2020 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Kız 👩‍👧

OY: 165 49,4%
  • Erkek👩‍👦

OY: 157 47,0%
  • İkiz Kız 👩‍👧‍👧

OY: 4 1,2%
  • İkiz Erkek 👩‍👦‍👦

OY: 1 0,3%
  • İkiz 1 Kız 1 Erkek 👩‍👧‍👦

OY: 7 2,1%
  • Üçüz 3️⃣

OY: 0 0,0%
  • Dördüz 4️⃣

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    334
Anne sütü alan bebeğe süt yariorsa kabızlık olabilir demişti doktorum bende ilk aylarda kabızlık ile başım dertteydi
Bilmiyorum ki bir haftadir koydeyim doktora da gidemiyorum virüs de var zaten köyden dönünce göstereceğim olmazsa siz ne yaptınız kabızlık olunca acaip gazı var sürekli alttan çıkarıyor

Benimki 4 gundur kaka yapmadi sabah anason verdim aksama kaka dolu 2 bez :)))arkasindan bir banyo emdi kut uyudu komada suan:)))
Bir ara ben de uyusun diye veriyordum artik vermiyorum. Benimki anasonla da yapmıyor. Sıcak suya oturtup masaj yapıyorum banyo sırasında

Eşim zararlı olur diye istemedi doktora da sormayı unuttum anason uyku yapabiliyormus sizden iyi geldiğini duydum şimdi koydeyim istesem de alamam anne sütü alan bir bebeğin kabızlık çekmesi normal mi bilemiyorum onu bı de çatlak olmuş düne göre bugün iyi az da olsa yapıyor ama oncekliler gibi değil hafif sert nasıl desem içerisinde küçük küçük topaklanmalar olmuş sütüm mu az geliyor desem kilo alımı iyi 2 aylıkken 5.500 tu 2 hafta önce doktora götürdüm usutmus 6400 olmuştu maşallah bilemiyorum niye kabız çok da gaz çıkarıyor
Masallah bizimde 3 ayimiz dolucak9 gun so ra suan 6500 64 cmevet anne sutu kabizlik yapar ama fitiller makat catlagi yapiyor ve benim dr um asla tavsiye etmiyor anasonu r kkntrolunde kullandik biz 4 gundur yapmiyordu verdjm 2 gundur kendiliğinden yapiyor yine cok rahatladi yavrum

kizlar kimdi soran hatırlamıyorum
ben kuzumu bugün soktum denize:rolleyes:
ilk bi soğuk geldi sanırım irkildi, sonra boyun simidini taktık ve saldık suya..
kendisi cirpina cirpina yüzdü..
çok tutmadım 3/4 dk falan ama epey güneşlendi.kuma degdirdim kıyıdan ayaklarını.. ablası boyun simidini hic sevmemisti 2. ye kısmetmiş :nazar:
su temizse,ve çıkınca rüzgar yemeyecekse bebis sok bolbol der bizim doktor.. soğuk sudan korkmayın yani

Rota aşısinin bizim sağlık ocağı yaptirilmasini destekliyor.hatta eczaneden alın saglik ocagi hemsiresi yapıyor.aşı enjektör değil ağızdan damla olarak yapılıyor..
Ben ilk çocuğumda yaptırmistım, 2.ciye de yaptiricam..
Mutlaka öğreneceğim hafta başlasın Hem kontrole hemde aşırı sormaya götüreceğim.

Canim benimkide 4 gun yapmadi sabahtan anason verdim aksama 2 defa bez doluau kaka yapti rahatladi yavrum 3 aydie veriyorum ilk dogdugunda hergun verdim.gazina muthis iyi geldi 2.ayda sadece 2 veya 3 gun kaka yapmadigi zamanlar verdim bagirsagi duzene sokuyor gaz cikarttiriyor hemde nasil
İlk zamanlar bende verdim hatta Siz tavsiye ettiniz galiba iyi gelmişti. Benimki bu sabah yaptı çok şükür katılaşmış. Yapmadan önce burda bir arkadaş söyledi zeytinyağı ver diye bir çay kaşığı verdim onun da etkisi oldu galiba. Kızım rahatladı onunla beraber bizde rahatladık.

kizlar kimdi soran hatırlamıyorum
ben kuzumu bugün soktum denize:rolleyes:
ilk bi soğuk geldi sanırım irkildi, sonra boyun simidini taktık ve saldık suya..
kendisi cirpina cirpina yüzdü..
çok tutmadım 3/4 dk falan ama epey güneşlendi.kuma degdirdim kıyıdan ayaklarını.. ablası boyun simidini hic sevmemisti 2. ye kısmetmiş :nazar:
su temizse,ve çıkınca rüzgar yemeyecekse bebis sok bolbol der bizim doktor.. soğuk sudan korkmayın yani
Ben sormuştum cevap için teşekkürler😀 maşallah ne güzel olmuş eglenmistir minik🥰

Gaz damlasi kaks yapmasını saglamaz yalnız gaz sancisina iyi gelir sadece. Dr 2 gun ust üste yapmazsa mamasına gunde 2 kez zeytinyağı koy dedi bagirsaklari yumusatmasi icin
Size çok teşekkür ederim bu sabah bir çay kaşığı verdim zeytinyağı on dakika sonra yaptı. Çok iyi geldi üçüncü gün olacaktı Bugün. Katılaşmış kakası ondanda yapamadı belki.

Benimki de şükür kabız olmadı hatta nerdeyse her bezinde kakasını yapıyor acaba anne sütü yariyor mudur ki
Sütun yaramasıyla kabızlığın arasındaki ilişkiyi kuramadım ben. Kabızlık sindirim bozukluğu olduğunu göstermez mi? Benim bebegim de kabız olmadi her gün en az 1 kez yapıyor kakasini cok şükür.

Bebeklerin kilo alımı nasil olmasi gerekiyor biliyor musunuz? Bu ay ilk 2 aya göre daha az kilo almış oglum. 800 gr normal mi sizce?

Sütun yaramasıyla kabızlığın arasındaki ilişkiyi kuramadım ben. Kabızlık sindirim bozukluğu olduğunu göstermez mi? Benim bebegim de kabız olmadi her gün en az 1 kez yapıyor kakasini cok şükür.

Bebeklerin kilo alımı nasil olmasi gerekiyor biliyor musunuz? Bu ay ilk 2 aya göre daha az kilo almış oglum. 800 gr normal mi sizce?
3 ay artık daha az alırlar diye biliyorum

Kaka konusu çok karışık 😀 Benim oğlum da bir kere 8-9 gün bir kere de 10 gün yapmadı ama sıkıntı çekmeye başladı çok gaz oldu. Biz de lavman yaptık. Çok şükür kendiliğinden 7. günde yaptı en son. Doktorumuz bu aylarda böyle olup 6. Ay gibi de çok sık yaptıklarını bu defa da ailelerin ishal olduğunu düşündüğünü söyledi. Normal süreç. Anne sütü alan bebekler kabız olmazmış. Geçecek dedi biogaia başladık biz doktorun önerisi üzerine ise de yaradı sanki. Herkese iyi günler dilerim 🙂

Bilmiyorum ki bir haftadir koydeyim doktora da gidemiyorum virüs de var zaten köyden dönünce göstereceğim olmazsa siz ne yaptınız kabızlık olunca acaip gazı var sürekli alttan çıkarıyor
Ben fitil vermiştim cnm doktorum çok huzursuzdu3. Gün vermiştim birde biogia vermişti ama fark ettimki anason daha etkili damlayı bıraktım anasona basladim halen veririm 1 2 çay kaşığı

Kaka konusu çok karışık 😀 Benim oğlum da bir kere 8-9 gün bir kere de 10 gün yapmadı ama sıkıntı çekmeye başladı çok gaz oldu. Biz de lavman yaptık. Çok şükür kendiliğinden 7. günde yaptı en son. Doktorumuz bu aylarda böyle olup 6. Ay gibi de çok sık yaptıklarını bu defa da ailelerin ishal olduğunu düşündüğünü söyledi. Normal süreç. Anne sütü alan bebekler kabız olmazmış. Geçecek dedi biogaia başladık biz doktorun önerisi üzerine ise de yaradı sanki. Herkese iyi günler dilerim 🙂
Ben anne sütünden başka birşey vermedim ama ilk aylarda çok kabız sorunu yaşadık ve doktorum anne sutununde kabız yapıcağını söyledi şuan kabızlık çekmiyoruz şükür

Ben fitil vermiştim cnm doktorum çok huzursuzdu3. Gün vermiştim birde biogia vermişti ama fark ettimki anason daha etkili damlayı bıraktım anasona basladim halen veririm 1 2 çay kaşığı
Dün hic durmadı sürekli ağlıyordu acile götürdük doktor şurup verdi toz suyla karıştırıp günde 3 kere bu sabah yaptı öncesinde gece uyurken çok gaz çıkardı şimdi rahatladı suruba devam mı edeyim yoksa bırakayım mi bilmiyorum babam almıştı ezcaneden salı günü bir goturecegim randevu aldım ailenin yanına geldik normalde her gün yapardı bir kaç kere fitil kullandık bu sefer çok kötü oldu cuma fitille yaptı cumartesi hiç durmadı gaz birikmiş iyice herhalde normalde gazını da çıkarıyor nasıl oldu böyle anlamadım sadece anne sütü alıyor bir de mız mız diyoruz çocuğun derdi varmış ki ondan durmamış cumartesi 1 saat bile gündüz uyumadı normalde gündüz uykusu cok yok ondan ben de anlamamıştım bir de burda da demişlerdi on güne kadar kabız saymıyor doktorlar diye ama olmuş demek ki

Dün hic durmadı sürekli ağlıyordu acile götürdük doktor şurup verdi toz suyla karıştırıp günde 3 kere bu sabah yaptı öncesinde gece uyurken çok gaz çıkardı şimdi rahatladı suruba devam mı edeyim yoksa bırakayım mi bilmiyorum babam almıştı ezcaneden salı günü bir goturecegim randevu aldım ailenin yanına geldik normalde her gün yapardı bir kaç kere fitil kullandık bu sefer çok kötü oldu cuma fitille yaptı cumartesi hiç durmadı gaz birikmiş iyice herhalde normalde gazını da çıkarıyor nasıl oldu böyle anlamadım sadece anne sütü alıyor bir de mız mız diyoruz çocuğun derdi varmış ki ondan durmamış cumartesi 1 saat bile gündüz uyumadı normalde gündüz uykusu cok yok ondan ben de anlamamıştım bir de burda da demişlerdi on güne kadar kabız saymıyor doktorlar diye ama olmuş demek ki
Bence çocuk iyice rahatlayana kadar devam et ama yinede sen bilirsin

Geçmiş olsun kızlar :anne:

Kabızlık,popo çatlağı ilk kızımda yaşamıştık cok zor gerçekten ,minicikti daha duphalac veriyoduk doktor kontrolünde, o da gaz yapiyodu, gaz sancısı icin nurse harveys+biogia veriyoduk.
popo yara olmuştu fucidin sürüyorduk Allah'ım 🤦🏻‍ kısır bir döngü gibiydi..

Ben o zamanlar anason çayını bilmiyordum,doktor da söylememişti, belki biz de ilaçsız çözerdik bu sorunu ama..
kısmet işte..
Kabızlık deyip geçmeyin, 4 yasina geldi katı beslenmez, düzenlidengeli öğünleri , bol su içer..ama hala kabız hala popo acır yaparken..
..

Size çok teşekkür ederim bu sabah bir çay kaşığı verdim zeytinyağı on dakika sonra yaptı. Çok iyi geldi üçüncü gün olacaktı Bugün. Katılaşmış kakası ondanda yapamadı belki.
Ne demek canım. Aslında böyle 3 gün falan gecince ben zeytinyağını kakanin çıkış yerine de sürüyorum orayı kayganlastirip acitmadan yapması için. Doktor da hiçbir sakıncası yok abartmadan sürebilirsin dedi..kaka olayı önemli...

X