2020 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Kız 👩‍👧

OY: 165 49,4%
  • Erkek👩‍👦

OY: 157 47,0%
  • İkiz Kız 👩‍👧‍👧

OY: 4 1,2%
  • İkiz Erkek 👩‍👦‍👦

OY: 1 0,3%
  • İkiz 1 Kız 1 Erkek 👩‍👧‍👦

OY: 7 2,1%
  • Üçüz 3️⃣

OY: 0 0,0%
  • Dördüz 4️⃣

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    334
Bisey soracağım hanımlar.15mayis doğumlu bebeğim.geceleri çok şükür iyi uyuyor iki yada üç kez emmeye kalkıp uyuyor.ama gündüz canımı okuyor.ogle uykusuna yatirana kadar çok huysuz çok ağlıyor.durmuyor.acaba sutum mu yetmiyor diye düşünüyorum memede ayaklar durmuyor kafa oynuyor.bazen çekip çıkarıyor.sikinca süt geliyor.hatta diğerinden de akıyor.sutun yetip yetmediğini nasıl anlarız.her gün de kaka yapıyor.bi kere.bazilarniz sütun CC ni ölçüyor nasıl biliyorsunuz kaç CC geldiğini merak ediyorum
Canım benimkide öyle. 1 ay öncesine kadar uykuları düzenliydi şimdi uyuyana kadar akla karayı seçiyorum. Bana da herkes doymuyor mama ver dedi ama ben vermedim çünkü doyduğunu anlıyorum kolaya kaçmak istemedim. Hem sütüm var göğsüm dolu hem emerken yutkunmasından anlıyordum. Tek göğsümü emince bırakıyordu diğerine bile geçemiyorum. Memeden önce dolu şiş olan göğsüm biraz emince yumuşuyordu. Kilo takibi yap düzenli kilo alıyorsa doyuyordur. Şu an yaklaşık doğum kilosunun iki katına çıkmış olması gerekir. Gündüzleri uyumak istememesi normal demişti ebe. Etrafı keşfediyor, karanlık sessiz odada uyutmaya çalış dedi

Eltinin en fazla yaşı kaç olabilir ki?
Danone puding nedir, nasıl yani?
Allah'ım 🤦 mini mini bebelere, çocuklara günahtır ya 🤬
Sosyal mecraları sıkı takip ediyordur belki, kendisine naçizane önerim gıda dedektifini bir takip etsin, yedirdigi pudingler kaç adet küp şekere denk geliyor bir okusun..
Onlar seni kendine benzetemezler, Lütfen sen onları kendine benzet 🙏
Kimseyi yargılamak değil maksadım ama, kimisine de böylesi kolay geliyor 🤷
Sağlıklı olan "zor ve zahmetli"
Sağlıklı ve zahmetsiz olani ise "pahalı"
Okumak, doktor tavsiyeleri dinlemek,videolar izlemek zor olmamalı.
Hadi hiç birine imkanin yok TVde bile artık bilgi edinmek icin programlar var sağlıklı beslenmek üzerine..

Ben un, şeker, tuz bu 3 ünü bebek beslenmesinde asla kabul edemiyorum..
Bence biz de Allaha emanet buyumusuz. Mesela bana 3.ayda mama baslamis annem doktor kontrolünde. Doktor mamaya şeker koy öbür türlü doyurucu olmaz demiş...
Cehalete bak adam o dönem prof bi de. Aynı zamanda devlet hastanesinin bas hekimi. Cidden Allaha emanet buyumusuz

Eltinin en fazla yaşı kaç olabilir ki?
Danone puding nedir, nasıl yani?
Allah'ım 🤦 mini mini bebelere, çocuklara günahtır ya 🤬
Sosyal mecraları sıkı takip ediyordur belki, kendisine naçizane önerim gıda dedektifini bir takip etsin, yedirdigi pudingler kaç adet küp şekere denk geliyor bir okusun..
Onlar seni kendine benzetemezler, Lütfen sen onları kendine benzet 🙏
Kimseyi yargılamak değil maksadım ama, kimisine de böylesi kolay geliyor 🤷
Sağlıklı olan "zor ve zahmetli"
Sağlıklı ve zahmetsiz olani ise "pahalı"
Okumak, doktor tavsiyeleri dinlemek,videolar izlemek zor olmamalı.
Hadi hiç birine imkanin yok TVde bile artık bilgi edinmek icin programlar var sağlıklı beslenmek üzerine..

Ben un, şeker, tuz bu 3 ünü bebek beslenmesinde asla kabul edemiyorum..
Bu zamanda olmaması gereken çok şey oluyor bu bölgede eltilerim in yaşları küçük Mesela en küçüğü benden üç yaş büyük 5 çocuğu var. Tabi bu kadar çok olunca eğitimsiz lik de eklenince olan çocuklara oluyor. O bebekler şeker çikolata türlü bakkal malzemesiyle öğün geçiriyor. Tabi ki ben farklıyım yetişmem de farklı. Bana göre doğru olanı söyleyeceğim. Kolaylarina geliyor tek aciklamasi bu. Ben bebeğimi kendime göre yetistirecegim. 😊 ve sizin tavsiyelerinizle.

Bisey soracağım hanımlar.15mayis doğumlu bebeğim.geceleri çok şükür iyi uyuyor iki yada üç kez emmeye kalkıp uyuyor.ama gündüz canımı okuyor.ogle uykusuna yatirana kadar çok huysuz çok ağlıyor.durmuyor.acaba sutum mu yetmiyor diye düşünüyorum memede ayaklar durmuyor kafa oynuyor.bazen çekip çıkarıyor.sikinca süt geliyor.hatta diğerinden de akıyor.sutun yetip yetmediğini nasıl anlarız.her gün de kaka yapıyor.bi kere.bazilarniz sütun CC ni ölçüyor nasıl biliyorsunuz kaç CC geldiğini merak ediyorum
Ben yazmışım gibi olmuş. Hatta tarih de aynı. Doymadigini düşünmüyorum. Gündüz uykusu çok az en fazla yarım saat uyursa. Daha fazla oyun istiyor bence. Sürekli onunla konuşalım istiyor.

Canım benimkide öyle. 1 ay öncesine kadar uykuları düzenliydi şimdi uyuyana kadar akla karayı seçiyorum. Bana da herkes doymuyor mama ver dedi ama ben vermedim çünkü doyduğunu anlıyorum kolaya kaçmak istemedim. Hem sütüm var göğsüm dolu hem emerken yutkunmasından anlıyordum. Tek göğsümü emince bırakıyordu diğerine bile geçemiyorum. Memeden önce dolu şiş olan göğsüm biraz emince yumuşuyordu. Kilo takibi yap düzenli kilo alıyorsa doyuyordur. Şu an yaklaşık doğum kilosunun iki katına çıkmış olması gerekir. Gündüzleri uyumak istememesi normal demişti ebe. Etrafı keşfediyor, karanlık sessiz odada uyutmaya çalış dedi
Doğum kilosunun iki katını geçti çok şükür geçen ay 460gr almıştı.bu ay daha az gibi

Bence biz de Allaha emanet buyumusuz. Mesela bana 3.ayda mama baslamis annem doktor kontrolünde. Doktor mamaya şeker koy öbür türlü doyurucu olmaz demiş...
Cehalete bak adam o dönem prof bi de. Aynı zamanda devlet hastanesinin bas hekimi. Cidden Allaha emanet buyumusuz
Kardeşime emziği aldırmak için recele batırır verirdik Allahım ne cahillikmis 🤦 annem sabaha kadar ağlardı kardeşin ne derdi vardı anlamadık diyor smdi torunu büyütürken ahh çocuğun belki bağırsakları ağrıyordu diyip üzülüyor gerçekten Allah'a emanet büyümüsuz..

Merhaba hanımlar oğlum 5.ayında. Gece ateşi çıktı. Ve gün boyu değişkenlik gösterdi.Gece 38.1 di sabaha düştü , ılık duş yaptırdık.Gün boyu 36.7 ile 37.5 arasında gidip geldi 2 kez Calpol verdim.2.kaşığın yarısını tükürdü. Başı ve ensesi çok sıcak elleri ve ayakları soğuk.Acaba üşütük mü, dişleri de kaşınıyor. Biraz tecrübesizim de.

Canım sütünü sığacaksın artı pompanın yetişemediği sadece bebişin çekebildiği sütün bi kısmı memede kalıyor. Atıyorum 120 sağıyorsam artı 30-40 cc memede kalıyor. Ama sağmasam bebek onu da alıyor. Off karıştırmadım inşallah kafanı😜 benimki 13 Mayıs bebeği. Biz de gündüz ekstra enerjik ve huysuzus. Geceleri de sık sık uyanırız. Atak haftaları diye diye avutuyorum kendimi🥴

Kardeşime emziği aldırmak için recele batırır verirdik Allahım ne cahillikmis 🤦 annem sabaha kadar ağlardı kardeşin ne derdi vardı anlamadık diyor smdi torunu büyütürken ahh çocuğun belki bağırsakları ağrıyordu diyip üzülüyor gerçekten Allah'a emanet büyümüsuz..
Benim ilk kızımda kaynanam emziği bala bandıralım dedi(ilk kaynanamdı o) ben o güne kadar hiç saygısızlık etmemiş insanım bi bağırdım kadına hiç unutmam. Sakın hele ben yokken ağzına birşey sürersiniz çocuğun, diye. Cahil 3 çocuk büyütmüş bi halt bilmiyor. Ya benim kuzum o an ölse ne diyecek! Ay iyi ki boşadım şu cahil karının oğlunu🙏

Merhaba hanımlar oğlum 5.ayında. Gece ateşi çıktı. Ve gün boyu değişkenlik gösterdi.Gece 38.1 di sabaha düştü , ılık duş yaptırdık.Gün boyu 36.7 ile 37.5 arasında gidip geldi 2 kez Calpol verdim.2.kaşığın yarısını tükürdü. Başı ve ensesi çok sıcak elleri ve ayakları soğuk.Acaba üşütük mü, dişleri de kaşınıyor. Biraz tecrübesizim de.
Büyük ihtimal dişin ateşi o. Ama bence hiç oluruna bırakma bi doktora görünün. İçin rahat eder

Gecmis olsun dis olabilir.keyfi nasil huzursuzmu

daha önce çocuk yetiştirmiş bacısulara bi sorum olucak bizim kız 4 ay 20 günlük oldu oynarken yüzüstü dönüyor ama geri sırtüstü dönemiyor poposunu kaldırıo bi çabalıyor sonrada ağlamaya başlıyor biz de gayri ihtiyari ağlamasın diye düzeltiyoruz.. bu yüzüstü dönmeler tehlikeli olur mu? doğru mu yapıyoruz acaba müdahale etmekle bıraksak öğrense mi nedir bunun doğrusu

Benim oğlanı anlatmissin emerken bile hareketli söylediğin şeyleri hep yapıyor ama ben yetmediğini düşünmüyorum ama nedenini de bilmiyorum 😅

daha önce çocuk yetiştirmiş bacısulara bi sorum olucak bizim kız 4 ay 20 günlük oldu oynarken yüzüstü dönüyor ama geri sırtüstü dönemiyor poposunu kaldırıo bi çabalıyor sonrada ağlamaya başlıyor biz de gayri ihtiyari ağlamasın diye düzeltiyoruz.. bu yüzüstü dönmeler tehlikeli olur mu? doğru mu yapıyoruz acaba müdahale etmekle bıraksak öğrense mi nedir bunun doğrusu
Benimki de öyleydi ilk zamanlar kasları geliştikçe yüz üstünden sırt ustune dönecek yüksek yerde filan bırakmayın artık hiç belli olmaz her an dönebilir bizimki hep sol taraftan dönüyordu sağ dan donemiyordu hatta korkttum sıkıntı filan mı var diye ama artık iki tarafından da dönüyor salonu turluyor nerdeyse kafasını filan çok çarpıyordu ağlıyordu ben de korkuyordum ilk bebek olunca yüzüstü biraz bırakıyordum çok çok ağladığında kaldırdık her bebek farklı kimisi çok hareketli kimisi daha yavaş oluyor bizimki çok hareketli maşallah dönmeye başladığından beri yüzüstü uyuyor ne yapsam kabul etmedi yastık koydum dönmesin diye uyandı uyumadı öyle seviyor kafasını cevirebiliyorsa sıkıntı olmaz diye soylediler ama insan korkuyor ilk zaman çok korktum hala sık sık kontrol ediyorum ben ne kadar cevirsem o kadar yüzüstü dönüp yattı anne karnında da öyleydi rahatına düşkün biraz sanırım sağlıkla buyusunler ins 🤗

Belki dişten dir ya da ishal kusma varsa üşütme de olabilir doktora götürün öyleyse bizim önce aşırı kusma oldu sonra ateş bir gün içinde doktora götürdük ishal de oldu ama nasıl çok kötü olmuştu aydın dan istanbul a donmustuk İstanbul biraz soğuktu usutmustu hava değişimi filan evde soğuk gelmişti bize çok çok ateslenirse bir gösterin isterseniz ama kusma ishal varsa hiç bekletmeyin derim

Bizim doktorumuz, sık sık yüz üstü koyun kollar güçlensin diye, dedi. Ama yanından da ayrılmamak lazım, yorulunca kafayı gömüyor çünkü, nefessiz kalabilir. Biz yarından sonra 5 aylık olacaz daha bir kaç gündür sırtüstü yatarken yüzüstü pozisyona kendi geçebiliyor. Geri yatamıyor henüz. Yani acelesi yok. Her gün farkını göreceksin zaten 😊

Belki dişten dir ya da ishal kusma varsa üşütme de olabilir doktora götürün öyleyse bizim önce aşırı kusma oldu sonra ateş bir gün içinde doktora götürdük ishal de oldu ama nasıl çok kötü olmuştu aydın dan istanbul a donmustuk İstanbul biraz soğuktu usutmustu hava değişimi filan evde soğuk gelmişti bize çok çok ateslenirse bir gösterin isterseniz ama kusma ishal varsa hiç bekletmeyin derim
Kusma ve ishal yok çok şükür. Gece ne güzel normale dönmüştü. Sabah yine yükseldi.Değişim devam ederse öğleden sonra hastaneye götürmeyi düşünüyorum.

Kızlar benim bebeğim yabancı biri ona laf atınca yüzünü buruşturup ağlıyor?sanırım pek sempatik olmayacak :)
Bir de atak haftalarini anlatan "Harika Haftalar "diye bir kitap varmış. Atak haftası olaylarını biraz daha anlayabilirim belki diye onu internetten siparis verdim...

X