2020 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Kız 👩‍👧

OY: 165 49,4%
  • Erkek👩‍👦

OY: 157 47,0%
  • İkiz Kız 👩‍👧‍👧

OY: 4 1,2%
  • İkiz Erkek 👩‍👦‍👦

OY: 1 0,3%
  • İkiz 1 Kız 1 Erkek 👩‍👧‍👦

OY: 7 2,1%
  • Üçüz 3️⃣

OY: 0 0,0%
  • Dördüz 4️⃣

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    334
Kızlar benim bebek ne emzik ne biberon alıyor ağzına babada bile durmuyor devamlı benim kokumda uyuyor yanından kalktigim an uyaniyor artik yan yatmaktan yanlarim ağrıdı ilklerde okeydim ama artık uykusuzluktan maf olmuş durumdayım . Bazen yemek hazrlamama yemek yememe bile izin vermiyor .. yanındayken asla ağlamıyor ama lavoboya felan kalktıgımda sanki cimcikliolarmis gibi çığırmaya basliyo 4 ay 10 gunluguz atak felanmi bu ne , nasıl geçireceğim

Kızlar benim bebek ne emzik ne biberon alıyor ağzına babada bile durmuyor devamlı benim kokumda uyuyor yanından kalktigim an uyaniyor artik yan yatmaktan yanlarim ağrıdı ilklerde okeydim ama artık uykusuzluktan maf olmuş durumdayım . Bazen yemek hazrlamama yemek yememe bile izin vermiyor .. yanındayken asla ağlamıyor ama lavoboya felan kalktıgımda sanki cimcikliolarmis gibi çığırmaya basliyo 4 ay 10 gunluguz atak felanmi bu ne , nasıl geçireceğim
Canım artık iyice akıllanıyorlar bu dönem. Alışkanlık edinme zamanları dikkatli ol. Sana fazla alışmış, yavaş yavaş senden ayrı durmaya alıştır. İlk başlarda beşer dakika, sonra yavaş yavaş arttır. Ağlaması tamamen manipülasyon 😄 ver babasına veya başkasına sen biraz uzak dur.

Dün gece benim oğlan tok karnına meme emmek için uyandı nasıl ortalığı yıkıyor. Ama eminim tok olduğuna. Ben almadım yatağından babası aldı pışpışladı, bi beş dakika kadar ağladı, sonra sustu. Yatış o yatış bayağı uyudu. Ben alıp emzirseydim eminim saat başı yine uyanıp meme isteyecekti. Çok fena bu bebişler 😊

Ek gıda için arşivime aldığım linkleri sizlerle de paylaşmak istedim ❤
umarım faydalı olur bebislerinize 🙏

Bir de bütün bu güzel sebze,meyve purelerini saklamak için cok tatlış ikea kavanozları var, görünce aşık oldum 😍
bu da burda dursun,fikir olarak 😘
Screenshot_20200908-172251.png

Son düzenleme:
Kusura bakmayın da bu yazdıklarınız 4 aylık çocuğa verilmez. İnsanları yanlış yönlendirmeyi. Bebe bisküvisi nedir ya evden bile yapsanız bir sürü malzeme var içinde. Tarhana deseniz öyle domates, un, yoğurt bunlar 4 aylık bebeğin sindirebileceği şeyler değil. Muz kabız yapar. 9.aydsn önce verilmez. Şimdi ben verdim bir şey olmadı diyeceksiniz ama sizin çocuğunuzds olmaz başkasının çocuğunda olur. Şimdi bir şey olmaz ilerde tansiyon, şeker, böbrek hastası olur. 6 aydan önce su bile vermiyoruz böbrekler bunu tolere edemez diye. Dsö ve sağlık bakanlığı da ilk 6 ay anne sütü yoksa formül mama der. Onlardan da iyi biliyorsunuz herşeyi değil mi? Zaten zamanı gelince yiyecekler herşeyi. Bu acele neden
Hanimefendi 3.cocugumi buyutuyorum ben kimseye 4.ayda ek.gidaya baslayin demedim brnim.sutum yetmiyor mama almiyor.mecburen az az tadimlik baslayacagimi belirttim yazinin en basina bakarsaniz bu sekilde bir cikis yapmanizim yersiz oldugunu gorursunuz yogurt 1 adet bebe bikuvisi bir bebege verilecek en hafif seyler kimseninde acelesi yok!!!!!!

Kusura bakmayın da bu yazdıklarınız 4 aylık çocuğa verilmez. İnsanları yanlış yönlendirmeyi. Bebe bisküvisi nedir ya evden bile yapsanız bir sürü malzeme var içinde. Tarhana deseniz öyle domates, un, yoğurt bunlar 4 aylık bebeğin sindirebileceği şeyler değil. Muz kabız yapar. 9.aydsn önce verilmez. Şimdi ben verdim bir şey olmadı diyeceksiniz ama sizin çocuğunuzds olmaz başkasının çocuğunda olur. Şimdi bir şey olmaz ilerde tansiyon, şeker, böbrek hastası olur. 6 aydan önce su bile vermiyoruz böbrekler bunu tolere edemez diye. Dsö ve sağlık bakanlığı da ilk 6 ay anne sütü yoksa formül mama der. Onlardan da iyi biliyorsunuz herşeyi değil mi? Zaten zamanı gelince yiyecekler herşeyi. Bu acele neden
Ayrica yine yaptigim yorumlardan birine bebege domates vr salca verilmedigini bunun yerine corbasina tarhana biberi koyacagimi da belirttim

Bizde ayni durumdayiz inanin esim 1 hafta izne cikti buyuzden kimsem yok atak mi erken dis belirtisi mi cozemedim

Hanimefendi 3.cocugumi buyutuyorum ben kimseye 4.ayda ek.gidaya baslayin demedim brnim.sutum yetmiyor mama almiyor.mecburen az az tadimlik baslayacagimi belirttim yazinin en basina bakarsaniz bu sekilde bir cikis yapmanizim yersiz oldugunu gorursunuz yogurt 1 adet bebe bikuvisi bir bebege verilecek en hafif seyler kimseninde acelesi yok!!!!!!
Bebe bisküvisi mi hafif
Açın azıcık kitap makale okuyun!!

Bebe bisküvisi mi hafif
Açın azıcık kitap makale okuyun!!
Ek gıda ile ilgili polemik yapmaya gerek var mı sizce? Herkes makale okuyacak kadar ilgili değildir belki. Arkadaş tavsiye ediyorum demiyor, doğru veya yanlış yaptıklarını yazıyor. Burası forum...

Sizin varsa tavsiyeniz. Link bırakın, makale gönderin okumak isteyen okusun. Ama bu şekilde hedef göstermeniz hoş olmamış.

Canım artık iyice akıllanıyorlar bu dönem. Alışkanlık edinme zamanları dikkatli ol. Sana fazla alışmış, yavaş yavaş senden ayrı durmaya alıştır. İlk başlarda beşer dakika, sonra yavaş yavaş arttır. Ağlaması tamamen manipülasyon 😄 ver babasına veya başkasına sen biraz uzak dur.

Dün gece benim oğlan tok karnına meme emmek için uyandı nasıl ortalığı yıkıyor. Ama eminim tok olduğuna. Ben almadım yatağından babası aldı pışpışladı, bi beş dakika kadar ağladı, sonra sustu. Yatış o yatış bayağı uyudu. Ben alıp emzirseydim eminim saat başı yine uyanıp meme isteyecekti. Çok fena bu bebişler 😊
Birde yatağında yatıyor he bizimki yanımdan başka bir yerde yatmıyor ,eşimle 4 aydr yatmıyoruz bile ... Bende sıkı kurallara geçmeliyim galiba .. benim kızda tok olmasına rağmen emmek istio gece bende veriordum ne gece uykum ne gündüz uykum kalmadı nasıl alistiricam bilmiyorum çaresiz kaldım bole doğum kilom gitti üstüne kendi kilomdan veriyorum artik hiç halım kalmadi

Birde yatağında yatıyor he bizimki yanımdan başka bir yerde yatmıyor ,eşimle 4 aydr yatmıyoruz bile ... Bende sıkı kurallara geçmeliyim galiba .. benim kızda tok olmasına rağmen emmek istio gece bende veriordum ne gece uykum ne gündüz uykum kalmadı nasıl alistiricam bilmiyorum çaresiz kaldım bole doğum kilom gitti üstüne kendi kilomdan veriyorum artik hiç halım kalmadi
Ben 40ı çıkana kadar oğlumu beşikte yatırdım sonra park yatağı anne yanı beşiği gibi kullandım. 1 ay kadar geceleri beşiğinde yattı sabah 5ten sonra uyku problemi oluştu yanıma aldım uyuduk beraber. Daha sonra geceleri de beraber yattık. Bir hafta beşiğinde yatırmayı denedim geceleri 6-7 defa uyandı gündüzleri de doğru düzgün uyumadı. 3 gündür tekrar beraber yatmaya başladık geceleri 1 defa emmek için kalkıyor gündüzleri de uykusu düzene girdi. Zaten eşim başka odada yatıyor uykusuz kalmamak için ben de karar verdim hep oğlumla yatcam. Çünkü o öyle mutlu.

Ek gıda ile ilgili polemik yapmaya gerek var mı sizce? Herkes makale okuyacak kadar ilgili değildir belki. Arkadaş tavsiye ediyorum demiyor, doğru veya yanlış yaptıklarını yazıyor. Burası forum...

Sizin varsa tavsiyeniz. Link bırakın, makale gönderin okumak isteyen okusun. Ama bu şekilde hedef göstermeniz hoş olmamış.
Evet gerek var
Alerji, kabızlık, anaflaktik şok..
İnşallah başınıza gelmez de tecrübe etmezsiniz hiçbirini
Ek gıda ben verdim bir şey olmadı diyecek kadar hafife alınacak bir şey değil.
Bebeğe tarhana, bisküvi ver demek hoş
Benim vermeyin demem hoş değil ..
Koca sağlık bakanlığı nasıl akıl edememiş 4 aylık bebeğe tarhana verin demeyi.. Burası sizin dediğiniz gibi forum. O arkadaş kendi fikrini yazdıysa, ben de kendi bilgimi, üstelik bilimsel veriler ışığında yazdım..

Açıp okursanız yazdıklarımın doğruluğuna inanırsınız. Resmi site linkleri yolladım size.. R Roasanayma

Buyurun burdan okuyun.bir öğretmen olarak insanları eğitmek, doğruyu öğretmek benim görevim. Besin alerjisi ölüme kadar gideblirken sessiz kalmak doğru olmazdı benim açımdan.
Screenshot_20200909_014744_com.huawei.browser.jpg
Screenshot_20200909_014752_com.huawei.browser.jpg
Screenshot_20200909_014800_com.huawei.browser.jpg
Screenshot_20200909_014808_com.huawei.browser.jpg
Screenshot_20200909_014818_com.huawei.browser.jpg
Screenshot_20200909_014832_com.huawei.browser.jpg
Screenshot_20200909_014845_com.huawei.browser.jpg
Screenshot_20200909_014853_com.huawei.browser.jpg
Screenshot_20200909_014902_com.huawei.browser.jpg
Screenshot_20200909_014744_com.huawei.browser.jpg
Screenshot_20200909_014752_com.huawei.browser.jpg
Screenshot_20200909_014800_com.huawei.browser.jpg
Screenshot_20200909_014808_com.huawei.browser.jpg
Screenshot_20200909_014818_com.huawei.browser.jpg
Screenshot_20200909_014845_com.huawei.browser.jpg
Screenshot_20200909_014853_com.huawei.browser.jpg
Screenshot_20200909_014902_com.huawei.browser.jpg

Evet gerek var
Koca sağlık bakanlığı nasıl akıl edememiş 4 aylık bebeğe tarhana verin demeyi.. Burası sizin dediğiniz gibi forum. O arkadaş kendi fikrini yazdıysa, ben de kendi bilgimi, üstelik bilimsel veriler ışığında yazdım..
1.si benim adim o arkadas degil 2.si ben kimseye ek gidaya basla bunu ver demiyorum fikrimi yaziyorum herkesin akli var fikri var neyin duyarini kasiyorsunuz anlamadim ama daha fazla polemige girmeyecegim cok fazla bilmislik iyi degil cunku kaldiki ben.9 eylul universitesi agirlama ve gida teknolojisi mezunuyum iyi geceler

Evet gerek var
Ayrica ogretmen olarak uslup ve tonlamayi biliyor olmaniz gerekir ben 4 aylik bebege tarhana verin demiyorum tekrar okuyun veya daha fazla yorum yapmayin icinizdeki bu nefret nedir cozemedim.elbette herkes icin cocugunun sagligi onceliklidir fakat aylarca o alerjen bu kurdesen diyerek te cocuga ve kendime hayati zehir edemem

1.si benim adim o arkadas degil 2.si ben kimseye ek gidaya basla bunu ver demiyorum fikrimi yaziyorum herkesin akli var fikri var neyin duyarini kasiyorsunuz anlamadim ama daha fazla polemige girmeyecegim cok fazla bilmislik iyi degil cunku kaldiki ben.9 eylul universitesi agirlama ve gida teknolojisi mezunuyum iyi geceler
Sizi savunan kişi arkadaş diye yazınca kızıyorsunuz da ben o arkadaş diye yazınca niye kızıyorsunuz ki? Üniversite mezunu olup 4 aylık bebeğe ayına uygun olmayan ek gıdalar verecek kadar bilgisiz olmamanız lazım . Ben size bilmişlikle değil, bilimsel bilgilerle yaklaştım. Ne kadar mahalle ağzı bir üslup. O alerjen bu kurdeşen diye duyar kasmayın tabi, kendi çocuğunuz söz konusu olan.anaflaktik şok ne açın okuyun o zaman yazdıklarıma hak verirsiniz. Emzirme döneminde bile bebeğin de besin alerjisi, egzama gibi şikayetler olup, diyet yapmak zorunda olanlar var. Ben kendi üslubumda sorun olduğunu düşünmüyorum. Dönün önce kendinize bakın. Daha fazla yorum yapmayın diyemezsiniz ayrıca.

Emin misiniz kimseye bunu ver demediğinize
Screenshot_20200909_072920_com.huawei.browser.jpg

X