Aynısi kızımda da var . Bide kaşınıyor vücudu galiba sürekli kaşıyor . uyanırken de kafayı sağ sola çok donderiyor hızlı hızlıbizim de gün içinde uykuya direnme ve gece milyon kez kalkmalar başladı. eskiden akşam 10 sabah 7 arası uyuyordu. şimdi nerde o günler. inşallah dolunaydan ve atak döneminden kaynaklıdır
Evet benim de sorunum bu :) teşekkür ederim yalnız değilmişimbizim de gün içinde uykuya direnme ve gece milyon kez kalkmalar başladı. eskiden akşam 10 sabah 7 arası uyuyordu. şimdi nerde o günler. inşallah dolunaydan ve atak döneminden kaynaklıdır
ay masallah size, bizim cok sukur duzenimiz yerinde. gece iki kere kalkiyor o kadar ozluyorum ki onu. uyansin diye an kolluyorum resmen. ek gidaya da gectik ama tam degil. sadece anne sutu icmek istiyor benimki. suratini eksitiyor her seye. bir yogurdu sevdiAy benim aşkımda çok tatlı bu aralar teyzeleri yürüteçle dünyayı fethedecek görseniz fırıl fırıl her yerde hareketi bir görseniz dokunmadığı yer kalmıyor maşallah oğluma bizim gecelerimiz hep standart 2 3 4 saatte bir hep kalkar bi iki fırt meme emmeden duramıyor bi yokluyor annesi yanında mi diye özlüyor galiba bende çok özlüyorum gece de 3 bazen 4 kez felan kalkıyor ben kendim de uykuyu sevmediğimden kuş gibi yarı uyur yatarım öyle dalgın uykum yok hiç bana zor gelmiyor sık uyanması yeter ki sancı ağrı ağlamak sağlık sıkıntısı olmasın diyorum onlarda yok şükür tıpkı benim gibi uykuyu almış olarak uyanmak istiyor karanlıkta çakmak çakmak açılıyor gözler sevip konuşup uykusunu hepten açmamak için zor tutuyorum kendimi yorganımın altına alıp emzirip koyuyorum uyuyor bugünlere çok şükür bizim artık düzen bayadır oturdu
Ek gıdaya da gelince halen emziriyorum ama mesela bugün çocuklara pankek yapmıştım hem sarısı hem beyazıyla yumurtanın ondan verdim eline birazını yedi birazını ezdi bi daha verdim ondan da biraz yedi biraz ıslattı attı ama yemiş oldu yarısını maşallah tepki de yok yumurtanın beyazını da geçmiş olduk böylece inşallah
Bi iki gün oldu dondurma yedi çok şaşırdı hem sevdi hemde soğuk olduğu için ağlar gibi yaptı çünkü ağzına yüzüne basmak istiyor dondurmayı üşütüyor o da ağlar gibi yapıyor yani süte süt ürünlerine yumurtaya herturlu daldık valla maşallah çok da iyi kilo da alıyoruz tam ideal şekilde 9 kilo 72 cm maşallah canım oğluşuma
Iste böyle bizden haberler
Alla alla siz bile uzun uyuyor derken böyle olmaya başladı derseniz, var bisi derim ben d ebizim de gün içinde uykuya direnme ve gece milyon kez kalkmalar başladı. eskiden akşam 10 sabah 7 arası uyuyordu. şimdi nerde o günler. inşallah dolunaydan ve atak döneminden kaynaklıdır
Canim her bebek emekleyecek diye birşey yok ki daha emeklemek icin erken.. ilk kızım 7 aydan sonra dönmüştü.. bir de gece hariç gündüz ortalama kaç kez emiyor canim ?Bizim alt sag dişimiz görülüyor artık.yalnız benim bebişim hala dönmuyor emeklemiyor.çok kucakta tutuyoruz sanirim.yalnız dal dal duruyor kollarindan tutunca yuruyor hevesli.karın üstu durmadigi icin kasları gelişmezmiki illa durması sartmı acaba.sevmiyor mıziklaya miziklaya totosunu kaldirip geri geri gidiyor sonrada ağliyor.bol bol yurutuyoruz bizde.bu sabah pankek yaptım eline verdim döke saca yedi biraz.oglende kiymali sehriye yaptim cok sevmedi aksam muhallebi verdim.muhallebiyi cok seviyor.gunduz cok emmedi hatta bugun cok az emdi.
Yanlış anlama ama emmesi azaldığı günler hiç ek gıda vermemelisin kii birde onları yiyip hiç emmek istemez oysa şu an onun kalsiyum kaynağına anne sütü yada devam sütüne ihtiyacı var şehriyeyi kıymayı ömür boyu yiyecek osman gönülal 9 aya kadar ek gıdayı emzirdikten sonra verin diyor ki o ek gıda ile doydum sanıp emmez diyeBizim alt sag dişimiz görülüyor artık.yalnız benim bebişim hala dönmuyor emeklemiyor.çok kucakta tutuyoruz sanirim.yalnız dal dal duruyor kollarindan tutunca yuruyor hevesli.karın üstu durmadigi icin kasları gelişmezmiki illa durması sartmı acaba.sevmiyor mıziklaya miziklaya totosunu kaldirip geri geri gidiyor sonrada ağliyor.bol bol yurutuyoruz bizde.bu sabah pankek yaptım eline verdim döke saca yedi biraz.oglende kiymali sehriye yaptim cok sevmedi aksam muhallebi verdim.muhallebiyi cok seviyor.gunduz cok emmedi hatta bugun cok az emdi.
Kemik suyu histamin değeri yüksek yiyecekler arasında canım biraz daha bekle istersen 9 aya kadarKızlar kuzu etini nasıl vermeliyim bide kuzu kemiği var onu kaynatıp kızıma verebilir miyim
Canım hamile ikende çekiyorlar aslında mecbur kalınında cekiliyorKızlar emzirrken diş çektirilirmi
cnm emen bebeklerde ek gıda öğünü ve porsiyonu çok olmamalı. emme sayısı düşebilir ama memeden uzaklaşma olursa ek gıdayı birqz azaltman gerekli.Bizim alt sag dişimiz görülüyor artık.yalnız benim bebişim hala dönmuyor emeklemiyor.çok kucakta tutuyoruz sanirim.yalnız dal dal duruyor kollarindan tutunca yuruyor hevesli.karın üstu durmadigi icin kasları gelişmezmiki illa durması sartmı acaba.sevmiyor mıziklaya miziklaya totosunu kaldirip geri geri gidiyor sonrada ağliyor.bol bol yurutuyoruz bizde.bu sabah pankek yaptım eline verdim döke saca yedi biraz.oglende kiymali sehriye yaptim cok sevmedi aksam muhallebi verdim.muhallebiyi cok seviyor.gunduz cok emmedi hatta bugun cok az emdi.
Ben cift cekim kiyma yaptirdim.buyuk misket kadar yuvarlayip buzluga attim corbalarina katiyorum 1er tane.önce kavuruyorum biraz.sonrada su ilave edip kaynatiyorum ne pisireceksem sebze tarhana..kuzu kemigi degilde dana ilik suyu yapmistim buzluk posetlerine bazende ondan koyuyorum.Kızlar kuzu etini nasıl vermeliyim bide kuzu kemiği var onu kaynatıp kızıma verebilir miyim
Sutum var önceki kadar degil ama bunu dengelemekte önemli bunlarada alisması lazım.6.aydan sonra anne sutunun besleyiciligimi azaliyordu öyle birsey vardı.Tabiki anne sutu önceligim.sabah kalkinca emziriyorum emersede emmesede 1 saat sonra kahvalti veriyorum.o da az birsey.zaten bu aylarda gunde toplam 2 cay bardagi olacak sekilde ek gida verirsek anne sutunu yeterli miktarda alirmiş.bizimki okadar yemiyordur.az az yiyor.gece 2-3 kez kalkip emince aksamda muhallebi veriyim dedim.ya diş cikardigi icin cok sık uyaniyor.bilmiyorumya emzirmek daha kolay aslinda.sadece tadımlikmi vermek gerek.videolarda izliyorum bebekler yiyor ama tattirip birakmiyorlar.dr.a gittigimde detayli soriyim ögun sayisini ve porsiyon nekadar vermeliyim.Yanlış anlama ama emmesi azaldığı günler hiç ek gıda vermemelisin kii birde onları yiyip hiç emmek istemez oysa şu an onun kalsiyum kaynağına anne sütü yada devam sütüne ihtiyacı var şehriyeyi kıymayı ömür boyu yiyecek osman gönülal 9 aya kadar ek gıdayı emzirdikten sonra verin diyor ki o ek gıda ile doydum sanıp emmez diye
Senin için diye söylemiyorum ama göğsüm süt dolu iken ben muhallebi falan veremem sütun nasıl canım
tabiki vereceksin ama memeden uzaklaştırmadan. tadımlık değil yarım çay bardağı kadar yetiyor şu an. öğünü doktor 3 diyecektir ama sen memeden uzaklaştığını söyle mutlakaSutum var önceki kadar degil ama bunu dengelemekte önemli bunlarada alisması lazım.6.aydan sonra anne sutunun besleyiciligimi azaliyordu öyle birsey vardı.Tabiki anne sutu önceligim.sabah kalkinca emziriyorum emersede emmesede 1 saat sonra kahvalti veriyorum.o da az birsey.zaten bu aylarda gunde toplam 2 cay bardagi olacak sekilde ek gida verirsek anne sutunu yeterli miktarda alirmiş.bizimki okadar yemiyordur.az az yiyor.gece 2-3 kez kalkip emince aksamda muhallebi veriyim dedim.ya diş cikardigi icin cok sık uyaniyor.bilmiyorumya emzirmek daha kolay aslinda.sadece tadımlikmi vermek gerek.videolarda izliyorum bebekler yiyor ama tattirip birakmiyorlar.dr.a gittigimde detayli soriyim ögun sayisini ve porsiyon nekadar vermeliyim.
Gündüz 3 kere falan emiyor uyumadan once işte.uyaninca emerse uyanincada veriyorum.aslinda verdigim ek gidaya göre degisiyor emmesi.ya biryerde okudum ek gidaya erken başlanmasida gec kalinmasida zararlı diye.birde 6.aydan sonra anne sütünün besleyiciligi azaliyor yavas yavas diger besinlerle tanismasi gerekiyor.işte bunu dengelemek gerek sanirim.7 aylik bir bebek 1 günde kaç kez emmeli kac ögün vermeliyiz 2mi 3mü.1 hafta sonra dr.a sorcam en son aşımızı asm de yaptirdik dr.la ek gida ile ilgili konusamadık.Canim her bebek emekleyecek diye birşey yok ki daha emeklemek icin erken.. ilk kızım 7 aydan sonra dönmüştü.. bir de gece hariç gündüz ortalama kaç kez emiyor canim ?
Yarim cay bardagi 1 ögundemi yiyecek 1 gunde toplam yedigimi okadar olacak.kahvaltisini oglen corbasini yogurdu meyvesi derken toplam 1-1.5 cay bardagi falan yiyordur heralde cokmukitabiki vereceksin ama memeden uzaklaştırmadan. tadımlık değil yarım çay bardağı kadar yetiyor şu an. öğünü doktor 3 diyecektir ama sen memeden uzaklaştığını söyle mutlaka
Bir gunde yarim .cay bardağı az olur bence 7 aylık bebek.icin canim, zaten çorbayı seven bi çocuksa bir öğünde 1 çay bardağı çorba içiyor yani çocuk.Yarim cay bardagi 1 ögundemi yiyecek 1 gunde toplam yedigimi okadar olacak.kahvaltisini oglen corbasini yogurdu meyvesi derken toplam 1-1.5 cay bardagi falan yiyordur heralde cokmuki