2020 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Kız 👩‍👧

OY: 165 49,4%
  • Erkek👩‍👦

OY: 157 47,0%
  • İkiz Kız 👩‍👧‍👧

OY: 4 1,2%
  • İkiz Erkek 👩‍👦‍👦

OY: 1 0,3%
  • İkiz 1 Kız 1 Erkek 👩‍👧‍👦

OY: 7 2,1%
  • Üçüz 3️⃣

OY: 0 0,0%
  • Dördüz 4️⃣

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    334
Ya bayanlar kilo durumumuz ne alemde. Yedim de aldım yedim de aldım oysa hamilelikte hiç almamistim. Dlabimdaki hicbise olmuyor artı aynaya bakmak bi kabus sarkan göbek çok genisledim eşimin tisortlerini giyiyorum 😐😑z var mı verebilmek için fikir . Emziriyorum ve midem büyüdü iyice
Bende çok almamıştım kilo doğumdan sonra aldım. Süt yapsın diye. Şimdi doydugumu hissetmiyorum. Benim de merak ettiğim bu göbek yaradı gider mi . Yoksa hep benle mi kalacak. Çok korse takmadım en fazla bir hafta

Herkese.selamlar benimde saclarim acayi dokuluyor yanlar baya seyreldi.gicik oluyorum.kuafore korana artti diye gitmek istemiyorum kas biyik alinmasi lazim gene sıkıci gunler yasakli gunler basladi🥺

Kızlar selam ❤
Son günlerde kendimi çok çirkin hissediyordum 🥺
En büyük etken +7 kg, yüzümdeki lekeler ve üstleri tamamen açılan saçlarım..
Aynaya bakmak istemiyorum, doğum lekesi doldu yüzüm ve geçmiyor.
Azalacagina her gün daha da artıyor mu ne😔
2. çocuk yaşlandırdı beni, bir anda çöktüm sanki 🤷
Yaşım 34 hissedilen 65 şuan 🥴
Ne kendime bakmak, ne giyinip süslenmek hic birisi içimden gelmiyor..
Şu doğum lekeleri için doğal bir çözüm önerisi olan var mı? Sütünü sür diyenler var ama kızıma zor yetiyor..
Bari şu leke sorunumu çözelim nolur 😔
Teşekkürler şimdiden 🙏
Ben de 2 doğum yaptım hala 10 kg fazlam var. Ilk doğumdan sonra karatay diyetiyle kilo vermistim. Ama onda atistirmalik yok bence emziren anneler için iyi değil. Emzirme olayım bitince tekrar başlayacağım.
Hamurisinin inanılmaz gobek yaptığını farkettim sadece sabah kahvaltılarımda ekmek yiyorum onun dışında hamurişi yemiyorum şimdilik 2 kg gitti.
Yüzümde lekelenme yok sadece gul hastalığım costu ve nasir oldum. Nasir için tedaviye başladım gul hastalığı için de kışın doktora gideceğim çünkü güneş ışığı zararlı bu hastalıkta. Dr muhtemelen lazer tedavi uygulayacak en az 5 bin gider diye düşünüyorum.
Bi de doğumlardan sonra varis cikti. Bütün bunların tedavisi ve spora baslamam en az 15 bin tl,doğumdan sonra kaportayi toparlamak zor ve masraflı olacak 😃

Ben de 2 doğum yaptım hala 10 kg fazlam var. Ilk doğumdan sonra karatay diyetiyle kilo vermistim. Ama onda atistirmalik yok bence emziren anneler için iyi değil. Emzirme olayım bitince tekrar başlayacağım.
Hamurisinin inanılmaz gobek yaptığını farkettim sadece sabah kahvaltılarımda ekmek yiyorum onun dışında hamurişi yemiyorum şimdilik 2 kg gitti.
Yüzümde lekelenme yok sadece gul hastalığım costu ve nasir oldum. Nasir için tedaviye başladım gul hastalığı için de kışın doktora gideceğim çünkü güneş ışığı zararlı bu hastalıkta. Dr muhtemelen lazer tedavi uygulayacak en az 5 bin gider diye düşünüyorum.
Bi de doğumlardan sonra varis cikti. Bütün bunların tedavisi ve spora baslamam en az 15 bin tl,doğumdan sonra kaportayi toparlamak zor ve masraflı olacak 😃

ağır bakıma giricez desene 🤣
bak ben varisi söylemeyi unutmuşum
bacaklarim ayak bileklerim varis doldu benim de 🥴 pandemi olmasa verirdik, boyle evde oturmaktan ye babam ye durumu oluyo 🙄

Herkese.selamlar benimde saclarim acayi dokuluyor yanlar baya seyreldi.gicik oluyorum.kuafore korana artti diye gitmek istemiyorum kas biyik alinmasi lazim gene sıkıci gunler yasakli gunler basladi🥺
Kuaför bulamıyorum bende. Biri hasta olmuş atlatmış şimdi gitmeye korkuyorum. Hadi bıyık bir şekilde halledilir de kaşı hiç yapamıyorum. Saçlar zaten dökülüyor bir de kız tutunca o da yoluyor.

Geçmiş olsun. Ya bunların birazını da erkekler çekse olmaz mıydı. Başımıza gelmedik kalmadı. Benimde dişlerim de bir sıkıntı var doğumdan sonra oldu. Gidemedim doktora çok moralim bozuk o yüzden.

ağır bakıma giricez desene 🤣
bak ben varisi söylemeyi unutmuşum
bacaklarim ayak bileklerim varis doldu benim de 🥴 pandemi olmasa verirdik, boyle evde oturmaktan ye babam ye durumu oluyo 🙄
Varis benim de direkt hamilelikten sonra cıktı.
Bi de çatlaklarım var onu saymıyorum bile kesin tedavisi olmadığı için

Bahsi geçen kitabı ben de okudum belki bu kadar sık emzirince de gaz oluyordur. Emzik verip pispislayarak uyutun 3 saatte bir emzirin.
Uykusu açılır gibi olduğuna bakmayın benimki gece 5 te uyaninca kaka yaptı beslendikten sonra o kadar uykusu açılmasına rağmen beşiğinde 2 salladım uyudu. Emerek uyumaya gudulemeyin aglasa da kucakta pispislayarak uyutun
Dün yine denedim olmuyor 🤦 kıyamıyorum onun hakkı benim koynummus gibi geliyro biliyorum pisman olucam ama yapamıyorum :/
Akşam önce emzirdim baktım uyumuyor aldım gazını çıkardım çıktım odadan sonra gittim elini tutum sevdim yok olmuyor en son eşim ayağında sallıyordu 😂
Gündüz ilk uykusunu oyun halisinda kendi kendine yapıyor gibi donerek uyuyor sıpa 😂
İkinci uyku bebek arabasında parkta
Üçüncü uykusu hamakta baba uyutuyor
Sonra duş masaj kitap emisme uyku ama son günlerde gece uykusu için direniyor yada 40 dk sonra ağlayarak uyanıyor :/
Birde yanlız evde düzen önemliymiş bugün arkadaşım geldi çocuğun tüm düzeni şaştı uyku gozunden akıyor uykuya direniyor

Dün yine denedim olmuyor 🤦 kıyamıyorum onun hakkı benim koynummus gibi geliyro biliyorum pisman olucam ama yapamıyorum :/
Akşam önce emzirdim baktım uyumuyor aldım gazını çıkardım çıktım odadan sonra gittim elini tutum sevdim yok olmuyor en son eşim ayağında sallıyordu 😂
Gündüz ilk uykusunu oyun halisinda kendi kendine yapıyor gibi donerek uyuyor sıpa 😂
Sonra duş masaj kitap emisme uyku ama son günlerde gece uykusu için direniyor yada 40 dk sonra ağlayarak uyanıyor :/
Birde yanlız evde düzen önemliymiş bugün arkadaşım geldi çocuğun tüm düzeni şaştı uyku gozunden akıyor uykuya direniyor
Canım ağlatma tabi ki aglarsa kucakta pispisla aç degilken emzirme.
Sonuçta ilerde sen yokken nasil gece uykusuna dalacak çocuk? Sadece her ağladığında emzirmeyin uyutmak için emzirmeyi diyor kitao.sadece acken emzirmen gerekiyor yani

Merhaba medilife ta hangi kadın dogum Dr una gittiniz ve dogumun uzu orda mı yaptınız?Ayrıntılı ultrasondan memnun kaldınız mı ne kadar sürdü acaba?
Merhaba ben Sema Hanım'a gidiyordum ama sonradan doktorumu ve hastaneyi değiştirdim fena bir doktor değil ama beni tatmin etmedi. Doğumumu Medipol Mega'da yaptım ve çok memnun kaldım, hastane ve ekip çok ilgiliydi. Ayrıntılı ultrasonu eski hastanede yaptırmıştım memnun kalmıştım zaten perinatolog bakıyor. Her soruma cevap vermişti doktor bey.

Onun iyiliği için yapıyorsun bence kendine bunu telkin et sürekli. Ona uyumayı öğretmek, kaliteli uyku uyumasını sağlamak için yapıyorsun. Ben kızımda çok çektim, çok dirençliydi uyku konusunda. Dikkat et bu kötü huyları her ay geçtikçe daha kötüye gidiyor. Bebek iyice memeye bağımlı oluyor. Benim için problem değil hallederim dersen bilemem ama çok zorlanırsın sonra.

Ben bugün 3 gündüz uykusunda rahat uyuttum beşiğinde. 15-20 dakika kadar. Beşikte uyuynca daha uzun uyuyor bu arada. Ama gece uykusuna yatıramadım. Uğraştım uzun zaman olmadı. İnat etmedim meme verdim, uyudu. Böyle iki ileri bir geri alışacak. Napalım 🤱🏻

Önce İçişleri Bakanlığı genelge yayınladı, sonra bulunduğum ilin valiliği uygulamayla ilgili yazı yazınca netleşti. Dönüşümlü çalışma başladı mı sizin ilinizde? Aynı anda hamile ve süt izni kullananlara idari izin geldi çünkü..
Dönüşümlü çalışma var su anda ama ben bakanlikta calistigim icin valiliğin çıkardığı genelge bizi bağlamıyor malesef 😔 Pandeminin ilk zamanlarında hamile ve sut izninde olanlar da idari izinli sayılıyordu ama sonra kaldirdilar onu

X