2020 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    278
Bizim doktorumuz domates yumurta akı balı kesinlikle yasak dedi bugün kontrolümüz vardı. Zaten 2 yasa kadar hiç bir şekilde önerilmiyor.
Yumurtanın sarısı iki çay kaşığı olacak şekilde verebilirsin dedi.

Bana da 2/2/2 kuralı ile kabak ,havuç püre halinde yine elma muz püre istersen sebze çorbası şeklinde yapabilirsin icine pirinç ekleyip dedi.
Kıymayı konusmadik oğlumun yanaklarında 4/5 aylıkken kabarma olduğunu bildiği için daha sonraları konuşuruz dedi şimdilik bu ayin sonuna doğru başlayacağız ek gıdaya.
222 kuralı nedir ??

Biz de 6 aylığiz ek gıda taşımlarına yeni basladik ama malesef umduğum gibi gitmiyor.. ne verirsem vereyim reddediyor. Kasığa ağzını açmıyor tadına bile bakmıyor.. bu şekilde nasıl ilerlerim bilmiyorum zorla ağzına sokuyorum ağlıyor..yemezsede ben agliyorum çok çaresisin lütfen yardimmm
zorlama cnm. zorladıkça daha çok karşı gelir.uykusunun olmadığı ve karnının çok aç olmadığı zamanları kolla. yani son beslenmesi en erken 1saat önce olsun.
kendiniz yemek yerken yanınıza al sandalyesinde sizi izlesin. o aralarda vermeyi dene. kaşık almıyorsa elinle yedir.
ben kurallı gitmedim. karışım yaparak verdim sebzeleri falan. tek tek reddedebilen bebekler karışımları yiyebiliyor

Biz de 6 aylığiz ek gıda taşımlarına yeni basladik ama malesef umduğum gibi gitmiyor.. ne verirsem vereyim reddediyor. Kasığa ağzını açmıyor tadına bile bakmıyor.. bu şekilde nasıl ilerlerim bilmiyorum zorla ağzına sokuyorum ağlıyor..yemezsede ben agliyorum çok çaresisin lütfen yardimmm
kesinlikle zorla ağzına sokmayın, nefret eder o yiyecekten. ilk 1 yıl tadım süresi zaten, doyacak gibi yemesi imkansız. vitaminleri yeterliyse sağlık problemi yoksa istediğini yesin derim ben. siz önüne koyun illaki merak edip ağzına götürecektir. ama zorla yedirmeye çalışırsanız eline bile almak istemez kendimden biliyorum. salatalığı hiç sevmezdi benimki pes etmeden her gün önüne koydum artık alıp ısırıyor. sabır bu işin tek çözümü

zorlama cnm. zorladıkça daha çok karşı gelir.uykusunun olmadığı ve karnının çok aç olmadığı zamanları kolla. yani son beslenmesi en erken 1saat önce olsun.
kendiniz yemek yerken yanınıza al sandalyesinde sizi izlesin. o aralarda vermeyi dene. kaşık almıyorsa elinle yedir.
ben kurallı gitmedim. karışım yaparak verdim sebzeleri falan. tek tek reddedebilen bebekler karışımları yiyebiliyor
Tadimlar okadar tatsız tuzsuz ki ben de bir iki sebzeyi denedikten sonra yoğurt ve labne ile karıştırmak istedim ama onu da beğenmedi..
Çorba mı yapıyorsun? Haşlayarak mi

kesinlikle zorla ağzına sokmayın, nefret eder o yiyecekten. ilk 1 yıl tadım süresi zaten, doyacak gibi yemesi imkansız. vitaminleri yeterliyse sağlık problemi yoksa istediğini yesin derim ben. siz önüne koyun illaki merak edip ağzına götürecektir. ama zorla yedirmeye çalışırsanız eline bile almak istemez kendimden biliyorum. salatalığı hiç sevmezdi benimki pes etmeden her gün önüne koydum artık alıp ısırıyor. sabır bu işin tek çözümü
Ben öğretmenim eylül gibi ise baslayacagim. Bu nedenle acele ediyorum en azından tadimlari bitirip birşeyler yer hale gelmesi için..ama bu şekilde hiç ilerleyemiyorum. En çok üzüldüğüm şey ise tadına bile bakmadan reddetmesi ağzını hiç açmıyor önüne de verdim. Bulduğu en ufak şeyi ağzına götüren oğlum yiyeceği yemiyor oynayıp birakiyor

Ben öğretmenim eylül gibi ise baslayacagim. Bu nedenle acele ediyorum en azından tadimlari bitirip birşeyler yer hale gelmesi için..ama bu şekilde hiç ilerleyemiyorum. En çok üzüldüğüm şey ise tadına bile bakmadan reddetmesi ağzını hiç açmıyor önüne de verdim. Bulduğu en ufak şeyi ağzına götüren oğlum yiyeceği yemiyor oynayıp birakiyor
yemiyorsa henüz hazır hissetmiyordur. her bebek her şeyi aynı anda yapmaz. siz endişe etmeyin, illaki yiyecek annesi her şeyden :)

Slm kizlar nasilsiniz bebeginiz konusmaya basladimi bizim ilk kelimemiz baba oldu agzi dolu dolu babbaa diyor🤣aglarken anne diye aglardi ama gelgelelim baba diyor soykenmeside kolay oldugu icin 😇ben ek gidayi duzene oturttum gibi denize gitmeyi dusunuyoruz temmuz sonu gibi bi kac gunlugune

Slm kizlar nasilsiniz bebeginiz konusmaya basladimi bizim ilk kelimemiz baba oldu agzi dolu dolu babbaa diyor🤣aglarken anne diye aglardi ama gelgelelim baba diyor soykenmeside kolay oldugu icin 😇ben ek gidayi duzene oturttum gibi denize gitmeyi dusunuyoruz temmuz sonu gibi bi kac gunlugune
Umarim uslu durur denizde😎

Maşallah güzel kıza 🧿 bizimki de 2 gündür va va ,ba ba ,ded ded gibi sesler çıkarıyor ama bakalim artık 😍 tatil konusu henüz bizde net değil pandemiden dolayı karar veremedik. Ilk kızımla 10 aylıkken gitmiştik güzel geçmişti ama bakalim artık nasip

Kızlar peki tatile giderken bebegime sebze corbasi yogurt yapsam bikac cesit bozulmadan nasil göturebilirim ?gittigim yerde pisirme imkanim olmayacak?bikac kavanoz gotursem nasil muhafaza edebilirim

Bizde haftaya gitcez tatile yeme icmesini nasıl yapcam bilmiyorum.Evden yapip gotursem corbasini yogurdunu bozulmadan nasil goturcem

Kızlar peki tatile giderken bebegime sebze corbasi yogurt yapsam bikac cesit bozulmadan nasil göturebilirim ?gittigim yerde pisirme imkanim olmayacak?bikac kavanoz gotursem nasil muhafaza edebilirim
Termal çantalarda içine bi kaç tane akü buzluktan koyarsan götürebilirsin canim, çorbaları da birer içimlik kavanozlara sıcak vakumlama.ile koyarsın hiç bisi olmaz.

Ben 4 günlüğüne gittim cnm ..4 kavanoz yogurt bebek suyu ve vitaminlerini aldim .meyve ve salatalığı gittiğim yerde aldim.bicak mama sandalyesi tabak su bardagini götürdüm...çok keyifliydi meyve salatası cacık meyve püresi ve yogurt verdim yetti...

Tadimlar okadar tatsız tuzsuz ki ben de bir iki sebzeyi denedikten sonra yoğurt ve labne ile karıştırmak istedim ama onu da beğenmedi..
Çorba mı yapıyorsun? Haşlayarak mi
havuç, patates, miniksoğan, kabak gibi sebzeleri doğra at tencereye. içerisine ben bulgur pirinç irmik gibi az da bakliyat koyuyorum. et ya da tavuk suyu atıyorum. koyu kıvam olacak şekilde ayarlıyorum. haşlanınca blender yapıyorum. az daha kaynatıp zeytinyağı ekliyorum. bu sebzeleri genişletebilirsin. bezelye, taze fasülye gibi dönüşümlü kullanabilirsin. kıymalı yapacaksam kıymayı tencerenin dibinde su ve soğanla kavuruyorum az. sonra sebzeleri atıyorum ve pişiriyorum. bir de tarhana alabilirsin. onu da seviyorlar.
Bizde haftaya gitcez tatile yeme icmesini nasıl yapcam bilmiyorum.Evden yapip gotursem corbasini yogurdunu bozulmadan nasil goturcem
çorbaları sıcak koyup kapatırsın ağzını. termal çantayla yanına buz küpleri koyup götürürsün. otelde kattleda su kaynatıp içine kavanozu koyup benmari ısıtabilirsin.

Maşallah güzel kıza 🧿 bizimki de 2 gündür va va ,ba ba ,ded ded gibi sesler çıkarıyor ama bakalim artık 😍 tatil konusu henüz bizde net değil pandemiden dolayı karar veremedik. Ilk kızımla 10 aylıkken gitmiştik güzel geçmişti ama bakalim artık nasip
Sizede masallah diyelim canim🧿bizde gidene kadar tam 9 u dolduracak insallah guzel gecer bugun aksam piknige gittik arkadaslarla saat 9 da miz mizlanmaya basladi uyku var uyumadi eve geldik bizde bakalim tatilde nasil olacak

Kızlar merhaba. Ben sağlık ocağımı değiştirdim. Bu sağlık ocağındaki hemşire bir yaşına kadar aşı yok dedi qma bir önceki 9. Ayda kkk aşısı yapılacak dedi. Her sağlık ocağında değişiyor mu bu. Var mı 9. Ay aşısı acaba anlamadım ben ne yapacağım şimdi. Daha çok var ama aklıma takıldı işte.

X