2020 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Kız 👩‍👧

OY: 165 49,4%
  • Erkek👩‍👦

OY: 157 47,0%
  • İkiz Kız 👩‍👧‍👧

OY: 4 1,2%
  • İkiz Erkek 👩‍👦‍👦

OY: 1 0,3%
  • İkiz 1 Kız 1 Erkek 👩‍👧‍👦

OY: 7 2,1%
  • Üçüz 3️⃣

OY: 0 0,0%
  • Dördüz 4️⃣

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    334
Kızlar benim bebeğim yabancı biri ona laf atınca yüzünü buruşturup ağlıyor?sanırım pek sempatik olmayacak :)
Bir de atak haftalarini anlatan "Harika Haftalar "diye bir kitap varmış. Atak haftası olaylarını biraz daha anlayabilirim belki diye onu internetten siparis verdim...
Benimki de ağzını kocaman açıyor önceleri yandan kısa gülüş verip önüne dönüyordu şimdi ağzını açıp gülüyor çok değişik bu bebisler 🤭🤗

Merhaba hanımlar bebeğimin ishal olduğunu nasıl anlarım? Kaç kere kakasını yapması gerekiyor? Öğlene kadar üç kere yaptı. Birde ne sebep olur endiselenmeli miyim? Üşüyünce olur mu ?

Kusma huzursuzluk diskisinda kan yok. her zamanki gibi davranıyor.

Bebekler büyüdükçe kilo artış hızı da düşüyor. Benim oğlum da 400gr almış hemşire normal dedi
Benim oğlum da 350 gram almıştı 1 ayda ama en az 500 olması lazım o yüzden emzirdikten sonra eğer göğüsler boşsa ve bebek doymamış gorunuyorsa mama verin dedi eğer normalse ben boş yere mama başladım yani

Merhaba hanımlar bebeğimin ishal olduğunu nasıl anlarım? Kaç kere kakasını yapması gerekiyor? Öğlene kadar üç kere yaptı. Birde ne sebep olur endiselenmeli miyim? Üşüyünce olur mu ?
Bir tanıdık çocuk doktoru 6 ay civarında bebekler sık dışkılamaya baslar ve aileler ishal oldu zannedip endişelenir demişti. Eğer kıvamda aşırı sululuk yoksa bence korkmayın. Çünkü günde 5 kere yapmaları da normal 10 günde bir kere yapmaları da demişti doktor

Benim oğlum sürekli yeşil ve ishal şeklinde kaka yapıyordu. Çocuk doktorumuz anne sütü alan çocukların kakasının yeşil ve sıvı olması normal dedi. Aile hekimim de günde 7 den fazla yapıyorsa ishaldir demişti. Ben de takip ettim 3-4 defa yapıyordu. Alerji durumu varsa, Üşütürse, diş çıkarıyorsa, enfeksiyon varsa ishal yapar. İshale ateş ve huzursuzluk eklenmişse doktora gitmeli bence.

Benim oğlum da 350 gram almıştı 1 ayda ama en az 500 olması lazım o yüzden emzirdikten sonra eğer göğüsler boşsa ve bebek doymamış gorunuyorsa mama verin dedi eğer normalse ben boş yere mama başladım yani
İlk aylarda az ama büyüdükçe artış hızı da düşer bunu bana doktorum söyledi ilk aylardaki gibi kilo almasını beklemeyin dedi. Bebek doymuyorsa o ayrı. Ben genelde tek göğsümü emziriyorum diğerine geçince bir iki yudum çekip bırakıyor demekki doyuyor. Sağlık ocağı ebemiz de bu ay da kilo takibi yapalım eğer az almışsa ek gıdaya erken başlarız mama hiç verme dedi. Ay sonunu bekliyorum.

Bir tanıdık çocuk doktoru 6 ay civarında bebekler sık dışkılamaya baslar ve aileler ishal oldu zannedip endişelenir demişti. Eğer kıvamda aşırı sululuk yoksa bence korkmayın. Çünkü günde 5 kere yapmaları da normal 10 günde bir kere yapmaları da demişti doktor
Yok her zamanki gibi görünüyor. Normalde en fazla iki kere yapardı. Merak ettim. 10 gün de çok değil mi ki.

Benim oğlum sürekli yeşil ve ishal şeklinde kaka yapıyordu. Çocuk doktorumuz anne sütü alan çocukların kakasının yeşil ve sıvı olması normal dedi. Aile hekimim de günde 7 den fazla yapıyorsa ishaldir demişti. Ben de takip ettim 3-4 defa yapıyordu. Alerji durumu varsa, Üşütürse, diş çıkarıyorsa, enfeksiyon varsa ishal yapar. İshale ateş ve huzursuzluk eklenmişse doktora gitmeli bence.
Dün soğuktu disardaydik belki üşümüş olabilir. Sadece üç kere yaptı Başka anormal bir şey gozlemlemedim. Sayı söylediğiniz iyi oldu

İlk önce endişelenmek için bir sebep aramamalısın :kahve: snin moralin keyfin bile bebeği etkiler. Bebek huysuz ise yada süt yada mama her ne ile besliyorsan istemiyorsa ozaman endişe edebilirsin. Her bebek farklı. Benim oğlan dörtgünde bir kakasını yapıyor. Kiminin 10 günde bir. Bebek kalası renk ve çeşitleri diye birşey varmış Google da bak istersen.

Arkadaşlar benim de bir sıkıntım var . Oğlum 3 aylık oldu. Alnı önde çıkık biraz. Ben geçer diye dr a demedim hiv ama bugün biri böyle mi hastalık var dedi. Siz rastladınız mim hastalık mi acaba. Çok endişeliyim anlatamam

Arkadaşlar benim de bir sıkıntım var . Oğlum 3 aylık oldu. Alnı önde çıkık biraz. Ben geçer diye dr a demedim hiv ama bugün biri böyle mi hastalık var dedi. Siz rastladınız mim hastalık mi acaba. Çok endişeliyim anlatamam
Ben hiç duymadım ama içinizi karartmayin bence bir sıkıntı olsaydı mutlaka aile hekimliğinde hemşireniz veya çocuk doktorunuz tarafından fark edilirdi. İnşallah bir sıkıntı yoktur, siz yine de içinizi rahatlatmak adına doktorunuza danışıp ilgili bölüme gidip gösterin bebeğinizi.

Dün soğuktu disardaydik belki üşümüş olabilir. Sadece üç kere yaptı Başka anormal bir şey gozlemlemedim. Sayı söylediğiniz iyi oldu
Teleşlanmayın bence. Sadece gözlemleyin. İlk bebeğim benim de çok tecrübeli değilim ama bir sıkıntıları olsa normalinden daha huzursuz olurlar diye düşünüyorum.

Bence endişelenmeyin. 3 aylık bebeğinizi en az 3 defa sağlık merkezine götürmüşsünüzdür. Anormal bir durum olsa ebeniz fark ederdi. Kafa çevresi ölçümü yapılıyor sonuçta. Hiç kafanıza takmayın. Sağlıkla büyütün inşallah

X