2020 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Kız 👩‍👧

OY: 165 49,4%
  • Erkek👩‍👦

OY: 157 47,0%
  • İkiz Kız 👩‍👧‍👧

OY: 4 1,2%
  • İkiz Erkek 👩‍👦‍👦

OY: 1 0,3%
  • İkiz 1 Kız 1 Erkek 👩‍👧‍👦

OY: 7 2,1%
  • Üçüz 3️⃣

OY: 0 0,0%
  • Dördüz 4️⃣

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    334
Minnoş bebeklerin minnoş anneleri acaba kullandığınız kanguru varsa bana da önerebilir misiniz? Taşıyamıyorum bebişi artık
Boba 4g öneririm. Kızımı büyüttüm dağ tepe kullandım. Simdi oğluma da kullaniyorum. Baska markalar da var tabi ama ergonomik olmasına dikkat edin. Bacaklar dizden dize desteklenmeli ve omurgası c şeklini korumalı.

Benim de ilk çocuk ben de deneyimli annelerden öğreniyorum. Dün ıkınırken farkettim bir arkadaşım alaturka tuvalete oturtur gibi tut çocuğu hem rahat yapar hem de buna alışırsa çişini kakasini çabuk söyler dedi hemen öyle tuttum pıt pıt yaptı.
Çünkü fizyolojik olarak yatarken kaka yapmak da zor. Tuvalete oturur gibi tutuldugunda yer çekiminin yardımı da oluyor. Yeni taktigimiz bu 😉
Ben o şekilde sırtını karnıma dayayarak lavaboya tutuyorum bezini çıkartıp 🙈

Kızlar merhaba. Ben oğlum için şeftali erik armut taze fasulye saklamak istiyorum ek gıdaya geçiş için. Dondurup saklamak da bebekler için çok sağlıklı değil sizler nasıl yaptınız? Neler sakladınız yönteminiz ne?

Minnoş bebeklerin minnoş anneleri acaba kullandığınız kanguru varsa bana da önerebilir misiniz? Taşıyamıyorum bebişi artık
Ben kanguru aldım oğlum hiç rahat edemedi. Sonra Sling kulanmaya başladım. Alışana kadar zor gibi görünüyor. Gözün korkmasın. Benim bebişim çok seviyor onu. Anlık uyuya kalıyor içinde. Kullanıp ta memnun olmayanı duymadım henüz

Bende hem acisindan korkuyorum hemde tutmazsa bı daha bebek olursa diye ama tek care gibi gozukuyor simfi bu yontem ik8zlerden sonra 3. Cocuk kazara oldu ve 3 cocuktan sonra birdaha istemiyorum çok yoruldum artık Allah 3une sağlık uzun hayırlı ömür versin de Allah isteyenlere nasip etsin artık bebisleri
Ben taktırdım 7 sene kullandım.adetin ikinci yada üçüncü gününde takılıyor.devlette yaptırmistim.ozel fiyatları nasıl bende merak ediyorum.kanama artıyor benim 12-13 u buluyor du.ilk 4- 5 gün az leke leke iki üç gün de bayağı geliyor toplam da bitmesi 12 günü buluyor.ama 10 günden sonra özür e girdiginden namaza başlıyordum.adamin da canı sıkılıyor bu kadar uzun sürmesi doğal olarak onunda hakkına girmemek için 10 günden sonra ilişkiye giriyordum.gecen ay arefede hasta olmuştum 1 hafta sürdü.bugun yine oldum.bir ay olmadı enteresan 🤔. ayrıca benim ki de hormonluydu.ayarlama nasıl yapıyorlar bilemedim.

Bide acısı az oluyur abartılacak bişey değil.orda korkudan beklemek daha stresli 😀.kanama çok olduğundan kansızlık yapıyor bende.bir arkadaşım taktirmisti onda tersi olmuştu.adet günü 4-5 e düşmüştü.

işte benim doktorumda bunlari yasamamak icin regliyken takiyoruz dedi.hatta kendisine takilandan önerdi adı birseydi ama hatirlamiyorum şuan.regliyken taktiklari icin ayarlama yapıyorlarmış o esnada kanın geçiş aralığını, regli günlerinde kanama artmamasi için
İsmi Mirena. Progesteron hormonu içeriyor. Bana çook önceleri yoğun kanama yaşadığım için önermişlerdi. Başka bir sebeple yaptırmamıştım o zamanlar. Mirena spiral diye aratınca bir çok Bilgi var internette

Sabah kalktiginda bezi hep kuru oluyordu. Şimdilik sadece sabah uyanınca yaptırıyorum. Bezi açınca çişini de kakasini da yapıyor. Gun içinde takip edebilsem daha çok tutarım da 2 çocukla pek vakit olmuyor.

ooooo sen tuvalet eğitimini vermişsin neredeyse 🤗 takip edebilsen diğerlerini de yakalarsın aslında.

Bizimkinin ne zaman yapacağı belli olmuyor. Kaka konusu biraz sıkıntı oluyor artık. Her gün aynı saatte tutsak tuvalete belki alışır. Bezini çıkarınca daha rahat yapıyor bi de.

Benim de ilk çocuk ben de deneyimli annelerden öğreniyorum. Dün ıkınırken farkettim bir arkadaşım alaturka tuvalete oturtur gibi tut çocuğu hem rahat yapar hem de buna alışırsa çişini kakasini çabuk söyler dedi hemen öyle tuttum pıt pıt yaptı.
Çünkü fizyolojik olarak yatarken kaka yapmak da zor. Tuvalete oturur gibi tutuldugunda yer çekiminin yardımı da oluyor. Yeni taktigimiz bu 😉
Ben bu yontemi caresizlikten kesfetmistim 😅 sabahlari surekli ikiniyor yapamiyordu ilk comeltmeye basladim oyle yapti ertesi gunler de oyle yapinca sirtini gogsume yaslamaya basladim ve artik rutinimiz oldu. Tek sikinti olan hergun sabah 5-6 civarlari bu ikinma oluyor o saate kalkip lavaboya goturmeye useniyorum acikcasi zaten uyku sersemi oluyorum o yuzden bezine yaptırıyorum simdilik ama biraz zaman sonra o sekilde tuvalete yaptırmayı dusunuyorum ben de 😁

Geçen hafta ablama İstanbula gittik. Yolda sürekli emzirdim, orda düzeni bozulunca sürekli emerek uyumaya alıştı. Eve döndük, geceleri iki saatte bir uyanıp meme emmeye başladı. Ayyy çok yorucu 😥 dün gece artık meme vermedim uyanınca. Bayağı ağladı, evi inletti ama vermedim. Uyudu. 2 saat sonra tekrar uyandı yine vermedim ama bu sefer ağlamadı geri uyudu. Böyle böyle sabahı ettik. Çok yoruldum, başım ağrıyor. Sabah uykusuna da zor yatırdım. İlla memede uyumak istedi, izin vermedim. 2 saat uğraştım. Şimdi daldı.

İki gün sonra işe başlıyorum. Memurum, yarım gün çalışacağım. Gece uyku düzenini tekrar kurmalıyım 🥺
emzik kurtarici oluyor boyle durunlarda .insallah duzeninizi tekrar kurarsiniz.
kızlar bugün kontrole gittik doktor bebek de üfürüm var dedi çok canımız sıkıldı böyle olan var mı? bebekte dışardan gözlenen hiçbir rahatsızlık yok iştahı falan iyi halsiz değil
allah sifa.versin kaoanir insallah kendiliginden
Arkadaşlar 40 çıktığında adet gördüm şimdi ise 10 gende bir lekeleme oluyor sezeryan doğum 3 aylik kızım aranızda ara ara lekeleme yaşayan varmı
40 cikana kadar.kanamam oldu sonra 2 .3 gun arayla gene oldu sonra durdu sonra gene oldu en son gecen ay gene oldu dahafa olmadi.diken ustu yani cok duzensiz
Kızlar merhaba. Ben oğlum için şeftali erik armut taze fasulye saklamak istiyorum ek gıdaya geçiş için. Dondurup saklamak da bebekler için çok sağlıklı değil sizler nasıl yaptınız? Neler sakladınız yönteminiz ne?
Ben saklamiyorum cnm biz ne yersek oda yesin kafasindayim

Merhaba hanımlar Bizim kız kendini aştı iyice ellerinin yanında altdudagini da emiyor iki gündür sizinkiler de öyle mi. Ayın 15 inde üçü bitirdi.

Merhabalar. Pişik kremi hangi marka kullanıyorsunuz? Sebamed kullanıyordum ama yetmiyor malesef ne önerirsiniz?

X