2020 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Kız 👩‍👧

OY: 165 49,4%
  • Erkek👩‍👦

OY: 157 47,0%
  • İkiz Kız 👩‍👧‍👧

OY: 4 1,2%
  • İkiz Erkek 👩‍👦‍👦

OY: 1 0,3%
  • İkiz 1 Kız 1 Erkek 👩‍👧‍👦

OY: 7 2,1%
  • Üçüz 3️⃣

OY: 0 0,0%
  • Dördüz 4️⃣

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    334
Kızlar size bişey danisacam spiral taktiran var mı nasıl memnunmusunuz agri acı oluyor mu birde özelde mi yaptirdiniz devlette mi

benim doktorum önerdi, ama ben kararsızım..kanama artırıyor dediler
bir de yüzde yüz koruyucugu yok dediler..
en iyi korunma yöntemi ilişkiye girmemek sanirim :olamaz: tüp baglatmayla bile hamile kalma ihtimali varmış daha ne olsun..
spiral için regl olmak gerekiyormuş henüz olmadım,olursam düşünucem bakalım..
korkuyorum çünkü hamile kalmaktan

Kızlar size bişey danisacam spiral taktiran var mı nasıl memnunmusunuz agri acı oluyor mu birde özelde mi yaptirdiniz devlette mi
Spiral için adet görmüş olmaya gerek yok. İlk bebeğimde hemen taktırmıştım. Kanamayı acayip artırdı. Oturduğum kanepeye kadar sızar olmuştu. Bir sene sonra çıkartmak zorunda kaldım. Çevremde memnun kalan kimse yok.

takarken çıkarırken biraz acıyor tabii.

Ama bikaç ay sonra hormonlu spiral taktırmayı düşünüyorum. Rahmimde miyom oluşuyor zaman zaman. Doktor o sebeple tavsiye etmişti. Üstelik yumurtlama olmasına rağmen adet kanaması hiç olmuyormuş ve adetin verdiği hiç bir sıkıntıyı yaşamıyormuşsun. Bence süper bişey 🤩

Spiral için adet görmüş olmaya gerek yok. İlk bebeğimde hemen taktırmıştım. Kanamayı acayip artırdı. Oturduğum kanepeye kadar sızar olmuştu. Bir sene sonra çıkartmak zorunda kaldım. Çevremde memnun kalan kimse yok.

Ama bikaç ay sonra hormonlu spiral taktırmayı düşünüyorum. Rahmimde miyom oluşuyor zaman zaman. Doktor o sebeple tavsiye etmişti. Üstelik yumurtlama olmasına rağmen adet kanaması hiç olmuyormuş ve adetin verdiği hiç bir sıkıntıyı yaşamıyormuşsun. Bence süper bişey 🤩

işte benim doktorumda bunlari yasamamak icin regliyken takiyoruz dedi.hatta kendisine takilandan önerdi adı birseydi ama hatirlamiyorum şuan.regliyken taktiklari icin ayarlama yapıyorlarmış o esnada kanın geçiş aralığını, regli günlerinde kanama artmamasi için

Ne demek canım. Aslında böyle 3 gün falan gecince ben zeytinyağını kakanin çıkış yerine de sürüyorum orayı kayganlastirip acitmadan yapması için. Doktor da hiçbir sakıncası yok abartmadan sürebilirsin dedi..kaka olayı önemli...
Bilmiyorum neden oldu hala katı büyüyor diye mi. ilk çocuk benimde sayenizde öğreniyorum çoğu şeyi

Bende hem acisindan korkuyorum hemde tutmazsa bı daha bebek olursa diye ama tek care gibi gozukuyor simfi bu yontem ik8zlerden sonra 3. Cocuk kazara oldu ve 3 cocuktan sonra birdaha istemiyorum çok yoruldum artık Allah 3une sağlık uzun hayırlı ömür versin de Allah isteyenlere nasip etsin artık bebisleri

benim doktorum önerdi, ama ben kararsızım..kanama artırıyor dediler
bir de yüzde yüz koruyucugu yok dediler..
en iyi korunma yöntemi ilişkiye girmemek sanirim :olamaz: tüp baglatmayla bile hamile kalma ihtimali varmış daha ne olsun..
spiral için regl olmak gerekiyormuş henüz olmadım,olursam düşünucem bakalım..
korkuyorum çünkü hamile kalmaktan
Bende çok korkuyorum canım 3 cocuktan sonra ki 3. Kazara oldu 4. Olmasın artık Allah isteyenlere versin inşallah

kızlar benim bebeğimin kakası doğduğundan beri mukuslu alerjisi olabilir mi böyle bi şey yaşayan var mı doktorada gidemedim iki aydır soramıyorum
benimkide bazen oluyor genelde burnu tikaliysa balgamli gibi kakasi oluyor
Bebeğin eli soğuk olsa üşümüş bu çocuk hapşırsa hasta bu çocuk nefesi sıcak gelse ici yanio ateşli bu çocuk ayy 2 günde panik atak ettiler beni
Allah kolaylik versin ya .terlerse daha cok hasta olur sen bildigin gibi giydir cnm

Geçen hafta ablama İstanbula gittik. Yolda sürekli emzirdim, orda düzeni bozulunca sürekli emerek uyumaya alıştı. Eve döndük, geceleri iki saatte bir uyanıp meme emmeye başladı. Ayyy çok yorucu 😥 dün gece artık meme vermedim uyanınca. Bayağı ağladı, evi inletti ama vermedim. Uyudu. 2 saat sonra tekrar uyandı yine vermedim ama bu sefer ağlamadı geri uyudu. Böyle böyle sabahı ettik. Çok yoruldum, başım ağrıyor. Sabah uykusuna da zor yatırdım. İlla memede uyumak istedi, izin vermedim. 2 saat uğraştım. Şimdi daldı.

İki gün sonra işe başlıyorum. Memurum, yarım gün çalışacağım. Gece uyku düzenini tekrar kurmalıyım 🥺

işte benim doktorumda bunlari yasamamak icin regliyken takiyoruz dedi.hatta kendisine takilandan önerdi adı birseydi ama hatirlamiyorum şuan.regliyken taktiklari icin ayarlama yapıyorlarmış o esnada kanın geçiş aralığını, regli günlerinde kanama artmamasi için
Ne güzelmiş, yeni bir yöntem demek ki... tabii adet olana kadar dikkat etmeli, hamile kalma durumu olabilir.

benim de ikinci. 5 yıl korunmadık, sonra hamile kaldım. Korunurken hamile kalırsam komik olur artık. Şimdilik kondom kullanıyoruz. Zaten ilişki sayısı çok az.. iki çocukla uygun zamanı tutturmak çok zormuş 🤭

kızlar bugün kontrole gittik doktor bebek de üfürüm var dedi çok canımız sıkıldı böyle olan var mı? bebekte dışardan gözlenen hiçbir rahatsızlık yok iştahı falan iyi halsiz değil

Arkadaşlar 40 çıktığında adet gördüm şimdi ise 10 gende bir lekeleme oluyor sezeryan doğum 3 aylik kızım aranızda ara ara lekeleme yaşayan varmı

kızlar bugün kontrole gittik doktor bebek de üfürüm var dedi çok canımız sıkıldı böyle olan var mı? bebekte dışardan gözlenen hiçbir rahatsızlık yok iştahı falan iyi halsiz değil
evet, benim kızımda da fark edince çocuk kardiyolojiye yönlendirdi. 2 günlükken eko çekildi, kalbinde delik gördüler. 1 tane ve en küçük boyuttaydi. Muhtemelen kendi kendine kapanır, çoğunlukla böyle oluyor dedi doktor. 2 aylıkken bir kontrol ekosu dsha çektiler. Değişiklik yoktu. Nefes almasında, iştahında bir sorun olursa getir, yoksa 1 yaşına kadar görmeme gerek yok dedi kalp doktoru.
Yani çok da can sıkacak bir durum yok. Ben çok duydum delik olup müdahalesiz kapananlari. Siz de bir çocuk kardiyoloğuna gösterin içiniz rahat etsin.

Bilmiyorum neden oldu hala katı büyüyor diye mi. ilk çocuk benimde sayenizde öğreniyorum çoğu şeyi
Benim de ilk çocuk ben de deneyimli annelerden öğreniyorum. Dün ıkınırken farkettim bir arkadaşım alaturka tuvalete oturtur gibi tut çocuğu hem rahat yapar hem de buna alışırsa çişini kakasini çabuk söyler dedi hemen öyle tuttum pıt pıt yaptı.
Çünkü fizyolojik olarak yatarken kaka yapmak da zor. Tuvalete oturur gibi tutuldugunda yer çekiminin yardımı da oluyor. Yeni taktigimiz bu 😉

Benim de ilk çocuk ben de deneyimli annelerden öğreniyorum. Dün ıkınırken farkettim bir arkadaşım alaturka tuvalete oturtur gibi tut çocuğu hem rahat yapar hem de buna alışırsa çişini kakasini çabuk söyler dedi hemen öyle tuttum pıt pıt yaptı.
Çünkü fizyolojik olarak yatarken kaka yapmak da zor. Tuvalete oturur gibi tutuldugunda yer çekiminin yardımı da oluyor. Yeni taktigimiz bu 😉
Ben onu farkettim aslında kızda kendini one edince kaldırmaya çalışmıyorum bir süre sonra yapıyor. Daha neler öğreneceğiz bakalım 😃

X