmesin diye yaptıran var mı yan etkisi oluyor mu ? .3 aylık oldu bebeğım .

Kızlar merhaba rotavirüs aşısı yaptıracam sırf bebek iyi olsun ona zarar gelmesin diye yaptıran var mı yan etkisi oluyor mu ? .3 aylık oldu bebeğım .
Merhaba ben yaptırdım. Çocuklar 5 yaşa kadar rotavirusle çoğunlukla karşılaşırmış ve bazen hastaneye yatış kadar ciddi durumlar olabilirmiş. Bu aşı ile daha hafif atlatıldığını biliyorum o yüzden yaptırdım

Ayrıca hiçbir yan etki yaşamadık biz zaten ağızdan veriyorlar. Sadece aşıdan sonra 40 dk kadar bir şey yedirip icirmeyi ki kusmasın aşıyı çıkarmasın mideden

Merhaba ben yaptırdım. Çocuklar 5 yaşa kadar rotavirusle çoğunlukla karşılaşırmış ve bazen hastaneye yatış kadar ciddi durumlar olabilirmiş. Bu aşı ile daha hafif atlatıldığını biliyorum o yüzden yaptırdım
Allah sağlık versin tüm bebeklere bende yaptıracam inşaalah . Biri 3. Ay biri 5. Ay sizinde mi öyle oldu

İlk aylarda az ama büyüdükçe artış hızı da düşer bunu bana doktorum söyledi ilk aylardaki gibi kilo almasını beklemeyin dedi. Bebek doymuyorsa o ayrı. Ben genelde tek göğsümü emziriyorum diğerine geçince bir iki yudum çekip bırakıyor demekki doyuyor. Sağlık ocağı ebemiz de bu ay da kilo takibi yapalım eğer az almışsa ek gıdaya erken başlarız mama hiç verme dedi. Ay sonunu bekliyorum.
Bende şimdi Dr dan geldim.moralim çok bozuldu.bu ay hiç kilo almamış.esimle sorunlarımız vardı iki hafta anneme girmiştim.kafama okadar takmadığımi düşünmüyordum ama çocuk hiç kilo almamış.dr 7200olmasi lazımdı dedi.bir hafta 10gun mama kullan sonra bı daha kiloya bakalım dedi yoksa çocuğu araştıracak miş niye kilo almıyor diye.gwcen ay da 6600du bu ay da bazen günde üç defa kaka yapıyor.bazen iki günde bir ve kusuyor bunlar doyma belirtisi değil mi diyorum kilo almamış bı yerde sıkıntı var diyor.

Ben 2 aylıkken ilk dozunu 4.ayda 2.dozunu yaptırdım. Oğlumun inek sütüne alerjisi olmasına rağmen hiç bir yan etkisi ile karşılaşmadım. Rotavirüsü aşısı ne kadar erken dönemde yapılırsa o kadar iyi diye biliyorum. Görüöcemin oğlu bizimkinden 10 gün küçük o iln dozunu 3. Ayda yaptırdı.

Bende şimdi Dr dan geldim.moralim çok bozuldu.bu ay hiç kilo almamış.esimle sorunlarımız vardı iki hafta anneme girmiştim.kafama okadar takmadığımi düşünmüyordum ama çocuk hiç kilo almamış.dr 7200olmasi lazımdı dedi.bir hafta 10gun mama kullan sonra bı daha kiloya bakalım dedi yoksa çocuğu araştıracak miş niye kilo almıyor diye.gwcen ay da 6600du bu ay da bazen günde üç defa kaka yapıyor.bazen iki günde bir ve kusuyor bunlar doyma belirtisi değil mi diyorum kilo almamış bı yerde sıkıntı var diyor.
Bebeğiniz ne kadarlık oldu ki. Benim oğlum 4, 5 aylıkken 6.200grdı. Ebemiz gayet normal dedi. Memlekete gitmiştim yer yadırgadı ne uyudu ne doğru düzgün emdi o yüzden de az almış olabilir. Kiloya çok takılmamak gerek diye düşünüyorum. Bu aya özel hiç almamış olabilir senin beslenmene de bağlı olarak. 3 hafta sonra sağlık ocağına git takibini yapsınlar yine almamışsa o zaman çaresine bakılır. Günde 3 defa kaka yapıyorsa doyuyordur bence. Doymasa huzursuz olur uyku düzeni değişir. Kusması doyma belirtisi olmayabilir çünkü gazı olan bebekler de çok kusuyor. Yanlış yönlendirmek istemem ama ben olsam beslenmeme daha dikkat eder mamaya başlamazdım. 3 hafta sonra kilo artışına bakar ona göre hareket ederdim.

Ben 2 aylıkken ilk dozunu 4.ayda 2.dozunu yaptırdım. Oğlumun inek sütüne alerjisi olmasına rağmen hiç bir yan etkisi ile karşılaşmadım. Rotavirüsü aşısı ne kadar erken dönemde yapılırsa o kadar iyi diye biliyorum. Görüöcemin oğlu bizimkinden 10 gün küçük o iln dozunu 3. Ayda yaptırdı.
Teşekkür ederim . Birde siz emziriyor musunuz ? Benim bebeğim yaklaşık bir aydır mememi reddediyor. Sıkıldım bu durumdan hemen ağlıyor emzirrceğimi anladığı gibi . Bu yazımı gören ve durumu çözen biri varsa cevabı beklerim

Teşekkür ederim . Birde siz emziriyor musunuz ? Benim bebeğim yaklaşık bir aydır mememi reddediyor. Sıkıldım bu durumdan hemen ağlıyor emzirrceğimi anladığı gibi . Bu yazımı gören ve durumu çözen biri varsa cevabı beklerim
Evet emziriyorum. Bayramda eşimin memleketine gitmiştik orda 10 gün boyunca uyanıkken hiç emmedi. Ben de uyurken emzirdim paşa paşa emdi. Evime dönünce kendiliğinden emmeye başladı. Onun dışında meme reddi yaşamadım. Gebe. Online diye bir sayfa var ordan meme reddinin sebeplerine bakarsanız belki gözden kaçırmış olduğunuz bir durum olabilir. İnşallah en kısa zamanda çözüm bulursunuz

Rotavirüs ben de yaptırdım. İlk kızımda böyle aşıyı bilmiyorduk çok çektik. Şimdi 12 yaşında kızım ama hatırladıkça fena oluyorum. Meme reddi konusu ben çok araştırdım. Benim bebiş 3 aylık olduktan sonra memeyi istememeye başladı. Aynı zamanda sütüm çok hızlı azalmaya başlamıştı. Çok normal bir durum. Ama ben çok üzülmüştüm. Bebek geliştikçe seçim yapmaya başlıyor, etrafa varıyor dikkati dağılıyor. Hormonlarımız da üçüncü aydan sonra normale döndüğü için süt talep geldikçe üretiyor memelerimiz. Ben yımadım, sağıp sağıp verdim biberonla. Arada emzirmeye çalıştım. Bu dönemi zor atlattık. Yarın beş aylık olacak oğlum çok şükür emiyor. Mamayı yıne günde en fazla iki defa veriyorum. İnstada Ebeaysee ye bak. Çok güzel tane tane anlatıyor bu meme reddi olayını.

Rotavirüs ben de yaptırdım. İlk kızımda böyle aşıyı bilmiyorduk çok çektik. Şimdi 12 yaşında kızım ama hatırladıkça fena oluyorum. Meme reddi konusu ben çok araştırdım. Benim bebiş 3 aylık olduktan sonra memeyi istememeye başladı. Aynı zamanda sütüm çok hızlı azalmaya başlamıştı. Çok normal bir durum. Ama ben çok üzülmüştüm. Bebek geliştikçe seçim yapmaya başlıyor, etrafa varıyor dikkati dağılıyor. Hormonlarımız da üçüncü aydan sonra normale döndüğü için süt talep geldikçe üretiyor memelerimiz. Ben yımadım, sağıp sağıp verdim biberonla. Arada emzirmeye çalıştım. Bu dönemi zor atlattık. Yarın beş aylık olacak oğlum çok şükür emiyor. Mamayı yıne günde en fazla iki defa veriyorum. İnstada Ebeaysee ye bak. Çok güzel tane tane anlatıyor bu meme reddi olayını.
Çok saol canım . Bende sağıyorum ama biberonamı alıştı diye biberon vermek istemiuorum . Acaba biberona alıştıda mı emmiyor diye düşündüm inat edeyim derken sütüm azalacak dün 6 saat inat ettti emmedi mecbur sağdım kaşıkla ağlaya ağlaya verdim zorla . Memelerim şaşırdı artık ne yapacağını bi doluyor bi bitiyor sütüm . Moralimde çok bozuluyor . Ya biterde emziremezsem diye. Canavar görmüş gibi bakıp emmiyor mememi 😔 bizimkide 3 aylik oldu.

İnek sütü alerjisi olduğunu nasıl tespit ettiniz?

Bende aynı şeyleri yaşadım.Diş çıkarıyor diye emmediğini anladım.Ağlayıp emmediği zaman dışarı çıkarıp gezdirdim.Uyumaya yakın eve getirip emzirdim.Emdi.Uykudan kalkmaya yakında emzirdim yine emdi.Uyanıkken ayıkken emmiyor ama uykuya geçtiğinde uykudan kalkarken emiyordu.Sonra sonra alıştı.Memeyi reddetmemeye başladı ama dişler acıdımı yine reddetmemeler olsada artik eskisi gibi hiç almamamizlik etmiyor

İnek sütü alerjisi olduğunu nasıl tespit ettiniz?
10 günlükken bacağında kırmızı kırmızı isilik şekline kabarcıklar çıkmıştı. Doktorun biri zamanla geçer normal bunlar dedi hiçbir şey vermeden eve gönderdi. Bir hafta sonra mele gittim travazol verdi 5 gün kullan sonra geçer dedi. Aile hekimim bu krem sağlıklı değil dedi başka krem verdi. Bu arada kremler rengini doldurdu azalttı ama bacağının başka yerlerinde ve koltuk altında çıkmaya başladı doktorumu değiştirdim 3 hafta diyet yap büyük ihtimalle inek sütüne alerjisi var dedi. Diyet yaptım çok şükür geçti. Bu arada kakası hep yeşil ve mukusluydu.

Çok saol canım . Bende sağıyorum ama biberonamı alıştı diye biberon vermek istemiuorum . Acaba biberona alıştıda mı emmiyor diye düşündüm inat edeyim derken sütüm azalacak dün 6 saat inat ettti emmedi mecbur sağdım kaşıkla ağlaya ağlaya verdim zorla . Memelerim şaşırdı artık ne yapacağını bi doluyor bi bitiyor sütüm . Moralimde çok bozuluyor . Ya biterde emziremezsem diye. Canavar görmüş gibi bakıp emmiyor mememi 😔 bizimkide 3 aylik oldu.
Üzüntünü o kadar iyi anlıyorum ki. Memeler kendi başına ayrı bir beyin meğerse. Bebek ne kadarını talep ederse okadarını veriyorlar. Ama kandırabilirsin 🤪 sağarken sütün bi süre sonra durdu gelmedi, sen bitti bu kadar sanıyorsun, aslında içinde daha var. Boş da olsa sağmaya bi süre daha devam et ki memelere , bu süt yetmiyor daha çok üretmeliyim mesajı gitsin. Bebek uyurken emzirmeyi dene, pes etmezsen illaki eski düzene döner. Her emzirmenin arkasından yine makine ile sağ bi 15 dakika. Bir de bir kaç gün işi güçü bırak bırakabiliyorsan, yemeği da dışardan söyle ben öyle yaptım. Dinlenmek ve uyku o kadar etkili ki süt yapımında. Ben ağlıyordum nerdeyse bebek emmiyor sütüm bi gıdım kaldı diye. Emzirmesen de bebek tenine değsin, o bile etkiler. Allah yardımcın olsun🙏 Bol kalorili şeyler ye, hurma, sütlü tatlılar, yeşillik falan. Aman yine çok konuştum. 😁

10 günlükken bacağında kırmızı kırmızı isilik şekline kabarcıklar çıkmıştı. Doktorun biri zamanla geçer normal bunlar dedi hiçbir şey vermeden eve gönderdi. Bir hafta sonra mele gittim travazol verdi 5 gün kullan sonra geçer dedi. Aile hekimim bu krem sağlıklı değil dedi başka krem verdi. Bu arada kremler rengini doldurdu azalttı ama bacağının başka yerlerinde ve koltuk altında çıkmaya başladı doktorumu değiştirdim 3 hafta diyet yap büyük ihtimalle inek sütüne alerjisi var dedi. Diyet yaptım çok şükür geçti. Bu arada kakası hep yeşil ve mukusluydu.
Geçmiş olsun .
Smdi süt urunleri tüketiyor musunuz? Hala mukus devam ediyormu?

X